ח-ק-י-ר-ה-!

יוֹאב

New member
תלוי בסד"ח??

באמת צריך ללמד את החיילים בשטחים על טוהר הנשק. זה יהיה פתרון מאוד יעיל.

Azazel

New member
אם אני זוכר נכון, היית בקרבי.

יש הרבה חרא שקורה בשטחים, אבל זה בדיוק המקרים שלא קשורים. זה מקרה מאוד קשה של בעיה פרקטית אמיתית.

יוֹאב

New member
אני יודע

פשוט לא הבנתי למה זה תלוי בסד"ח. (סדרת חינוך) - אלא אם יש ראשי תיבות נוספים עם האותיות האלה שאינני מכיר

אשרת

New member
כדי לא לגרום לחיילי צהל אשר היו

שם להראות עוד יותר מגוחכים לתת לזה גוון של עוד יותר "זריקת זין".

EverMan

New member
משטח רק"ם הוא לא ~בתוך~

הפלוגה. אבל הוא ת'כלס כבר במקום שמאיים על חיי חיילים. ולמה ? כי יש דבר שנקרא ביטחון שדה. וכי יותר מעניין לדבר על מ"פ שוידא הריגה.

יוֹאב

New member
בולשיט

אם הילדה היתה במקום שהיה מאיים על החיילים, סביר כי הדבר היה נאמר כבר.

EverMan

New member
היא זרקה לעברם את התיק ,

כמה רחוקה אתה חושב שהיא הייתה ? והיא הייתה באזור , שנגיד ככה - אם היה לה רובה כלשהי - היא הייתה כבר יכולה בכיף להוריד חיילים.

יוֹאב

New member
טוב שצה"ל לא קבע

שהמ"פ הוא בכלל אלונקה ולא טיל קסאם. עוד לא הבנת שמה שצה"ל אומר זו פוליטיקה, ולא תורה מסיני?

Azazel

New member
ההתלהמות בשרשור הזה ממש לא במקום

מכו-לם. אני מכיר אנשים ששירתו במקומות אף יותר קשים ובתנאים כאלו וגרועים יותר. (שכם בחומת מגן, למשל, וקווים ביש"ע) הם הסבירו לי את הבעיתיות הגדולה של המצבים הללו. למעשה, אין לחיילים שום כלי אחר חוץ מתחושות הבטן שלהם. שימוש בילדים הוא לא דבר חדש ע"י המחבלים, ואין לך דרך לדעת מה עומד לקרות. אישית, לא היה לי את התענוג של שירות קרבי בשטחים (בן יחיד), אבל אומר לכם ישירות: אין לי מושג כיצד הייתי נוהג אם ילדה הייתה רצה לכיווני עם תיק. לפי מה שהבנתי, לגבי המ"פ, לדעתי הוא בכלל איננו אשם. הוא פעל כשכבר היה "ברור לכולם" שהילדה נושאת חומרי נפץ, ובמצב כזה, וידוי הריגה הוא לגיטימי. האשמים האמיתיים הם הפיקוד הגבוה של צה"ל, ששם חיילים במצב של קבלת החלטות מוסריות קשות בתפקיד, כדי לפרוק את העול מעצמו. תנו לחיילים הוראות מדויוקות כיצד לפעול, ותנו להם לבצע את הפקודות שאתם נותנים להם, אני אומר.

יוֹאב

New member
מילים כדורבנות ../images/Emo45.gif

וזו אחת הסיבות שבגינן סירבתי לשרת בשטחים במילואים הראשונים שלי.

סלוניק

New member
הבעיה איננה ירי מן המחסום,

הבעיה היא המחסום בפני עצמו. אחרי כל אירוע שכזה נאמר מיד שלעיתים חיילנו צריכים לבצע מעשים בלתי מוסריים כי המלחמה דורשת זאת מאיתנו. פעמים רבות יש בכך צדק, אך אף אחד לא מציין שהמלחמה הזו היא לכשעצמה איננה מוסרית. הוראות מדוייקות לחיילים הן מיותרות. הדרך היחידה להציל חיי אדם במחסומי צה"ל היא לסגור את מחסומי צה"ל ולסגת מעזה.

EverMan

New member
אז מה הפתרון שלך ?

לא לאפשר כניסה של פלשתינאים לישראל כלל ? או לחילופין לאפשר לכולם להיכנס ?

סלוניק

New member
יש הבדל בין מחסומים שעל הגבול,

לבין מחסומים בתוך השטח הפלסטיני. אני מקווה שברור לך ההבדל.

למעלה