טיפול פרטי

kagome10

New member
אותו דבר מבחינתי

גם לי אין פרופיל קרבי. העיקר מבחינתי הוא הסיווג הבטחוני שמאפשר להגיע להמון מקומות מעניינים.

dina199

New member
מה שמפריע לי שלא גייסו אותה

למרות שזה פרופיל בר גיוס

kagome10

New member
למה מפריע?

זה עדיף על מצב בו היא לא עושה שום דבר מועיל בצבא כמה שנים. אצלנו אין את זה כל כך, אבל יש יותר ממקום אחד כזה. הצבא הוא גוף לא יעיל בעליל, ויש יותר מידי תפקידים בהם לא עושים כלום. לכן, מוטב שהצבא ישחרר אותם חיילים מאשר יגרוםלהם לשבת ולא לעשות כלום.

< בלי קשר: כבר מזמן הגיע הזמן לצבא מקצועי>

dina199

New member
כי גם היא היה פוגשת יותר אנשים.

והיום זה גם מפריע בחיפוש עבודה. מאוד מפריע.

kagome10

New member
אולי שירות לאומי?

היא בת, אז לא אמורים לעשות לה יותר מידי בעיות עם זה, לא?

ומה היא עשתה בשנים האלו? אם היא עושה משהו מועיל בזמן הזה זה אמור להביא יותר תועלת מהנזק שבהתמודדות עם חברות שמפירות את החוק, לא?

dina199

New member
אצל חילונים , הכי קל לקבל מקום בשירות לאומי

זה לבן עם פטור רפואי.
ויש לי מספיק כעס לא רק על הצבא, אלא גם על העמותות של שירות לאומי (דתיות וחילוניות)
לגבי מה שיהי אצלנו - ברור שהמחשבה הראשונה הייתה שאם יש פטור מהצבא אז הולכים לשירות לאומי.
והבעיה שסיבה לפטור הייתה שבאותה שנה עשו קיצוצים שענקיים במשרד הביטחון ושחררו המון בנות וגם די הרבה בנים (הם לא פרסמו את בגדול בתקשורת. בגדול פורסמו בנות שהתנדבו לקרבי ו"משתמטים". בקטן פורסמו אחוזי הפטורים שהצבא עצמו יזם).
ובגלל שהמון בנות קיבלו פטור , נגמרו מקומות בשירות לאומי.
לבנות דתיות אין שום בעיה . העמותות שלהן מסודרות ויש להן מקומות עבודה קבועים.לכן קיצוץ במשרד הבטחון לא משפיע.
גם לבנים חילונים עם פטור אין שום בעיה כי העמותות הדתיות לוקחות גם אותם.
הבעיה הגדולה שהעמותות הדתיות מסרבות לקחת בנות חילוניות ושולחות אותן לעמותות חילונית. ועמותות חילוניות הן הבעיה הגדולה. אז שם יש גם פחות סדר וארגון , פחות מקומות עבודה באופן כללי , ןלכן דווקא שם נגמרו המקומות בגלל הפטורים המאסיביים בצבא (בגלל קיצובים המאסיביים בתקציב הביטחון). כדור שלג

ואת זהאף רח דלא פירסם ולא פירסם בתקרשות כי זה לא מתאים לציי מכשפות של משתטים.

kagome10

New member
בעקרון אני לא חושבת ששירות לאומי זה כל כך

מועיל וחשוב, וגם לא שירות צבאי. יש דרכים הרבה יותר מהותיות לתרום לחברה.

אבל זה לא הופך את המצב לפחות עצוב.

galitkm

New member
לא בטוח, כל מקרה לגופו

יש גם מקרים של ילדים, בדרך כלל כאלה שנחשבים "תפקוד גבוה", שנפגעו דווקא כי ההורים לא חששו מהסטיגמה ולא חשבו קצת ונזהרו בכל פעם לפני ששיתפו אדם או מוסד במידע על הילד.
כל כיוון שהורים בוחרים בנושא הזה יש לו מחיר כלשהו, זה מאוד תלוי בילד ולכן לדעתי טוב שהורים זהירים ומפעילים שיקול דעת גם בנושא הזה

אנחנו סיפרנו ישר לבית הספר.....חשוב לי שידעו

שיש לקשיים שלו שם ולא סתם הוא מתנהג כך ! וגם שידעו שאי אפשר למלא ילד בתרופות ולצפות שהכל יעבור.......
כי זה מה שעשינו וזה לא עזר. ימים יגידו מה יהיה. ואני בטוחה שיהיה טוב כי אנחנו נתן לו כל מה שנוכל מבחינת הסביבה כדי שיקבל
את כל הצרכים שלהם הוא זקוק. כי מערכת החינוך הרגילה לצערי, עדיין ברובה לא מסוגלת לקבל ולשלב את הילד עם הצרכים המיוחדים וחבל שכך.
זו באמת אכזבה.

kagome10

New member

לו הייתי גבר, ולו היו מאבחנים אותי, הי הלי סיכוי לא רע ללכת במסלול דומה מאוד לזה של גור...

