ח-ק-י-ר-ה-!

יוֹאב

New member
נו, אתה היית מרגיש שלם עם עצמך

אם היית הורג ב"שוגג" ילדה בת 13? לא חשבת שאולי באמת יש כאן קצת בעיתיות? והרי אם שרון מודה שאין לנו מה לחפש בעזה, אזיי כל הפעילויות שם מיותרות, וניתן להגיע לאותה תוצאה סופית גם בלעדיהן.

youvall

New member
לא יודע....

מעולם לא הרגתי ילדה בת 13...ואל תרשום שוגג ב" " כיוון שהם לא חשבו, יו איזה משעמם בשמירה פה, הדמות הבאה שעוברת לידנו נירה בה, אלא הם הרגישו מאויימים וירו בדמות חשודה עם חפץ חשוד! גם אחרי שנתנתק מעזה-צה"ל ימשיך לפעול ברצועה כראות עיני בדרג המדיני...ולדוגמא אתה יכול לקחת את דברי שר הביטחון שאמר שגם אחרי ההתנתקות מבצעים כמו ימי תשובה יכולים להישנות אם ימשכו פעולות הטרור וירי הקאסמים לעבר ישראל!

סלוניק

New member
קודם כל

מה עם הודאה בשקר? למה אתה נמנע מזה? ולעניין עצמו, מי אתה לעזאזל שתקבע מי זכאי ומי לא? מי שמך לחקור את המקרה? האם אתה בכיר במצ"ח? האם אתה עוסק בתפקיד כלשהו בבתי הדין הצבאיים? סבורני שמתפקידה של המשטרה הצבאית אמורה לבצע תחקירים הרבה פחות שטחיים ומגמתיים כמו זה שלך.

youvall

New member
הודאה באיזה שקר בדיוק?

אף אחד לא שם אותי לחקור...אני מציין עובדות ברורות מאליו! החיילים עשו מה שעשו כי הרגישו מאויימים! אני בספק אם הייתה קמה כזו המולה אם הילדה אכן הייתה נושאת מטען חבלה והחיילים היו נהרגים! אז היו קמים ואומרים שאם לא היינו בעזה-אז לא היה קורה המצב הזה!!!

סלוניק

New member
שרשר מעט מעלה ותנסה שוב להבין.

"אף אחד לא שם אותי לחקור...אני מציין עובדות ברורות מאליו! " "העובדות" שאתה מציין, כולן לקוחות מעדות החיילים. איזה מן משפט חסר ערך יציג את עדותו של הנחקר ויכנה אותה "עובדות"? אינך בלש, כמו גם שאינך שופט. העניין לא צריך להיות לשיפוטך האישי אלא לחקירת מצ"ח.

אשרת

New member
20 כדורים בילדה?! זאת כמות כדורים

שנשמעת לך סבירה? שמע, אפילו קצינים בכירים בצה"ל אמרו שדבר אחד בטוח - אם היה משהו לא תקין ולא מוסרי, זה ריסוס הילדה ב-20 כדורים. דבר שני, הועלתה נקודה חשובה, למה לקח לחיילים כל כך הרבה זמן עד שעלו שיש דמות אשר קרובה למוצב?! למי הם חיכו? למשיח???? וגם אחרי שראו שאותה דמות זורקת את התיק ובורחת מהמקום- למה הם המשיכו לירות בדיוק? לא היה עדיף ללכת ולבדוק קודם כל מה היה בתוך התיק?! אתה קולט- הרגנו ילדה פלסטינית שכל חטאה היה ללכת עם תיק עם ספרים על הגב שלה. אם אתה ושב, שספרי לימוד יכולים לתקוף את החיילים במוצב.. שמע.. אז אתה צודק.

youvall

New member
הבעיה היא שאותם קצינים בכירים

אומרים שלא החיילים ירו בילדה 20 כדורים...אלא שהמ"פ ירה בילדה 20 כדורים... כלומר, שרוב הכדורים שנורו בגופת הילדה נורו בגופה(!) ונורו על ידי המ"פ... זו באמת בעיה...אבל זו לא פעם ראשונה שדמות מצליחה להתקרב למוצב ולעמדה של צה"ל...זה קרה לפניי תחילת מבצע ימי תשובה בעמדה של גדוד 50 של הנח"ל-דבר שגרם בסופו של דבר למותו של חייל גדוד 50 בידי מחבל! לפי המקרה הזה, וזה לא המקרה היחיד-החיילים פעלו כשורה כשהם ירו לעבר דמות חשודה! ואם בתיק היה באמת מטען חבלה שהיה מופעל כנגד החיילים ברגע שהם היו מתקרבים...אז היינו שואלים למה הם יצאו מהעמדה? למה הם לא ירו על המחבלת והרגו אותה?!? החיילים נמצאים במילכוד בנושא הזה....

