חשוב לקרוא

אiר1

New member
וואלה, טוב לדעת שלפחות הם טרחו

להעלות על זה פורום...

Felicia1

New member
עמנואל אני באמת לא רוצה

לריב איתך. אני חושבת שמה שמדרדר את החברה בארץ זה המנהיגים המופלאים שלנו, זה השחיתות, הפגיעה בחלשים, וכ"ו. אני לא רוצה שהבן שלי יהיה פרופסור , אני רק רוצה שיהיה לו ידע מסוים בכל תחום. זה הכל. תאמין לי שאם הייתי יודעת שארוויח פחות מ-1000 איורו לחודש עם תואר שני לא הייתי הולכת ללמוד. ובוא נעזוב את הידע, הבית ספר כאן לא נותנת חינוך לערכים ואיך לכבד את השונה. זה היה טוב אם לפחות את זה הבית ספר היה נותן. אם לבן שלי הילדים אומרים לו מפגר ואם הוא בא הביתה ואומר לי שהנוצרים הם רעים, מבחינתי זה לא חינוך לערכים. ואני יודעת שכל המיליונרים בעולם הם ללא תואר אקדמי. לגבי מצב האוטיסטים ברומניה : אין שם כיתות תקשורת, אין שם הסעות, יש מעט מאוד אנשים שיודעים לאבחן אוטיזם, למי שיש כסף מביא מומחים מחו"ל כדי שיעבדו עם הילד בשיטת ABA ומכשירים שם סטודנטים לחינוך מיוחד כי זה יותר זול. יש כמה גנים שההורים הקימו בכמה ערים גדולות ברומניה בעזרת הממשלה שעובדים כולם לפי השיטה ההתנהגותית. בבתי ספר הילדים משולבים עם סייעת שהיא מטעם ההורים (מדובר על הילדים הגבוהים), לגבי הנמוכים הם הולכים לבתי ספר לחינוך מיוחד שהם כוללניים או שיושבים בבית. מקבלים שם קצבת נכות. ודרך הגב פעם אמרת שאולי תנסה לעזור לבעלי למצוא עבודה . לא שחשבתי שיצא מזה משהוא, רק חשבתי שלפחות תכתוב לי בהודעה שאתה ניסית ולא הצלחת. לגבי הדוקטורט אין לי סיכוי להגיע לשם, אנחנו בקושי שורדים בארץ המופלאה הזאת עםם המשכורת שלי והקצבת נכות שלבני ועם בעל שלא עובד כבר 4 שנים ומפעם לפעם נותן שיעור פרטי במתמטיקה או פיזיקה. שיהיה לך יום טוב פליצי'ה

dorit73

New member
פליציה יקרה,

בד"כ אני לא מתערבת בשרשורים שאני לא מבינה בהם או שאני לא מגלה בהם עניין. אבל אני מוכרחה להעיר לך שהחלק השני של ההודעה הזו שלך ממש לא במקומה. חשבונות אישיים ראוי שימסרו במסרים. אני מאחלת לך שיבואו לכם ימים טובים מבחינה כלכלית. דורית

Felicia1

New member
הי דורית

אני מצטערת על החלק השני של ההודעה. זה באמת היה צריך להיות כתוב במסר אישי. מסכימה איתך במאה אחוז. תודה רבה על האיחולים. כנראה שכדי שיבואו ימים כאלה נצטרך איזשהוא פרוטקציה או שנצטרך לחפש את עצמינו במקום אחר.

snooopi

New member
שלום פליסיה

אני אגיב רק לגבי בעלך, אני העברתי את הפרטים של בעלך למספר חברות. מציאת עבודה היא לא עניין של יום או יומיים ובודאי לא במקרה הזה.מצד שני בהחלט יכול להיות בכל שלב שיימצא משהו. ולכן אני לא אומר לך שלא הצלחתי, אלא שכאשר יעלה משהו מתאים יפנו אלי ואני אפנה אלייך. אני חושב שלא מגיעה לי התייחסות כזו, אבל מכיוון שאני מבין מהיכן זה מגיע אני לא כועס ואם יהיה משהו אני אפנה אלייך. ערב טוב עמנואל

