2 שאלות לגבי אירובי ולגבי בטן
יש לי 2 שאלות, האחת לגבי שרירי הבטן, והשניה לגבי פעילות אירובית: 1) כדי לחזק את שרירי הבטן אני מתאמן עם מכשיר לכפיפות בטן (AB SCULPTUR, זה שהיה פופולרי בארץ, עם מוט מתכת מעוגל בצבע כחול וכרית שחורה כמשענת לראש). בעזרת המכשיר אני מצליח לעשות הרבה כפיפות בטן. משום מה, כשאני מנסה לעשות כפיפות בטן בלי המכשיר, אני מצליח מעט (רבע מאשר עם המכשיר). האם זה אומר שהמכשיר אינו אפקטיבי? 2) יש לי אופני כושר וברצוני להשתמש בהם כדי להוריד שומנים וכדי לשפר סיבולת לב-ריאה (ולא חשוב לי לשפר את שרירי הרגליים), כתחליף לשחיה או ריצה. מה עדיף: א. לרכב הרבה זמן (נניח חצי שעה או שעה ביום) בדרגת קושי נמוכה. ב. לרכב פחות זמן (נניח 10 או 20 דקות) בדרגת קושי גבוהה. (פחות זמן, כי בדרגת קושי גבוהה אני לא מצליח לרכב כל כך הרבה זמן). בנוסף, נניח ואני מחליט לרכב שעה ביום, האם זה טוב לעשות את זה בשש סטים של 10 דקות (עם 5 דקות הפסקה בין סט לסט), או שזה לא אפקטיבי (הזכירו פה בשרשור משהו על זה שלוקח 20 דקות אימון רצוף לפני שהגוף יתחיל לשרוף שומנים). אם זה לא אפקטיבי - איזו אפשרות אחרת יש (בהנחה שאני לא מצליח לרכב שעה רצוף).