ח-ק-י-ר-ה-!

youvall

New member
בקשר לדיני מלחמה...

דיני המלחמה הינם מיושנים ומתאימים למלחמה בין מדינות! אין הדבר כאן! המלחמה היום היא בין האוכלוסייה הפלסטינאית שנמצאת במצב של כיבוש ומפעילה ותומכת בטרור נג ישראל, חיילים ואזרחים! לפיכך חוקי המלחמה הבינלאומים-הישנים והמיושנים, אינם רלוונטים למקרה פה! ה20 קליעים שנורו לגופתה של הילדה הינם בוידוי ההריגה של המ"פ, לא של החיילים! אל תסלף את העובודת....

youvall

New member
היה וידוי הריגה...

לפי הכללים הצה"לים... תגיד מה שתגיד אבל הניסיון להפוך את וידוי ההריגה למשהו שהוא חדש-הוא לא נכון! היה וידוי הריגה...כן! מה שמקס, התקשרות ויח"ד מקטרים עליו זה על ה"וידוי הריגה" שלפיו המ"פ החליט להוציא עצבים לפרוק מחסנית שלמה על הגופה של הילדה...וזה "וידוי הריגה" כיוון שהתחקיר הצה"לי בינתיים קובע כי המ"פ התנהג בסדר... מעולם אל הכחשתי את קיומו של וידוי ההריגה...אמרתי שהתחקיר הנוכחי הגדיר את פעולותיו של המ"פ כסבירות...

סלוניק

New member
"מקס, התקשורת ויחד"...

מצאת לך ציר רשע חדש.. מעניין שאם המ"פ לא פרק מחסנית שלמה על הגופה של הילדה, שבכל זאת נמצאו 20 חורי קליעים בגופתה.

אשרת

New member
מה אני אגיד לך...

בתור בוגרת המערכת הצבאית , אני יכולה להגיד לך שהתחקירים שצהל עושה , שווים ל*** וחלקם נעשים רק על מנת לכסות את ה*** של הדרגים העליונים.

יוֹאב

New member
../images/Emo45.gif

הוא עוד יבין את זה כאשר יהיה חייל. (אני אישית מקווה שהוא לא יחזיק נשק)

סלוניק

New member
תוצאות התחקיר אינן רלוונטיות.

השאלה החשובה היא מדוע התחקיר הוא על תפקוד המ"פ בכל הנוגע לעניין וידוי ההריגה, ולא לירי בילדה בעודה בחיים. והסיבה לכך אינה "כיסוי תחת" מצד צה"ל, כי אם אדישות בציבור הישראלי. כאשר מאות פלסטינים חפים מפשע נהרגו לא נערך תחקיר, אך כאשר נוצרה תהודה תקשורתית בעקבות ווידוי ההריגה, פתאום זועזע הציבור עד כדי פתיחת חקירה בנידון (כמובן שחקירה הינה על ירי בגופה נטולת חיים, ולא ירי באדם חף מפשע).

אשרת

New member
...

ההתייחסות שלי היתה לתחקיר הצהלי באופן כללי. לגבי כל מה שקשור לילדה, עדיף שאני לא אפתח את הפה, כי עוד יחסמו אותי מהפורום זה.

youvall

New member
נכון!

מסכים איתך לחלוטיין... חלק, אם לא רוב התחקירים שצה"ל עושה הם כסת"חים! אבל זאת לא הנקודה! מקס "דורש" חקירה על האירוע...הם מתעלם מהעובדה שכבר קיומה חקירה והוגשו מסקנות... מה גם, שגם נפתחה חקירת מצ"ח על תיפקוד המ"פ והחיילים בעמדה...ככה שצה"ל חוקר את עצמו...גם אם לא תמיד בצורה נטולת מורא ומושא פנים...הוא עדיין חוקר את עצמו!

אשרת

New member
...

זה שמקס לא מעודכן כנראה בחדשות זה סיפור אחר. יופי, גם אני יכולה לחקור את עצמי בצורה סובייקטיבית לחלוטין, כך שאני אעשה לעצמי איזה כסת"ח קטן, אבל אני בכל זאת חוקרת את עצמי, לא? יובל, התחקירים של צה"ל ברובם לא שווים את הדף שהם כתובים עליו ואת הזמן שהפקידה מקלידה אותם. זה הכל.

youvall

New member
אשרת...

