טיבט

דרמסלה

New member
טיבט ../images/Emo14.gif

הֵיי, תהיתי לי האם יש בולים של טיבט ... ואם כן, אז הם ודאי עתיקים, מלפני הכיבוש הסיני. או שאולי הם בולי סינדרלה. ואולי יש בולים שמדינות אחרות הנפיקו לתמיכה במאבקם. ואולי יש בולים הנושאים את דמותו של הדלאי לאמה. האם למישהו יש מושג ?

rachelea

New member
יש לטיבט בולים וגם הדלאי למה מופיע

ראי פריט 2972010607 באי-ביי. יש עוד בולים על טיבט ומטיבט. חפשי ב:stamps את tibet/

דרמסלה

New member
תודה רחל

יש אפשרות להגדיל את התמונה של הבולים? אני מנסה לראות באיזה שנה הונפקו. ראית שהחותמת על שמי ?
היא מ-74 , וכבר מהודו. מעניין אם יש בשוק בולים מלפני 1950, אמיתיים, מטיבט.

python 4

New member
יש לי את הבולים האלה.

מעניין מי הוציא אותם? ברור שהם חדשים מדי בשביל להיות בולים אמיתיים של טיבט. האם אלו בולי שילגיה? אה.. סינדרלה?

דרמסלה

New member
סביר להניח

שהבולים הונפקו על ידי הממשלה הטיבטית הגולה, אשר מושבה בדרמסלה אשר בהודו. אני כבר שעה נוברת בניסיון להבין איזה אירוע בן 100 שנה ציינו הטיבטים ב-1974... ולבסוף גיליתי ש - UPU הם ראשי התיבות של Universal Postal Union , אשר נוסד לו ב- 1874. בורות של מתחילים ... האם אני יכולה להסיק מכך שיש ציון של UPU, שהבולים הם אמיתיים והונפקו באישורה של ממשלת הודו, ואינם בולי סינדרלה ? פיתון - מאיפה יש לך כל כך הרבה בולים ובכל התחומים ? ירושה ?

python 4

New member
שימי לב - תשובה ישירה!

לי יש כל כך הרבה בולים?
את מצחיקה! יש לי אולי כמה אלפים בודדים (משהו בסביבות ה- 3000). את רוב הבולים שלי קיבלתי מדוד שלי שהיה אוגר בולים. תני לי לחשוב.. זה היה לפני 20 שנה. הרבה בולים קיבלתי גם מדודה שלי שחיה שנים רבות בדרום אפריקה (ומכאן יש לי אוסף גדול של בולי רודסיה למיניהם), וסבתא שלי שהיתה אוספת בולי ברה"מ. בכל מקרה עד לפני שנה כל הבולים האלה היו במגירה זנוחים-משהו, ורק לפני שנה קיבלתי 20 בולים מגרמניה מידידה שלי שנסעה לשם וזה משום מה עורר לי את האובססיביות לאיסוף בולים. כיום כל הבולים שלי מסודרים ב- 10 אלבומים לפי מדינות, עם אלבום חדש שמוקדש כולו לנושא שלי. אגב אני אשמח לשמוע שהבולים הטיבטים הם רשמיים. כרגע הם ממוקמים בגלות באזור בולי הסינדרלה שלי (אזור שנפתח לא מזמן עקב השרשור שהיה פה) יחד עם בולי פוג'ירה ואום אל שמבי.

דרמסלה

New member
אני גאה בך !

סחתיין על מאגר הבולים המרשים. ולגבי שאלת רשמיות הבולים הטיבטים - אולי בעלי הקטלוגים יוכלו לענות...

python 4

New member
אגב תראי מה מצאתי

כשעיינתי באוסף שלי. מסתבר שהטיבטים הם לא היחידים בציינו 100 שנה ל- UPU, אלא גם ההונגרים. הי, זה רעיון לאוסף חדש - בולי 100 שנה ל- UPU..

תמיר1991

New member
אנחנו הוצאנו בול ב- 49' לכבוד

75 שנה לאיגוד הדואר. להלן בול אחד מ- 2. תמיר.

python 4

New member
טוב, אבל זה 75 שנה, לא נכנס לאוסף

של ה- 100.. והנה דוגמא לעניין. כידוע לכם בוודאי (בטח לך תמיר..) בימים אלה מציינים 100 שנים לטיסה הראשונה של האחים רייט. היום מצאתי אצלי את הבולים האלה מאנטיגה שמציינים.. 75 שנים לטיסה הזו. אם כן לדעתי אפשר לציין היום 25 שנים לבולים האלה מאנטיגה. איזו מקריות!

python 4

New member
ואגב תמיר,

אתה אוסף רק בולי חלל או גם בולים שכוללים בולי חלל בתוכם? שים לב לזה.. יש לי עוד 3 בולים בסדרה הזו, שמראים כל מני בולים של ברה"מ. איזה קונספט מעניין, בולים בתוך בולים. הי, עוד רעיון לנושא!

בולים על בולים הוא נושא ידוע ומוכר,

קיימים קטלוגים של בולים על בולים, ומאות אספנים של התחום הזה בכל העולם.

ronmerav

New member
הנושא אינו חדש

וגם אני חשבתי עליו. לדעתי המעניין הוא לאסוף יחד עם הבולים האלה גם את הבולים המקוריים המוצגים עליהם.

אתה צודק -

אני חושב שזה מה שעושים מרבית האספנים שאוספים בולים על בולים. כמובן שזה מאוד מסבך את העניין: מנציחים על בולים לא סתם בולים שהוצאו בעבר, אלא דברים מאוד מיוחדים, נדירים ויקרים. לכן, התוספת הקטנה הזו יכולה לסבך את החיים ולפשוט את העור...

ronmerav

New member
ומי מחפש חיים פשוטים?

הסיבוך הזה הוא שעושה אותם למענינים. את החיים הפשוטים נשאיר לארנבים. לגבי הממון הנדרש, זו כבר שאלה אחרת...

python 4

New member
הי אז אני יכול להתחיל!

יש לי את אחד הבולים שמופיעים בבול שפרסמתי למעלה... אוי זה עניין אבוד.

תמיר1991

New member
אני מעוד מעוניין בבולים,

וגם בבולי אנטיגואה. מה תרצה עליהם? תמיר.

python 4

New member
האהה!

הבולים של אנטיגואה הם יחודיים אצלי, אבל הבול של ברה"מ עם בולי החלל הוא כפול ואני יכול לשלוח לך אותו אם תשלח לי כתובת במסרים. לא ידעתי שאתה מתעניין גם במטוסים?

למעלה