חמלה

גדול

האם לא ניתן לראות בזה

אמירה מלאת ענווה (וחמלה) של אליעד שהוא עצמו סובל? עכשיו אפשר לפתוח שרשור חדש- מהי ענווה...

לא שמעתי עדיין התייחסות

ברורה של אליעד בנושא הסבל. שמעתי : סובל. לא סובל. נהנה לסבול. יכול לבחור אם לסבול או לא. מה שכתבתי התייחס לניסיון להוכיח שקאביו סובל.

EliadEIP

New member
האם אתה חושב שהתחלתי להעביר את המסר הזה

רק אחרי הפגישה עם קאביו?! זה מסר ישן נושן, של חקר הסבל לעומקו. ואת הספר כבר יש לך - אז תקרא אותו ופירושים תקבל ממני בעל פה מחר במפגש

האם כשאליעד מוכיח שקאביו סובל,

הוא לא מוכיח למעשה שגם הוא עצמו סובל? אגב, מה אתה חושב- קאביו סובל או לא? והאם לדעתך יש תשובה חד משמעית ואובייקטיבית לעניין? והאם ניסית להקדיש מחשבה ללמה זה בעצם חשוב לך לדעת אם קאביו סובל או לא, או לדעת מה אליעד חושב בעניין? אני זוכרת תקופות שכל אמירה נגד ביירון קייטי עשתה לי תחושה של בחילה כי הרגשתי שהעולם שלי מתערער ולאט לאט הבחנתי בכך שההליכה אחרי מורה מסויים והאידיאליזציה שלו או של הדרך שלו יכולים פשוט לנבוע מצורך להרגיש תחושה של בטחון (בטחון בדרך? בטחון במשהו?) והבחנתי שגם בחוסר הבטחון שנמצא שם מתחת לזה, אפשר להתבונן או יותר טוב מלהתבונן בו, לאפשר לעצמי לחוות אותו, בלי לנסות לברוח ממנו (או אולי להתבונן בבריחות המתמידות שלי ממנו?)

EliadEIP

New member
אתה חושב שהיא מגנה עלי?

היא בסך הכל כתבה את דעתה לגבי הדברים של Voice of my home

?

אני מתחיל כנראה לפתח בעיות בהבנה, כי חצי מהשרשור הזה היה נשגב מבינתי אבל בכל אופן קידה

התשובה היא לא

לא מוכיח שאליעד עצמו סובל. אלא אם מאמינים לאותה מחשבה שמגיעה למסקנה מתוך לוגיקה לינארית חד ממדית. מה שבדרך כלל אנחנו עושים
גם שאר הדברים לא מחויבים, למרות שהם מצביעים בחזרה על השואל והשתקפויותיו, וזה תמיד טוב. כלומר, יכול להיות שאכן חשוב ומועיל בשבילו לדעת אם קאביו סובל או לא, והתהיות של אחרים בענין מפספסות את כל הנקודה. יכול להיות שזוהי הנקודה הכי חשובה שלו כרגע, ואחרים מסיטים אותו מלמצוא תשובה ברורה, באמצעות משחקי מחשבה והחזרת השאלות אליו. who knows?

למעלה