טיבט

python 4

New member
הודעה 102...

מתחת לכותרת של הפורום יש קישור 'הסתרת תגובות'.. אם תלחץ על זה תראה רק את ההודעה הראשונה בכל שרשור ובסוגריים את מספר התגובות להודעה...

דרמסלה

New member
איזה מגניב ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

לא ידעתי את זה !!! למדתי עוד משהו חדש היום

דרמסלה

New member
נראה לי שאתה דוקא נהנה ../images/Emo6.gif

מהסלט שלנו - כי אם לא, היית ודאי עונה לי כבר לפני יומיים, ולא נזכר לנזוף (!) עכשיו !!! אבל, תודה על התיחסותך ותשובתך המלומדת. אה , ואני נאלצת לבקש דחיה לבחינה, אני פשוט לא עומדת בקצב המאמרים פה בפורום ...

אי, מודדים לי זמנים. מוטב שאמהר.

כך אמר השפן לעליזה, לא? ההודעה שלך משש בערב, והתשובה שלי משעתיים אחר כך. ואני לא נוזף, אני מחנך קשוח. ואין דחיות, ובלי תרוצים. אני סופר את השעות ליום שלישי! תשבי לידי בארוחת הצהריים?

דרמסלה

New member
מה זה משנה

יומיים או שעתיים(18/12 22:45, 19/12 13:13, 19/12 16:39, 20/12 18:51),מי סופר(ארבע פעמים) כשמקבלים הזמנה כזו ממנהל הפורום? לכבוד הוא לי
חוצמזה, אני מפחדת להסתבך, יש פה באויר איומים על בזבוזים ...

חמה אתם כולכם ודעים להבליט, לנקד -

ורק אני לא מצליח אפילו לשים את הסמיילים והסימנים במקום שאני רוצה? ואל תדאגי, לא תסתבכי בכלום, יש לך חברים בחלונות הכי גבוהים!

אם כל הסימפטיה לטיבטים...

מבחינה מקצועית אין הבדל בין "בולי" הממשלה הטיבטית הגולה לבין "בולי" החזית העממית לשחרור פלשתין. בשני המקרים מדובר בתויות משוננות הדומות לבולי דאר, אך מעולם לא היתה טריטוריה שאכן ביצעה בתוויות הללו שימוש דארי. כעיקרון, אספן שיציג אותם בתערוכת בולים יאבד נקודות בגללם. יחד עם זאת, מי שאוסף שלא לצורך תצוגה, חפשי משיקולים אלה, ואין כל מניעה שיכניס אותם לאלבום שלו.

python 4

New member
אולי מישהו יסביר לי

מה זאת אומרת "יאבד נקודות בגללם"? לא ידעתי שאספנים שמציגים את הבולים שלהם בתערוכת בולים מקבל ציון. כמה נקודות מורידים אם מוצאים אצלך בול של קופת חולים? ולא שזה נוגע לי, אני אוסף רק לשם ההנאה ולכן אני אוסף מה שבא לי.

