טיבט

אלו הפתקים הקטנים עם שיניים מסביב

שמאפיות היו מדביקות על הלחם השחור והלחם הלבן, עם השם של המאפיה. פעם, אתה יודע. היום כבר לא עושים את זה.
 

python 4

New member
מה שהופך אותם לבולים נדירים!

בטח לא הרבה אנשים טרחו לאסוף אותם.. ואל תסקלו אותי באבנים, נקרא להם 'בולי לחם'.
 

ronmerav

New member
יש פה אדם מוזר

שכנראה באמת אוסף הכל. אני רק צריך למצוא את בולי הלחם שלי ולסרוק... אני חושב שהם משנות השישים -שבעים של המאה הקודמת. וגם דגלים (משרשור אחר) יש לי שני ספרים בנושא שלא הצלחתי למצוא היום. לדעתי זה גם נושא מרתק, במיוחד ממהיבט ההסטורי שלו. עוד אחזור לזה בפורום בעתיד הקרוב.
 

python 4

New member
אם תוכל לסרוק את בולי הלחם

אני יודה לך מאוד. עכשיו אני יהיה חייב להשיג כמה בולי לחם כאלה לאוסף שלי של בולים מקופחים. יש להם מקום של כבוד אצלי. אתה אוסף דגלים? זה מעניין. איך אתה עושה את זה?
 

ronmerav

New member
קצת קשה לאסוף דגלים

בגודל מלא... אז יש לי דגל סוריה (שלל מאיזו מלחמה), דגל פלשתיני (איך שהוא התגלגל אלי במילואים), דגל חיל הרגלים (אני לא בטוח שזה נחשב, בסה"כ משולש ירוק מחובר למשולש צהוב, נראה עלוב למדי מקרוב) והכי הכי: דגל בריטניה מצמר! הוא אכול עש. אני יודע! אני יודע! הסנדלר הולך יחף... בולי הלחם יגיע תורם. סבלנות.
 
../images/Emo6.gifאתה רציני בקשר לבולי הלחם../images/Emo35.gif

יש מישהו שאסף אותם
אני בשוק.
 

בּני

New member
אפשר לאסוף גם

דגלונים של עיריות, מועצות... או דיגלונים של קבוצות כדורגל, הוצג אוסף כזה בתערוכת האוספים שהייתה במוזיאון הילדים בחולון.
 

python 4

New member
אבל חשוב לעשות הבדל

בין דגלים רשמיים של מדינות (ריבוניות או לא) וארגונים, לעומת דגלונים של עיריות וקבוצות כדורגל, שהם לדעתי דגלי סינדרלה, לא? יורידו לך נקודות אם תציג דגל של מכבי חיפה באמצע תצוגה של דגלי הצי הבריטי, למשל.
 

בּני

New member
היתרון בדגלוני עיריות

הוא שהם עושים כאלה לחלוקה/ מכירה. ממדינות קצת יותר קשה להשיג. בכל מקרה העיריות לא משתמשות בדגלונים לאותו שימוש של הדגל של המדינה, אלה להצגת סמל העיר, אז זה בהחלט סינדרלה או דגל לחם... בתצוגה של דגלי הצי הבריטי אתה יכול לשלב קטע על נמלים בכל העולם שהצי מגיע אליו, בין השאר חיפה ואז לא יורידו לך נקודות... להפך!
 

python 4

New member
אגב, אם כבר מדברים על סמלי

עיריות, אז בטח לכולם יש את סדרת סמלי העיריות בבולים. אוסף של המגנים האלה יכול להיות גם מעניין. להרבה מדינות וארגונים יש סמל כזה (למשל המנורה עם שבעת הקנים) וגם לכל משפחת אצולה אירופאית שמכבדת את עצמה. יש לי סדרה של בולי צרפת עם coat of arms (מה השם בעברית?) כאלה. ולעניין הדגלים - דגל רשמי של מדינה (שאינו דגל סינדרלה, מן הסתם) הוא דגל הלאום, כאשר למדינה יכולים להיות שלושה כאלה: ה- national flag, הנפוץ ביותר הוא המונף רשמית ע"י מדינה, ה- state flag, שמונף לרוב מחוץ לגבולות המדינה וה- civil flag שמונף רק ע"י אזרחי המדינה (הידעת למשל שבגרמניה לאזרחים אסור לקנות ולהניף את דגל הלאום אלא רק את הדגל האזרחי, בעוד שדגל הלאום מונף רק ע"י מוסדות המדינה?) בנוסף לכל מדינה יש את ה- ensign למיניהם, דגלי הצי שלה, כאשר לכל תורן יכול להיות ensign משלו. יש מדינות בעלות ensign שונים לספינות סוחר ולספינות ממשלתיות. ה- ensign יכולים להיות אוסף מכובד בפני עצמו. תחשוב כמה ensign כאלה היו רק לצי הבריטי במהלך ההיסטוריה.. מלבד אלה, גם דגלי ארגונים הם לגיטימיים לדעתי, בין אם המדובר הוא בקבוצות כדורגל או בעיריות, כל עוד הם עונים על ההגדרה הבסיסית של דגל. וזה כולל לדעתי לקחת את ה- coat of arms ולשים אותו על דגל. אבל אם אתה לוקח סמל סתמי, שלא מייצג כלום, ושם אותו על פיסת בד ומנופף בזה, הרי שיש לך דגל סינדרלה ביד.
 

ronmerav

New member
השאלה היא

האם יורידו לך נקודות אם תציג דגל של הצי הבריטי באמצע תצוגה של דגלי עיריות או קבוצות כדורגל? הכל ענין של נקודת מבט, או הגדרה.
 

python 4

New member
ואם באמצע תערוכה של דגלי עיריות

תציג פתאום בולי לחם? הכל זה עניין של הקשר. מה הקשר בין ensign בריטי לסמל של מכבי חיפה?
 
למעלה