חלוקה של דירה לשניים.

פ123

New member
חוצמזה.....

מישהו שהתחביב שלו נשים.חבל שלא קראתי את זה בהתחלה..............

olsi

New member
התחביב שלו הוא גם עסקים

לא ניראה לי שהוא איש עסקים י יודע מה לפי השאלות שלו...

רוקוקו

New member
נו שוב הפוליטיקאים?

בן אדם שואל שאלה ....מה הבעיה תענות לו? מתי תבינו סוף סוף שזה פורום מקצועי ולא רכילותי?????? ולך ידידי שרוצה לחלק את הדירה שלו, לפני קצת פחות מחצי שנה גם אני חילקתי דירה שבבעלותי זה לא כל כך קשה ותעזוב את כל האישורים (זה חלק מהיהדות שלנו לתת עצות בלי סוף). ראשית תבדוק איפה בדיוק אתה רוצה את החלוקהו ואז תעביר לי מידות של הקירות המחלקים זה השלב הראשוני. לפצל שעון חשמל לא ע"י חברת חשמל עולה בסביבות 1500 ש"ח ואולי קצת יותר. בכל מקרה אם ברצונך בפרטים נוספים תעביר לי מסר ונדבר בלי כל החבורת יועצים שכאן. בהצלחה רוקוקו (ערן).

אספר קצת על עצמי...

היי ג´ראלד מבלי שנגלוש לפרסום (בלוחות יש את כל הפרטים שלי) אני חושבת שאדריכלות פנים היא גם אדריכלות. המילה אדריכלות חובקת, לדעתי, את כל התחום של תכנון החללים ובתוכו גם תכנון מחדש של פנים בתים קיימים. יש מעצבי פנים שמתמחים בעיצוב עם חומרים וקצת הזזת קירות. אני אישית אוהבת את זה פחות (עיצוב משרדים וכ"ד) אני מאמינה בחלוקה נכונה של חללים ופונקציות ואז כל חומר חיפוי, ריצוף או צבע יהיו בסדר. ולכן, במאמר מוסגר, אני חושבת שזו טעות לקחת אדריכל לתכנון בית חדש ואז לקחת אדריכל פנים שמתחיל לתכנן את הפנים מחדש. קחו מההתחלה אדריכל טוב והבית שלכם יהיה נכון. אם רוצים אחר כך עיצוב חומרים ויעוץ דקורטיבי, אז אולי יש צורך בעוד בעל מקצוע...

פ123

New member
חכם בלילה שלי

תקרא מן ההתחלה................את כל השרשור....

gerald27

New member
בנתיים אני פה מנסה לעשות משהו

כן אני אוהב לעשות עסקים.לרכוש נדל"ן,לחלק,להשכיר ולהזיז את גלגלי הכלכלה בישראל.כולכם צריכים לנסות להשקיע וליזום ולנסות... אני מאד מצטער שלא עשיתי רושם טוב עליכם אבל אני אוהב להזיז דברים ולא למרוח ולמשוך ולדבר ולדבר.ולכן רציתי תשובות מהירות. אני בן 28 יש לי כבר 3 וחצי דירות ואני ממשיך להשקיע..אני מספק עבודה לאנשים ומגורים ל 3 משפחות ולא מתבייש בשאלות הדבליות שלי (לדעתכם)... ז אני מבקש את סליחתכם אם מישהו נפגע.באמת ובכנות לא התכוונתי. בהצלחה לכולם.

או. קיי. ג´ראלד. בוא מההתחלה!!

