חוק ופילוסופיה

aharon5

New member
חוק ופילוסופיה

לרגל צאת ספרי בקרוב לאור, אני מנסה לבחון את ההיבטים המשפטיים כדי שלא אמצא את עצמי מבלה מאחורי סוגר ובריח. ראשית העניין של "זדון": אני בעד שישראל תנצח במלחמה. מודה: אני בעדנו. אני מתנצל, אבל אני תומך בנו (ועם השמאלנים, הסליחה). באופן טבעי יש לי "כוונות זדון" שהפלסטינים יפסידו. (זה שהשמאלנים קבעו שמלחמה היא בעצם תהליך שלום שמטרתו שכולם ינצחו, זה בהחלט זכותם, אבל זה עדיין לא משנה את המציאות)... בקיצור: מי שתומך בכך שישראל תנצח יש לו כוונות זדון והוא פושע. יופי. אני בהלם. === הלאה: גזענות. 144א. הגדרות [תיקון: תשמ"ו, תשנ"ח(2)] בסימן זה - "גזענות" - רדיפה, השפלה, ביזוי, גילוי איבה, עוינות או אלימות, או גרימת מדנים כלפי ציבור או חלקים של האוכלוסיה, והכל בשל צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני; אני שונא את האויב שלי. אני חושב שזה טבעי לשנוא את האויב. יש בכך בפירוש גילוי איבה. לכן אם אני מביע דעה לפיה א) מותר לשנוא את האויב, ב) האויבים שלנו לעניות דעתי הם הערבים - האיסלאם. ג) מסקנה: מותר לשנוא ערבים. לפי מה שאני מבין מכאן הוא שעברתי על החוק. אני חייב לאהוב ערבים. אסור לי לשנוא ערבים על פי חוק. האם הבנתי את החוק נכונה? החוק מטיל טרור על אנשים שלא יעזו לחשוב אחרת ממה שהשמאלנים קבעו. ואוי ואבוי למי שירצה לבקר את הטרור הרוחני הזה של השמאל... === 144ב. איסור פרסום הסתה לגזענות [תיקון: תשמ"ו] (א) המפרסם דבר מתוך מטרה להסית לגזענות, דינו - מאסר חמש שנים. (ב) לענין סעיף זה, אין נפקא מינה אם הפרסום הביא לגזענות או לא ואם היה בו אמת או לא. (א) מה פירוש "להסית לגזענות"? אני כותב שלדעתי עם נורמאלי אמור לשנוא את אויביו. האם מטרתי היא להסית לגזענות? זהו, אני יכול כבר להתחיל לאסוף את הפקלאות ולעבור דירה לכלא 6 לחמש שנים?... (ב) מי זאת נפקא מינה?... (שם הנעורים של גברת צמח)?... אני לא מבין: אם אני כותב עובדה על הערבים שיש בה אמת, את החוק לא מעניין אם יש בה אמת או לא?... איזה מן דבר זה? איפה אנחנו חיים? מצהירים מראש ובגלוי שלא מעניין אותנו האמת, רק הקונספציות שלנו?... לא משנה אם יש בדברים אמת אם לאו???? אני המום!!! הייתי בטוח, עד כה שההבדל בין גזענות למדע, הוא בדיוק שאלת האמת: אם מדובר בעובדות נכונות הרי שזו אמת מדעית ולא גזענות. את החוק, מסתבר, האמת לא מעניינת.... איזה מין דבר זה? === בקיצור, האינטיליגנטים הללו כותבים שוב ושוב "גזענות" ולא מסבירים למה הם מתכוונים. מה שאני הצלחתי להבין הוא שהחוק במדינת ישראל הוא חוק פרימיטיבי שאוסר לאמר דברים רעים על עמים (גם אם הם נכונים). הצלחתי להבין את החוק?... ואותכם הפילוסופים אשאל: האם החוק אוסר על חשיבה השונה מן הקונספציות של השמאל????????? (השמאל אוהב ערבים? זכותו. אבל לקבוע בחוק שאסור לשנוא את האויב?)...

