חייבים מפקח בניה?

יעל 55

New member
חייבים מפקח בניה?

קבלתי רושם ש"לבד" אי אפשר לבנות. אז האופציות הם או קבלן מפתח (יקר!!!!) או מפקח בניה (יקר אבל פחות), נכון?

mol3

New member
אין קשר בין קבלן מפתח לעסקת מפקח

לפי השאלה, ניתן להבין שאתה הבנת, שאם אתה מעסיק קבלן מפתח אתה לא צריך מפקח. אין קשר. המפקח יפקח על הקבלן או הקבלנים, בין אם זה קבלן אחד, או כמה קבלנים, או קבלן ראשי שמעסיק קבלני משנה. המפקח שומר על האינטרס של הבונה, כיוון שהאינטרס של הקבלנים מנוגד. המפקח ידאג שהבנייה תתבצע באיכות החומרים הנכונה, בטיב העבודה הנכון, ע"פ התכנון המקורי, תוך עמידה בלוח זמנים ומבלי לחרוג מהתקציב. בכל מקרה, צריך להעסיק מפקח.

avi5199

New member
לא מסכים בכלל

אין שום סיבה לקחת גם וגם. הכוונה ב"מפקח" זה "מלווה בניה" ולא פיקוח על כמו שעושה המהנדס או ארכיטקט. לכל קבלן מפתח יש מנהל בניה משלו, ויש קבלני מפתח קטנים שמפקחים בעצמם , ולכן אין שום סיבה להחזיק שניים באותו תפקיד.

mol3

New member
אתה טועה ומטעה

מפקח הוא מטעם היזם. תפקידו לפקח על הקבלן. מומלץ בחום לא לייעץ לאנשים אם אין זה עיסוקך ו/או השכלתך.

avi5199

New member
לדעתי אתה טועה ומטעה

זה פורום פתוח לכל, ומותר לכל אחד להביע את דעתו, ומה שלמד מנסיונו האישי. החלטה אם לקחת מפקח על מפקח על מפקח... זה לא קשור לשום מקצוע, וגם לא להשכלה כל שהיא, רק להגיון הבריא. כמו שיש אנשים שהולכים למשפט עם סוללת עורכי דין, ויש כאלה שמסתפקים בעורך דין אחד, כך גם בבניה. אפשר לבנות גם לבד עם קבלני משנה בלי שום פיקוח, אפשר רק עם מפקח, ואפשר עם קבלן ללא מפקח, ואפשר גם עם סוללה של מפקחים ומהנדסים ויעצים...כל אחד בהתאם לתקציבו ולמידת שולי הבטחון\ הסיכון שהוא מוכן לקחת.

mol3

New member
אמנם הפורום פתוח לכל

אבל אם אתה נותן עיצה כזו למישהו בפורום, אתה עלול לעלות לו עשרות אלפי דולרים. זה בהחלט משנה אם אתה אומר זאת מניסיון. אני לדוגמה למדתי הנדסאות בניין וגם שמאות מקרקעין וגם כלכלה, אני מלווה פרוייקטים הנדסיים עבור חברות ביטוח ומבקר בכמה וכמה אתרים מידי שבוע.. זה מקצועי וזו גם השכלתי. מידי שבוע אני פוגש מהנדסים, אדריכלים, מפקחים (מה שאתה קורא מלווה בנייה). אני מלווה פרוייקטים של וילות, של רבי קומות, של מנהרות ושל רכבות. אני מעורה בתחום ומבדיל בין הפונקציות השונות, מה שנראה לי שאצלך יש בלבול. ועם טיפה רצון, אוכל להיות גם מפקח בעצמי. אז עם כל הכבוד, זה שהפורום פתוח לכל, עדיין לא מאפשר לך לתת עיצות על סמל מחשבה / שמועה / משהו שקראת היכן שהוא. טיפה זהירות עם עיצות שעלולות להתברר כיקרות מאד.