כמות שעות לעומת אינטנסיביות של שעות

אני לא מוצאת רע בזה שתלמידים יהיו בבצפר מ7 בבוקר עד 8 בערב (כל עוד הם הולכים לישון בסביבות 11 ככה שבין 8 ל11 הם עם ההורים) אני חושבת שזה יכול להיות אפילו נהדר אם יציידו בתי ספר בחדרי טלוויזיה מחשבים מקלחות משחקים ספות רביצה והתלמידים ישהו בבצפר כל היום ולצד הלימודים יהנו מפעילות של שעות הפנאי חופשית לפי בחירה בבצפר. להיפך, אני אישית הייתי נורא שמחה אם היו לי הפסקות ארוכות בהן הייתי יכולה לגשת למחשב ולהיכנס למסנג'ר ולפורום או לגשת לחדר טלויזיה בבצפר ולצפות בתוכנית אהובה ואם זה היה הייתי שמחה ללמוד בבצפר עד 8 בערב - זה היה לי הרבה יותר נוח. אותו דבר מבחינתי אין רע בזה שהורים מחליטים להעסיק את התרפיסטית שלהם 35 שעות שבועיות כל עוד במהלכן הילד נכנס לטיפול ויכול להחליט אחרי רבע שעה לצאת מטיפול ואחרי עוד חצי שעה לחזור אליו ואחרי עוד חצי שעה האח הגדול יכול לבקש להיות קצת בחדר בו מתבצע הטיפול כי זה החדר גם שלו ובא לו לשמוע מוזיקה לבד וזו זכותו ואז אחרי עוד 40 דקות הילד חוזר לטיפול ועוד רבע שעה הוא נעשה רעב אז הוא יכול ללכת לאכול וככה הלאה. אני אפילו חושבת שזה אידיאלי ככה הילד לא מוגבל לשעות טיפול והאח (שמעתי על מקרים עם אחים של אוטיסטים שעוברים ABA ועל הקושי שלהם כי הטיפול בחדרם) לא מוגבל בשעות שמותר לו להיות בחדר שלו והאמא לא מוגבלת עם הקניות שהיא רוצה לעשות ובכלל התנהלות חופשית במסגרת טיפולית. לדעתי זה הטיפול הכי טוב ומדהים שיכול להיות. מבחינתי כמות שעות זה דבר בכלל לא רע כל עוד הוא מאפשר חופש , ברגע שכמות השעות היא כמות הטיפול וכמות האינטנסיביות פה יש לי בעיה. והעניין הוא שמבחינת הרבה הורים טיפול כזה חופשי עם הפסקות בגלל האח ובגלל רעב ובגלל תוכנית טלויזיה וצורך מייידי במקלחת בקטע התחושתי זה טיפול שהוא ביזבוז כסף כי כל שעת תרפיסטית עולה כסף. לכן בעיקרון אני נגד המון שעות אבל שלא תיטעו ברגע שיש המון שעות כדי שיהיה המון חופש אני התומכת הכי גדולה בזה.

dd19

New member
../images/Emo13.gif אני שוב מגיבה לנושא

המשני, ולא הראשי. גם אני תוצרת הגוש הקומוניסטי (מדינות בלטיות) ואין לי שום סנטימנטים אליהם. נכון שרמת הלימודים (ובעיקר המקצועות המדעים המדוייקים) היו ברמה הרבה יותר גבוה המאשר בארץ, אבל מאז שיש לי ילדים אני מעריכה את זה הרבה פחות , ומעריכה פסיכולוגיה ופסיכותרפיה הרבה יותר. הייתי תלמידה מצטיינת , אבל שנאתי את הבית ספר כי הלחץ היה גדול מדי. חוץ מזה היהודים תמיד הצטיינו שם יותר כי רק כך המיעוט יכול להתקדם (בארץ לדוגמא זה קורה אצל הדרוזים). אבא שלי עד היום בדיעה שההשכלה והאינטליגנציה זה מעל הכל(בימינו גם מושג ההשכלה הוא הרבה יותר רחב
). גם אני הייתי בדיעה הזאת , עד שהילדים שלי הוכיחו לי שבחיים יכול להיות גם אחרת. הבן שלי כמעט הפסיק ללכת לבית ספר בחטיבה כי נכנס לחרדות איומות (ולא ידענו מה יש לו). המצב היה כזה שלא היה איכפת לי מההישגים, העיקרי שיצא פיזית מבית ויהיה בבית ספר (כל הידע העיוני היה לו, הוא לא הצליח להראות אותו למורים) .ואחרי שנכנס לתיכון (אחרי האיבחון) גם לא היה איכפת לי מההישגים, היה איכפת רק שירגיש טוב אחרי סבל של 9 שנים.(ברגע שהלחץ ירד, ההרגשה והבטחון העצמי השתפרו גם ההישגם הלימודים הופיעו , זה היה הצ'ופר שלנו).לי בעצמי לא היו שום לקויות למידה , ופתאום יש לי בת שאין לה הבנה מוחלטת למתמטיקה (עם כישרון גדול לשפות ואהבת ספרות בצורה מטורפת
) .שוב כיהודים בוגרי ברה"מ זה נראה כמעט בלתי אפשרי להיסתבך במתמטיקה .ואז התברר שיכול להיות מצב של nvld שזה פחות קשיים מאשר לאספרגר, אבל אחד הסימנים זה מילוליות גבוהה וקשיים במתמטיקה. הורים שלי באו לארץ בסביבות גיל 40 , אחי בגיל 15 ואני בגיל 12. ברור שלי היה יותר קל יחסית לאחרים, כי גם למבוגרים וגם בגיל ההתבגרות הגירה זה דבר מאוד קשה (ואח שלי גם אספי שאת זה רק אני יודעת).בטווח רחוק, יחסית למה שקורה היום במדינות הבלטיות , ההורים שלי עשו החלטה הכי נכונה. ובקשר לנושא הראשי - אני חושבת שכל השקעה בילד מביאה לתוצאות.אם יש איבחון נכון ושיטצת עבודה המתאימה, תמיד תהיה התקדמות.