שלום וברוך הבא!! חסרים פרטים כדי שאנחנו נוכל לעזור לך , לכוון, לתת מידע ולייעץ. ולכן אנשים דיברו פה על יתומים וחליפות. דירה 90 מ"ר. אורך הקירות החוצים? מאיפה הכניסה? - הול משותף או שתי דלתות לחדר מדרגות? האינסטלציה במיקום נוח לחלוקה לשתי יחידות או שצריך להרים את כל הרצפה. מה מצב חלוקת חלונות לדירות? צריך שינויים? איזה סטנדרט של חדרי רחצה? מינימום? גודל מטבחים רצוי? מה מצב הבנין כיום? בן כמה הוא ? (עלולים להתגלות פאקים תוך כדי השיפוץ. צריך לקחת בחשבון..) בקיצור, נסה להרחיב גם על שאלות שלא שאלתי. כדי שנוכל באמת להבין. לא כולם עשו כזו חלוקה ולכן התמחור לא בא מעצמו אבל אפשר לחשוב ביחד. צריך רק לרצות ולשתף אותנו. סך הכל אנחנו פורום לא רע, לחלקנו יש לקוחות
ואנחנו די אינטיליגנטים. יאללה, מחכים לפרטים!

BOLDER

New member
ס.בן נון- הוא כבר רץ הלאה

הוא ציפה לאינסטנט תשובה וקיבל מקלחת בחינם אז הוא ברח. לא נורא "יבוא עוד הפעם" קובי נ.ב. כאשר אין פרטים מספקים ומשהוא ביקש השלמות אינני עונה עד להשלמה ומשאיר את האורח לחכות

אולי הוא כבר רץ הלאה...

היי קובי האמת שקיבלנו אותו קצת במקלחת צוננים והוא לא הגיב "נכון". במקום לתת פרטים התפתחה כאן התנצחות. אחרי שדיברתי עם ערן בטלפון, חשבתי שבעצם אולי הוא סתם נבהל ואנחנו ממש חגגנו על יו.... אז חשבתי שאולי יש אנשים שצריך להסביר להם ביתר עדינות מה אנחנו צריכים כדי לעזור. אם הוא בא רק כדי לעשות פרובוקציות, אז הוא הלך. אבל אם הוא באמת רצה תשובות, אז נראה לי שדווקא בפתיחה חדשה, אנשים יוכלו לעזור לו מאוד. ואתה, מה שלומך? מתאקלם כאן? עסוק מאוד? (בקושי רואים אותך)

gerald27

New member
מצורפים קבצים רלוונטים.

צירפתי שני קבצים. 1.סרטוט הדירה המקורית 2.סרטוט הדירה המחולקת. הדירה היא בצורת מלבן.המסדרון מצד שמאל(אחרי החלוקה) הוא מסדרון הכניסה המאולתר.

מה במאת אתה רוצה?

