ואו. יש קבוצות שפשוט לא לומדות.
נתחיל עם החדשות הטובות: * העדכון האחרון לגבי פוקודום זה שהקאבס הם המובילים במירוץ אחריו ב-U.S . עוד בנושא, מדווחים שעד שבוע הבא פוקודום יחליט אם הוא עובר לארה"ב. במידה וכן, קיים סיכוי שהוא יבקר בערים של הקבוצות שמתעיינות בו, כאשר מדווחים שהסוכן שלו, ג'ו יורבן, כבר החל בהכנת לוח הזמנים. כמו כן, מדווח שהקאבס לא מתכוונים לחסוך בכסף עליו. הנדרי מתכוון להציע מה שצריך כדי להביא את פוקודום, וזה מה שציפיתי ממנו. קצת אגרסביות שתזכיר את האוף סיזן של השנה שעברה. * היו דיבורים על התעניינות של סן דייגו בפריור, ושל פריור בסן דייגו, עיר מגוריו. עכשיו מדברים גם על הרדס ודאסטי בייקר שנכנסו לתמונה. ידענו שזה הגיוני שדאסטי ירצה את פריור אצלו בסינסינטי, אבל מסתבר שהם מוכנים לתת בשבילו הרבה יותר ממה שהפאדרס יהיו מוכנים. ג'וש המילטון, 5 tool אאוטפילדר, מוזכר כאופציה ראשית. הוא מתאים למה שהקאבס מחפשים, אבל הפציעות החוזרות שלו כנראה ימנעו טרייד. קווין טוורס, ה-GM של הפאדרס, דיבר עם עיתונאים בסן דייגו על טרייד אפשרי של פריור לפאדרס : "תמיד הצלחתי לעשות טריידים עם ג'ים (הנדרי, ה-GM של הקאבס), ואני לא רואה שוני הפעם אם נלך בכיוון הזה" נעבור ל"ואו" : *נראה לי שלירון כבר דיווח על זה. הרוקיז רוצים לשמוע פרטים על וויל אומן. -- זה ה"יש קבוצות שפשוט לא לומדות" הראשון. תכף יבוא השני. * היתכן שטורונטו בלו ג'ייז עוקבים אחרי ראיין דמפסטר? לא רואים טרייד מתאים בין הקאבס לטורונטו, אבל יכול להיות שהם ינסו לעשות בכל זאת מאמצים להביא אותו. דמפסטר, יליד קנדה, רוצה לחזור בעונה הבאה בתפקיד סטארטר. בקאבס, פחות או יותר, 4 פיצ'רים סגורים ברוטציה כבר יש. העמדה ה-5# תיקבע בספרינג טריינינג, כשכרגע יש הרבה מועמדים. דמפסטר כנראה ירצה למצוא קבוצה שתבטיח לו את התפקיד, וכנראה שטורונטו היא הקבוצה המתאימה. זה לא "בלתי ניתן להשגה" שטרייד כזה יעשה. -- זה ה"יש קבוצות שפשוט לא לומדות" השני. מדהים לשמוע שאשכרה יש קבוצות שהיו רוצות את דמפסטר ואת אומן, כשאנחנו יודעים שיש כמה קבוצות שמתעניינות בג'ייסון מארקי. ------------------------------------------------ * "שיקאגו סאן-טיימס" פירסם ראיון עם מארק קיובן. רוב הדברים שקיובן אמר בראיון לא אמרו יותר מדי לגבי העתיד שלו, אם בכלל, בקאבס. בכל זאת מצאתי משהו שחשבתי שכדאי לשתף : "אני אוהב את שיקאגו. הלכתי לבי"ס באינדיאנה. אני כל הזמן בשיקאגו...אנשים אומרים, אתה לא משיקאגו. ובכן, לא הייתי גם מדאלאס (קיובן הוא הבעלים של קבוצת הכדורסל מה-NBA, דאלאס מאבריקס). לא כל השחקנים בבולס (שיקאגו בולס, קבוצת הכדורסל מה-NBA) הם משיקאגו, אתה יודע, והם מצליחים להתמסר לעבודה שלהם..." 1. קיובן הפך לסוג של מגה-סלבריטיבתקופה האחרונה בארה"ב, בגלל השתתפותו בתכנית "רוקדים עם כוכבים". 2. אם אני מנסה לנתח את המשפט האחרון שלו על שיקאגו בולס, אני חושב שיהיה אפשר לפרש את זה כעקיצה כלפי ג'רי ריינסדורף, היו"ר של שיקאגו בולס, ומי שידוע כחבר קרוב מאוד של באד סליג, הקומישינר של ה-MLB , ושל עוד אישים אחרים מהבייסבול. קצת היסטוריה: ---------------------- בזמנו, כשקיובן ניסה לרכוש את דאלאס, נערכה הצבעה בין נציגי כל קבוצות ה-NBA. זאת הצבעה שבה מחליטים הנציגים אם הם מאפשרים לאדם מסוים לרכוש קבוצה כלשהי ב-NBA. כולם הצביעו "בעד" חוץ מאדם אחד שהתנגד להגעתו של קיובן - ג'רי ריינסדורף. עברו כמה שנים מאז והיום קיובן רוצה להיכנס גם לבייסבול. גם הפעם הוא יצטרך לעבור הצבעה של נציגי קבוצות ה-MLB, רק שהפעם הוא נמצא במגרש הביתי של ג'רי ריינסדורף, הידוע בקשריו ההדוקים