טיפול תרופתי

טיפול תרופתי

פניתי למרפאה לבריאות הנפש בכדי לקבל טיפול בקשר לפחדים ומשבר זהות מינית ושאלה אותי הפסיכולוגית אם אני לא אתנגד לטיפול תרופתי במידה ואצטרך בכדי להפתח במשך הטיפול 2 שאלות 1. האם זה לא "ידפוק" לי את המוח? (התרופה תהיה רק זמנית למשך הטיפול) 2. האם זה באמת רק בשביל שאני אהיה מוכנה ופתוחה לטיפול? תודה רבה זה חשוב לי מאוד כי אני באמת רוצה לעזור לעצמי

זה נשמע קצת מוזר

אף פעם לא שמעתי שלוקחים כדורים כדי "להפתח" בטיפול. לוקחים את הכדורים האלה להפחתת חרדה, דכאון וכו'. היפתחות בטיפול - זה לא משהו שעובדים עליו תוך כדי הטיפול? אולי את סגורה מאוד-מאוד, ואז המטפלת חושבת שזה יעזור לך? בכל אופן, פסיכולוגים לא רושמים כדורים, אלא רק רופאים. הייתי מציעה לך לברר את השאלה הזאת שוב עם הפסיכולוגית, למה בדיוק אמורים הכדורים לעזור. לגבי השאלה האם כדורים דופקים את המוח - התשובה האמיתית היא שאף אחד לא יודע, ושבנתיים הכדורים האלה, שנרשמים כבר כמעט כמו אקמול, הם הניסוי הגדול ביותר בבני אדם. יש להם תופעות לוואי (שקשורות בעיקר לפגיעה במיניות, כמו הפחתת הליבידו או קושי להגיע לאורגזמה) והשפעתם על המוח לטווח ארוך אינה ידועה. פשוט לא עשו מספיק ניסויים איכותיים וארוכי טווח בעניין, והרבה מהתוצאות שכן פורסמו הן ממחקרים במימון חברות התרופות. שלא תביני אותי לא נכון, אני לא נגד הכדורים. אני לוקחת כדורים (מרסיטל, ועד קלונקס, סרוקסט, לוסטרל) כבר ארבע שנים ובלעדיהם לא הייתי מצליחה לקום בבוקר או לעשות משהו ולא לנסות להתאבד. אבל השיקול שלי היה שהמוח שלי מספיק דפוק גם ככה, אז לא יהיה סוף העולם אם הכדורים ידפקו אותו עוד קצת
אני חושבת שכדאי לך לברר לעצמך אם את מרגישה שכדורים יוכלו לעזור לך. גם לא חייבים לקחת אותם לשנים. אני מכירה כמה אנשים שלקחו כדורים לתקופה מסוימת, כדי לעזור לעצמם להתגבר על משבר זמני.

תמרה מספר דברים יש לי

לשאול, כיצד את יודעת שהכדורים לדיכאון הם כמו אקמול ושכולם לוקחים אותם, מאין את יודעת זאת, ממה שהבנתי, זה שאחותי סיפרה לי שהיום מקומות עבודה הכי מפגרים שיש מבקשים ממך בדף לדעת אם לקחת או את לוקחת כדורים, כלומר אם אנשים לוקחים כדורים אז משמע שהיו מפטרים אותם, או לא לוקחים אותם לעבודה, מאין הנתון הזה שהבאת. האם הוא אמיתי, מסתמך על עובדות, או רק אנשים שאת מכירה את נותת את חוות דעתך בסביבתם, אשמח לדעת תשובה?

תודה כנסי

הפסיכולוגית אמרה לי שזה זמני לטיפול וזהו ואני חוששת ועכשיו שאמרת לי שזה כן פוגע בדברים מסוימים...אם אני אקח זמנית אז זה עדיין יכול להשפיע לטווח הארוך ולפגוע? היא אמרה שרק הפסיכיאטר יאבחן אותי ויקבע אם אני אצטרך וגם אם כן אז ההחלטה הזו בידיי...

אל תקחי וברור

הזמני אצלהם נהפך לנצח, אל תקחי כדורים, עצה שלי, סתם יבלבלו את המוח שלך, וישלטו עליך כי את תחת השפעת כדורים, והכדורים יכולים סתם לשגע אותך, והם יטענו כי זאת את, וחוזר חלילה, לא לקחת, תתרחקי מהם, ומהר, תקחי פסיכולוג/ית, רק אל תהיי עם פסיכיטרים.