EverMan

New member
לא צריך ועדת חקירה על הרג

הילדה. הילדה נכנסה כבר לתוך הבסיס , שרחוק במרחק יותר מסביר מכל אוכלוסיה אזרחית. היא אשכרה נכנסה לרחבת הרק"מ של הפלוגה ! והיא זרקה ילקוט לא קטן לעבר החיילים ... ילדה בת 13 , יותר ממסוגלת לשאת על עצמה פצצה , וכבר היו צעירים יותר. היא כבר הייתה אשכרה בשטח הבסיס. ובסיס רחוק מכל מרכז אוכלוסין. בסיס שהחיילים בו רוצים להתאבד אשכרה מרוב זה שהוא מנותק מהעולם. מי שהיה פה חייל , יודע איפה נמצאת רחבת רק"מ בבסיס ... היא אשכרה הגיע לשם.

EverMan

New member
השאלה היא איך ילדה

בת 13 פרצה לבסיס צבאי ? או למה ירו בילדה בת 13 ? זה ברור שהיא לא באה לשם ממטרות תמימות.

EverMan

New member
ואגב , 20 כדורים זה לא הרבה

במטרה... תלוי מה המרחק , וכמה אנשים יורים.

Azazel

New member
אני חושב שהתשובה ידועה.

" השאלה היא איך ילדה תוכן: בת 13 פרצה לבסיס צבאי ?" מישהו זרק זין.

EverMan

New member
לא מדויק.

יש הרבה בסיסיים צבאיים , תלוי איך הוא בנוי , תלוי בנוהלי שמירה, תלוי בסד"ח ... תלוי בהרבה דברים.

Azazel

New member
הינה לך חדשה דנדשה!

חייל נהרג כשישב באוהל. עכשיו תגיד לי האם היה פה מחדל או לא?

אשרת

New member
טוב

יופי, אז אתה עושה צבא גם אני עשיתי, וגם אני מכירה את נהלי השמירה , את הסד"חים , את הסד"כים ואת כל הדברים הללו, משום שאני שרתתי בחטיבה שהיתה אחראית על מוצבים שונים בשטחים ענבר, מישהו שם פשוט זרק זין!!!!!!! כמו שעזאזל אמר. לא יותר ולא פחות. אין קשר לשום דבר ממה שאתה אמרת קשר למציאות.

EverMan

New member
אני לא יודע אשרת.

אני לא מכיר את הבסיס , ואני לא מכיר את הנהלים שלו בשביל לדעת. וגם את לא.

Azazel

New member
בנאדם, ילדה נכנסה לתוך הבסיס

מה יש לדעת? אני ממש לא בקטע של לרדת על צה"ל. אני חושב שצה"ל הוא חשוב מאוד, ושומר על חיינו כל הזמן. רוב הדברים שיש לי להגיד על צה"ל, זה דברים טובים. אבל אם יש פשלה, ביקורת בונה היא התשובה. וכאן הייתה פאשלה, בדיוק כמו היום בחטיבת מנשה, אגב.

EverMan

New member
פשלה כן.

השאלה ממה נגרמה. ואני לא חושב שכל עוד אין לנו את הנתונים , אנחנו צריכים לדבר כ"כ מהר :\ כי הצבא כן יחקור ויברר למה היא קרתה , ויתקן.

Azazel

New member
אני בהחלט מקווה שכן! ../images/Emo4.gif

אבל במקרה של עזה, אני חושב שדי ברור שהייתה זריקת זין של החיילים. דווקא מוזר, מכיוון שממה שהבנתי המ"פ היה חתיכת מניאק קשוח (
)

EverMan

New member
במסייעת שקד ?

להפך , הוא לא היה מניאק קשוח , הוא היה דווקא רפורמיסט שהיה מאוד טוב לצעירים ... אם כי קצת "משוגע" כזה. אני לא יודע אם היה מבצע באותו הרגע , אם בדיוק התחלפו שמירות , אם יש שם פטרול ותפסו אותה בפטרול ... אני לא יודע ... זה יותר מדי דברים שאני לא יודע. ובהיותי חייל , אני יודע כמה הצבא מתקן דברים בעקבות דברים כאלה. אפילו באופן מוגזם.

למעלה