פליסיה אני כאן אך מתייחסת לכולם
חשוב לי להביע דעה בנושא. אני חושבת שאלקט מעט מכל אחד מכם ואעשה מישמש שהוא בעצם תפיסת עולמי. כן, כמו שהנסיכה אמרה, אני חושבת שחשוב לשמר את רמת שמחת החיים של הילד גם בטיפולים, כן זה בסדר שילד גם יחווה תסכול לפעמים ויסלחו לי כל האנשים האומרים שילד כדאי שיחווה רק חוויות חיוביות. תסכול הוא חלק אינטגרלי מייסורי הגדילה לכל ילד, דרך אגב גם לנו המבוגרים כל שינוי כרוך במידה מסויימת של תסכול, שאילולא היתה מתאפשרת, לא היינו מתקדמים לכל מקום מצד שני לצד תסכול בריא וטבעי חשוב לשמר גם את תחושת החיוניות, כלומר אם ילד רק מתוסכל ואין לו כל הנאה מטיפול, המסקנה פשוטה, אך אם ניתן לשלב בטיפול המון חיזוקים ותחושת ערך והעצמה של הילד, אזי הטיפולים לטעמי אפקטיבים. למעשה אני רוצה לצאת כנגד התפיסה של הטיפולים כפרמטר להשגיות. כאשר לילד יש קושי תקשורתי, משול הדבר לאדם שמגיע למדינה זרה ואינו דובר את השפה, האם תסכולו לא יהיה גדול יותר בשל חוסר היכולת שלו להבין קודים חברתיים מילוליים ולא מילוליים כשם ובשל העובדה שהסביבה לא מצליחה להבין אותו? האם נאמר לאותו אדם, שום בעיה, אתה חייב להיות שמח בחלקך ולכן נבוא לקראתך. מהיום כל אזרחי המדינה ילמדו את שפתך כחלק מאסטרטגית "הסבר פניך לתייר", הגיוני? אם מדובר בשכן או אדם קרוב שדובר את שפת האנשים, בודאי שיהיה זה ראוי שילמד גם את שפת האדם הזר, כדי לגרום לו לחוש בטוב יותר, אך אותו אדם יאלץ גם בשלב זה או אחר ללמוד את שפת המקום, כדי להקטין רמת תסכול גבוהה. עכשיו נשאלת שאלת השאלות, איך? ואם נחזור לנמשל, הלא שהאם יהיה זה ABA גרינשפון או כל שיטה אחרת? מי אני שאפסול אחת על חשבון השניה, אלא אם כן התרשמתי שבני סובל קשות בשעת הטיפול אין לי זכות לשלול. שמחתו קודמת לכל ולכן אתנסה בכלל השיטות באם אני רוצה שילמד את שפת המקום בעצם לא בשביל ההשגיות שלו או חלילה שלי כהורה שתופח לעצמו על השכם ואומר: "אחחחח השקעתי והצלחתי להפוך את הילד למה שרציתי" אלא רק, אך ורק כדי לראות שבני הפך אדם שלם יותר, מאושר יותר ומתוסכל פחות והשגיות ממני והלאה. לסיכום: חשוב להעניק לילד טיפול כשהשורה האחרונה היא לאפשר לו לתפקד טוב יותר לריווחתו השאלה היא מה הדרך בה הילד יחוש הכי טוב ומצד שני לא לפחד גם ממעט תסכול, תסכול הוא חלק מהחיים, אדם שלא חווה תסכול כלשהו, משולל יכולת התמודדות, ככה זה מה לעשות. ילד מאושר יכול להיות גם ילד מטופל ותפקידנו למצוא את הדרך שתשמר את שתי האופציות הללו. אחלה שבוע אנשים ממני גלית