חייבים מפקח בניה?

avi5199

New member
לא דובר על פיקוח עליון.

דובר על מלווה בניה נוסף ומיותר שאתה המלצת לקחת, בנוסף לפיקוח העליון,שהוא של המהנדס ומובן מעיליו, ובנוסף לקבלן מפתח. אין בין זה לבנית גשרים ופרוייקטים, וכל מה שכתבת שום קשר. זה כמו שאסטרונאוט שטס לירח, ירצה להמליץ באיזה מטוס לטוס בסוף השבוע לפריס. אני מעדיף את העצות של השכנה שלי שטסה פעמיים בשנה לשם. אני בצד של אלה שבנו, וקיבלו עצות מבעלי מקצוע מארכיטקטים וממהנדסים ונדפקו, וביזבזו את כספם על דברים מיותרים, ומנסה לעזור לחברי הפורום האחרים, שלא לבזבז סתם את כספם על אנשי מקצוע מיותרים, וללמד אותם את הלקחים שאני למדתי.

mol3

New member
התכוונתי פיקוח צמוד, כמובן

תואיל בטובך להסביר לנו סוף סוף מה השכלתך ונסיונך בתחום ההנדסה והבנייה ?. כמה פרוייקטים ראית בחיים שלך ?. האם אתה בכלל מבין מה תפקידו ואחריותו של מפקח צמוד ? האם תוכל לנקוב ב- 4 מתפקידיו העיקריים של מפקח צמוד ?. האם אתה מבין בעריכת לוחות זמנים ?, בעריכת כתבי כמויות ?, בתוכנות כמו פרוג'קט או בינארית ? המשמשים מפקחים ?, האם אתה יודע מה הוא דו"ח 0 או דו"ח AS-IS שמפקח עורך ?, האם אתה יודע לחשב עלות הקמה של בניין ? האם אתה יודע לנהל ולפקח על תזרים מזומנים מהוון ?. כשתדע את כל אלו, תבין למה צריך מפקח צמוד. ואם אתה טרם יודע, גש לספריית הטכניון. יש שם ספרים שנכתבו ע"י אנשים טיפה יותר מנוסים ממך, על פיקוח צמוד. בהצלחה

Z ליאור

New member
אדון mol3 ואדון בינא היקרים ...

אתם מתנשאים ומתלהמים ללא צדק טועים ומטעים . מעבר לכך ההבדל בניכם לבין הגולש אותו אתם משמצים הוא אחד .אינטרסים כלכלים (אמנם לגיטמיים ) ומאידך הגולש אבי עונה תשובות אשר מבוססות הגיון (הוא גם יכול לטעות בדיוק כמוכם ),אבל ההבדל ביניכם שהוא לא מתיימר להיות בעל מקצוע אלא רק אחד שבנה ותורם מהידע שלו לאחרים וזאת בניגוד אליכם. מעבר לכך אדון mol3 את בעיית חוסר הבטחון שלך אני מציע שתפתור בפורומים הרלוונטים!!

avi5199

New member
בלי קשר

ההתנשאות של MOL3 מצחיקה אותי. אני במקרה גם למדתי בטכניון, ובלי קשר לבנית הבית שלי , מנהל ומבקר פרויקטים במסגרת העבודה שלי כבר 20 שנה. לא בבניה של בנינים, אבל בתחום של מתקני יצור כימיים וביוטכנולוגיים, חדרים סטריליים, מעבדות כימיות, ומערכות מים נקיות לחברות פרמצבטיות וביוטכנולוגיות. (שם הדרישות קצת יותר מחמירות והתקנים קצת יותר מורכבים). מן הסתם אני גם בקיא מאד בתוכנת פרוג'קט (שאני מכיר אותה מהיום שהמציאו אותה עבור חלונות1.1 ) , בודק, ומעדכן, תוכניות לעיון , למכרז, לביצוע, ובודק תוכניות AS MADE במסגרת ולידציה של המתקנים האלה, אני כותב בעצמי פרוטוקולי בדיקה למתקנים כאלה, ולכן גם בקיא בכל המושגים ה"מפוצצים" ש MOL3 השוויץ בהם . אבל לכן אני גם יודע כמה אין שום קשר בין ידע כזה, לבין הידע של מה שצריך לבנית בית פרטי. למשל היתי שותף לתיכנון, וקבעתי ספציפיקציות, כתבתי נהלים ופרוטוקולי בדיקה, וערכתי ביקורות, למערכת שמספקת מים סטריליים למפעל ביוטכנולוגי מהגדולים בארץ. אבל את האינסטלציה והביוב אצלי בבית תיכנן וביצע אינסטלטור מפרדיס. ותאמין לי שכל הידע שלי במערכות מים סטרילים, לא תרם כלום למערכת המים והביוב אצלי בבית.

