חייבים מפקח בניה?

צימעס

New member
יוכל להיות שהוא צודק.

כשהוא אומר "חוזה פיתוח" הוא מתכוון לחוזה בו אני מתחייבת לפתח את המגרש (לשביעות הרצונם, דהיינו - עם בית בנוי ולא רק אוהל) תוך כך וכך חודשים. אני צריכה לבדוק מה זה הנייר שחתמנו עליו באיחור שעיכב לנו את האישור
אחזור עם תשובה בקרוב.

צימעס

New member
האיש אומר שזה היה חוזה חכירה.

וזה תנאי להיתר, הרבה לפני ט 4.

car123

New member
כן, אכן יש דבר כזה חוזה פיתוח

אני חתמתי על כזה (כך רשום בכותרת) וכמו שקודמי אמר זה חוזה שמחייב אותי לבנות על הקרקע תוך כך וכך שנים ואם אני לא בנה במועד החוזה בטל (או שניתן להארכה). לא ידעתי שאני אצטרך לחתום גם על חוזה חכירה אך כנראה זה יהיה אחרי הבניה כמו שאומרים כאן.

avi5199

New member
גם אני לקחתי רק מפקח, אבל לקבלן מפתח יש יתרון

עם קבלן מפתח את יודעת בדיוק כמה הבניה תעלה בסוף. (כמובן בתנאי שהמפרט טוב, מלא, ומדוייק, שיש לך חוזה מושלם אצל עורך דין שלך, ושלקחת מהקבלן ערבות בנקאית על כל סכום.) במיקרה שיש טעות בבניה שקבלני משנה מתנערים ממנה - עם קבלן מפתח יש לך כתובת, עם מפקח את משלמת. קבלן מפתח אחראי לפי החוזה לתקן כל ליקוי על חשבונו ואילו מפקח בניה לא אחראי על כלום, ולכן יש לו פחות אינטרס מאשר לקבלן מפתח למניעת תקלות, הדבר היחיד שמטריד מפקח הוא שמו הטוב. הבעיה עם קבלן מפתח שהוא תמיד ינסה להרויח על חשבון האיכות, למפקח אין אינטרס כזה.

בינא

Member
על אחריות וחוסר אחריות...

חוסר אחריות - של הכותב avi5199 - אשר כותב בלי שום בסיס עובדתי על חוסר האחריות של אחרים... אחריות - מפקח אחראי על הרבה מאוד ובגלל זה משלמים לו: 1) אחראי מתוך היות לו רישיון ממדינת ישראל לעסוק בעבודתו. 2) אחאי על מילוי הטפסים עם התקדמות הבניה לועדת בנין ערים. 3) אחראי כלפי הרשות המקומית על בניה לפי התקנות ושמירה על החוקים. 4) אחראי שהמבנה ייבנה עם מי שמורשים לכך (קבלן רשום, קבלני משנה מוסמכים בתחום עיסוקם) 5) אחראי כלפי המזמין על בצוע ביקורות טיב במהלך הבניה (כדי לא לתת לקבלנים "למרוח" ו"לזייף" בחומרים ובבצוע). 6) אחראי כלפי המזמין על אי-חריגה מהסכמים ומסכומים עליהם נקבע מראש, למעט התיקרויות שמוסכמות מראש. 7) אחראי על בדיקת הקבלנים ואישור הגשת חשבון בצוע במועד ועל מה שבוצע. 8) ממשיך להיות אחראי מטעם המזמין על המסירה של המבנה הגמור ללקוח, ביקורת לפני תחילת שנת האחריות, ביקורת עם גמר שנת האחריות. 9) כתובת לבעיות שמתגלות במבנה במהלך שנות האחריות נגד רטיבות (7 שנים). (הקבלן אחראי על התיקונים, המפקח אחראי לבדוק מה יש לתקן, נותן הנחיות מה ואיך לתקן ובודק את התיקונים). כל הנ"ל בכפוף להסכם עם המפקח האמור להגדיר את הנ"ל.

avi5199

New member
שילמת פעם מכיסך על טעויות במבנה שפיקחת עליו ?

קבלן מפתח משלם מכיסו על טעויות. זה נקרא אחריות.

בינא

Member
שילמתי גם שילמתי, במסגרת אחריותי...

התשלומים שלי היו מגוונים מאוד... > הגעה לשטח הרבה פעמים כדי לבדוק, להוציא דו"ח תיקונים. > הגעה לשטח כדי לראות שהקבלנים מגיעים עם החומרים הנכונים ועושים נכון את התיקונים. > אישור או פסילת תשלום נוסף בגין תיקונים כאלה - שעות עבודה רבות בבוררות בין הצדדים - המזמין והקבלן. > בטוח מקצועי, דלק, שעות משרד, תשלום למומחי משנה (יועץ קרקע, מהנדסים מומחים, אדריכל מומחה, עו"ד). > בדיקות שנתיות לפי בקשות המזמינים עם תום שנת האחריות כולל הוצאת דו"ח. > הגעה לעדות בבית משפט במקרים שונים. > הגעה לבוררות בין צדדים או לגישור במקרים שונים. > מענה טלפוני לתוך הלילה ללקוחות - שעות רבות של הקשבה, הסברים ועוד ועוד. אם הוצאתי כסף מהכיס? החזר על עבודה לא טובה? זה עוד לא קרה לי בחיים...אבל השתתפות בעלויות של תיקונים, משיקולים שונים ומשונים שלי (על-דעתי ולא מתוך חובה או הכרך) - בהחלט כן, בעיקר לכאלה שידם אינה משגת...

avi5199

New member
זה גם לא יקרה ואתה יודע שלא

אתה יודע שאין לך שום התחייבות ושום אחריות כספית כלפי הלקוח אם אחד הקבלנים פישל ואתה לא מנעת את זה. לעומת זאת קבלן מפתח יודע שהוא חתום על חוזה עד המפתח וזה כולל אישור איכלוס והכל, ואת הלקוח מעניינת רק התוצאה הסופית.

