חיטוב שרירי בטן

דע את הטרול!

במקור טרול הוא אדם שנכנס לפורום אינטרנט ושם הודעה שמטרתה העיקרית היא לעצבן את המשתתפים האחרים, ואם אפשר לגרום למלחמת פורום (מה קוראים בלע"ז flame-war). עם הזמן התרחב המושג לכל מי שמשבש בכוונה את חיי הקהילה הווירטואלית: מקללים סדרתיים, מציפים וכד'.

סלבו, איזו התקלה!!

אני חוששת שלא. את הספר שלי כבר נתתי (הם מחלקים לכל מי שעושה את הקורס), ובכל מקרה אין לי סורק. אפשר למצוא קצת פרסומת על השיטה תחת הערך callanetics - כך זה נקרא במקור בארה"ב.

בודוקאן

New member
סוג התרגילים מתאים...

ואפשר לעשות בכל מיני צורות, העיקר לא לפגוע בגב. לכן ממליצים לכופף ברכיים, ומספיקים כיפופים קטנים. אבל, 30 מכל אחד?. בחייאט! תתחיל משלושה סטים של 30 כל אחד. וחוץ מזה, אם בעיצוב עסקינן, אז צריך לסלק את שכבת השומן שמעל. ולזה, תרגילי בטן לא מספיקים. אין כזה דבר "שריפת שומנים מקומית". לגוף יש את סדר העדיפויות שלו, מהיכן הוא לוקח אנרגיה משומן. לאו דוקא מהיכן שאנחנו רוצים.

נכון, ולכן אני כבר מס' חודשים

בדיאטה! וכבר הורדתי 5 קילו! מעבר לזה, נראה לך שיש לי כוח לעשות שלושה סטים של כל תרגיל כל יום? כנראה שאחרי כל השיחות בינינו עדיין לא הבנת שברגע שאני עוזב את הספרים, החריצות שלי מסתיימת!
אבל ברצינות - יש לך מידע ודאי שהסט שהמורה שלי הציע לי - ושקיבל אפילו אישור ממר סמט! - לא מספיק (בהנחה שהשומן יירד כתוצאה מהדיאטה?)?

בודוקאן

New member
יש לי רעיון בשבילך

כנס נא לפורום "אימון, תוכניות אימון ומאמנים" של וינגייט, המנוהל על ידי לא אחר מאשר עמוס גלעד. ושאל אותו. תשובה יותר מוסמכת לא תוכל לקבל. לגבי "העצלנות" יש לי הצעה: תצמיד את זה לאימונים הרגילים, ותמצא בקבוצה קורבן שגם רוצה לחטב את הבטן. תקבעו שבסוף כל אימון אתם עושים את זה ביחד. עשיתי את זה פעם כשרציתי לחזק את כפיפות המרפקים: החלטנו שבסוף כל אימון יש תחרות, אני עושה מקסימום והיא עושה אחד יותר. אחרי 65 היא הפסיקה להגיע בסדירות (בגלל לימודים, באמת) וכך הידרדרתי... (ואולי זה היה בעצם כי פרקתי מרפק, כבר לא זוכרת מה היה קודם). הפורום של עמוס

אם תשאל ותחקור אצל כל האנשים החכמים

והמלומדים בפורומים האלו, שנותנים תשובות מצויינות (בשיא הרצינות!), תגלה שלגבי בטן, למשל, לא ממש קריטי לעשות את הסט כל יום, כמו שלתרגילים אחרים לא צריך לעשות כל יום אלא בכל יום לעבוד על קבוצת שרירים אחרת כדי לאפשר בנייה מחדש של השריר. לכן לעצלנות יש פתרון - כל יום עושים משהו אחר... וחוצמזה כמו שone strike ציין, פעילות אירובית זה ה-דבר. הכי כדאי שחייה (באוברול של בריאות ומבנה הגוף יחד עם רמת הפעילות), ולפי דעתי הכי קל להתחיל על אופניים. ההשקעה לא אדירה אבל התמורה מצויינת, וזה לא מייאש כמו ריצה. אני לא יודע איפה אתה מתאמן ביחס למיקום הבית שלך, אבל אני רוכב כל יום לאימון וחזרה (סה"כ כ-12 ק"מ) והשינוי לעומת התקופות בהן רצתי במאסות גבוהות הוא מורגש בהחלט, במיוחד בעומס על הברכיים. כדאי!

מה שהמורה שלי אמר, זה שקבוצת

השרירים שמרכיבה את מה שנקרא "שרירי בטן" היא כ"כ גדולה, שאני בכל מקרה לא אצליח להגיע למקסימום בקשר אליה, ולכן רצוי לעבוד כל יום. אם הבנתי אותו נכון. כשמדובר על שכיבות שמיכה, לעומת זאת, רצוי לעבוד יום כן-יום לא, כי צריך לתת לשריר לבנות את עצמו כמו שאתה אומר.

יש למורה שלך נקודה.