כאן אתה נכנס למחלוקת חכמים קשה

וארוכת ימים. חלק מאספני הבולים טוענים שהאיסוף לשם הצגה בתערוכה מגוחך, מגביל את האוסף, מושך אותו לכיוונים לא רלוונטיים, גורם לאספן להוציא כספים מיותרים וטענות נוספות. רוב אספני הבולים לא מציגים את האוסף בתערוכות, כי הצגתו מצריכה, כאמור, הוצאה כספית על פריטים משונים ועבודה לא קלה בכלל להכנת האוסף, שלא לומר ראש אחר לגמרי. במה דברים אמורים? להצגת אוסף בתערוכה יש כללים, יש שיפוט ומקבלים נקודות ומדליות. אין "תחרות", יכולים תאורטית כולם לקבל את המדליה הכי גבוהה, אבל בפועל כמובן שזה לא כך, ויש הרבה גאווה בעניין הזה. העקרון (לפחות בהצגת אוסף נושאי) הוא לספר סיפור באמצעות פריטים דואריים, לא רק בולים אלא כל מגוון הפריטים: חותמות, כלילים, טעויות, גלויות מירב וכו'. צריך להיות פיתוח של הנושא, צריך להראות ידע בנושא ובנפרד - ידע ומחקר בולאי, צריך לערוך את הדפים של התצוגה באופן מאוזן גרפית, מותר להכניס טקסט - אבל בתנאי שלא יגנוב את ההצגה מהבולים, צריך להקיף באופן מלא את הנושא שנבחר, ובטח עוד כמה כללים ששכחתי. במסגרת הידע הבולאי, צריך להראות שאתה יודע היטב מה בול ומה קשקוש, וחלילה מלהכניס בול קופת חולים. כדי לראות דוגמא אפשר להכנס לאוסף הבולים בנושא הקולנוע של זוהר נוי - יש קישור בפורום. אצלו האוסף המוצג מטפל בכל שלבי הקולנוע, כולל האולם, הקהל, הפופקורן, השתיה, הכסאות, הכותבים הבמאים והשחקנים, המכשירים - מצלמות ומקרנות וכו'. אצלי, באוסף כלבי המזחלות, אני מראה מזחלות, רתמות, סוגי קשירה ושימושים שונים של כלבי המזחלות בשרות האדם. יש סיפור מאחורי כל האוסף. בפעם הראשונה שהצגתי בתערוכה לא ידעתי את כל זה והייתי חסר נסיון לחלוטין. הכנתי תצוגה יפה על כל גזעי הכלבים, כל אחד בנפרד, וחילקתי לפי השימושים בשרות האדם. קיבלתי ציון מאוד נמוך, כי לא היה שום פיתוח של הנושא, רק רשימה כרונולוגית של גזעי כלבים. יענו, לא מעניין בכלל. מאז השתפרתי. בניית אוסף לתצוגה היא משהו אחר לגמרי מבניית אוסף נושאי שלא לתצוגה. היום למשל לא ממש מעניין אותי עוד בולים עם כלבים: אני מתמקד בנושא לתצוגה. לא אומר שזה יותר מעניין או פחות מעניין, זה מרתק בפני עצמו, ואלמנט התחרותיות מוסיף, למי שאוהב את זה. לא כולם אוהבים. ולעניין ההנאה: מה זאת אומרת "אני אוסף רק לשם ההנאה"? ואני לא? מה, מי שמציג בתערוכה לא עושה את זה כדי להנות? לסיום, בדוק את לוח הארועים של הפורום, ותראה מתי עומדת להיות תערוכת בולים. אני מבטיח לקחת את כל המשתתפים בפורום שירצו לסיור מודרך בתערוכה. הכל מובן?

python 4

New member
הכל מובן, בוס!../images/Emo11.gif

את מי אתה רוצה שאני אבזבז בשבילך? אגב, לא התכוונתי לזה שאין הנאה בלאסוף כל דבר, הרי אף אחד הוא לא אספן שלא מרצונו החופשי.. התכוונתי שאני לא טרוד בשאלה מהו בול ומהו לא בול, אני פשוט אוסף מה שבא לי כי לי אין את החשש הזה שיורידו לי נקודות או משהו כזה.

פיתון יקירי, אינך מעריך אותי נכון.

אני לא מהגברים ששולחים נערים לעשות את העבודה בשבילם. אם צריך, אני מבזבז בעצמי. אל תשכח את זה אף פעם, גם לא מתוך שינה. ועכשיו, בוא ננסה שוב: הכל מובן?

python 4

New member
OK, בוס,

אתה תבזבז את מי שאתה צריך ואני ישיג לנו בולי לחם. עזוב, אל תשאל מאיפה - עדיף שלא תדע.