vered73

New member
מה שהמחקרים מתעלים ממנו, הוא העובדה

שהילדים מטופלים בעוד שיטות בו זמנית. לדוגמא ביורפואי. לדוגמא, שילוב של שיטת גרינשפן אחר הצהרים. טיפולים רגשיים מסוגים שונים כגון במוסיקה... אני יכולה להעיד שהABA קידם נהדר את הבן שלי מתוך הבועה. אבל גם לא איפשר לו יותר מדי להביע רגש. לדוגמא, כשלא רצה לעשות פעילות מסוימת היתה עקשנות לגביה באופן עקבי. בעוד שבגן החדש שבו אין שיטה אחידה יש יותר זרימה עם הרצון של הילד ומביאים אותו לעשיית אותה פעילות לא רצויה באופן יותר גמיש. מאז, הילד למד עוד מילים, יוזם הרבה יותר, ולמד ענין של תורות, יוזמות, וגילה פתיחות נפלאה למזונות חדשים. יש דברים שאנחנו מיישמים בשיטת ABA אבל אם הבן שלי שטופל בעוד שיטות כולל אלטרנטיביות, היה חלק מהמחקר, אזי יש בו חוסר מהיימנות מסוימת שיש לקחת בחשבון. (וכזכור אני מאוהדי הABA)

mayarel

New member
עוד שאלה אחרת..

האם סוג הלימוד מתאים יותר למבחנים
האם קורסים כמו קידום לפסיכומטרי מעלים את ה IQ של משתתפי הקורס, או נותנים להם כלים ספציפים להצטיין בסוג המסויים הזה של בחינה, או ידע

../images/Emo45.gif

ויש עוד כמה דברים. המחקר הזה נעשה במשך שנה. זה ברור הרי שתוצאות של גישה רגשית רואים יותר לאט, וזה טבעי לחלוטין, אנחנו לא מלמדים את הילד איך לענות לשאלות אלא מלמדים אותו למצוא את התשובה לבד. אז ברור שהתהליך הזה הוא הרבה יותר איטי. אני חושבת שמחקר מהסוג הזה היו צריכים לעשות לפחות 5 שנים ואפילו יותר. דבר נוסף, המחקר הזה בודק אינטליגנציה, אבל האם הוא בודק אינטליגניה רגשית? אני האמת לא הצלחתי להבין מהמאמר אם כן או לא. אבל בכל מקרה מבחינתי אינטליגנציה רגשית זה מדד הרבה יותר אמין לגילוי תפקוד של ילד אוטיסט מאשר אינטליגנציה רגילה.

mali s

New member
כדאי לפנות לבית לורן

לתרגם את כל מאמריה של דר' צחור. היא בין היחידות שלא לקחה חלק בטיוח הלקות של בני. אשה אמיצה מאוד.

mali s

New member
וכן שכחתי לכתוב

שבני אובחן כאוטיסט עם פיגור קל. דר' חרמון בנבזותה עוד אמרה לי אחרי האבחון (היה בגן האיבחוני) אז פיגור קל מה כל כך נורא? למרות הדיעה שזה עאלק אילוף ואחרי שהיה שנה בגרינשפיין- ללא תוצאות משמעותיות. התחלתי מהר ולפי הספר את הaba השיטה לא דוגלת רק בצד הקוגנטיבי. היא עולם ומלואו. בין היתר חשוב גם להוסיף הרבה פעילות ספורטיבית- המון. ההשקעה האינסופית היא החשובה. לא יעזור כלום- בני הדוגמא החיה ש aba מוקפד ושלל תוספות אחרות מקדמות פלאים. צריך לראות אותו כדי להאמין . אני אישית חושבת שאחרי שנים כדאי גם לשלב ולחזק עוד תחומים בהתאם לגיל. זאת השקפתי בכל אופן.בני ניצח את הלקות ובגדול- אופס שחכתי לספר שהוא עבר גם ארוע מוחי בלידה שעיכב משמעותית את ההתפתחות שלו. כלומר aba עוזר גם לילדים שעברו ארועים מוחיים. שווה להעביר את זה לדר' צחור.

dd19

New member
../images/Emo140.gif קורס פסיכומטרי לא מעלה

את רמת ה IQ ואפילו לא מודד אותו. הקורס נותן טכניקות לשפר את הציון של המבחן הפסיכומטרי. לבת שלי ללא ספק יש אינטליגנציה גבוהה וקושי אובייקטיבי במתמטיקה.היא עשתה קורס פסיכומטרי בתיכון (שהיה די חפיף) מבחן פסיכומטרי, ואחר כך קורס פסיכומטרי בחברה רצינית ושוב מבחן. הציון הכללי עלה , אבל מה שהיה בשני המבחנים היה כך: באנגלית בשני המקרים היתה רמת פטור , בעברית (שכולל גם לוגיקה, זו אמנם בעברית אבל חלק ממתמטיקה) היה לה ציון ממוצע ובמתמטיקה ציון נמוך. ובאמת במבחן השני הציונים בעברית ובמתמטיקה עלו , אבל רק בהתאם ליכולת שלה - אין ניסים
.

למעלה