חרם צרכני

TroubledWater

New member
אני לגמרי בעניין, והצעה

אפשר להוסיף מדריכים לאיך להשתמש באייביי, באתרים שמוכרים איפור וטיפוח, ולפייפאל. זה קצת יפחיד את החברות ויעודד את מי שמרגישה שאין לה ברירה אלא לקנות פה.

צונית

New member
חברות יש לי הצעה

אני מאמינה בכוחו של הפייסבוק. לסופר פארם יש דף פייסבוק שהוא שיווקי למדי. הם כבר הבינו שדרך הפייסבוק הם יכולים להגדיל את מעגל הלקוחות שלהם. אז בואו נעשה משהו דומה - נפתח דף פייסבוק מחאתי. לא מתלהם, לא ילדותי. דף שמביע את מחאתנו נגד המחירים הגבוהים בצורה בוגרת ומסודרת. כמה שיותר בנות יצטרפו, ככה יהיה לדף הזה יותר השפעה. נפיץ אותו בין חברותינו, ונדאג לעדכן אותו בכל הדברים שאנו מדברות עליהם כאן- הבדלי המחירים, שיטת המכירה של הדיילות, מה חסר בפארמים וכו'. וברגע הדף הזה/קבוצה הזו תצבור תאוצה, נוכל כל יום לכתוב לדף הסופר פארם על הקיר ונעמת אותם עם דברים שמפריעים לנו. הדף של הסופר פארם מנוהל ע"י מחלקת השיווק שלהם, הם לא יוכלו להתעלם מהעניין לזמן רב. מישהי מוכנה להרים את הכפפה?

חורה

New member
אני בעד

אבל אני רוצה קודם לעשות עוד קצת תחקיר בנושא. לדעתי מחר או מחרתיים אני אפתח קבוצה זה עבודה כי אני צריכה לכתוב בדיוק את הדרישות ולהמיר עוד מחירים מעוד אתרים. וגם לבדוק האם יש עוד סיבות ללמה המחירים גבוההים כל כך? (מכס, משרד הבריאות וכו...)

blue skies

New member
אם את צריכה עזרה אני אשמח לעזור לך

מבחינת המרה ורשימות של מוצרים אני חושבת גם שקודם צריך לעשות רשימות ופרסומים בנוגע למוצרים שכבר קיימים בארץ ואפשר להשיג בארץ כי יש כאלו שלא ירצו לקנות משהו בלי שהם מכירים או יכולים לראות אותו קודם או לנסות. אפשר כל פעם להתמקד בחברה אחרת: רבלון, לוריאל, אסתי לאודר וכו' ואז לפרסם רשימת מחירים של מוצרים עיקריים שיש או שבנות קונות ואז לבנות רשימה של חנויות שיש בארץ והמחירים שיש שם עם או בלי הנחה ומחירים באתרים שונים ששולחים לארץ בכל אופן אני אשמח לעזור לך בזה בין אם להכין קובץ באקסל או המרה של מחירים או בדיקה באתרים שאני מכירה באינטנרט וכו'

ספרפור

New member
בעד לגמרי ומסכימה עם חורה שצריך לעשות

עוד קצת תחקיר ולפתוח משהו רציני ויציב. הלוואי ונצליח לשנות לפחות את התודעה של האנשים! שיבינו שמאכילים אותם זבל. או כמו שהמורה שלי היה אומר: אין לי בעיה שתאכלו ג'אנק פוד, רק אל תחשבו שזה חסה

השקר האמיתי של הפארמים

אני אתן דוגמא. הלכתי לי לחפש מסקרה של מייבלין ברעננה.היא נמכרת בפארמים ב100 ש"ח מחיר רגיל, במבצעים של 1+1 או 40% שמוריד אותה ל60 ש"ח. בשופרסל בקניון רננים, היא עולה 50 ש"ח -בלי מבצע-. אז שלא יתחילו לדבר איתו על מיסוי, על מכס... במקום למכור ב50, מחיר סביר, מכריחים אותנו לקחת 2 פריטים ב1+1 או לשלם 10 ש"ח יותר.

