חשבתי לנכון

limori

New member
אולי את נגד סיסמאות ../images/Emo45.gif אבל מה

שכתבת לדעתי זו הזרימה ואני לא אוהבת את "משתדלת לא לפנק יותר מידי"
.... לימור שככל הניראה מפנקת יותר מידי

Kalla

New member
תשובה ללימורי ותמר

לדעתי לא, בטח לא תמיד ובטח לא כשיטה או עקרון שאני מתיימרת לפעול לפיהן. אסייג ואומר שייתכן ואם לא הייתה זילות של המושג הזה כתוצאה מאיזושהי אפונה עכשווית (כלומר הנטייה להשתמש בו בכל מצב והזדמנות, לקדש אותו ולהפוך אותו למטרה בפני עצמה) - הוא היה פחות מפריע לי. אך כפי שציינתי, מרוב שהוא "נדחף" מול העיניים בכל פורום, מאמר ושיחה - כבר בא לי להקיא ממנו. אבל מעבר לזה, אני חושבת שהרבה פעמים לא רק שאיני "זורמת" עם הילדים שלי, אלא גם נראה לי שבאותה סיטואציה צריך לעשות להפך מלזרום. למשל, כמו בללמד ילד מגיל מסוים לישון בלילה כי אני זקוקה לשינה הזאת וכי אני מאמינה שזה יותר בריא לכל הנוגעים בדבר. כמו לא להרשות להם ללכת לישון בכל שעה שהם ירצו, כמו לא לאפשר להם לשחק במשהו שלא נראה לי מתאים וכו'. לא רואה כאן שום זרימה או כיבוד רצונו של הילד, אך רואה מה שבעיניי הוא חינוך נכון וחיוני לאותן הנסיבות והמצבים.

צימעס

New member
האמת? גם לי קצת נמאס מהמילה "לזרום"

ולא בגלל משמעותה המקורית, אלא, כמו שאמרת - זילות המושג. היא מופיעה בכל פינה, בלי שום מחשבה על השימוש בה.

vered4

New member
גם אני מה"מערבבים"

ואפילו חושבת, ש"לקחת" תאוריה/דרך חינוך אחת, ולהתעקש על היישום שלה עד הסוף- לפעמים עושה את העבודה ההפוכה.

limori

New member
אולי בגלל שאני לא בארץ ואין לי

חברות שאני מדברת איתן בעברית בנושא חינוך ילדים אז באמת שאני לא שומעת את המשפט הזה הרבה פעמים ועלי הוא עדיין לא מאוס. אבל אני בהחלט הבנתי את הכוונה שלך. לימור

הילהל

New member
../images/Emo12.gifאויה לי

אם כבר מישהו אשם בבלבול - כנראה שזו אני. לחלוטין התכוונתי להתבדח - מין קריצה כזו של "תראו מה עשיתן לי - עכשיו אני הורה חושב". לא התכוונתי להאשים באופן רציני אף-אחד בשום דבר. אכן - הפורום הזה מבלבל. הוא מבלבל כי יש בו דעות ייחודיות, כי הוא מציב בפני שאלות קשות, ואני שמחה להיות מבולבלת, ולחשוב כאן בקול רם עם כוווולן: דוסיות וחילוניות, מניקות ומבקבקות, דוגלות בצעון ובחינוך ביתי, בסמכות הורית ובילד העצמאי. אני מבטיחה לא להתבדח יותר!

תמר,

New member
רעיון יותר טוב - תוסיפי סמיילי

כך שיבינו שמדובר בהתבדחות. בכל אופן, אם זה מבלבל אנשים, אולי כדאי "לסמן" דעות לא שגרתיות או כאלו שנהוגות במגזרים מסויימים - כדי להבהיר זאת לקוראים.

צימעס

New member
אני מסמנת את הדעות שלי ../images/Emo8.gif

הסימון שלי: משמאל לכותרת ההודעה כתוב "צימעס".

תמר,

New member
../images/Emo6.gif

אולי אני אכתוב "דוסית" ליד אלו שלי... נראה לי שהבעיה היא אצל אלו שלא מכירות את הדמויות הפועלות. הייתי יכולה להמליץ לשים חתימה, אבל אני בעצמי נרתעת מזה (כי אני משתתפת סם בפורומים מקצועיים לחלוטין, ולא בא לי שיתחילו לחקור אחרי)

vered4

New member
נכון

ולמרות שאולי זה לא נשמע ככה
אני מאוד נהנית לשוחח איתך ולקרוא את ההודעות שלך. גם בויכוח שכעסת עלי בסופו, התפעלתי מהיכולת שלך לענות לי בצורה עינינית וחושבת.

vered4

New member
קבלי קריאת הרגעה../images/Emo13.gif

את לא באמת אשמה
ותשמרי על ההומור.

דסי אשר

New member
צימעס, אני אנסה להסביר לך למה את

מעוררת בי המון כבוד, ואני מאד שמחה לקרוא את מה שאת כותבת. צימעס, ולפני הכל- ברור לך שאין לי "רווחים מהתחנפות אליך"....... ההבדל בין "סיפור יונת" שמתקשר לכל הגישה, לבינך הוא רב מאד לדעתי- למרות שיתכן ששתיכן חושבות ופועלות אותו הדבר. יונת, הייתה כותבת מה היא חושבת, מביעה את דעתה בהודעות שלה- או במאמרים שכתבה. אפשר אולי לומר- הייתה סוג של מומחית לעניני הגישה.... לא סיפרה , בנימוק עקרוני(כתבתי שאני קיבלתי אותה), על כיצד מתמודדת עם ילדיה, מה היא עושה במקרה כזה וכזה. את יונת לא יכולתי להכיר- אותך כן, במגבלות האינטרנט. ההורות שלך, כולל התפיסות ההוריות נחשפות כאן, במקביל לתפיסות הוריות של אמהות ואבות אחרים. לגבי יונת- אפשר ללומר, שהרגשתי שהיה כאן שליח שהגיע אלינו מאתר "באופו טבעי" - שליח עם מסרים, לא אם, מין שרה לורנץ,למרות שידענו שיש ליונת ילדים. אני, תמיד מאד שמחה לפתוח ולקרוא את ההודעות שלך. שונותך, חשיבתך, אפילו אם מאד דומה ליונת, הרי שלא הרגשתי עד היום, למעט המקרה של המקלות... שיש בך משהו שמבלבל, שלא ברור, עמום, פומפוזי או כל שם תואר אחר. מבחינתי- יהיה לי רע, אם יתברר לי שאת תחליטי לרדת, לללכת,לחשוש מהתגובה אליך. אילו הייתה כזו- מזמן היו מביעים זאת. מהנסיון האחרון- את יודעת שכאן יודעים לומר - בכל אופן אני- אומרת. כמו שכתבתי לך על המקלות, אז. עדיין- אני בטוחה, שאת בביתך- שומרת היטב על ילדיך, גם עם סכיו מקל או מזלג מנופנף- כי את לא רוצה שבנך יפגע בעינו שלו- משום שהכניס את המזלג, תוך כדי נפוף ל... את מציגה את עמדותיך, את ההורות שלך- כשלך- לא כאמת אולטימטיבית- אולי אפילו הרבה יותר בעדינות מרבות מאתנו- כולל אותי... האם את "נרגעת", משתכנעת... דסי

למעלה