Z ליאור

New member
ידידי אין צורך להצטדק עבור אף אחד .

בטח לא בפני MOL3, ובינא. לך עם האמת שלך,ותרגיש טוב עם עצמך

avi5199

New member
בבקשה, תראה לי ולחברי הפורום איפה כתוב

בחוק או בתקנון של הועדה , או העיריה,או בטופס כל שהוא שצריך למלא... שיש חובה במפקח צמוד כזה, בעת בנית בית פרטי. (מפקח צמוד כמו שאתה ובינא תארתם עם תעודות והסמכות וכ"ד) ואיפה בדיוק אני זקוק לחתימה שלו ? אני עומד בתוך זמן קצר להגיש טופס 4 , והמפקח שלי הסביר לי שהוא רק מארגן את הניירת, אבל הוא עצמו לא חותם על כלום, אז אולי הוא טועה ? אני גם רוצה להבין איך מפקחים בלי תעודות בכלל מצליחים לבנות ולקבל טופס 4 , ואיך אנשים פרטיים מצליחים לבנות ולקבל טופס 4רק עם "אוסף של קבלנים" ובלי פיקוח צמוד ? וגם איך כל אלה שבונים עם אוסטק שמיר וקבלני מפתח דומים קיבלו טופס 4 ? (ולהזכירך, לא מדובר על פיקוח על של המהנדס שנוכח בזמן היציקות וחותם כמפקח על, על השלד, שזה ברור לכולם שצריך).

avi5199

New member
../images/Emo206.gif ברצינות! אני מצפה לתשובה, זה דחוף מאד!

בניתי רק עם פיקוח של מפקח על (מהנדס הקונסטרוקציות שנכח רק בזמן היציקות של השלד), מלווה בניה ואוסף של קבלנים, וללא מפקח צמוד בעל תעודות. ומלווה הבניה שלי אומר שהוא לא צריך ולא מתכוון לחתום על שום טופס. לפי בינא ו MOL3 אני לא אמור לקבל טופס 4 , כי לא עבדתי עם מפקח צמוד בעל תעודות, האם זה נכון ? איפה זה כתוב ? ואיזה טופס ממלא המפקח הצמוד בעל התעודות שלפי בינא ו MOL3 חובה לקחת ?

Z ליאור

New member
אבי הרגע נא ...

החתומים על הגרמושקה קרי מהנדס ,ואדריכל ,הם אלו האחראים בפני הרשויות והם אלו הנותנים את פיקוח העל.

mol3

New member
אתה פשוט לא מבין כלום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אתה לא מבין שמפקח צמוד = מלווה בנייה. הרגע אתה כתבת שלקחת מלווה בנייה = מפקח צמוד מישהו כתב שבלי מפקח צמודלא תקבל טופס 4 ? מישהו כתב שמפקח צמוד זו חובה ע"פ חוק ? הכוונה היא ע"פ הרציונאל לא ע"פ החוק. אתה כל כך בור וכל כך לא מבין, שאתה לא מבין שאם לקחת מלווה בניה = לקחת מפקח בנייה.ף השם ישמור את מי ששומע לעיצות שלך בפורום זה. אתה באמת חושב שאם בנית פעם בית אתה באמת מבין בבנייה ???

Z ליאור

New member
mol3 איך זה שאתה יורה לעצמך ברגל כל פעם ....

מחדש אני מציע לך לקרוא את מה שאבי כתב עוד פעם ,ואחרי שאתה מסיים תקרא מה שבינא כתב. ואחרי זה ... אני מציע לך לאמץ את האימרה הבאה . סייג לחוכמה שתיקה.

mol3

New member
אני מציע לך אימרה אחרת

אל יתהלל חוגר כמפתח.

mol3

New member
תחליט בעצמך

20 שנים שמאי עם התמחות בתחום ההנדסי. בוגר לימודי הנדסאות בניין - מסלול להנדסאי קונסטרוקטור. בוגר לימודי שמאות מקרקעין. לימודי כלכלה. רשום כעד מומחה מטעם הנהלת בתי המשפט.