לחלק דירה קיימת? לאיזה מטרה? למכור אותם? להשכיר לאנשים? כל שאילות האלה רלוונטיות, לפני שבכלל אתה שואל כמה זה עולה.... אפילו לא מדברת על סיפור הלא פשוט, שקבלת היתר בניה... כמאט בטוחה, שלא רוצה לעסוק בזה, כמו רוב הישראלים, "המנסים" – אולי נעבור בשלום, ואם לא, אז ניראה...אם אתה רוצה למכור, אין לך צ´אנס בכלל לעבור את החלוקה בשלום! אם אתה רוצה להשכיר, ניכה...אולי כן... OK, אז צריך לתכנן את החלוקה...תסלח לי, הציורים שלך רחוקים מדבר, שאפשר להתייחס אליהם. מתכנן מקצוע עובד בצורה אחרת...ואל תגיד, שלא צריך תכנון מי יודעה מה...להפך !!!!! חלוקה טובה, נותן את ערך האמיתי של דירות הקטנות!!! בתל אביב יש הרבה חכמולוגים, שנכנסים "לעסק" החלוקות. אילו הייתי במקום קבלת החלטות, הייתי מקבלת את זה, כתשובה על צורך אמיתי: בתל אביב ישנם צעירים, שלא יכולים לקנות דירה, ודירות להשכרה עלובות למדי.... אבל מה, הייתי דורשת חלוקה סבירה...לא מה שעושים ברוב המקרים. נניח, מקצוען תכנן לך חלוקה מצוינת, ואפשר להתחיל לעשות מכרז לקבלנים, או/ו קבלני משנה...לבחור חומרים לבנים סבירים, לא מה שהקבלן "נותן". לפקח על העבודה, שבזמן קצר, לכל האפשר, בלי תקלות יסתיים העבודה.... ממש מצחיק אותי, שאנשים, בלי שום רקע מקצועי נכנסים לדבר הזה...בזמנו, שאילן פ י פ ק ו התחיל לחלק בתים בנווה צדק, הצלחתו נבע מכישורו כמתכנן, ועם הזמן, צבר ניסיון בביצוע, מפרויקט לפרויקט הבתים שלו מוצלחים יותר ויותר.... בנדל"ן, יש תקופות, שהביקוש כל-כך גבה, בתחום מסוים, שכל זבל אפשר למכור...אבל לאט לאט, האנשים מגלים את הנקודות, שעובדים אליהם. היום, קשה מאוד למכור דירה 3-4 חדרים, שרמת התכנון שלה סטנדרט של שנות החמישים + מזגן... לא נותנת הרבה זמן, לעסק החלוקות, בצורה חפרת. בקשר לתכנון: כבר כמה פעמים התחלתי לעזור לאנשים, כדי פעם לעבור ביחד את התהליך התכנון, כמו שצריך....לא אני התעייפתי...פעם אחרונה אפילו עשיתי שתי סקיצות, השקעתי כמה שעות טובות מזמני, אבל הבחורה (יעלי) לא נתנה את האינפורמציה המינימאלית, שביקשתי... לכן, לא מתייחסת ל"תכנון" שלך...רק שתבין, זה לא זה....מאוד לא זה!!!! תגובות יועצי הפורום, התאימו לשאילה שלך, והדרישות האגרסיביות...לא שהם לא מבינים בזה, אלא מבינים יותר, מאשר היו יכולים לקחת אותך ברצינות... כמובן, אין שום בעיה להשקיע בנדל"ן, אם אתה עושה את זה, בשותפות עם איש/ה שמבינה היטב בתחום...ואני חושבת, שבמצבך, זה העצה הטובה ביותר, שיכולים לתת – ברצינות !!! אווה

חסרים כמה דברים

הי ג´ראלד קשה לי להתייחס לתכניות, באמת.... איפה יש חלונות? גודלם? בתחילה שאלת כמה עולה? - אני , אישית, לא יכולה לענות לך. (כבר אמר מישהו שאדריכלים לא יודעים מחירים...) לגבי עצות כלליות של עשה ואל תעשה - אני יכולה לתת, אבל זקוקה לקצת מידע נוסף. למשל על מקורות התאורה. תכנון מדוייק - לצערי אינני נפש טובה כמו אווה ואני לא מתכוונת להעביר לך שרטוטים מדוייקים של מה לעשות. זה המקצוע שלי וזו פרנסתי. גם אין לי עודף זמן (ודווקא יש לי לקוחות
להתחיל לחשוב ולשרטט בצבעים מה שאני יכולה לעשות זה להצביע על נקודות שיש לחשוב עליהן . דירה טובה ונעימה היא דירה שיש בה אוורור טוב בכלל ובחדרים הרטובים בפרט. עדיף אוורור טבעי (חלונות) אך בלית ברירה גם וונטה היא פתרון. דבר נוסף שחשוב הוא התאורה הטבעית. לכן חשוב שתציין חלונות , מיקום וגודל. כי אז אפשר לבחון אם החלוקה שלך היא חיובית.

סיגל, אני חושב, שגם את, וגם אילן

צודקים. לא צריכים להכנס לדברים, כאלו "פרויקט". עשיתי טעות, שהשקעתי שעות בהכנת סקיצות, כי, קודם כל, לא הבנו, שתהליך התכנון לא פשוט - זה מה שרציתי להסביר, - לא הצלחתי, ובמאת לא רוצה, שיחשבו, שהפורום תחליף לעבודת מתכנן... נכון, ככה פחות ניהייה "נחמדים", אבל כוונתי תמיד הייה להגביר את המודעות, ובטח לא לזלזל בעבודה של אדריכלים, מהנדסים...

