יש לי שאלה: חמלה זה מושג ענק ענק ענק בבודהיזם. מה הטעם בחמלה אם האדם שיש לך חמלה כלפיו וכלפי מצבו , אתה לא יכול לעזור לו והוא גם לא יכול לעזור לעצמו.......במקרה כזה החמלה היא כאב בלתי ניתן לשינוי עבור האדם החומל.
חמלה קיימת, כאשר האדם סובל מדבר רע, והוא רוצה שהוא יהיה טוב. האדם לא חומל על הדבר הטוב, אלא כאשר רע. ככל שיש יותר חמלה, זה סימן לכך, שהחומל, מזהה יותר סבל, דהיינו סובל.
זיהוי סבל = חוויה של סבל- אחרת, אין זיהוי של סבל וכנ"ל, גם מי שזוכר שבעבר הוא סבל, גם הוא עדיין סובל. בדרך שלי, אתה תגיע למצב, שמלכתחילה תהיה מוכן לחזור גם לסבל של העבר וגם לכל סבל אחר - 100% הצלחה.
והאיש יושב על שפת הים ביום בהיר מתבונן בים ולפתע עולה במוחו תמונה של חתול סובל והאיש מזדהה עם התמונה שבמוחו והוא סובל איזה מציאות הוא רוצה לשנות? הסבל עולה בגלל אשליה . מה היא המציאות שהוא רוצה לשנות?
האם אכן אתה יודע לזהות סבל של חתול? אתה משוה בין חויות פחד שלך מהעבר, תסמינים דומים שאתה רואה אצל חיה, ומגיע למסקנה כלשהי. מחויב? אולי כל מה שאתה מסוגל הוא לזהות רק את הסבל של עצמך בכל דבר? ועוד לפני כן, האם אתה בטוח שיש "חתול"? מהו בכלל חתול? מהו משהו, כל דבר, שאינו נתפס כאתה? מיאו וקידה.
כל מה שכתבתי זה אוסף של אמונות חסרות ביסוס. אבל הבאתי את הדוגמא כדי להמחיש שאני יכול להסתכל על האשלייה במבט משועשע (הרי אני יודע שהחתול פוחד ממשהו לא אמיתי), ומצד שני לזהות את הסבל שלו, ואף לעזור לו. והמטרה הייתה להראות שמה שאליעד כתב לא מחוייב. זו הייתה ההוכחה של אליעד שקאביו סובל, ובעיניי ההוכחה לא תקפה (גם ברמה היחסית). זיהוי סבל לדעתי לא מחייב סבל.
דהיינו, תגיד לי את מה שיש לך להגיד, כשניפגש מחר. אתה לא צריך לפחד ולהסתתר מאחורי המקלדת... (תוסיף לעצמך 'א' לשם שלך... = זה קוד שאותו מבין רק Voice of my home)