היי ענתי יקרה שלי
תראי יקרה, כמו כל הדברים, אין אמת גורפת אחת שמתאימה לכולם. המונים נעזרים ברפואה אלטרנטיבית, והמונים לא. יש אנשים אהובים ומחובקים שלא מצליחים לעמוד על רגליהם למרות שיש מי שמכיל ותומך בהם, ויש כאלה שגם אם לא מוכלים ע"י אחרים, מצליחים להתרומם. הוואריאציות כל כך רבות ושונות, כי אנחנו שונים ומגיעים לעולם הזה עם הטבעה גנטית שונה, בדרך אנחנו אוספים ומגבים אותה במערכת של ערכים שהם פרי חינוך של הבית והרחוב, מטמיעים לתוכנו הרגלים ויכולות וכל החיים ממשיכים להתאמן בהם. כך שמתקבלים אנשים כל כך שונים גם ביכולות לעמוד מול העולם ולהתמודד. ולכן גם אין צורך לשפוט, אלא אנחנו אמורים לקבל את כל אלו שאינם כמונו, ולכבד. ובעקר לכבד גם את הדרך שלהם. תראי יקרה, אני שמחה לשמע שאת עוברת תהליך של הרחבת המודעות ופתיחת אופציות נוספות להחלמה שלך. אבל את צריכה לקחת דבר אחד בחשבון. את עברת איזשהו תהליך עד שהגעת לכאן. יתכן שלפני 4 שנים, לא היית מצליחה לעשות את מה שאת עושה היום. יכול להיות שדווקא הטיפול שעברת אפשר לך להבשיל לתוך מה שאת עושה היום. את יודעת, לפעמים אני תופסת את עצמי שופטת את עצמי על שנים שבזבזתי על... ושלא עשיתי את... ולא ראיתי שאפשר ל... ואז אני מבינה, שלו לא הלכתי בדרך שהלכתי, לא הייתי יכולה לשפוט את עצמי היום, ואני מבינה שהשיפוט הוא מוטעה, שאין בו צורך, ושרק הדרך אותה הלכתי אפשרה לי להגיע בסופו של דבר למקום הזה בו אני נמצאת עכשיו. לו יכולתי להגיע לכאן לפני 20 שנה, הייתי מגיעה. אבל כנראה שלא יכולתי והייתי נאלצת לעבור דרך שתבשיל ותכין ותסלול עבורי את הגישה למקום הזה. ואז אני מבינה שהדרך שעשיתי לא היתה לחינם, והזמן לא בוזבז על כלום, ואני שמחה עם מה שיש ולא חושבת על מה שיכול היה להיות אם... ובקשר לדיון כאן על אנשים חלשים, אנשים חזקים, אני למדתי שהחוזק שלי הוא ביכולת שלי להכיל את המקומות החלשים שבי. אוהבת אותך. זוכרת? לירי