avi5199

New member
מפקח מיותר זה יקר מאד, וביזבוז של עשרות אלפי

ולדעתי עם כל המקצועניות שלך, יש אצלך בילבול בין בניה של וילה פרטית, לבניה של פרוייקטים גדולים. בוילה פרטית יש שאלה האם בכלל צריך מפקח, ולא כמה מפקחים צריך. אילו היתי גר ליד אתר הבניה שלי, והיה לי מספיק זמן לא היתי זקוק כלל לשום מפקח. היתרון של מפקח\מנהל בניה הוא רק לתאם וע"י כך לחסוך ממני זמן, את העצות המקצועיות יכולתי לקבל גם ישירות מהמהנדס ומהארכיטקט. אני מכיר כמה אנשים שבנו רק עם קבלני משנה וללא שום פיקוח, לאף אחד מהם לא היה נזק כל שהוא כתוצאה מהעדר פיקוח. אני בניתי עם פיקוח על של מהנדס+ פיקוח על של ארכיטקט+ מפקח \מלווה בניה מקצועי (הנדסאי בנייןמאד מנוסה), ובכל זאת היו פה ושם טעויות בבניה ששום מפקח לא הצליח למנוע. במקרה שלי המפקח חסך לי כסף בבדיקה של חשבוניות ותעודות משלוח, אבל אם היה לי זמן יכולתי לעשות גם את זה לבד. אחותי בנתה רק עם קבלני משנה, שלשה חברים שלי בעבודה בנו לבד, שכן שלי בנה לבד, ולא היו להם שום טעויות אין לי ספק שבמקרה של קבלן מפתח, מפקח נוסף, זה דבר מיותר לחלוטין.

צימעס

New member
השורת התחתונה שלך -

זה במקרה שאתה סומך במאה אחוז על קבלן המפתח. היות ונראה לי שקשה לסמוך על קבלן מפתח שייצג את האינטרסים שלי (גם אם הוא לגמרי הגון), אני מרגישה שנאי זקוקה למפקח. היות ואני מעסיקה מפקח, אנילא רואה סיבה לאפשר גם לקבלן מפתח לגזור קופון מעבודה של קבלני משנה, ומעדיפה שכל בעלי המקצוע יעבדו ישירות מולי (באמצעות המפקח שלי).

צימעס

New member
זה כמו ההבדל בין

להזמין משלוח מהסופר, ובין להעסיק מישהו בללכת במקומי לסופר. אילו הייתי חושבת שבסופר עובדים עלי, ושמים לי את העגבניות המצ'וקמקות, הייתי שולחת נציג שלי כדי לבדוק מה שמו לי בארגז, אבל אם הוא כבר שם, הוא יכול לעשות את הקניה בעצמו.

avi5199

New member
זה כמו ללבוש חגורה עם שלייקס

1. אם את לא סומכת על הקבלן למה את בונה איתו ? 2. אם יש לך מפקח למה את צריכה קבלן מפתח ? תני למפקח לנהל את הבניה ולהזמין קבלני משנה ישירות, ותחסכי את הרווח של קבלן המפתח שבעצם לא עושה כלום מלבד פיקוח וניהול והזמנה של קבלני משנה. 3.המפקח יכול לגזור קופון מקבלני המשנה ומהקבלן המפתח וגם מספקי חומרי הגלם וכ"ו בלי שתדעי. אז אולי כדאי שתקחי מפקח על המפקח...

בינא

Member
מפקח מקצועי חוסך יותר ממה שהוא עולה

אסור לסמוך על קבלן ראשי או על קבלני המשנה. אם היה אפשר לסמוך עליהם לא היה צורך במפקחים. מפקחים מיצגים את המזמין. הקבלן מיצג את עצמו ואת כיסו בלבד ורק על זה הוא חושב. בניית מבנה ללא מפקח תיתן לקבלן אפשרויות שהוא ינצל ללא שום בושה, להשתמש בחומרים זולים, לבצע "קיצורי דרך" מסוגים שונים, שיעלו הון בשנים שלאחר גמר שנת האחריות. מי שמבקש לדעת יותר על תפקידי המפקח שיכנס לאתר "בית" לסעיף 19 בכתובת www.bayit-il.co.il מי שסומך על קבלני בנין, קבלני משנה מכל הסוגים, שם את כספו על קרן הצבי, יאלץ להוציא אלפי שקלים על תיקונים בהמשך חיי המבנה ו/או מקרה הגרוע יותר, יגיע לבי משפט ולא להתגורר במבנה שבנה. מפקח הוא אדם בעל ניסיון רב ומגוון שעובד עבור הלקוח ולמעשה נאמן שלו בשטח. הוא יעלה הרבה פחות ממה שתשלמו על פשלות שיבצעו קבלנים אם הוא לא יהיה. מה שנכתב כאן נכתב מהרבה מאוד ניסיון, כולל בדיקות של בתים שלא נבנו עם מפקח. הדברים המתגלים בבדיקות כאלה, פשוט מדהיות כל פעם מחדש - העדר מקצועיות, שגיאות ביצוע וסתם רשלנות פושעת, תמיד יימצאו בבתים כאלה והלקוחות אינם מרגישים בכך עד קרות המקרה...