הזמנה למפגש במשרדי סופר-פארם

שלום לכולן, קראנו את הודעותיכן בפורום וחשוב לנו להדגיש שרשת סופר-פארם קשובה ורוצה תמיד לשמוע את ההתרשמויות והחוויות שלכן בכל תחום. כמו כן אנו מקדישים מאמצים רבים ליצירת חוויית קנייה מיטבית בסניפי סופר-פארם החל במחירים וכלה בדיילות היופי. סופר-פארם מקפידה לערוך מבצעים רבים ואטרקטיביים, מעבר לכך שתמחור המוצרים הבסיסי נקבע על ידי היצרנים והיבואנים ולא על ידי הרשתות. דיילות היופי עוברות הדרכות שירות רבות ומגוונות, תוך שימת לב לתגובות נפוצות של לקוחות וגם של המשתתפות בפורום זה. אנו מודעים לכך שנושא זה מעסיק אתכן ובעת הצורך, כפי שוודאי נתקלתן בפורום, אנו מאתרים את פניותיכן ומטפלים בכל נושא לגופו. כפי שענינו בשרשור הקודם בנושא, נשמח תמיד לשמוע את תחושותיכן ולשם כך נשמח להזמין אתכן לפגישה במשרדי סופר-פארם. במידה ותרצו לקדם מפגש כזה אתן מוזמנות לפנות אלינו במסר אישי. בברכה, נציג סופר-פארם

נציג יקר, כמה שאלות לי אליך

מדוע בלתי אפשרי לקבל דוגמיות בסופר פארם ?? לפני זמן מה, ניגשתי לסופר פארם על מנת לנסות שני מייקאפים (גרלן ובורז'ואה), ביקשתי דוגמית קטנה בקופסית וסורבתי. כפי שידוע, על מנת להתאים מייקאפ יש לנסות אותו ליומיים שלושה ועל עור נקי על מנת לוודא שהוא נראה טוב גם בתאורה טבעית, אינו יוצר רגישות לעור ומחזיק מעמד לאורך היום. את כל זאת לא ניתן לעשות בכמה דקות בסופר פארם. כאשר פניתי בנושא דרך הפייסבוק, לא קיבלתי התייחסות רצינית. חשוב לי לציין כי עניין הדוגמיות מקובל בכל העולם (ברשת ספורה האמריקאית למשל, נותנים דוגמיות בכייף משום שהם יודעים שזו הדרך לתת ללקוחה להתנסות, בכדי שתקנה מוצר)
מדוע לא שומרים על נקיון הטסטרים בסופר פארם ?? כשלא צריך, הדיילות יודעות להציק ודווקא במקום שצריך אותם = לשמור על העמדה נקייה ומסודרת הן לא עושות את עבודתן. טסטר לא נקי עלול להעביר מחלות וזיהומים.

TroubledWater

New member
בנוסף, רשתות הפארם לא מבינות שברגע

שמישהי מסוימת קונה מוצר תחת לחץ שברוב המקרים מלווה על ידי דיילת לוחצת [וללא דוגמית], מגיעה הביתה ומגלה שהוא לא מתאים לה. היא תבוא להחזיר אותו וגם נוצרת אצלה סוג של דחייה מכל העניין... שזה אומר הפסד כפול בשבילכם. אני לא התקרבתי שנים לכל אזור הקוסמטיקה ולא הייתי מוכנה לנסות כלום בגלל מקרים כאלו שחזרתי הביתה אחרי שקניתי ב300 שקל, וגיליתי שזה הולך להיזרק לפח. אתם חושבים שהלקוח טיפש? אני לא מבינה את זה... תחום האיפור והקוסמטיקה מתפתח מאוד בעולם, ובזמן האחרון גם בארץ שלנו... והגיע הזמן שתתאימו את עצמכם לזה, או שתאבדו את הלקוחות שלכם. אני אישית, ואני יודעת שהרבה פה מהפורום, כבר הפסיקו לקנות אצלכם ומעבירות את הקניות לאייביי ולאתרים נוספים, מכיוון שאני יכולה להשיג ב30 שקלים מה שאצלכם במחיר מבצע יעלה לי 100. אני מבטיחה שאם תורידו את המחירים, אני אעדיף לקנות אצלכם ולשלם עוד כמה שקלים רק כדי לקבל את המוצר במקום ולא לחכות למשלוח. רק שתבינו... שהמחירים אצלכם פשוט לא הגיוניים, שבהזמנה פשוטה אני קניתי פלטת 10 צלליות יוקרתית [מדובר על הNAKED PALLETE], ב170 שקלים. כשאצלכם המחירים הם לפלטת צלליות קטנה ועממית הם בין 100 - 150. אנחנו מתכוונת לידע את הציבור בעובדות האלה. הגיע הזמן שיפסיקו לעשות מאיתנו צחוק.

