אני מצטער, אך אין בכך תשובה לדבריי.
אני מסכים איתך שאנחנו צריכים לצאת מעזה, לאו דווקא מהסיבות שאתה מנית אבל זה לא הוויכוח. אין לי שום סיבה לחשוב שילדות לא יהרגו בארז. האם אתה חושב שבמחסום שמותקף ע"י מחבלים מתאבדים, לא יהיו כאלו? בפועל, גם היו פחות. את הסיבות לכך כבר ציינתי. ישנו הבדל עצום בין ההשפעה הפסיכולוגית על חייל במחסום פתע שמטרתו הינה בעצם לכידת מחבלים, לבין חייל במחסום ארז הממוגן. יותר מכך, במחסום גבול, שהינו מטבעו הרבה יותר מסודר ויעיל, כך גם אמצעי ההפרדה שימנעו פגיעה באזרחים חפים מפשע, תגדל. ישנה לגיטימציה מוסרית מצד ישראל להקשיח את תנאי המעבר במחסום גבול לאחר נסיגה מן השטח. כאשר ישראל שולטת ככוח כובש בעזה, היא מחזיקה באחריות מוסרית כלפי התושבים הפלסטינים. לעומת זאת, כאשר ישראל אינה מהווה גורם ברצועת עזה, לא חלה עליה חובה כלשהי בנוגע לפלסטינים. היא אינה מחוייבת לדאוג לכלכלתם, ועל כן היא רשאית למנוע כניסתם לשטחי ישראל. יותר מכך, ישראל גם רשאית לאפשר כניסה באופן שרירותי בלבד (כמו שמתקיים בהר הבית, לעיתים), כלומר, מדיניות מחסומים נוקשה. פלסטינים הבוחרים לחצות קו גבול, דרך המחסום. כאשר מדינת ישראל איננה מחזיקה באחריות המוסרית כלפי הפלסטינים, היא בהחלט זכאית לקבוע נהלי ירי למפרים את אותם תנאים נוקשים.