טיבט

ואני לא מצטערת כלל שהתחלתי עם זה...

זה מעניין! לא ידעתי שהיה כזה דגל לפלשתינה א"י. למדתי משהו. האם היוניון ג'ק היה תלוי על כל מיני בניינים רשמיים? איפה השתמשו בו? האם יש לך אוסף של דגלים? איך מתבטאת התעניינותך בדגלים (או המילה הזו, שמזכירה לי חיסונים)?

python 4

New member
אני מתאר לעצמי...

לבריטים היה מין חוק כזה שבכל שטח חסות שלהם היוניון ג'ק חייב היה להתנוסס מעל למשרדי המושל של אותו שטח. אני בטוח שכשהרברט סמואל (הנציב העליון הראשון) הגיע לארץ מישהו דאג לזה שהדגל יתנוסס מעל למשרדים שלו... מישהו פה אוסף תמונות של ארץ ישראל מתקופת המנדט הבריטי?
אין לי אוסף של דגלים (איך אפשר לעשות אוסף כזה? מעניין). ההתעניינות שלי בדגלים התחילה דווקא עם ההתעניינות שלי בבולים, כשהחלטתי לסדר את הבולים שלי לפי מדינות ולכל מדינה להדפיס כרטיס עם הדגל שלה. כשעשיתי חיפוש באינטרנט אחרי הדגלים של כל מדינה שהיה לי התחיל אצלי ההתעניינות בנושא הזה, וזה השתלב לי מצויין עם העניין שלי בהיסטוריה ובולאות (שריטה כבר אמרתי?) תחשבי על זה שהדגל של מדינה הוא הרבה יותר מרגש לאומי של התושבים שלה; הוא מבטא בהרבה מקרים גם את ההיסטוריה שלה, הגיאוגרפיה, האופי של התושבים ועוד. הדגל הסובייטי עם הפטיש והמגל, הטריקולור הצרפתי שמסמל חופש שוויון ואחווה, המגן דוד שלנו, כל אלה מלמדים הרבה דברים על העמים שמניפים את הדגלים האלה. אבל עזבי את הקשקושים שלי... כרגע ההתעניינות שלי בדגלים מתבטאת בין היתר באיסוף של בולים שמצוייר עליהם דגלים. יש לי כבר די הרבה כאלה. ואגב, המילה שמזכירה לך חיסונים היא vexillology, הלימוד של כל נושא הדגלים (ואל תצחקי, זה נושא מאוד רחב..). היא באה מהמילה vexillum, שזה דגל בלטינית (כמובן...
).

rachelea

New member
לפיתוני -

האם יש לך בולים קוריאנים (צפון קוריאה) ועליהם בולים. לאחרונה נתקלתי בסידרות בולים שהוציאו. עושה רושם שהנפיקו בולים עם דגל מדינתם ומדינה נוספת לכל ועידה, הסכם או אמנה שחתמו.

python 4

New member
אין לי כאלה...

אבל לפי מה שאת אומרת זה צריך להיות מאוד מעניין. יש לך אולי איזו תמונה או קישור? ואגב - תשלחי לי במסרים את הכתובת שלך לסביבון..