דוגמיות וטסטרים

שלום לך, רשת סופר-פארם מקפידה על רמת היגיינה גבוהה, תוך שמירה על מדיניות החלפת הטסטרים אחת לחודש עד חודשיים. כמו כן, נדרשות דיילות הקוסמטיקה להקפיד על חיטוי ידיים לפני מגע עם לקוחותיהן. לגבי הדוגמיות, חשוב לציין כי המלאי מוקצה ליועצות היופי ע"י חברות האיפור והטיפוח ולא ע"י רשת סופר-פארם, עם זאת, נשמח להעביר לחברות את תחושותיכן בנושא. בברכה, נציג סופר-פארם

חורה

New member
לי זה לא נראה הגיוני

שכל השנה יש מבצעים זאת עבודה בעיניים תתמחרו במחירים רגילים ותצאו במבצעים רק מתי שצריך ומה עם הדוגמיות? אנחנו לא גנבות אנחנו רק רוצות לדאוג לעור הפנים שלנו

חורה

New member
טיוטה שכתבתי לעמוד

הפייסבוק זה רק משהו ראשוני ואני יודעת שצריך לתקן/להוסיף/לערוך/להוריד אשמח להערות הצרכן או יותר נכון הצרכנית הישראלית לא מבינה שעובדים עליה בעיניים. היא רואה שלט גדול שעליו כתוב 40% הנחה והיא לא יודעת שזה שקר גדול. הגיע הזמן שהלקוחות הישראלים יקבלו את מה שמגיע להם באמת, הגיע הזמן שהדיילות באמת ידעו מה הן מוכרות, הגיע הזמן לשנות את תרבות הצריכה הישראלית בתחום הקוסמטיקה. הצרכן הישראלי לא יודע שהוא יכול לקבל הרבה יותר, ומגיע לו יותר. בתור חובבות קוסמטיקה אנחנו כל פעם מצקצקות מחדש בלשוננו. היינו רוצות חווית קנייה אחת, כמו בחו"ל. כל פעם אנחנו שומעות על אותה חנות שבה הדיילות הן מאפרות מקצועיות והדוגמיות הן בחינם. אז מה אנחנו באמת רוצים/רוצות? א) תמחור הוגן- התמחור ברשתות הפארם בישראל הוא פשוט חזירי. במקום לשלם 150 שקלים על מוצר בישראל אפשר להשיג אותו ברשת בחצי מחיר ואפילו יותר זול. אבל תמיד יש מבצעים, אז זה לא מאוד יקר. שימו לב שרוב הזמן רשתות הפארם יוצאות במבצעים גדולים כמו 1+1 או 40% הנחה. איך בדיוק מסוגלות החברות למכור במחירי מבצע רוב השנה ולא רק בתקופות החגים או בסוף העונה? התשובה היא תמחור יקר מהרגיל. מייקאפ של חברות עממיות לא אמור לעלות במחירו המלא בין-150 ל-200 שקלים. בגלל זה בדיוק אותן חברות נקראות חברות עממיות או Drugstores brands. הן לא אמורות להיות יקרות כל כך. אין שום סיבה לשלם יותר ממאה שקלים על מייקאפ של חברה כמו רבלון או לוריאל. הצרכן רואה שיש מבצע ולכן הוא ממהר לקנות עכשיו ומהר לפני שהמבצע ייגמר. זאת פשוט עבודה בעיניים וזלזול בלקוח. ב) דיילות מקצועיות- כמה פעמים יצא לכם להציץ לעבר מדפי הקוסמטיקה ובלי שתספיקו לומר שלום כבר תקפוץ עליכן דיילת ותנסה בכל