ואיך אתה מקטלג את בולי המנדט הבריטי

המכונים בולי פלשתינה א"י (אלה שמופיעים עליהם קבר רחל, מגדל דויד ומסגד עומר)? הרי הם לא בולים של בריטניה, ולא בולים של מדינת ישראל. ולכנות אותם סינדרלה זה קצת מוגזם. מה שאני מתכוונת הוא, שיש בולים שאינם של מדינה רשמית, אבל הם של "ישות מדינית". ועוד ישות כזו (בלי להכנס לפוליטיקה...) - הרשות הפלשתינית. למישהו/מישהי יש בולים שלה?

python 4

New member
אבל יש הבדל..

טיבט היא לא ישות מדינית, היא חלק מסין, והבולים האלה לא הוצאו כלל ע"י ישות מדינית כלשהי, אלא ע"י ארגון. היחידים שיש להם זכות רשמית להוציא בולי טיבט הם הסינים, לא? בולי פלשתינה הם בולים שהוצאו ע"י ישות מדינית - פלשתינה, שהיתה תחת מנדט בריטי. ואגב, אצלי הם מתוייקים באלבום של בולי ישראל, תחת הכותרת "פלשתינה/ארץ ישראל" והדגל של הבריטים, היוניון ג'ק. (ותרשי לי להסביר: האוסף שלי מסודר לפי מדינות כשלכל מדינה הדפסתי כרטיס עם השם ועם הדגל שלה. בגלל העניין שלי בדגלים (וקסילולוגיה, למתעקשים..) אני מקפיד על מציאת הדגל המדוייק של כל מדינה בכל תקופה. חיפשתי הרבה זמן תשובה לשאלה מה היה הדגל של ישראל בתקופת המנדט, והתשובה שמצאתי היא שככל הנראה היה מדובר - רישמית - ביוניון ג'ק).

וואלה חידשת לי -

לא ידעתי שהדגל של פלשתינה א"י היה היוניון ג'ק. גם הודו היתה אז תחת כיבוש בריטי. האם גם הדגל שלה היה היוניון ג'ק? האם הן לא נחשבו מושבות כתר, כמו אוסטרליה וקנדה? או שאני מבלבלת כמה מושגים יחד?

python 4

New member
אוי ויי... תזכרי את התחלת אם זה...

היוניון ג'ק היה הדגל הרשמי של כל מושבה או שטח חסות של בריטניה, אבל לכל מושבה כזו היה דגל נוסף בפני עצמו (לרוב כזה שכולל את היוניון ג'ק בקנטון (הריבוע השמאלי העליון של הדגל)) ששימש את הצי של אותה מושבה; צירפתי את הדגל של פלשתינה. בדגל הזה לא היה שימוש נפוץ בארץ. היוניון ג'ק היה הכי נפוץ עד קום המדינה.

python 4

New member
ובקשר להודו

היא לא היתה יוצאת דופן, גם הודו השתמשה ביוניון ג'ק בוריאציות שונות (אם כי אני לא בטוח שהמעמד שלה באימפריה היה דומה לזה של פלשתינה). בתמונה, למשל, הדגל הימי של הודו - היוניון ג'ק עם סמל הכוכב של הודו והכתר הבריטי.

python 4

New member
ובקשר לקנדה -

אותו כנ"ל. לא משנה אם גרת במושבת כתר, קולונה, שטח חסות, פרוטקטורט, או שטח מנדט (ועוד כמה תוארים שהבריטים המציאו בשביל לכנות שטח כבוש, הם היו טובים בזה), תמיד הנפת את היוניון ג'ק או וריאציה שלו. שימי לב שגם כיום השטחים שנותרו תחת חסות בריטית (כמו אנגווילה ואיי טרקס וקיקוס - שיש לי בולים מהם..) מניפים דגל עם היוניון ג'ק בצד השמאלי העליון (בקנטון) ובתוספת סמל יחודי בצד ימין. עד כאן ההרצאה על דגלים! מבטיח! מי שמתעניין יותר בנושא (הלדעתי מאוד מרתק) הזה, צירפתי לינק למטה לאתר הטוב ביותר באינטרנט שעוסק בוקסילולוגיה. כדאי מאוד לכל חובבי גיאוגרפיה או היסטוריה, או לסתם אנשים שרוטים כמוני..

למעלה