BOLDER

New member
לא צוננים ,ממש מי קרח../images/Emo18.gif

ובכן ס.בן נון אני פה מתאקלם לאט ומסיים שאריות של תעסוקות קטנות משם. אבל נחמד לראות איך הפורום גדל ואנשים רבים וטובים מרגישים פה בבית. אווה החליטה להישאר והרווח כולו שלנו ואת כרגיל בין שרטוט למשנהו משיבה למבקשים עיצה אז עכשיו אני יכול לאמור: אנוכי בבית וכל המעוניין ינקוש על דלתי...

gerald27

New member
את צודקת....

התרשימים באמת לא מפורטים מספיק ולא מסבירים היכן כל דלת או חלון או אינסטלציה. התרשימים האלו הם בסך הכול מה שעבר לי בראש ולא משהו מדוייק.אני כמובן לוקח מהנדס ואדריכל שיעשו את החלוקה האופטימלית כפי שאווה כתבה. חברים לא נראה לי שאני מתאים לפורום הזה..אנחנו חושבים אחרת,אולי הדרך שלכם טובה אבל אני פועל אחרת. אווה - כתבת שלפעמים אנשים עושים דברים שהם לא מבינים ולא מקצועיים בהם.את צודקת אבל לא במקרה שלי. אם הייתי חושף את שם משפחתי היית מבינה למה אני מתכוון. למשפחתי יש את חברת הבניה השניה בגודלה בישראל ואני חיי את זה כבר שנים אבל אני מעדיף לעבוד לבד לבד ולבנות את עצמי לבד. תודה לכולם על העצות החמות.אני מודה לכם מקרב לב.. נ.ב -אדריכלים ומהנדסים בתחילת דרכם מוזמנים לשלוח לי מסר אישי.כי אני מחפש מישהו לא יקר. מישהו.

כמה דברים...

קודם כל, שמחה, שהבנתה, חלוקת הדירה עבודת אדריכל, וכאן, עם כל רצון הטוב, לא נחליף את שרות של מתכנן.... אני לא יודעת, למה הגעת למסכנה, שאתה "לא מתאים" לפורום הזה... בגלל הביקורת? שמשאילותך ברור הייה לנו, שאתה לא כל-כך מבין בבניה? זה, שגדלתה במשפחה של קבלנים, לא יתן לך ידע מקצועית...לבתי החלפתי את הטיטולים על שולחן שרטוט, וגדלה באווירה של הורים אדריכלים, אבל זה נתן לה את הבטחון, שהיא, בלי לימודים מתאימים, לא יכולה לתכנן כלום! לכן, עם רקע משפחתי בלבד, אין לך הרבה יתרונות, רק אם תלמד. מכירה קבלנים/יזמים של דור שיני, שגדלו באווירה של בניה, ולכן הלכו ללמוד, כדי לעסוק בזה, ברמה טובה, ובצורה עצמאית. היום, לעסוק ביזמות/בניה, גם לפי החוק, גם לפי הגיון, אין אפשרות - בלי לימודים מתאימים. אהבתי את הצעתך, לאדריכלים, בהתחלת דרכם, ובזול....זה מעיד עוד יותר, שמקצוען - אתה לא...אדריכל, שעובד בגרושים, ואין מספיק ידעה, נסיון, לא סביר, שנותן לך את תכנון האופטימלית. צריך להבין, אדריכלים זולים עושים את "הסטג´" שלהם על הלקוחות...אם אתה מצפה עבודה טובה, והשלמת הידע, שחסרה לך, הייתה צריך לבנות קשר טוב עם צוות תכנון מיומן... ערך הדירות משתנה, ובהרבה, אם מתוכנן היתב, או סתמי. לא רוצה לתת דוגמאות, כי זה נשמע, שמפרסמת את עצמי, אבל כל עמיתי יכול לתת דוגמאות רבות בקשר לזה... שהיהיה לך בהצלחה...

למעלה