בולי המנדט ובולי הרשות הפלשתינאית

בולי המנדט רחוקים מלהיות סינדרלות, משום שהם שימשו כבולי דאר לכל דבר ועניין. למעשה מאז אימוץ בולי הדאר על ידי מדינות העולם (הבול הומצא בשנת 1840, בשנים שלאחר מכן הוא אומץ ע"י מרבית מדינות העולם), הודפסו בולים על ידי ישויות מדיניות שנעלמו מאז. דוגמאות לכך הן מדינות גרמניה השונות, מזרח גרמניה, ברלין המערבית, דאנציג, טראנסואל, ברית המועצות ועוד עשרות רבות של מדינות או ערי מדינה שחדלו מלהתקיים. ברור שהבולים שהם השאירו מאחוריהם אינם סינדרלות אלא בולי דאר לכל דבר ועניין של ישויות שכבר לא קיימות. לגבי בולי הרשות הפלשתינאית, לפי הסכמי אוסלו הרשות רשאית להנפיק בולי דאר, בתנאי שהשם שיופיע על הבולים יהיה "Palestinian Authority", (העיקר שלא Palestine), והערך הנקוב יהיה במטבע הירדני או הישראלי. מסיבות מובנות העדיפו הפלשתינאים להשתמש במטבע הירדני. כעיקרון, הפלשתינאים לא תמיד עמדו בתנאים הללו, והנושא יכול להוות מאמר בפני עצמו. השורה התחתונה היא שבולי הרשות משמשים כבולי דאר, ולכן לא ניתן להתייחס אליהם כסינדרלות. לגבי "בולים" של אש"ף או החזיתות השונות, אלה הם סינדרלות ולכן מעולם לא קניתי אותם לאוסף הסכסוך הישראלי ערבי. כנ"ל גם "בולים" של מדינת יהודה. אין לי תוויות כאלה, אך אם אראה מעטפה שעברה בדאר עם תוויות (פלשתינאיות או מדינת יהודה), אני אצרף אותם לאוסף שלי.

python 4

New member
כמובן שבולי המנדט הם לא סינדרלות,

אחד אצלי הוא גם חתום, וזה לפחות אומר שהוא שימש להעברת דואר, לא? ברור שהבריטים היו צריכים בולים בשביל לשלוח דואר.. אבל מה שהכי מעניין בבולים האלה זה איך הבריטים ניסו לרצות את כולם, ואני מתכוון לכיתוב בעברית שחוץ מהשם "פלשתינה" מופיע בסוגריים גם הקיצור א"י.. אני לא יודע ערבית אבל אני בטוח שהכיתוב בערבית הוא פלסטין, בלי שום תזכורת למילה ישראל. נכון או שאני טועה?

python 4

New member
כמובן שבולי המנדט הם לא סינדרלות,

אחד אצלי הוא גם חתום, וזה לפחות אומר שהוא שימש להעברת דואר, לא? ברור שהבריטים היו צריכים בולים בשביל לשלוח דואר.. אבל מה שהכי מעניין בבולים האלה זה איך הבריטים ניסו לרצות את כולם, ואני מתכוון לכיתוב בעברית שחוץ מהשם "פלשתינה" מופיע בסוגריים גם הקיצור א"י.. אני לא יודע ערבית אבל אני בטוח שהכיתוב בערבית הוא פלסטין, בלי שום תזכורת למילה ישראל. נכון או שאני טועה?

בּני

New member
מתוך אטלס בולי העולם

" 'ועדת הגבולות הטיבטית' הקימה סניפי דואר ארעיים ב-1903. סניפים אלו השתמשו בבולים הודיים מקַמבָּה יונג וממקומות אחרים והעבירו את דברי הדואר לאורך קווי ההספקה שלהם, דרך גנגטוק (שבסיקים). משלחת ינגהזבנד הקימה ב-1904 סניפי דוארבהגיעה בשליחות ללהסה. סניפים אלו העבירו את דברי הדואר שלהם במעבר הרים בגובה של למעלה מ-4900 מ', דרך ג'ינגצי אל סיליגורי ששימשה כבסיס בהודו." סין פתחה בטיבט סניפי דואר ב-1909 והנפיקה בולים ב-1911. "טיבת השתמשה בבולי סין שעליהם הודפסה כתובת מיוחדת בסינית ובטיבטית, עם ארכים הנקובים באנות וברופיות (1911). מאז 1951-1960 משתמשת טיבט בבולי סין". ספר מדהים, כתוב בו עוד קצת על טיבט, אבל זה העיקר, תחפשי מישהוא שיש לו את הספר - מומלץ

גם ריצבה, גם שבריץ, וגם פקס לאוטו.

ודי עם הבדיחות הגזעניות האלו. (למה אני לא מצליח לנקד, הא? זה לא מצחיק בלי ניקוד. מילא, זה גם לא מצחיק עם ניקוד.)

ועוד יש לו את החוצפה לשלוח אותה

לחפש מישהו שיש לו אטלס בולי העולם. יכול היה להזמין אותה אליו, הרי יש לו את האטלס בבית, והם גרים קרוב.

למעלה