בעקרון, שום מידע לא אמור לדלוף

מביטוח לאומי לגורמים אחרים ומגורמים אחרים לשום מקום (למשל, קופת חולים).

מוזר לי שכל מי שלא סומך על הממסד בשום דבר אחר, פתאום סומך עליו בזה.

אני, אישית, לא בטוחה שאף פעם לא ידלוף. היום בעידן של האקרים - הכל יכול להיות. אני מאוד לא סומכת על שמירת סודות של אף אחד, אבל לעתים אין ברירה ולוקחים את ה"סיכון" שהמידע אכן ידלוף.

לגבי טיפולים, לא את כל הטיפולים צריך לעשות באופן פרטי.
גם אם אין אבחון אוטיזם, קופת חולים משתתפת במימון חלק מהטיפולים.
הבת שלי למשל הלכה להידרותרפיה דרך המושלם.

אם הלקות קלה, אז אולי גם הטיפולים לא יהיו יקרים. השאלה איזה טיפולים הוא צריך בעצם.

לגבי בטוח הלאומי: יש מעט הבדלים. כעקרון: כל אוטיסט בכל רמה מקבל אותה קצבה.
מי שתלוי בזולת - מקבל תוספת.

לגבי העתיד, אף אחד לא יכול לדעת מה העתיד.

ולגבי משרד החינוך - אין לי מושג.

dina199

New member
אם מידע דולף ואתה לא חתמת על ויתור סדיות,

אפשר להגיש תביעה משפטית.
אז יש הבדל בין לסמוך על כל מני מוסדות בכל מני דברים.
על איכות ונגישות הטיפול שלהם אני באמת לא כל כך סומכת (וגם זה לא גורף) כי המטרה שלהם זה לחסוך כסף לעצמם. (הם הרי לא מסדות למטרת רווח)
להדליף מידע בלי אישור -זה כבר מסוכן להם בעצמם ויכול לגרום להם נזק כספי . לכן בעניני דליפות אני אכן סומתת יותר על ההקפדה.
וגם שום האקר למשל לא יעביר מידע מביטוח לאומי לצבא. מסיבה פשוטה: הצבא לא יכול להשתמש במידע הזה בצורה חוקית.

לא התכוונתי לצבא.

אני לא חושבת שלהאקר יש אינטרס לעזור לצבא.

אני מדברת על דברים אחרים. תראי, הרבה הורים, כשהילד מתקרב לבר/בת מצווה פתאום מקבלים פרסומות של כל מיני דברים שקשורים לזה.
איך הם יודעים לשלוח?
המידע הזה דולף מאיזה מקום.

כשהמידע קיים, אי אפשר לדעת מי יגיע אליו.

והיו גם מקרים, שגם אבחונים פרטיים דלפו ונגנבו וכו'.

נקודת ההנחה שלי היא, שברגע שמידע קיים באיזה מקום כתוב (על נייר או על מחשב) הוא יכול לדלוף. וזה סיכון שצריך לקחת.

לעתים יש פליטת מידע אפילו על ידי הפקידים עצמם, בטעות. ועוד.

היו כבר מקרים שמידע רפואי רגיש פורסם והתגלה ועוד דברים.

אני מודעת לזה שבכל פעם שאני הולכת לרופא ונותנת מידע, יש סיכוי שהמידע הזה ידלוף. וכנ"ל לגבי מוסדות אחרים, כולל ביטוח לאומי.

לעתים צריך לקחת את הסיכון הזה, אבל צריכים להיות מודעים לזה שהסיכון הזה קיים. אין שום דבר מאובטח באמת. הרי גם המידע שבפנטגון נחשף ומסמכי ויקיליקס יוכיחו שיש המון פרצות באבטחת המידע במקומות שונים בעולם.

dina199

New member
אני יודעת שלא התכוונת לצבא

פשוט אני יודעת שפחד עיקרי של הורים (גם לי היה כזה) זה מהצבא וממקומות עבודה כשהילד יגדל.

galitkm

New member
ויש עוד תחומים

קצת פחות משמעותיים ובכל זאת: אם אינני טועה גם הגירה למדינות מסוימות, מתן עדות, רישיון נהיגה וגם היחס של החברים

dina199

New member
בשאלון על רשיון נהיגה אין שום שאלה על אוטיזם.

יש שאלה על תרופות , ואם רופא מחוזי מאשר - גם אין שום בעיה.

OraS20

New member
אני לא מחפשת לתבוע

אבל אני לא רוצה להקשות עליו איפה שלא צריך
למשל קראתי שילד בספקטרום חייב ליווי הורים בכל טיול מבית הספר. הבן שלי בהחלט מסוגל להתמודד ולהסתדר בלי הלווי שלי. עובדה שהיום זה קורה , הוא משתתף בכל פעילות בלי ליווי. אז לא רוצה לשנות את זה בגלל חוזר מנכ״ל
בטח יש עוד דברים שאני לא מודעת אליהם

dina199

New member
ברור שאת לא מחפשת לתבוע

רק הסברתי למה לדעתי אפשר לסמוך שלא תהיה דליפת מידע .

למעלה