חיטוב שרירי בטן

חיטוב שרירי בטן

שלום חברים שאלתי את המורה שלי לגבי סט בסיסי של עבודה לחיטוב שרירי הבטן. הוא אמר לי להתחיל עם הסט הנוכחי: כפיפות בטן רגילות (רגליים בתשעים מעלות) - 20 אלכסונים מאותו מצב (מרפק לברך נגדית) - 20 בטן תחתונה (הרמת הרגליים למעלה כשהן ניצבות לגוף בשכיבה) - 20 הוא אמר לי להתחיל כך, ולעלות לפי יכולתי. וכמובן, להתמיד בתרגילים יום יום. עליתי לשלושים בכל אחד משלושת התרגילים, והחלטתי ששם אני עוצר עקב עצלנותי כי רבה. מהידע שלכם זה מספיק בשביל חיטוב שרירי הבטן? יש לכם הצעה יותר טובה? בתודה, לורנס
 
לפי הנסיון שלי זה מספיק, אבל זה

משתנה בין אדם לאדם. העניין בשרירי הבטן הוא בעיקר רקמת שומן שמצטברת שם ולא השריר הרחב עצמו. יש על זה כמה מאמרים נחמדים בפורום חדרי כושר.
 
שומן...

אוהד צודק בכדי שיראו את שרירי הבטן בצורה ברורה צריך להיות בעלי אחוז שומן נמוך מאוד .שרירי הבטן התחתונים הם הראשונים להתכסות . אבל מספיק מה שחשוב זה בטן חזקה שתחזיק ותיתמוך ותעזור לך לזוז בקרקע. חוץ מזה בפורום חדרי כושר באמת יש כמה מאמרים נחמדים . שלכם הששת השוקל כבר 90 קילו. .
 
אומנות הלחימה של סטודיו C

נתחיל בעובדה: עוד לא ראיתי משהו שיותר יעיל בחיטוב מאשר מה שמלמדים בסטודיו C. מה שהם מלמדים שם בקטע של הבטן, זה מה שהמורה שלך אמר: ישר, אלכסון ובטן תחתונה. אבל שם הם מלמדים לעשות את הכפיפות קטן-קטן (אם תפרוש את הידיים קדימה, הזוית שאתה צריך להגיע היא הזוית שבה האצבעות נוגעות בברכיים) ולעשות 100 מכל אחד (מתחילים מ-50, ואם כל הדודות אחרי הריון יכולות לעמוד בזה, אז גם אתה). יש בזה המון הגיון מבחינה אנטומית, כי שרירי הבטן אינם אלה שמבצעים את הכפיפה, אלא הם רק מחזיקים את הבטן בזמן הלחץ שנוצר מהכפיפה, וכך מתחזקים באופן עקיף. לכן עדיף לעשות את הכפיפה רק עד שנוצר לחץ, ולא לעייף את השרירים האחרים (Psoas, או משהו כזה). בנוסף, חשוב מאד להקפיד שהבטן תהיה בפנים בזמן הכפיפות, וחשוב לעשות מתיחה של שרירי הבטן בסוף (שוכבים על הרצפה, ומנסים להיות כמה שיותר ארוכים - זה החלק הכיפי)
 
הרצועה עם הפולסים החשמליים שמכווצת

את הבטן. גם המורה שלי אמר לי פעם שהוא שמע שזה יעיל, אבל ניסיתי את זה פעם אחת וזה נראה לי כמו תכמנות לשמה. לא יודע להגיד, אם למישהו זה עזר אז כנראה יש פוטנציאל...
 
תלוי אם אתה עצלן שמן שלא רוצה מאמץ.

ואז אנשים מוכנים לנסות כל דבר, כולל הכדור לדיאטה באחריות מוציא-את-כל-התאבון ורק צריך להוסיף לו חמש-שש שעות של אימון גופני שבועי והכל בסדר!
 

arcidea

New member
../images/Emo13.gif אמפטמיןןןןןן עושה את העבודה

רק שאחרי כמה זמן מסתכלים במראה ורואים עכבישים יוצאים מהאף! איכס!
 

arcidea

New member
LOL... ../images/Emo4.gif

בכל מקרה האמפטמין לא משתלב, לא בזה ולא בזה אם כבר הוא באומנות ההרס העצמי ודיאטת הפלא. עכבישים מהאף. איכס.
 
../images/Emo51.gif + שאלה

אני מבין איך עושים את התרגילים לבטן העליונה ולאלכסונים. לגבי הבטן התחתונה - מה שעושה את התרגיל הרי הוא ההעלאה של הרגליים כלפי מעלה בניצב ע"י הכנסת הבטן פנימה. אז איך עושים את זה קטן-קטן?
 
אה, סליחה.

היה לי כל כך ברור שאתה מתכוון לאותו דבר כמוני שלא שמתי לב מה כתבת בעצם. אז ככה: התרגיל לשרירי הבטן התחתונים הוא אחד הקשים ביותר, ואני בכלל לא בטוחה שאני עושה אותו נכון, אבל מה שעושים זה מרימים את הרגליים ב-90 מעלות, ואז "מצביעים" כלפי מעלה, יעני דוחפים את קצות האצבעות למעלה בעזרת האגן. זה אמור להיות יותר בריא לגב, כי בתרגיל שאתה תיארת הוא די סובל.
 
סבל ועומס על הגב

כשמחזקים את שרירי בטן תחתונה, חשוב להקפיד לקשת את הגב (הווה אומר - לקער את הבטן). דבר נוסף - כדאי לשים ידיים מתחת לישבן ולהקפיד על ראש מורם באויר (עוזר לקישות הגב ומונע עומס וכאבי גב). תרגיל חיזוק שרירי בטן (דוגמא): שוכבים על הגב, שתיי ידיים מתחת לישבן, ראש מורם באויר, רגליים צמודות. מרימים רגליים ללגובה כ 10 ס"מ מהקרקע ומבצעים ניעות קלות למעלה למטה/ימין שמאל/פעם ימין פעם שמאל וכו'.
 
כן - זה התרגיל שהתכוונתי אליו!

את מצליחה לעשות מאה כאלה?
לא שאני מזלזל בך אישית, הוא פשוט מאוד קשה לי.
 
מה פתאום? אפילו כשהתאמנתי

בסטודיו C הייתי עושה אולי 15 ומתייאשת, ושם זה בעיה, למה המדריכה באה ומנסה לעודד...
 
מיתר...

בתור אחת שמצליחה להטיל את מוראה על הנועזים שבין טרולי הפורום, אני מסרב להאמין שמדריכה בסטודיו C מהווה בעיה עבורך...
 
למעלה