השטן מורכבת מכמה קבוצות שרירים, נכון. יש את שריר הבטן הישר ועליו רואים את ה"קוביות": השריר הזה נמתח לכל אורך הבטן, ולכן, ראשית, חשוב להבין שתרגילי "בטן תחתונה" (כמו הרמת הרגליים, מה שקוראים לפעמים "קראנצ´") ותרגילי "בטן עליונה" (כמו כפיפות 30 מעלות וכו´ וכו´) עובדים על אותו השריר. בנוסף ישנם השרירים המוצלבים, שלמיטב ידיעתי תרגילי אלכסונים עובדים עליהם, ושריר מותן כסל שמתחיל, עד כמה שאני זוכר, משני צידי תושבת האשך (רק קצת יותר גבוה) והיום למדתי שנמשך גם עד חוליות הגב התחתונות (וזו, אגב, הסיבה למה תרגילי הרמת הרגליים מיושרות וכו´ גורמים לחץ על הגב). כיוון שהמטרה שלך, כמו שהבנתי אותה, היא לחזק את שרירי הבטן עד לרמה סבירה, ואתה יכול לחלק את סוגי התרגילים לקבוצות השרירים השונות, אולי לא חייבים לעשות כל יום. שים לב שדעתי לא מקצועית, לא למדתי את זה בצורה מסודרת, וכנראה שלגינגי היה הרבה יותר מה להגיד על זה (ואולי גם מיתר תתרום כמה אבחנות מוסקלוסקלטריות
), וגם לאלון יהיה מה להגיד על זה... שוב, שאל את המומחים; אני יכול רק לתרום מהמעט שליקטתי וזה בטוח לא הכל.

כשרשמתי "שטן" במקום "בטן", התכוונתי

לעצבים שלעשות פק"לים עושה לי כל פעם. בשום פנים ואופן לא טייפו!

השטן? ../images/Emo6.gif

אוהד המטרה שלי היא לחטב, לא לחזק! מצידי שתהיה לי בטן חזקה כמו העקרונות המוסריים של דודי אפל - העיקר שתראה טוב!
דרך אגב, אתה סטודנט לרפואה או משהו כזה?

השטן חביבי, לא מתעסקת!

לחטב זה מצוין, פשוט תרכז את כל מה שאמרו לך עד עכשיו וזה מספיק פלוס, בדגש על פעילות אירובית. חס וחלילה, אני לא תלמיד רפואה. אני עושה רושם של בורגני פרקטי שלהורים שלו יש בוכטה לשלם לו על כל הלימודים? אני סה"כ סטודנט לביולוגיה ופילוסופיה שמטריד אנשים תמימים בשאלות...

מיתוס שריר הבטן

לורנס, בכדי להוריד את הכרס, כפיפות בטן לסוגיהן לא תעזורנה. כמה כפיפות בטן שלא תעשה, זה לא יעזור לציצמום השומן באזור הבטן. כדי להוריד משקל (או כרס), צריך לעשות פעילות אירובית על בסיס קבועה (ריצה, צעדה, שחיה וכדומה).

אייקידו זה פעילות אירובית! ../images/Emo3.gif

תראה, לגבי הורדת משקל, כפי שאמרתי אני כבר מס' חודשים בדיאטה, וההתקדמות טובה מאוד. איזה מדריך כושר גם אמר לי שלכל אחד בתכל'ס יש באופן טבעי ריבועים בבטן, אבל הם פשוט מוסווים ע"י השומן, ושכל אלה שעובדים כל יום ארבעים דקות מבזבזים את הזמן. אם הם היו מורידים את השומן, ועובדים פחות, זה היה יותר יעיל.

idv

New member
לורנס כמו שסלבו כתב

פעילות אירובית היא ריצה/צעידה/שחיה וכד'. אם אני זוכר נכון ההגדרה שלה היא פעילות בעצימות גבוהה/בינונית באופן קבוע. לאורך זמן (משהו כמו 20 דק' לפחות). אימון באומנות לחימה לא ממש דומה לעניין (בהנחה שאתם עוצרים מדיי פעם להסברים משנים פעילות במהלך אימון וכד'). בקיצור צריך לרוץ אין ברירה. עוד דבר קטן הגוף בעשרים דקות הראשונות (בערך משתנה בין אדם לאדם) שורף קלוריות מהמקור הזמין ביותר כלומר דווקא מפחמימות ולא משומן. רק לאחר עשרים דקות הוא עובר לשרוף שומן, מה שאומר שצריך לרוץ יותר מעשרים דקות אם אתה רוצה לרזות באופן משמעותי. ודבר אחד קטן נוסף: עפ"י יאיר קרני שתיית קפה שחור (בלי כלום לא סוכר ולא חלב ולא סוכרזית) כשעה לפני הריצה תורמת לזירוז חילוף החומרים בגוף ומורידה את העשרים דקות עד שהגוף עובר לשרוף שומן לזמן קצר יותר.

כשאתה כותב אימון אתה מתכוון לשיעור

לא? באימון אישי לא עוצרים להסברים, ופעילות מסוימת יכולה להמשך הרבה מעל 20 דקות. להזכירך, האימון האישי הוא היומיומי, לא השיעור הקבוצתי.

למעלה