כמה הערות
וזה כמובן נאמר רק בשביל שיצליח לנו, לא בכוונה רעה. אני גם מנסה להסתכל על זה מנקודת מבט של בחורה ממוצעת, שלא יודעת על נפלאות האינטרנט ובזה הרגע מגלה שעובדים עליה (וזאת ממש לא נקודת המבט שלנו, "הצרכניות המנוסות והלא פרייריות") קודם כל פסקת הפתיחה לדעתי לא עושה לנו שירות טוב. היא מעט מאיימת וכבר מציגה את הדרישות, שלבחורה הממוצעת יכולות להראות לא הגיוניות-פה זה לא חו"ל ולמה קיבינימט צריך מאפרות מקצועיות, יגידו נשים רבות. פסקת הפתיחה בדרך כלל היא ה-דבר שגורם לאנשים להמשיך לקרוא או לזנוח, ולדעתי היא צריכה להיות בנויה אחרת. כן על זה שעובדים עלינו, וכן על זה שאנחנו לא מרוצות, פחות מאיים. נראה לי שווה בפסקה הזאת להסביר שאנחנו רוצות לשנות את תרבות הקוסמטיקה בארץ (משפט שתופס), ואז אחר כך לפרט בכל סעיף מה מפריע לנו ואיך אנחנו רוצות לשנות את זה. א- כאן, שימי לב שבשני המשפטים הראשונים יש סתירה- "התמחור ברשתות הפארם בישראל הוא פשוט חזירי. במקום לשלם 150 שקלים על מוצר בישראל אפשר להשיג אותו ברשת בחצי מחיר ואפילו יותר זול. אבל תמיד יש מבצעים, אז זה לא מאוד יקר." את צודקת, אבל ככה לא נשיג כלום. אולי שווה לנסח את זה אחרת ואפילו לתת דוגמא (נגיד, ששפתון של רבלון עולה דולרים בודדים ופה עולה משכנתא). שווה להכניס כאן כמה ציטוטים מהכתבה שפרסמת (יש שם ציטוט מעולה על הרווח שהחברות עושות). ב- הייתי מורידה את הביטוי "פאק באמינות" ומחליפה אותו במשהו יותר מכובד... והייתי גם מנסה לתת פתרון לבעיית המשכורת של הדיילות: את אומרת ובצדק שזאת הדרך היחידה להאכיל את הילדים, אז אחרי המשפט "מה הפתרון" להוסיף פתרון גם עבורן (שכר יותר הוגן). זה גם מציג אותנו בתור יותר אנושיות, גם בתור בחורות שלא מוחות סתם, אלא מחפשות גם פתרונות ואולי אולי אולי יעביר איזה דיילת או שתיים לצד שלנו. ג- הייתי מחדדת את הסיבה שבגינה לא נותנים דוגמיות- מפחדים שאם יתנו דוגמית לא נקנה ואז הדיילות לא ירוויחו (ככה זה מתקשר לסעיף הקודם). יש גם משפט מאוד מפורסם שלהן ש"זה מתאים לכל אחת ואם יש בעיה- תחזירי", שאנחנו יודעים שזה לא כזה קל. גם מדיניות ההחזרות בתחת (ובצדק, בכל זאת, מוצר קוסמטיקה) וגם מי בדיוק ישלם על דלק וחניה כשאני אלך להחזיר? שווה להזכיר פה את העובדה שיש גם מצב לאלרגיה, גם אם המוצר היפואלרגני ונבדק ובלה בלה בלה... אלרגיה זאת מילה שמפחידה אנשים ואולי זה ישחק לטובתנו. ד- ואם כבר דיברנו על אלרגיה...
סעיף מאוד מאוד נכון ומאוד מאיים. אולי אפשר להביא איזה ציטוט מפחיד ממאמר בנושא? אני אבדוק את זה. ה- סעיף שאני מאוד מתחברת אליו ושמאוד מציק לי, אבל לא בטוחה שהייתי מכניסה אותו פה. שימי לב שכל הסעיפים, גם אם לא בצורה ישירה אומרים "רשתות הפארם קקה". אנחנו יודעות שהדבר הזה לא קשור בכלל לרשתות הפארם ודווקא לחברות שמייצרות את המוצרים ולמדינת ישראל, וזה פשוט יוצר בלאגן, לדעתי. זה נושא חשוב שצריך להאבק עליו, אבל אני לא חושבת שאם נכניס אותו זה יעזור לנו. אני יכולה לראות מצב שבו אומרים הדרגים למעלה "וואלה, צודקות" ואז לא עושים כלום בגלל הסעיף הזה שמערב הרבה מאוד גורמים אחרים. ואם כבר החלטנו להאבק וברצינות... מה אתן אומרות, אולי נראיין איזה דיילת או שתיים בנושא? נשמע את דעתן, נקבל קצת מידע פנימי על החרא שהולך שם
אני מקווה שהצלחתי להעביר את מה שרציתי להעביר. כישורי הניסוח שלי לא משהו בזמן האחרון... תודה רבה שהרמת את הכפפה, זה בהחלט מבורך ואני מקווה שנצליח.