גם עם הקומישינר, גם עם מרבית יו"ר הקבוצות האחרות בליגה. הפעם יהיה קשה יותר לקיובן לרכוש כל קבוצה בבייסבול, ואת הקאבס בפרט . שאלה: אבל רגע, ריינסדורף הוא הבעלים של השיקאגו בולס... הוא לא רוצה לראות את קיובן, איש עסקים שמוכן לשים הרבה כסף על השולחן, רוכש את אחת מקבוצות שיקאגו ומשדרג אותה לרמה הפיננסית של היאנקיז ? תשובה: אז זהו, שכאן יש לנו בעיה קטנה. ריינסדורף הוא גם היו"ר של קבוצת שיקאגו וויט סוקס. הוויט סוקס לא מוצעים למכירה, וגם אם כן אז המחלוקות האישיות שלו עם קיובן ימנעו את הרכישה של הקבוצה. שאלה: נו, אז הקאבס מוצעים למכירה. למה הוא לא רוצה לשדרג לפחות את הקאבס, שהיא גם קבוצה של העיר שיקאגו? תשובה: כי ריינסדורף מעדיף לשים את חילוקי הדעות לפני רווחת העיר ותושביה הרעבים להצלחות בספורט. אחרי שהוא היה היחיד שהצביע נגד הרכישה של קבוצת הכדורסל של דאלאס ע"י קיובן, הוא הרגיש שפגעו לו בכבוד. תארו לכם מה זה ש-29 נציגים מצביעים "בעד" ואתה היחיד שמצביע "נגד". מדובר בנזק תדמיתי עצום, ובשביל אדם כמו ג'רי ריינסדורף, זה עולם ומלואו. זה אדם שידוע כבעל הדעה בעיר שיקאגו. אחד מאנשי הספורט החזקים בעיר. הנקמה שלו תהיה בשידול כל חבריו בבייסבול, המגרש הביתי האמיתי שלו, כנגד רכישת הקאבס בידי קיובן. מה עוד שסוררת מתיחות ושנאה רבת שנים בין הקאבס לוויט סוקס. הרבה מעבר ליריבות ספורטיבית. בתור יו"ר של הוויט סוקס, ריינסדורף יעשה הכל כדי למנוע מהקאבס לקחת אליפות ולהיות הקבוצה השולטת בעיר. המשך 2. אם כן, מהי העקיצה בראיון שהופנתה כלפי ג'רי ריינסדורף? "אנשים אומרים, אתה לא משיקאגו. ובכן, לא הייתי גם מדאלאס. לא כל השחקנים בבולס הם משיקאגו" - ראשית, קיובן מוכיח שהשיקאגו בולס, קבוצה שתמיד התפארה בהומטאוניות (hometown) שלה, היא למעשה לא באמת קבוצה ביתית, של העם, של השיקגואים. זאת קבוצה שכמו כל הקבוצות האחרות בספורט המודרני מורכבת משחקנים שמגיעים מרחבי ארה"ב. לכן, מכאן שהיחודיות של הקבוצה שריינסדורף תמיד מנסה לשדר, היא לא יחודיות אמיתית, אלא מזויפת ודמגוגית, ושלמעשה, הבולס היא קבוצה כמו כל קבוצה אחרת. - מה שמוסיף עוד אש למדורה זה שהראיון עצמו התנהל בין ובסיום המשחק של דאלאס מאבריקס, של מארק קיובן, לבין... ניחשתם נכון. לבין שיקאגו בולס של ג'רי ריינסדורף. כמה מתאים במשחק כזה להלהיט את הרוחות ולעורר את המהומה הפסיכולוגית. אגב, במשחק הזה דאלאס ניצחו. אולם, שנית, קיובן מצהיר על עצמו שהוא "טייקון" חזק. הוא לא מפחד מעימותים, הוא לא מפחד מכישלונות, הוא לא מפחד להיות האורח ולהתיישב עם הרגליים על השולחן של המארח. "לא הייתי גם מדאלאס" - אבל בכל זאת קניתי את הקבוצה והפכתי אותה לקבוצה עם המאזן הטוב ביותר בעונה שעברה, כאשר בעונה שלפני כן הגענו לגמר ה-NBA. מי יכול עליי ? מי יכול להשקיע הרבה כסף כמוני ? מי יכול לבנות אימפריה בשנתיים ? מי יכול להיכנס למגרש ולצעוק על שופטים כמו שאני עושה ? מי יכול ? אף אחד לא יכול ! רק אני, מארק קיובן. כי אני מעל החוק, מעל הליגה, מעליך - ג'רי ריינסדורף. שלישית, קיובן משדר לחץ תקשורתי, פוליטי-חברתי ופסיכולוגי על ג'רי ריינסדורף ושות' . עצם זה שהוא אומר את מה שהוא אומר - שהוא לא היה מדאלאס, אבל כיום הוא הבעלים שלהם. ובאותה מידה, הוא לא משיקאגו, אבל הוא מתכנן להיות הבעלים גם שלהם - הרי שמדובר בהצהרת כוונות להמשך הדרך. קרי, רכישת השיקאגו קאבס והפיכתה לאימפריה. זה אולי יקח זמן, אבל זה יקרה. וכשזה יקרה, הקאבס, דהיינו מארק קיובן, יהיו הקבוצה השולטת בעיר שיקאגו. וג'רי ריינסדורף ? ג'רי ריינסדורף ישאר מאחור. בדיוק כפי שנשאר מאחור עם השיקאגו בולס.