Z ליאור

New member
בינא זה לא נקרא לשלם נהפוך הוא בעבור ..

מה שאתה מציין שילמו לך כסף זה חלק מהתפקיד שלך נקודה הגעה לבית משפט גם על זה משלמים לך כעד מומחה או כחלק ממחלוקת שנוצרה בין הלקוח שלך לאחד הקבלנים זו גם האחריות שלך. לא מאמין לך לרגע שנידבתה את עצמך לשלם "החזר על עבודה לא טובה? זה עוד לא קרה לי בחיים...אבל השתתפות בעלויות של תיקונים, משיקולים שונים ומשונים שלי (על-דעתי ולא מתוך חובה או הכרך) - בהחלט כן, " נראה מופרך ואני מאד עדין.. לתרום ,זה דבר יפה , גם סיסמאות . איני חולק על יכולתך המקצועיות ,אני בטוח שאתה מבין הרבה יותר ממני ומרבים אחרים בפורום איך לבנות קיר ,רק קצת צניעות והגיון ששניהם חסרים לך .

avi5199

New member
בבקשה תראה לפורום איפה כתוב שצריך

מפקח בניה . מצורף תקנון להוצאת טופס 4

בינא

Member
לא צריך מפקח לטופס 4 כשהמהנדס שלך חותם

ו/או האדריכל...הבעיה היא שהם לא יחתמו על שום דבר בלי לפקח עליו...במהלך הבניה. מותר למהנדס המתכנן ולאדריכל להיות מפקחים במהלך הבניה ויש כאלה שעושים זאת בשוק הבניה הפרטית. במצב זה אין צורך לקחת מפקח בנוסף...אבל משלמים תוספת פקוח למהנדס ו/או לאדריכל. יש הרבה דברים שלא כתובים בהנחיות לטופס 4... כשתגיע לזה, תגלה לבד כל מה שלא כתוב...

avi5199

New member
איבדת את הואנטה , הויכוח היה על האם צריך

בנוסף לפיקוח העל של המהנדס, ובנוסף לפיקוח על של האדריכל, ובנוסף לקבלן מפתח רציני שיש לו מפקח\מלווה בניה משלו, גם לקחת מפקח \מלווה בניה פרטי משלך, כדי שישגיח על קבלן המפתח. mo03 טען שצריך עוד מפקח בגלל ניגוד אינטרסים , אני טענתי שזה מיותר, כי לקבלן מפתח יש יותר אינטרס משיש למפקח הנוסף. לא דובר כלל על פיקוח של מהנדס שנחוץ לאישור השלד, ולא על פיקוח של ארכיטקט, שזה " פיקוח על" וברור שצריך אותו לפי החוק.

avi5199

New member
אז אם יש פיקוח על לא צריך מפקח נוסף.

זה בדיוק מה שטענתי מההתחלה. אני משלם למהנדס ולארכיטקט משהו כמו 500-1000 דולר נוספים והם חותמים כמפקחי על. זו כבר בעיה שלהם כמה פעמים הם מבקרים באתר, הם חותמים ולוקחים אחריות, מבחינתי אני צריך אותם רק בשביל החתימה. אחרי שיש לי פיקוח על כזה אני לא צריך יותר פיקוח ואז אני לוקח או מלווה בניה ( בלשונינו "מפקח בניה") וקבלני משנה , או קבלן מפתח . MOL3 טען שבמקרה של קבלן מפתח צריך גם מפקח צמוד בנוסף, ועל זה כל הויכוח. קפיש ?

mol3

New member
"אחראי לביקורת" הינו הקונסטרוקטור מתכנן השלד

והביקורת כאן היא מה שקרוי פיקוח עליון היינו ביקור בשטח לפני ביצוע היציקות ובדיקת הטפסות וברזלי הזיון והתאמתם לתכנית זה לא לפיקוח צמוד של מפקח מטעם היזם.

יעל 55

New member
תודה על התגובה

בשורה תחתונה אם יש פשלה,לדוגמה בנו קיר עקום, מי משלם על זה?

Z ליאור

New member
במידה ובנו ..

קיר עקום בנית עם מפקח ..המפקח צריך לעלות על זה ובעל המקצוע הרלוונטי מפרק מיישר עושה את הנחוץ . בנית עם קבלן מפתח .. לא בטוח שיעדכן אותך ,במידה ואת תגלי את הקיר בשלב מאוחר יותר הוא ינסה להתפשר איתך ,אבל בשורה תחתונה האחריות של קבלן המפתח

למעלה