חיטוב שרירי בטן

אני התכוונתי לשיעור...

אני בכל זאת מאמין שע"י דיאטה נכונה, אפשר להוריד את שכבות השומן העודף גם ללא פעילות אירובית. אם אני אראה שאני טועה, אולי באמת אוסיף פעילות אירובית - אבל פה כבר אנחנו חוזרים לנושא העצלנות...

idv

New member
דלית צודק הכוונה היתה לשעור. לורנס-

דיאטה יכולה להביא אותך לנק' מסויימת, משם אתה חייב להמשיך ולשמור באמצעות פעילות ספורטיבית. כמה זמן אפשר לשמור על דיאטה? כל אדם שאני מכיר שעשה רק דיאטה ללא פעילות חזר למשקלו הראשוני (ובד"כ גם הוסיף). אגב מצב כזה, של שינויים תכופים במשקל, לא בריא ומזיק לגוף יותר ממשקל עודף. מניסיון אישי - אני לא שומר על דיאטה אבל מתאמן בפעילות אירובית ומשקולות ושומר על המשקל שלי. דבר נוסף - ככל שנפח השרירים שלך גדול יותר, כך הגוף צורך יותר אנרגיה, גם במנוחה. כלומר גם אימון שיעלה לך את מסת השריר הוא אימון טוב להורדת שומן.

אתה לא מכיר אותי!

אני מתכוון להתמיד בדיאטה! הדיאטה שלי היא לא חד-פעמית. אני והדיאטיקאית שלי כל פעם קובעים יעד חדש ועומדים בו - לא הולכים על כל הקופה, אלא מתקדמים צעד צעד. וכבר סיכמנו שברגע שאגיע לנקודה שבה אהיה מבסוט, נדבר על איך שומרים את ההישג. אין לי בעיה להתמיד עם הדיאטה כל חיי, כי בגלל שאני בחור גבוה ועוסק בפעילות גופנית, הדיאטה שלי ממש לא נוראית בסופו של דבר, ואני חי איתה בסדר גמור. אבל כמו שאמרתי, אם זה לא יספיק, אולי אוסיף פעילות אירובית. לורנס

idv

New member
קבל את הערכתי הכנה

לא היתה בכוונתי לרמוז שלא תצליח, אני מקווה בשבילך שכן. אני אישית מעדיף ללכת בכיוון ההפוך, "לסבול" שעה בחדר כושר על מנת לאכול מה שבא לי. בכל מקרה קראתי באחד הפורומים האחרים בתפוז משפט נחמד שאומר משהו כמו "אין כזה דבר - עשיתי חמש דיאטות מוצלחות"

one strike

New member
צר לי

ולא רק בשבילך, גם בשבילי. בטן שלי חזקה (אני יכול לעשות 10-15 מתח כאשר מחזיק רגליים ב 90 מעלות) ואין לי קוביות, פאק! העובדות הן: * חיטוב = היפרטרופיה של השריר + ירידה באחוז שומן. * שריר בטן הנו שריר לכל דבר וע"מ לפתח אותו צריך לאמן אותו כאילו שזה דו-ראשי. ז"א להיפרטרופיה 8-16 חזרות במאמץ מקסימלי (נגיד, 12 חזרות ולא יכול יותר). * פיתוח שרירים מאוד תלוי בתורשה (ובעיקר בטן ותאומים). בתור מאמן כושר הייתי מציע לך להוסיף פעילות אירובית (דופק 65-80%) מהמירבי 40 דקות 3 פעמים בשבוע, להמשיך עם תוכנית הבטן ולהוסיף תרגיל אחד סטטי (מחזק מאוד) - להחזיק זווית 90 מעלות. ולשמור על תזונה נכונה. אם יש לך נטייה גנטית - התוצאות תבואו במהירות.

../images/Emo51.gif + מס' שאלות

1. מה זה היפרטרופיה? 2.אם בשביל להוריד את השומן אני מתמיד בדיאטה, אך לא מרבה בפעילות אירובית זה בסדר? 3. כשאתה אומר "להמשיך עם תוכנית הבטן", אתה מתכוון לתוכנית המקורית שהצגתי כאן? 4. האם יש שלב שבו אפשר להפסיק ולנוח על זרי הדפנה, או שהתרגילים האלה זה לכל החיים?
בתודה, לורנס

את ראית אותי אחרי שכבר הורדתי 5

קילו!
וחוץ מזה, לבשתי חולצה ארוכה שהסתירה את הבטן! וחוץ מזה, אם תקראי את כל השירשור אז תביני שאפילו אם יש מעט שומן באיזור הבטן, די בו כדי להסתיר את שמונת הריבועים (נשמע כמו שם של ספר מדע בידיוני)!