לא קראת את החלק שאומר שנכון, רוב התחקירים של הצבא הם כסת"חים, אבל סה"כ-זה מה שמקס ביקש-תחקיר! אין לי שום אשלייה שהצבא חוקר את עצמו ללא מושא פנים, ואין לי שום אשלייה שבבסיסו של כל תחקיר יש הוראה לא כתובה לכסות את התחת של המפקד ולא לשים לו כתם מסריח בדרך לרמטכ"ליות! זה הכל...אין לי שום אשלייה-באמת שלא!

EverMan

New member
רק לידע כללי

מהכרות שלי , ושל חברים שלי עם האירוע , רוב הסיכויים שהמ"פ לא וידא הריגה. ואנחנו לא בדיוק יודעים מה קרה שם או לא ... אז לא הייתי כ"כ ממהר להאשים את צה"ל. במקרה הזה ספציפית. היה מקרה חמור בהרבה לפני כמה חודשים עם פלוגה של גולני ... במקרה הזה ספציפית , לא מדובר לדעתי בעוול מכוון.

אשרת

New member
אולי כן , אולי לא...

אבל בנושא לזה, יש פה סוגיה מעניינת- עד כמה התחקירים של צה"ל באמת אמינים? אני יודעת, מנסיון שלי , שבסיס שלי עשו תחקיר אירוע שבו כיסו את התחת של המח"ט!!! סילפו עובדות , פתאום חלק מהדברים נעלמו.. ועוד כל מיני טריקים כאלו, על מנת לא להרוס לאותו קצין את העתיד בצבא...

סלוניק

New member
סילוף העובדות.

החקירה שמקס דורש, ואני עימו, הוא על הירי בילדה ולא על וידוי ההריגה.

youvall

New member
זה לא נכון!

אין שום צורך לחקור מדוע פתחו חיילי צה"ל בעמדה, בשטח עויין, אש לעבר דמות חשודה עם תיק על הגב שמתקרבת לעמדה שלהם! הם פעלו לפי אינסטינקטים ומנעו בכך סכנה על עצמם!

סלוניק

New member
מה לא נכון? ששיקרת?

אתה יכול לחזור שוב אחורה ולקרוא את פתיחת השרשור. על פי רוב הייתי מרפה מזה, אבל כשאתה מכנה את הדברים "דמגוגיה", "שקרים" "התלהמות" וכו', בהודעות שבעצם מבצעות את אותה פעולה רטורית, אעשה אחרת. באיזו זכות אתה קובע בדיוק שאין שום צורך לחקור מדוע חיילי צה"ל הרגו ילדה בת 13? אולי כל חייל יכול לבחור לעצמו קורבן לשם קליעה למטרה ולא נצטרך לחקור כלום כי תספיק הגירסה שלו? הם פעלו לפי אינסטינקטים ומנעו בכך סכנה על עצמם! אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.

youvall

New member
אוקיי..

מר סלוניק(צריך לבטל את כל המחסומים)...הילדה בת ה13 נכנסה לשטח אסור לתנועה לפלסטינאים, התקרבה לעמדה, נשאה על גבה תיק... היא הייתה חשודה! היא נשאה עליה חפץ חשוד! החיילים הרגישו שהם בסכנה! הם הגנו על עצמם-מבחינתם-היא הייתה יכולה להיות מחבלת! כבר נעשה שימוש בילדים, נעשה שימוש בנשים, לחיילים לא הייתה שום סיבה לחשוד שהיא חפה משפע! היא הייתה בשטח אסור לתנועה! היא התקרבה לעמדה! היא נשאה חפץ חשוד! הם נטרלו את האיום! נגמר...פה נגמר התחקיר! הנה, חקרתי לך...מצאתי לך שהחיילים תפקדו ללא דופי! אולי גם נציע לחקור למה חיילים ירו במות חשודה שהתקרבה לגדר המערכת בעזה ואח"כ התגלה שהיא נשאה מטען חבלה ורובה במטרה לעשות פיגוע בסיור צה"לי?!? גם אז זה היה לא בסדר?!? החיילים עשו מה שעשו מתוך הרגשה שהם בסכנה! אם הפלסטינאים היו מוציאים מזירת הלחימה את הילדים ואת הנשים-לצה"ל לא הייתה שום סיבה לירות בילד שמתקרב לעמדה... אבל הפלסטינאים ממשיכים להשתמש בילדים לצורך פגיעה בחיילים-אז חיילי צה"ל יירו על ילדים אם הם מרגישים שהם מאויימים!

למעלה