חוק ופילוסופיה

nissimhania

New member
זו בדיוק הבעייה של החטאה

אני מסכים עם נימת דבריך, אם כי לא עם מקומה כאן. אנשים רואים מושגים בזכות עצמם, ובכך הם מחטיאים פעם אחר פעם את מובנם הראוי. אסביר את דבריי: שאל אדם אקראי ברחוב: "הרג, זה טוב או רע?", תסכים שרוב הסיכויים שהוא לרוב לא ישכיל לומר "לא רלוונטי", אלא "רע". ואני שואל- האם הריגת מחבל לקראת רצח המוני היא דבר שלילי? ועונה לעצמי- אין חיובי מפעולה שכזו, ברגע שכזה. וכאן אנו רואים את הטעות השיפוטית שבראיית הדבר בזכות עצמו- אין לראות את המושג 'הרג' בזכות עצמו, אלא בהכרח בהקשר שלו. אך אין זה מסתכם רק במושג זה או במושג 'שנאה', לענייננו, כל מושג או רעיון שנעלה על דעתנו אין לראותו בזכות עצמו (פרט לאחד, למאמינים מביננו).

Lu Tze

New member
אתה אומר משהו מעניין,

אתה טוען שזה טוב להרוג מחבל, וזה לא תמיד נכון (לפחות לא לפי תפיסת העולם שלי), אם יש אפשרות לנטרל אדם בלי להרוג אותו, עדיף לעשות זאת. ניתן לנקוט בהרג רק כאשר אין ברירה אחרת, זה לא אומר שזה טוב, זה אומר שזה רוע הכרחי. הדיון שלי איתך הוא על הנקודה הספציפית שהעלית, שהיא שצריך ךשנוא כדי לאהוב.

aharon5

New member
כדי לאהוב את הטוב

אתה חייב לשנוא את הרע. אין מנוס, זו עסקת חבילה. (אם אתה אוהב גם את היהודים וגם את הנאצים, אתה בבעיה)... (אם אתה אוהב גם את הפלסטינאים וגם שונא את המתנחלים, אתה שמאלני)...

Lu Tze

New member
אתה לא מסביר, אתה סתם חוזר על

השאלה שלי בצורת תשובה.

aharon5

New member
מה היתה השאלה?

מרוב התלהבות מחזרה על שאלתך כתשובה, לא הצלחתי להבחין בשאלתך. האם תואיל לחזור עליה בניסוח חד משמעי וברור? תודה.

Lu Tze

New member
מה הן הנחות המוצא ושרשרת ההיסקים

הלוגיים שגרמו לך לחשוב שצריך לשנוא כדי לאהוב?

nissimhania

New member
מה הקשר בין לוגיקה לשנאה/אהבה ?

אני לא רואה מקום להנחות ושרשרת היסקים, שכאן מושא הדיון מימלא עמום. זה בפירוש עניין של השקפה, שאיננה טעונה הוכחה (אתה יכול "להוכיח" לי שאסור לשנוא??).

nissimhania

New member

אני לא רואה מקום להנחות ושרשרת היסקים, שכאן מושא הדיון מימלא עמום. זה בפירוש עניין של השקפה, שאיננה טעונה הוכחה (אתה יכול "להוכיח" לי שאסור לשנוא??).

nissimhania

New member

Lu Tze

New member
לא בדיוק, אבל נניח.

אם כן, למה יצאת בהצהרה גורפת של "אם לא נשנא את אויבנו, האין זה לא פלא שאנו שנתקשה לאהוב את אחינו?"?

nissimhania

New member
קראת פעם ניטשה?

קוראים לזה "הגות חופשית"
לא נסמכת על כללי הלוגיקה המוגבלים, אלא יוצאת מתוך הרוח. לא במטרה לשכנע אלא פשוט להשמיע.

Lu Tze

New member
למה פשוט לא לומר את זה בהתחלה

במקום לנסות למצוא צידוקים פסאדו-לוגיים לדברייך?

aharon5

New member
ההגיון טבעי

מה הן הנחות המוצא ושרשרת ההיסקים הלוגיים שגרמו לי לחשוב שצריך לשנוא כדי לאהוב? ההגיון הטבעי: אהבת הטוב ושנאת הרע חד המה. כך אומר לי ההגיון הטבעי שלי. ושלך?...

Lu Tze

New member
לא. אתם אומרים שאחד נובע

מהשני. מה שהבנאדם אמר, שכדי לאהוב את בני הברית שלך, צריך לשנוא את האוויבים שלך. זה לא כמו לומר שצריך לשנוא אוייבים ולאהב בני ברית.

aharon5

New member
אני לא יודע בדיוק מה שאנחנו אומרים

אני יודע רק מה שאני אומר. (עדיין אינני סובל מפיצול אישיות). אני אומר דבר פשוט: אהבת הרע ושנאת הטוב - חד המה. עסקת חבילה, היינו הך, בלתי ניתן להפרדה. אם השמאל נאבק כנגד כל שנאה באשר היא, הרי שהוא נאבק גם נגד אהבת הטוב. משום שבלא שנאת הרע אין אהבת הטוב. מי שלא שונא את הנאצים אינו יכול לאמר שהוא אוהב בני אדם. תודה, בבקשה, סליחה. השמאל מתבקש לקבל את התנצלותי, גם אם המציאות שונה מן הקונספציות שלהם.

Lu Tze

New member
זו רק דעתך ואין לך שום הוכחות לכך.

חוץ מזה, אני מכיר כמילארדי אנשים בצד המזרחי של כדור הארץ שלא יסכימו איתך.

aharon5

New member
צודק

מודה באשמה. מראש אני מביע אך ורק את דעתי. (במקרה, דעתי היא גם הנכונה)...

aharon5

New member
שונא את האיסלאם

זה שיש איזה אחמד אחד בכפר נידח שהוא בחור טוב וירא שמיים, זה יפה מאוד. אבל אי אפשר להכליל על סמך אדם אחד או שניים. האיסלאם היא תרבות ברברית. וכך יש להתייחס אליה. רק צריך לדעת להכליל. מאחר שהחברה שלנו איננה יודעת להכליל היא קבעה שכל העמים הם אותו דבר, ונא לא להכליל (וחוץ מזה יש לקבל את השונה)... ואת זה היא קבעה בחוק, ומי שמעז לערער על כך יכנס ל 5 שנים לכלא.

Lu Tze

New member
מאיפה השגת שהאיסלאם היא תרבות

ברברית? כרגע היא נחשבת לתרבות ה"רעה" והמדינות המערביות לתרבות ה"טובה", זה לא אומר שהמצב תמיד היה כך (בימי הביניים זה היה הפוך) וזה לא אומר שהמצב תמיד ישאר כך. בדת (בכל דת) עצמה אין שום דבר רע, ה"רוע" נמצא בבני האדם. למה לך לשנוא מילארד אנשים שאתה לא מכיר? רק כי הם משתייכים לדת מסויימת?

למעלה