avi5199

New member
MOL3 אתה לא מבין

קודם כל המלווה שלקחתי. זה מלווה בניה שלצורך העניין חסר תעודות (מעולם לא בדקתי אם יש לו תעודה), הוא לא חותם על כלום והרשויות בכלל לא מודעות לקיומו. בינא כתב שלא אקבל טופס 4 ולא אוכל לרשום את הנכס בטבו ללא מפקח צמוד עם תעודות.. ואתה הצדקת אותו. מעולם לא כתבתי שאני מומחה לבניה, אני כותב מה שלמדתי מנסיוני. יש שתי אפשרויות, או שאתה לא קורא מה שאחרים כותבים כאן, ויורה סתם תשובות מהמותן , או שאתה לא מבין מה כתב זה שלפניך, אבל תומך בו רק בגלל שאתה כועס עלי ... בכל מקרה וינוגרד היה אומר שזה חוסר אחריות מצידך.

mol3

New member
מפקח צמוד (מלווה בנייה) איננו נדרש לתעודות

אין שום צורך במפקח צמוד לצורך קבלת טופס 4 ו/או רישום בטאבו. כי ע"פ חוק אין מקצוע כזה. זה לא מקצוע שנדרש לו רישיון, או היתר עיסוק כלשהו. זוהי בחירה (נכונה) של כל מי שבונה בעצמו ואיננו איש הנדסה. אציין רק, שחברות ויזמים גדולים, מעסיקים אך ורק מפקחים שהם הנדסאים או מהנדסי בניין, או אדריכלים מנוסים. לעיתים, יהיו שני מפקחים. אחד בתחום ההנדסה לעבודות השלד ושני אדריכל לעבודות הגמר.. אכן בתחום בניית הוילות אני נתקל לא מעט בקבלנים שהפכו למפקחים. לצערי אני רואה לא אחת את חוסר הבנתם ואת הטעויות שהם מבצעים, כי יש הבדל בין ללמוד לבנות ובין להבין בתכנון. גם תכנון עבודה הוא לעיתים תכנון. גם עיצה ללקוח כמו לא להעסיק מנהל עבודה היא בעייתית, כי אם תהייה תאונת עבודה הבונה (בעל הנכס) יכול למצוא עצמו גם בכלא. יש אחריות למפקח בניה צמוד ועל כן הוא נדרש לפוליסת אחריות מקצועית. האחריות שלו היא אחריות על היעוץ שהוא נותן ללקוח. בשביל קבלת היתר בנייה וקבלת טופס 4, יש צורך אך ורק בחתימת עורך הבקשה (בדרך כלל האדריכל אך לפעמים גם הקונסטרוקטור) וכן בחתימה של מתכנן השלד (מהנדס בניין או הנדסאי קונסטרוקטור). פיקוח צמוד הוא עניין וולונטארי ואת החוק זה לא מעניין. תפקידיו (העיקריים) של המפקח הצמוד (או מלווה הבנייה כלשונך) הם: - פיקוח (מטעם היזם) על טיב חומרי הבנייה. - פיקוח (מטעם היזם) על וטיב העבודה, כולל ביצועה ע"פ התכנית וע"פ כללי ביצוע מקובלים. - פיקוח על עמידה בלוח זמנים. - פיקוח על עמידה בתקציב. - יש כאלו שמטילים על המפקח גם את נושא המ"ו עם הקבלנים טרם חתימת החוזים וכן את האישור לתשלום ע"פ שלבי הביצוע. ואם לא הובנתי כראוי, אז עכשיו הבהרתי.

Z ליאור

New member
אם בשעתיים וחצי הוצאת 3

דוחות מקצועיים ,בדקת 2 תוכניות והחלפת דעות עם עמית טלפונית אתה או סופר מן או רשלן אז מכיון שסופרמן אתה לא .... ואוו עושה רושם שאתה ממש איש חשוב ומלומד ...

avi5199

New member
יש קבלני משנה שאת חותמת איתם חוזה

ועל כל פשלה הם אחראים כלפייך. המפקח לא לוקח שום אחריות בעצמו, הוא רק מנהל את ההעבודה והתאום בין הקבלנים. למשל לפני קבלן שלד צריך ליישר שטח ולבצע קידוחים , המפקח יזמין את הטרקטור ואת קבלן הקידוחים ויסביר להם מה לעשות, אחרי זה קבלן השלד ממש לא צריך את המפקח, אבל כשהשלד גמור המפקח מתאם בין כל בעלי המקצוע כמו טייח רצף וכ"ד. למשל אם את מזמינה חומרים בעצמך (בעזרת המפקח) ויש פשלה של קבלן השלד החומרים על חשבונך והעבודה על חשבון הקבלן המפקח יוצא "טפלון". ואל תקשיבי לאינטרסנטים שמנסים למצא לעצמם פרנסה, לפי עצת המומחים בפורום הזה רק הפיקוח והיעוץ יעלה לך כמו חצי בית..

למעלה