כוחה לגרום לכם לקנות את הקרם החדש או המסקרה המאריכה שבמבצע. כמובן שזה לא אשמתן, הדיילות מרוויחות יותר ככל שהן מוכרות יותר. וכדי שהן יוכלו להאכיל את הילדים שלהן הן חייבות למכור וכמה שיותר. גם אם זה כולל נדנודים. הרבה פעמים אני נתקלת בדיילות שפשוט לא יודעות איך להתאפר, מה שיוצר פאק באמינות. הרי אף אחד לא רוצה שמישהי עם פרצוף מטוייח וצלליות בצבע כתום וכחול תמליץ לה על איפור. כמה פעמים כבר יצא לי להיווכח שאני יודעת יותר טוב מהדיילת על הקולקציה האחרונה או הקרם החדש. מה הפתרון? מאפרות מקצועיות- או לחלופין להעביר מדי פעם את הדיילות השתלמויות. הרי הן צריכות לדעת יותר טוב מאיתנו מה הן מוכרות ואיך אפשר להוציא את המיטב מהמוצרים הללו. וזה לא דבר נדיר ברשתות איפור מקצועיות או בחנויות מעבר לים. אפשר וצריך לעשות את זה. ככה תיווצר תחושה שבאמת אפשר לסמוך על הדיילת והקנייה תהיה חוויה יותר נעימה. ג) דוגמיות- לפני שהלקוחה מוציאה מאות שקלים על קרם או מייקאפ חדש כדאי לה לדעת במאה אחוז שהוא מתאים לה ולעור שלה. מעבר לים וברשתות איפור מקצועי אין שום בעיה לקבל דוגמיות. בפארמים מעטות הפעמים ששמעתי שמחלקים דוגמיות. כן, מותר לחלק דוגמיות בחינם. זו זכותנו לדעת מה אנחנו קונים לפני שנשלם עליו את המחיר המופקע. לרוב בפורום איפור אנחנו ממליצות לקנות קופסאות קטנות ופשוט לקחת בעצמנו דוגמיות הביתה. גם נתקלתי בתופעה שהדיילות לא מסכימות לתת דוגמיות אפילו קצת מהטסטר לתוך קופסא. הרי אין סיבה שנקנה חתול בשק. ד) סביבה נקייה- מחלקות האיפור בפארמים לרוב לא נקיות. המברשות שבהן אמורות הלקוחות להשתמש כדי לבדוק את המוצרם מלאים בחיידקים שעוברים מפנים של אחת לפנים של אחרת. השפתונים לא מחוטאים ומהווים מלכודת חיידקים. המסקרות עובדות מעין לעין ובקלות אפשר לקבל דלקות עיניים משימוש במוצר כזה. אל תוך הצלליות והסמקים נדחפות אלפי אצבעות כל יום. זאת לא חוויה נעימה. הפתרון- שמירה על ניקיון. חיטוי של השפתונים/הצלליות/הסמקים וכל המוצרים בין לקוחה ללקוחה. שימוש בטסטרים חד פעמיים. הקפדה על ניקיון של מברשות האיפור והחיטוי שלהן. כל אלה משפרים את חווית הקנייה ושומרים על בריאות הלקוחה. ה) סימון המוצרים שנוסו על בעלי חיים- בישראל אין שום פיקוח על סמל הארנב וכל חברה יכולה להדפיס אות הסמל בין אם היא עורכת ניסויים בבע"ח ובין אם לאו. זכותנו לדעת מה אנחנו קונים. צרכנות מוסרית היא צרכנות נבונה שקיפות בין הלקוח לתאגיד היא הכרחית