avi5199

New member
ומן הסתם מפקחי בניה ממליצים לקחת מפקחי בניה

למפקח הבניה אין שום אחריות, אם יש פשלה מצידו שיפרקו ויבנו מחדש , מי שישלם על הטעות זה הלקוח, או הקבלן. לקבלן מפתח יש אחריות על האיכות ועל התוצאה הסופית, לפי החוזה איתו הוא מחוייב לפרק ולתקן על חשבונו כל ליקוי, ולכן לקבלן מפתח יש אינטרס יותר מלמפקח למנוע טעויות, ולכן זה מיותר לגמרי לקחת מפקח מעל קבלן מפתח..

יעל 55

New member
לפי מה שאתה אומר

לקחת רק מפקח לא נותן לי כלום כי אם הוא מפשל אני צריכה לשלם אז מה עשיתי בזה?

mol3

New member
אל תקשיבי לו - הוא לא מבין כלום

בינא שענה גם למעלה, הוא מפקח שנים רבות. אני עצמי בעל השכלה בתחום ועוסק בתחום ההנדסי מכיוון הביטוח שלו ומלווה פרוייקטים הנדסיים רבים. בין אם אילו וילות קטנות, או פרוייקטים בעשרות רבות של מליונים. אל תקחי יותר מדי ברצינות כל המלצה בלתי מקצועית בפורום. אם את רוצה לבנות בית כמו שצריך - רק עם מפקח וזה לא משנה אם זה קבלן מפתח או קבלני משנה. בהצלחה

avi5199

New member
למה אתה לא עונה לעניין!? מה האחריות של מפקח!?

במקרה שיש טעות בבניה מה האחריות של המפקח !? האם הוא יחזיר לה את הכסף שהיא תפסיד !? איזה אינטרס יש למפקח בכלל למנוע טעות כזאת ? (מלבד שמו הטוב כמובן) .

mol3

New member
אם היו לי זמן ואנרגיות, הייתי עונה

אני רואה שבינא מתמודד יפה מול ההתנצחויות שלך. אני משאיר לו את המשך העבודה

avi5199

New member
וברור למה , כי הוא איבד את הפואנטה של הויכוח.

הוא בכלל מדבר על חתימות שדרושות לטופס 4 ולא הבין בכלל שאתה המלצת לקחת עוד "מלווה בניה" מעל קבלן מפתח חוץ מכל המפקחים שהכרחיים לטופס 4 כמו מהנדס, קבלן רשום, וארכיטקט. וזה מאד נוח לך שהוא ממשיך להתפרץ לדלת פתוחה וממשיך בויכוח עקר, במקום שאתה תצטרך להודות בטעות שלך.

mol3

New member
אתה יודע מה ההבדל ביננו ?

שאני חי את ענף הבנייה יום יום, מבקר באתרי בנייה, בודק תוכניות של מהנדסים ואדריכלים, משוחח עם מפקחים. בזמן שאתה מתקשקש פה, בין ההודעה הקודמת להודעה הזו, אני כתבתי דו"ח על מנהרה, דו"ח על גשר ודו"ח על מבנה תת-קרקעי. בדקתי תכניות חפירה, תכניות דיפון. החלפתי דעות עם מפקח צמוד של אחד הפרוייקטים. אני למדתי הנדסאות בניין במגמת תכנון קונסטרוציות, כולל קורסים שלמים בניהול פרוייקטים (שזה למעשה פיקוח פרוייקטים) למדתי שמאות מקרקעין ואתה... איני יודע מהיכן אתה שואב את ה"ידע" שלך. אינך מבין בכלל את עבודת המפקח הצמוד, לעומת פיקוח עליון של קונסטרוקטור או אדריכל. אינך מבין את החשיבות של פיקוח עליון. ולכן, להתווכח איתך זה חסר ערך. ועדיין לא הבנתי למה אתה חושב שיש לי אינטרס לייעץ למישהו לקחת מפקח. אינני מפקח ואין לי כוונה להיות בזמן הקרוב. לילה טוב

למעלה