Lu Tze

New member
חלק מהמסקנות שלך לא נכונות.

אני לא חושב שחובה לשנוא את האוייבים שלך, אבל נניח. "ערבים" ו"מוסלמים" זה לא בדיוק אותו הדבר. יש גם ערבים נוצרים. ה"אוייבים" שלך הם לא ערבים, הם מוסלמים שמבצעים פיגועים. אלא אתה באמת רואה ב(נניח)ערבי שיושב לו בסעודיה ושלא ממש אכפת לו ממדינת ישראל (וזה רוב הערבים לדעתי) אויב. אז זו באמת גזענות. ולא אמרו שאתה חייב לאהוב ערבים, אתה יכול גם להיות אמפתי כלפיהם (כמו שרוב הערבים אמפתיים כלפיך). בנוגע להסתה, על אילו עובדות אתה מדבר?

aharon5

New member
שתי פרספקטיבות

האחת: התייחסות עניינית לטיעון שלך (מי הוא בדיוק האויב?) השניה: האם החוק יכול לקבוע לי את מי מותר לשנוא, ואת מי אני יכול לדרבן אחרים לשנוא? במילים אחרות: מה ההבדל בין "רוח קרב" שהיא קריאה לדרבון העם לצאת למלחמה כנגד אויביו, ובין מה שמכונה "הסתה". ובכן, לגבי הערתך: אתה "מפריט" ואומר: האויב הוא רק הטרוריסט שיש לו דם על הידיים, ואני מכליל ואומר: זהו מאבק לאומי, האויב שלי הוא העם הפלסטיני ותומכיהם (ערביי ישראל). ומי יקבע שאתה צודק? אתה?...

Lu Tze

New member
אני קובע שמי שרוצה לפגוע בי, הוא

האויב שלי. הייתי אומר שבמשפט הזה יש היגיון. לפי מה אתה קובע שכל ערביי ישראל הם האויבים שלך?

aharon5

New member
במקרה במיוחד בשבילך

כתבתי ספר בנושא. אכן שאלה טובה. טיפ: כל עוד הוא נמצא באינטרנט תוכל לעיין בו בגרסתו הלא מצונזרת.

Lu Tze

New member
תראה, אני לא עומד לקרוא את הספר שלך

מהסיבה הפשוטה שלא ממש מעניינים אותי הערבים והאיסלאם. מצד שני, אם תוכל להסביר לי בקצרה מה גרם לך להגיע למסקנה הזאת, זה היה נחמד.

aharon5

New member
חבל

אבל אשמח בכ"ז לענות לשאלתך (למרות שספרי עוסק בנושאים חברתיים רבים ו"צבא וביטחון" זה רק חלק אחד בו, ועדיין אתה יכול לקרוא את הפרק שאני מתכוון להסיר בספר עצמו). איך הגעתי למסקנה שהאיסלאם היא תרבות ברברית? פשוט מאוד: אני פשוט לא עיוור. מי שלא רואה שהאיסלאם היא תרבות ברברית, הוא פשוט עיוור (נפשית). לפרטים נוספים תוכל לעיין בפורום המצורף בו נדונה השאלה בהרחבה: אשמח להמשיך ולעמוד לשירותך. שלך, אהרון.

Lu Tze

New member
לא ראיתי שם אדם אחד שמסכים איתך.

אולי אני טועה, מכיוון שלא קראתי את כל שירשור (כי הם חזרו על דברים שכבר ידעתי), אבל הטון הכלללי היה די ברור. אתה יכול להביא לינק יותר ממודק שמסביר את טענותיך? או להסביר אותן? נראה לי שאתה לוקח את מה שאתה רואה בטרור המוסלמי ומחיל את אותה צורת מחשבה על האיסלאם בכללותו.

aharon5

New member
ניסית לפתוח את העיניים?

לפעמים זה מקל על הראיה... תגיד, ראית מישהו שהסכים עם גלילאו?... אולי תופתע, אבל לא תמיד הרוב קובע. על אוריאנה פלאצ'י, שמעת?...

Lu Tze

New member
לא בטוח שהבנתי אותך.