שי רגב

New member
לורנס, שמעת על "כרס של מאסטרים"?

מחקרים לא מדעיים מצאו שלכל המאסטרים הגדולים באמנויות לחימה יש מין כרס קטנה כזו. אצלנו כולם מנסים לחקות את המאסטרים (אם לא ביכולת, לפחות במראה...).
אגב, אתה זה האחד עם הזקנקן, שהיה באימון הפורום??

לרוברט קלארק יש כרס? ../images/Emo8.gif

כי אמיר הוא בחור די חטוב... שמע, יש ויש. יש גם לא מעט מאסטרים שחיפים, לפחות בשיטה שאני לומד. לא הייתי באימון הפורום. בתקווה שנתראה בבא, לורנס

שי רגב

New member
בבדאי! ../images/Emo8.gif

קלארק הוא "מאסטר". אמיר עדיין לא (ותתפלא, גם הוא "תפח" יחסית לאיך שהיה כשתחלנו להתאמן ביחד, לפני כ- 14 שנים...
)

../images/Emo6.gifבטח- כרס

ככול שידוע לי מאסטרים גדולים מפתחים כרס קטנה ומוצקה לשמירה ואיחסון הצ´י העודף

WaveGal

New member
מאסטרים קטנים-כרס קטנה ומוצקה...

מאסטרים גדולים-כרס גדולה ומוצקה (שמן כהר-שותה ת'נהר)

one strike

New member
1. היפרטרופיה

- תהליך גדילת תא השריר. מתבטא בעליה במסה של השריר. 2. לא, הגוף בד"כ מסתגל לכמות הקלוריות ומאיט את חילוף החומרים. ע"מ לשרוף שומן חייבים פעילות גופנית אירובית בתוספת תזונה נכונה. 3. כן, זה טוב מכלום. עדיף - חדר כושר, מכשירים לבטן. 4. תלוי מאוד בגנטיקה. למי שיש לו נטייה לצבירת שומנים חובה לכל החיים לשמור על התזונה, פעילות אירובית ועבודת כוח. חוץ מזה, אורח חיים זה מומלץ מאוד לשמירה על הבריאות והארכת חיים בריאים.

bennyTKD

New member
2 שאלות לגבי אירובי ולגבי בטן

יש לי 2 שאלות, האחת לגבי שרירי הבטן, והשניה לגבי פעילות אירובית: 1) כדי לחזק את שרירי הבטן אני מתאמן עם מכשיר לכפיפות בטן (AB SCULPTUR, זה שהיה פופולרי בארץ, עם מוט מתכת מעוגל בצבע כחול וכרית שחורה כמשענת לראש). בעזרת המכשיר אני מצליח לעשות הרבה כפיפות בטן. משום מה, כשאני מנסה לעשות כפיפות בטן בלי המכשיר, אני מצליח מעט (רבע מאשר עם המכשיר). האם זה אומר שהמכשיר אינו אפקטיבי? 2) יש לי אופני כושר וברצוני להשתמש בהם כדי להוריד שומנים וכדי לשפר סיבולת לב-ריאה (ולא חשוב לי לשפר את שרירי הרגליים), כתחליף לשחיה או ריצה. מה עדיף: א. לרכב הרבה זמן (נניח חצי שעה או שעה ביום) בדרגת קושי נמוכה. ב. לרכב פחות זמן (נניח 10 או 20 דקות) בדרגת קושי גבוהה. (פחות זמן, כי בדרגת קושי גבוהה אני לא מצליח לרכב כל כך הרבה זמן). בנוסף, נניח ואני מחליט לרכב שעה ביום, האם זה טוב לעשות את זה בשש סטים של 10 דקות (עם 5 דקות הפסקה בין סט לסט), או שזה לא אפקטיבי (הזכירו פה בשרשור משהו על זה שלוקח 20 דקות אימון רצוף לפני שהגוף יתחיל לשרוף שומנים). אם זה לא אפקטיבי - איזו אפשרות אחרת יש (בהנחה שאני לא מצליח לרכב שעה רצוף).

למעלה