ח-ק-י-ר-ה-!

ח-ק-י-ר-ה-!

לפני כמה ימים ע"י צה"ל נרצחה ילדה פלסטינית בת 13. אני דורש לפתוח בחקירה ושהרוצחים יועמדו לדין. צה"ל צריך לרצוח טרוריסטים, לא אנשים חפים מפשע, ובטח שלא ילדים. בושה, עצוב לי לראות שכך מתנהל הצבא שלנו.

youvall

New member
מתלהם ודמגוג!

הצבא כבר ערך חקירה בנושא הרמטכ"ל קיבל את המלצות החקירה של פיקוד דרום שלפיה המ"פ נהג באופן סביר! המ"פ, למרות זאת, יועבר מתפקידו לתפקיד אחר, לא בשל כשל במקרה הנוכחי אלא בשל כשל של התחברות לפקודים שלו!!! אבל יותר קל להתלהם ולהיות דמגוג ולהגיד שהצבא לא מתנהל כשורה! הצבא חקר ומצא שהמ"פ תיפקד כשורה, באופן סביר! אז אם התוצאות לא מוצאת חן בעינייך-זה לא נחשב?!?

youvall

New member
מאיפה?

מפה! מתלהם ודמגוג...וגם טיפש כי אתה לא למדת, אחרי כל כך הרבה זמן לא לנסות להילחם נגדי...בכיף אני אומר...אני אוריד אותך בכל הזדמנות שתפתח את הפה המטומטם שלך!

סלוניק

New member
אני ממליץ לך לקרוא את הלינק בעצמך.

דברי הרמטכ"ל עוסקים בטענה כאילו ביצע המ"פ וידוי הריגה, והתחקיר, במסגרת זו, גילה כי אין זה נכון. למען האמת, זה לא משנה כל כך. הפשע המוסרי לא היה בירי כלפי הגופה, אלא בירי אל ילדה בת 13. ההתעסקות התקשורתית בוידוי ההריגה שהיה או לא היה היא פשוט מגוחכת, במיוחד הראיונות החסויים עם חייליו המסכנים אשר בעצם ירו מס' רב של קליעים בגופה של הילדה, וכעת מעידים על הפחד והבעתה מן המ"פ. ההתעסקות בזיכויו של המ"פ מוידוי ההריגה היא היא - הדמגוגיה. הפשע המוסרי לא היה ההתעללות בגופה כי אם נטילת חייה. ואתה גם יכול בכיף לומר לי שאתה תוריד אותי בכל הזדמנות שאני אפתח את הפה, כבר מזמן לא היה לי מעריץ מטורף.

יוֹאב

New member
לפחות עליך הוא לא איים

בסקילת אבנים. אגב, זה לא מדוייק מה שאתה אומר. הנושא של חילול כבוד המת, והתעללות בגופה - הוא זה שעומד על הפרק כרגע.

סלוניק

New member
מוות בסקילה זה משעמם יותר (../images/Emo32.gif)

הנושא אמנם עומד על הפרק, אך זה בגלל ההתעסקות התקשורתית המגוחכת בנושא. האם למת יש זכויות מוסריות כלשהן? הזכויות הן לכל היותר של משפחתו אשר נפגעת מחילול הגופה (ולא "כבוד המת"). כמובן שאינני מזלזל בזכותה של המשפחה שנפגעה, אך זכות המשפחה היא שולית ביחס לעניין המהותי בסיפור - הרג הילדה.

יוֹאב

New member
אותי אתה לא צריך לשכנע

אחרי שהבנאדם מת - הוא מת, ולא משנה מה יקרה לגופתו, אבל חילול גופה, זה פגיעה בכבוד המת ומכאן משתמע - חוסר רגישות כלפי מצב הקרובים של הנפטר.

סלוניק

New member
בסקילה או בכבוד המת?

שוב, אין בחילול הגופה משום "כבוד המת", משום שלמת, לכשעצמו, אין כבוד, או זכויות כלשהן. הזכויות והכבוד שייכים למשפחתו בלבד, ועל כן גם הנחיתות שזכות זו ראויה לה אל מול זכויות אחרות (תרומת איברים למשל).

Alexco

New member
האם אתה תומך בכך

שמכל המתים יילקחו איברים לתרומות, ולא רק מאלה שהתנדבו בעודם חיים?

סלוניק

New member
אין לי עמדה החלטית בנוגע לכך,

אולם לגבי "אלה שהתנדבו בעודם בחיים", חשוב לציין כי על אף שאדם מחזיק בכרטיס אדי, מדובר ב"הצהרת כוונות" בלבד, ולאחר מותו משפחתו בכל זאת קובעת האם לתרום את איבריו.

youvall

New member
אז מה אתה מציע?

שהחיילים יסתכנו?!? ואם זה הייתה מחבלת? ואם בתיק שלה היה מטען?!? החיילים בעמדה לא יכלו לדעת מה כוונותיה! החיילים בעמדה לא היו יכולים לדעת שהיא לא נושאת מטען חבלה בתיק! החיילים בעמדה עשו את מה שהם היו צריכים לעשות וסיכלו את האפשרות שהם יפגעו! הם הגנו על עצמם! מדובר באיזור מלחמה, שבה חיילים נפצעים כל הזמן! הם ראו דמות עם תיק על הגב, דמות חשודה, הולכת קרוב לעמדה ומתקרבת...הם ירו כדי להגן על עצמם! הם לא ידעו שהיא בת 13 ושהתיק שלה לא נושא מטען... החיילים תפקדו ללא דופי!