שאלתי מאיפה הגעת למסקנה שהאיסלאם היא תרבות ברברית, אתה הפנית אותי לפורום מזרחנות (שמן הסתם מלא באנשים בעלי ידע בנושא). בדקתי בפורום ולא ראיתי אף אדם שמסכים איתך. איפה ההוכחה שלך?

טנקר

New member
לא יכולתי להתאפק

בקשר למה שכתבת לגבי החוק במדינת ישראל (קודם עצם התנהלות המשטר הדמוקרטי במדינה לא מוצא חן בעינן ועכשיו החוק והמשפט אנו צריכים לצפות להמשך?) ,ופה אני מביעה את דעתי הלא מלומדת האישית,החוק מנוסח בכוונה בצורה כללית הניתנת לפרשנויות רבות-ובליווי פרקליט מנוסה ומפולפל-אף מנוגדות במשמעותן.הדבר מן הסתם נובע מכן שכל סעיף עובר הרבה שכתובים כדי שכמה שיותר יתמכו בו-ולמה,אתה שואל,מה לעשות שלא תמיד ניתן לנקוט עמדה חד משמעית ובוטה ולנצח-כלומר להביא להסכמה גורפת במיוחד לא בכנסת שם אדם לאדם זאב-בוא רק נאמר שהרבה "פוליטיקה" מעורבת בעיניין. אבל כמו שהגבתי לך בעבר(ולמרות שלא התייחסת בצורה לוגית -עיניינית ללמה לא)אני בטוחה שאתה מספיק בטוח שסכנה אינה מרחפת על חירותך,בעירך כמו שאתה יודע למה אתה לא יכול להעמיד לדין את השמאלנים(למרות שהוכחת בצורה כה לוגית את תמיכתם ,אם לא סיועם הישיר בטרור הפלסטיני)להזכירך כתבת שאינך מתיימר לחולל תקדים משפטי ונוח לך מקום מושבך מאחורי מסך ומקלדת שם אתה מנצל את המעט שמאפשר לך המשטר הדמוקרטי להציע-אך האומנם בכך זה מסתכם -אם היית כה בטוח שעינך רואות את מה שכל השאר אינם,האם לא היית משתמש ביכולת זו על מנת לחולל את השינוי המיוחל כ"כ-הרי הדבר נעדר כל משמעות הגיונית -יש לך את היכולת אך אינך עושה דבר -האם זה לא עושה אותך למעין פסאודושמאלני או פשוט לאחד שמרשה לעצמו להתפלמס על הכתב אך להלך כאדם מהשורה ע"פ הארץ ובקשה קטנה ,אנא תמנע מהשוואה ,בין אם ישירה או סמויה לגדולי המדענים והפילוסופים שהעזו לומר דברים שלא רק שלא עוררו הסכמה אלא אף סלידה,רדיפות,ו איומים לרוב,אותם חלוצים לא הפיצו את לחמם בצורה אנונימית-אלא עמדו בשערי העיר וספגו את מה שצריך היה וגם מה שלא-מדובר באנשים שהאמינו מספיק בתורתם על מנת לעמוד מאחוריה עם מקלות ואבנים לצורך הגנה לעומתם אתה אינך מוכן לנקוט אפילו(דגש על אפילו),בדרך הרבה פחות מאיימת-להשתמש במע' המשפטית של מדינה דמוקרטית ואלה רק חלק מההבדלים אם אתה מתעקש. נ.ב-אם שמת לב לנימה צינית משהו-אומנם לזה הייתה הכוונה ,אך זו צורת התבטאותי

aharon5

New member
שוב צריך להסביר:

יש ביני ובין היטלר כמה הבדלים דקים, בואי נתחיל מהשפמפם.... יש ביני ובין גליליאו כמה הבדלים דקים, בואי נתחיל מהזקן... יש ביני ובין אפלטון כמה הבדלים דקים, בואי נתחיל מהאהבה... (אצלי היא לא אפלטונית)... למה אני חייב להיות בדיוק כמו מישהו? אני לא רוצה להיות בכלא? אני רוצה לשמור חוק. יש לך בעיה עם זה?... בכל מקרה החלטתי לבטל לחלוטין את הפרק, להעלים אותו לגמרי. נותרו לי 114 עמודים. מספיק.