אנדי120

New member
כמה הערות

וזה כמובן נאמר רק בשביל שיצליח לנו, לא בכוונה רעה. אני גם מנסה להסתכל על זה מנקודת מבט של בחורה ממוצעת, שלא יודעת על נפלאות האינטרנט ובזה הרגע מגלה שעובדים עליה (וזאת ממש לא נקודת המבט שלנו, "הצרכניות המנוסות והלא פרייריות") קודם כל פסקת הפתיחה לדעתי לא עושה לנו שירות טוב. היא מעט מאיימת וכבר מציגה את הדרישות, שלבחורה הממוצעת יכולות להראות לא הגיוניות-פה זה לא חו"ל ולמה קיבינימט צריך מאפרות מקצועיות, יגידו נשים רבות. פסקת הפתיחה בדרך כלל היא ה-דבר שגורם לאנשים להמשיך לקרוא או לזנוח, ולדעתי היא צריכה להיות בנויה אחרת. כן על זה שעובדים עלינו, וכן על זה שאנחנו לא מרוצות, פחות מאיים. נראה לי שווה בפסקה הזאת להסביר שאנחנו רוצות לשנות את תרבות הקוסמטיקה בארץ (משפט שתופס), ואז אחר כך לפרט בכל סעיף מה מפריע לנו ואיך אנחנו רוצות לשנות את זה. א- כאן, שימי לב שבשני המשפטים הראשונים יש סתירה- "התמחור ברשתות הפארם בישראל הוא פשוט חזירי. במקום לשלם 150 שקלים על מוצר בישראל אפשר להשיג אותו ברשת בחצי מחיר ואפילו יותר זול. אבל תמיד יש מבצעים, אז זה לא מאוד יקר." את צודקת, אבל ככה לא נשיג כלום. אולי שווה לנסח את זה אחרת ואפילו לתת דוגמא (נגיד, ששפתון של רבלון עולה דולרים בודדים ופה עולה משכנתא). שווה להכניס כאן כמה ציטוטים מהכתבה שפרסמת (יש שם ציטוט מעולה על הרווח שהחברות עושות). ב- הייתי מורידה את הביטוי "פאק באמינות" ומחליפה אותו במשהו יותר מכובד... והייתי גם מנסה לתת פתרון לבעיית המשכורת של הדיילות: את אומרת ובצדק שזאת הדרך היחידה להאכיל את הילדים, אז אחרי המשפט "מה הפתרון" להוסיף פתרון גם עבורן (שכר יותר הוגן). זה גם מציג אותנו בתור יותר אנושיות, גם בתור בחורות שלא מוחות סתם, אלא מחפשות גם פתרונות ואולי אולי אולי יעביר איזה דיילת או שתיים לצד שלנו. ג- הייתי מחדדת את הסיבה שבגינה לא נותנים דוגמיות- מפחדים שאם יתנו דוגמית לא נקנה ואז הדיילות לא ירוויחו (ככה זה מתקשר לסעיף הקודם). יש גם משפט מאוד מפורסם שלהן ש"זה מתאים לכל אחת ואם יש בעיה- תחזירי", שאנחנו יודעים שזה לא כזה קל. גם מדיניות ההחזרות בתחת (ובצדק, בכל זאת, מוצר קוסמטיקה) וגם מי בדיוק ישלם על דלק וחניה כשאני אלך להחזיר? שווה להזכיר פה את העובדה שיש גם מצב לאלרגיה, גם אם המוצר היפואלרגני ונבדק ובלה בלה בלה... אלרגיה זאת מילה שמפחידה אנשים ואולי זה ישחק לטובתנו. ד- ואם כבר דיברנו על אלרגיה...
סעיף מאוד מאוד נכון ומאוד מאיים. אולי אפשר להביא איזה ציטוט מפחיד ממאמר בנושא? אני אבדוק את זה. ה- סעיף שאני מאוד מתחברת אליו ושמאוד מציק לי, אבל לא בטוחה שהייתי מכניסה אותו פה. שימי לב שכל הסעיפים, גם אם לא בצורה ישירה אומרים "רשתות הפארם קקה". אנחנו יודעות שהדבר הזה לא קשור בכלל לרשתות הפארם ודווקא לחברות שמייצרות את המוצרים ולמדינת ישראל, וזה פשוט יוצר בלאגן, לדעתי. זה נושא חשוב שצריך להאבק עליו, אבל אני לא חושבת שאם נכניס אותו זה יעזור לנו. אני יכולה לראות מצב שבו אומרים הדרגים למעלה "וואלה, צודקות" ואז לא עושים כלום בגלל הסעיף הזה שמערב הרבה מאוד גורמים אחרים. ואם כבר החלטנו להאבק וברצינות... מה אתן אומרות, אולי נראיין איזה דיילת או שתיים בנושא? נשמע את דעתן, נקבל קצת מידע פנימי על החרא שהולך שם
אני מקווה שהצלחתי להעביר את מה שרציתי להעביר. כישורי הניסוח שלי לא משהו בזמן האחרון... תודה רבה שהרמת את הכפפה, זה בהחלט מבורך ואני מקווה שנצליח.

blue skies

New member
אני לא יודעת אם זה קשור או לא אבל

אולי ב'דרישות' או בהצעות לפתרון לכתוב שהדיילות שבפארמים לא יהיו דיילת לחברה ספציפית אלא דיילת של הפארם וכל סטנדים ככה באמת הן יוכלו לכוון אותך כלקוחה (במיוחד לבנות חדשות שהתחילו עם האיפור) בצורה יותר טובה ונכונה ברור לי שזה בעייתי להתמקצע בכל החברות וכל המוצרים אבל לפחות שידעו מה יש ולמי זה מתאים (עור, גיל וכו) ולא ינסו לדחוף רק של חברה מסויימת

אנדי120

New member

זה מאוד נכון ואת כל כך צודקת. זה נשמע כמו הצעה טובה לפתרון, כי ככה גם מבחינת המשכורת יהיה להן פחות חנוק...

Kani s

New member
לשלם 100 שקלים על מייקאפ עממי זה לא זול!

100 שקל זה המחיר במבצעים לרוב המייקאפים בעוד בחול לפניי מבצעים המחירים הם 30-40 שקלים.

blue skies

New member
צודקת... אבל,

עדין צריך לקחת בחשבון את עלויות השילוח והייבוא של המוצרים שמייקרים עלויות אני חושבת שלבקש 100 שח לפני הנחות עבור מייקאפ זה מחיר שאני חושבת שאפשר לספוג ואז כשיהיו מבצעים אז זה יהיה פחות מ100 שח

למעלה