טיבט

python 4

New member
אני חושב שהנושא הכי טוב

הוא בולים עם שוליים משוננים. ברצינות, האמת היא שאני התחלתי לאסוף בולים בנושא חדש (חוץ מהטקסטים והאידיוגרמות) שאני די אוהב ולהפתעתי גיליתי שיש לי די הרבה בולים ממנו. stay tuned.

גם יונה אליאן זאת לא יונת שלום../images/Emo6.gif

ובכל זאת שמו אותה, גם יונה על גלובוס ועד יונים, אבל הם יפות ומצטבר שם אוסף מקסים.

python 4

New member
אני בשוק...

מצאתי אצלי עוד בול לאוסף של 100 שנים ל- UPU... זה כבר השישי שיש לי! הבול הזה הוא ממונגוליה ושימו לב שיש עליו אותו סמל כמו על הבול ההונגרי - של כדור הארץ עם האנשים המקיפים אותו. סמל ה- UPU, אני מתאר לעצמי.

ציטוט מתוך קטלוג Scott

"Stamps" (המרכאות במקור) produced by the "Tibetan Government in Exile" (המרכאות במקור) have no postal value. These include four value sets for Himalayan animels and the UPU that were issued in the early 1970s.

שוב, ללא עברית

"Stamps" produced by the Tibetan Government in Exile" have no postal value. These include four value stamps for Himalayan animals and the UPU that were put on sale in the early 1970s.

ההמשך בעברית

ההודעה הנ"ל היא ציטוט מקטלוג Scott. המושגים במרכאות (Stamps ו- Tibetan Government in Exile) היו במרכאות גם בקטלוג. לטובת אלה שאינם חזקים באנגלית אני אתרגם את הקטע "בולים" (המרכאות במקור) שהוצאו ע"י "הממשלה הטיבטית הגולה" (המרכאות במקור) כוללים סדרות בעלות 4 ערכים נקובים: חיות מההימליה ואיגוד הדאר הבין לאומי, שנמכרו בתחילת שנות השבעים. למרות שהקטלוג לא מראה תמונות של הבולים הללו, סביר להניח שהבולים בתמונה הם בולי ה- UPU (איגוד הדאר הבי"ל), שעליו מדבר הקטלוג.

python 4

New member
תודה לך!!!

עכשיו הבולים האלה יכולים לחזור מגלות בולי הסינדרלה ולקבל מקום של כבוד תחת הכותרת "הממשלה הטיבטית הגולה". אולי הם לא בולים רשמיים של אף מדינה, אבל הם מייצגים משהו חשוב, לא? דרמסלה בטוח תסכים איתי..

דרמסלה

New member
רגע , רגע

זה לא מה שאני הבנתי. ראשית , שמוליק - תודה רבה רבה, על תשובת המומחה. שנית - חשבתי שאם אין להם ערך בולאי, משמע שהם בולי סינדרלה. אני אשמח לשמוע שאני טועה. ואחרון חביב - אני פריקית של הטיבטים, אז אין ספק שמבחינתי יש להם חשיבות עצומה.

python 4

New member
אבל זו בדיוק הנקודה..

הם אומנם לא הוצאו ע"י שום מדינה רשמית, אבל מה זה משנה? הם הוצאו ע"י ארגון שיש לו מטרה חשובה, ולכן מבחינתי הם רשמיים לגמרי.. עכשיו אני פשוט יודע איפה לתייק את הבולים האלה. סינדרלה או לא, זה ממש לא משנה לי.

דרמסלה ופיתון, שוב אתם עושים סלט

מהגדרת הסינדרלה. שובו בבקשה לקרוא את המאמר בנושא, בחינה מחר ב-12. אם הפתקיות לא הוצאו על ידי גוף ריבוני, והממשלה הטיבטית הגולה אינה גוף ריבוני, אלו לא בולים אלא סינדרלות, היינו - פתקיות. יכול להיות שהן בעלות ערך כספי, סנטימנטלי, ארכיאולוגי, גרפי או אחר - בולים הם לא.

python 4

New member
בולים הם כן ועוד איך!

תראה, אני לא אמרתי שהם לא בולי סינדרלה. אז נכון, הם לא הוצאו ע"י גוף ריבוני, אבל: - הם קטנים ומשוננים - יש עליהם ציורים - יש להם ערך אספני עבורי ולכן הם בולים. אולי בולי סינדרלה, נכון, אי אפשר להשתמש בהם בכדי לשלוח דואר, אבל הם מצויים באוסף הבולים שלי ולכן הם בולים וכבודם במקומו מונח!
מוגש מטעם התנועה למען כבוד הבול וחירותו

../images/Emo4.gifאתה צודק.

ואתה גם חסר תקנה... לפי ההגיון הזה גם הבולים שמודבקים על הנשיקה של הלחם הם בולים. מוגש מטעם התנועה לכיוון המיטה בשעה מאוחרת.

python 4

New member
היה לנו כבר את הדיון הזה...

הכל זו שאלה של הגדרה עצמית. האוסף שלי הוא אוסף בולים גלובלי שכולל, מלבד בולי דואר רשמיים גם בולי סינדרלות, להם יש מקום של כבוד, וגם בולי מס הכנסה, בולי קופת חולים או בולי לחם (מה זה??). כל דבר שנראה לי כמו בול, ובכלל כל דבר שאני רוצה, נכנס לאוסף שלי, גם אם אלו בולים שהוצאו ע"י ממשלת טיבט הגולה (ולמעשה עכשיו שאני יודע את המקור שלהם הם יקבלו מקום מיוחד של כבוד). בכלל, צריך להפסיק את ההתעמרות הזו בבולי הסינדרלה המסכנים. מה, זה שלא החתימו אותם זה אומר שאין להם רגשות? זה שהם לא הוצאו ע"י גוף ריבוני זה אומר שאפשר להשליך אותם לצד כאילו היו פיסות נייר חסרות חשיבות? לא עוד! אני קורא בזאת לכל סינדרלות העולם להתאחד! לא עוד בולים סוג ג'! יש לי חלום! חלום שבו בולי סינדרלה ובולים רשמיים ישכנו זה לצד זה, באותו אלבום, שווי זכויות מלאים! כי בסופו של דבר כולנו הרי פיסות נייר משוננות! מי איתי?

אין לי עם החלום שום בעיה!

רק אל תקרא להם בולים. קרא להם כל שם אחר שתרצה, קרא להם בולי אלבום, או פריטי אוסף, רק לא בולים. אגב, גם אצלי יש להם מקום של כבוד, ואחד המאמרים האחרונים שכתבתי מתייחס לבולי הכנסה ולא לבולי דואר. הנה הקישור.

תמיר1991

New member
אריק- אני כשקראתי את המאמר הזה,

ואפילו עד עכשיו, הייתי משוכנע שאלו בולי דואר... SORRY. תמיר.

למעלה