אם תפתח את העיניים באמת יהיה

לך יותר קל... האיסלם כדת לא שונה ככ משאר הדתות... גם את היהדות כל אחד לוקח לכל כיוון שרוצה, וזה מה שעושים עם האיסלם כל אלו שמצדיקים התאבדות וכו'. והיהדות שהשחיטה הכשרה שלה גורמת לחיות לפרפר בניגוד לשחיטה שמשתמשים בה כיום באירופה? יש כמה מדינות ששוקלות לאסור על שחיטה כשרה כי היא לא הומנית... הכל תלוי לאיפה תיקח את המושג הומניות מאיזה זווית תסתכל... מה שרואים מפה לא רואים משם...

Henryf

New member
מדינות ששוקלות לאסור על שחיטה כשרה

למה "שוקלות"? בשוויץ ב-20 קאנטונים (מתוך 22) אסורה שחיטה כשרה, מזה המון שנים, מטעמים של חוסר הומאניות. יש כעת אפילו הצעת חוק, אם ספק שתתקבל, שבשר שנשחט בצורה כזו יאסר גם להיות מיובא לשוויץ. האירגונים הדואגים ל"צער בעלי חיים" מאד פופולאריים, והשחיטה המותרת מאד מאד מתוחכמת כדי לא לגרום לחייה שום כאב. אתה צודק, למה?, שהקטע ביהדות זו שחיטה "הומאנית", אך אנו מדברים על טכנולוגיות של לפני אלפי שנים, גם בנושא זה העולם משתנה. גם הוצאות להורג לא נעשות היום בארה"ב ע"י סקילה.

nissimhania

New member
מרענן!

שנאה הינה תחושה, מצב נפשי, וכאחת כזו יש לה תפקיד. עלינו לברר מהו תפקיד זה- ולמלא אותו באמצעותה! אם לא נשנא את אויבנו, האין זה לא פלא שאנו שנתקשה לאהוב את אחינו?

Lu Tze

New member
את מי אתה שונא?

אני פשוט רוצה להבין את זה, את מי אתה שונא? איזה מוסלמי שיושב לו במרתף בעזה וצועק "איטבח אל-יהוד"? אתה מכיר אותו? אתה יודע מי הוא? לא. כל מה שיש לך בראש זו קריקטורה של איזשהו אוייב שנוא חסר שם וחסר פנים. זה נשמע לי ממש כמו שטויות לאומניות. ומאיפה הגעת למסקנה שצריך לשנוא כדי לאהוב? בוא נפתח את זה קצת: צריך להרוס כדי לבנות. צריך לשדוד כדי לתת. צריך לרצוח כדי לרפא. לא כל דבר צריך להיות באיזון עם ההפך שלו.

nissimhania

New member
לא חשבתי לנסות להכיר טרוריסט

אבל שכנעת אותי שעלי ללמוד להכיר כל אחד כזה לעומק, כדי שיהיה באפשרותי לשנוא אותו. ממש. אכן, צריך להרוס כדי לבנות. צריך לקבל בשביל לתת. חובה, לעיתים, להקיז דם כדי לרפא.

Lu Tze

New member
יפה, כבר יש התקדמות :)

בנוגע לחלק השני, אתה מדבר על מקרים ספציפיים מאוד, בעוד שלרוב לא צריך להרוס כדי לבנות (כן, אתה יכול להתחכם ולומר שכל שינוי הוא הרס ולכן כשאתה משנה משהו אתה אוטומטית הורס אותו), לא צריך לקבל בשביל לתת ולא צריך להקיז דם כדי לרפא. זה לא עניין של איזון, אתה לא צריך לשנוא כדי לאהוב. אדם שהתחתן צריך אוטומטית ליצור לו נמסיס (אויב בנפש)? אדם שנולד לו ילד צריך מיד לשנוא את הילד של השכן?

למעלה