היי

הפגיעה היא הפיכה - כלומר זמנית, לא פגיעה אלא דיכוי זמני, למעשה. אבל אנחנו מדברים פה על "תרופות", לא על שום דבר ספציפי. מובן שהיו כבר בשוק תרופות שעשו נזק בלתי הפיך. ניסויים בבני אדם, הא? אז מה הוד רוממותו כוהן הנפש מתעתד לרשום לך?

עוד לא דברתי עם הפסיכיאטר

ולא אמרו לי איזו תרופות אולי אצטרך למשך הטיפול נגיד למשל פרוזק פוגע?

גם לי פעם הציעו תרופה

אני זוכרת שהייתי בדכאון בגיל 23 או 24 טופלתי אצל פסיכולוגית בלי כסף דרך מקום ממשלתי והיא המליצה לי ללכת לפסיכאטר וכמובן שאמרתי לה שאני לא מתקרבת לזבל הזה בחיים אפילו אם אני אמות. הפסיכארים רואים בך בתור פוטנציאל להרוויח עלייך כסף ולא מעוניינים שתפסיקי את הטיפול אצלהם. עד לפה???? ברור.??? נראה לך שפסיכאטר יתן לך ללכת אחרי שאת מפרנסת אותו כל כך טוב? את יודעת כמה כסף הם מקבלים מחברות התרופות שימשיכו למכור אותם? הרי לפני חודש או חודשים היתה כתבה ענקית על זה כחברת התרופות עושות מיליונים על כל האנשים האלה, והם משחדים את הפסיכאטרים להמשיך ולהמליץ בקיצור מה שאני רוצה להגיד זה, שאסור לקחת כדורים וזה ממש לא זמני, לברוח כמו אש מזה מי שמוכר לך את האשליה שזה כמו אקמול או כמו וואבן, זה ממש לא כי אקמול לא ממכר והכדורים שהפסיכאטר נותן מאוד ממכרים. אז תזהרו כולכם.

יש הרבה במה שאת אומרת

כן, הקונספירציה היא אכן אמת. ועדיין.... לא תמיד יש אלטרנטיבות. אולי הם הביאו את זה לידי כך, בכול החוקים והתקנות שלהם נגד סמים ועוד דברים..... אני, למשל, נהגתי להזמין לי 5-HTP באינטרנט לטיפול ברמות סרוטונין נמוכות במוח (מה שקוראים תרופה נגד דיכאון). בארץ משום מה אין את זה, וזהו תחליף טבעי מעולה לתרופות ממשפחת הפרוזאק והסרוקסאט. ד.

זה החומר שהופך במוח לסרוטונין

מיוצר בגוף באופן טבעי מטריפטופאן. תרופות נגד דכאון לרוב גורמות לעיכוב ספיגתו מחדש של סרוטונין שהגוף מיצר. 5-HTP בעצם מעודד יצור מוגבר של סרוטונין, (החמש בא ראשון, 5HTP זה צריך להיות) ויש לו תופעות לוואי קלות בהרבה מאלה של התרופות המקובלות בשוק.

מה זה מכשיר

תרופה, זה נשמע כמו טיפול באור, אתה יכול לדבר על זה, זה מאוד מעניין איפה אפשר להשיג את המכשיר?

זה לא מכשיר

זה חומר שפועל על חומצות אמינו שבסופו של דבר אחראיות על שחרור הסרוטונין במוח. אישית , אני ממליצה על טירוזין שזו חומצת אמינו שמשווקת על ידי סולגר ופשוט מפעילה הפרשת סרוטונין כמה פשוט וכמה לא מסוכן! לא מתמכרים עושה את העבודה! ובשילוב עם קאווה קאווה זה לא דורש שום דבר נוסף. לדעתי הצנועה.

ענת נ

New member
נקודה חשובה לגבי קאוה קאוה

הכדור הוסר מהמדפים בארץ מאחר וגילו בארה"ב כי הוא גורם לבעיות בכבד. לפני מספר שנים נטלתי אותו , כדור ראשון גרם לי לתחושה היי נפלאה, גם השני שנטלתי למחרת ואילו הכדור השלישי גרם לי לתחושת פארנויה וסיוטים בראש...מפחיד מאוד. לגבי הטירוזין - האם השפעתו מיידית או שהיא מופיעה אחרי תקופה?

למעלה