יוֹאב

New member
למה באמת להסתכן?

בואו נעשה טרנספר לאוכלוסיה הפלסטינית, וגמרנו.

youvall

New member
אז למה בכלל להיות פה...

נחזור לאירופה ואז כל העולם יפסיק לשנוא את ישראל!

יוֹאב

New member
מה אתה עושה?

אתה מקצין את הנושא, לרעת הטיעונים שלך? נחמד...המשך כך

youvall

New member
מה אתה עושה?

אני אמרתי שכשחייל מרגיש מאויים-אני מעדיף שהוא יפתח באש ולא יסכן את חייו! אתה לקחת את זה והקצנת את זה והפכת את זה לאני רוצה לגרש את כל הערבים! אז אם אתה רוצה לתת לערבים שטח...למה לעצור בגבולות 4 ביוני 67'? למה לא שכולנו נחזור לאירופה? זה על אותו מושקל! אתה מקצין והופך את עצמך לפתאטי כשאני מקצין באותה צורה!

סלוניק

New member
שמת לב אגב

שהתעלמת מהעובדה שהתגלית בעצמך בתור דמגוג ומתלהם אחרי שהגבת לדברים של מקס תוך הסטת הדיון בצורה לא עניינית? דבר ראשון, לנוכח העובדה שלא נערך תחקיר על אופי הירי, תמוה בפניי שאתה קובע בצורה החלטית כל כך שהחיילים תפקדו ללא דופי. אלא אם כן, נכחת במקום האירוע ואתה יודע יותר ממה שאני יודע. תשובות כגון אלו שלך הן מסוג הדמגוגיה שלא מפרידה בין אשמה לבין אחריות. נכון, פעמים רבות נהרגים חפים מפשע שלא באשמת צה"ל, אולי אף יתגלה כי במקרה הזה "החיילים תפקדו ללא דופי". ועם זאת, גם אם לא מוטלת אשמה, מוטלת אחריות. צה"ל נאלץ לבצע לעיתים מעשים בלתי מוסריים מתוך ההכרח של המלחמה. הפתרון שלך הוא להמשיך את ביצוע המעשים הבלתי מוסריים (שכן "אנחנו לא אשמים בהם"), אחרים מעוניינים להפעיל אמצעים ותקנות על מנת להמנע ממעשים בלתי מוסריים, ואחרים, שאני אחד מהם, מציעים פשוט לסיים את המלחמה.

youvall

New member
לא...

מקס דרש חקירה בנוגע ל"וידוי ההריגה" שנערך בילדה בת ה13! נערך גם תחקיר, לא חקירה צולבת, כמו תמיד, על פתיחת הירי-ושם לא נמצאו בעיות בכלל! לפי התחקירים, שפורסמו אגב בערוצי החדשות(2 ו10) החיילים תיפקדו ללא דופי והיחיד שיש איזשהו חשד לדופי בהתנהגותו הוא המ"פ! צה"ל נאלץ לבצע מעשיים לא מוסריים-כן! אנחנו במלחמה-כן! אבל זו לא מלחמה שאנו פתחנו בה! זו לא מלחמה שאפשר לסיים במהירות! זו לא מלחמת יש-ברירה! אנחנו לא נלחמים על גוש קטיף או על אריאל או על גבעת אסף! אנחנו נלחמים על ירושלים! על ת"א! על חיפה! על מדינה יהודית! על הקיום שלנו פה!!! אי אפשר "פשוט" לסיים את המלחמה...זה לא יגמר בצורה הזו טוב! כל עוד ההנהגה, והרחוב, הפלסטינאי שואפים לחיסול מדינת ישראל, לקבלת זכות השיבה, להפיכתה של ישראל למדינה דו לאומית, לחילוקה של ירושלים-כל עוד זה-אי אפשר לסיים את המלחמה על הבית!

סלוניק

New member
הבנת הנקרא:

"לפני כמה ימים ע"י צה"ל נרצחה ילדה פלסטינית בת 13. אני דורש לפתוח בחקירה ושהרוצחים יועמדו לדין. צה"ל צריך לרצוח טרוריסטים, לא אנשים חפים מפשע, ובטח שלא ילדים. בושה, עצוב לי לראות שכך מתנהל הצבא שלנו." איפה נדרשה חקירה בנוגע לוידוי ההריגה? ואגב, אני אשמח לקרוא את הלינק לפיו החיילים תפקדו ללא דופי כאשר ירו 20 קליעים בגופתה של ילדה בת 13. החלק השני בהודעתך הוא פשוט קטע קומי. "אנחנו במלחמה! אנחנו במלחמה!" הובכן, דבריך בעצם טוענים את הדברים הפרדוקסליים לפיהם מכיוון שאנו מצויים במלחמה, אין אנו צריכים להתחשב בדיני מלחמה.

למעלה