חוק החמץ.

אם הרוב ינצל כוחו לרעה

זאת אכן תהיה התוצאה. מה שמבדיל דמוקרטיה מערבית מדיקטטורה של הרוב זה הנכונות של הרוב להגן על זכויות מסוימות כך שהוא לא יוכל לפגוע בהם. בסופו של דבר מישהו צריך לקבוע את הזכויות המוגנות. חרדי נותן את הזכות הזאת לאלוהים. אתה נותן את זה להשד יודע מי, אני נותן את הזכות לקבוע לרוב, בדיוק מאותם השיקולים שמצדיקים שיטת בחירה דמוקרטית. דרך אגב, אם הרוב יבחר שלא להגביל את עצמו, הוא אכן יהפוך את עצמו לדיקטטורה של הרוב. אז? זה אומר שבגלל זה צריך לתת למיעוט לקבוע בהתחלה? מי לדעתך צריך לקבוע בסופו של דבר את הזכויות המוגנות? אם אתה שולל את זכותו של הרוב לקבוע זאת, למי אתה מבקש לתת זאת? למיעוט? לאלוהים? לך? לטבע? למפלצת מלוך נס? מישהו צריך לקבוע, בהתחלה, את המסגרת של הפעולה, מן הסתם מי שמקבל את עקרונות הדמוקרטיה יגיע בהכרח למסקנה כי הרוב צריך לקבוע זאת. בהחלט לא חייבים לפסול שיטות משטר אחרות לפיהן זכות הבחירה לא תהייה שווה אלא תהיה פונקציה של אינטלגנציה או יכולת כלכלית. לי אישית נראה כי הדמוקרטיה המקובלת, על כל חסרונותיה, עדיפה, אבל יתכן ולך יש העדפות אחרות. נשמח לשמוע.

eitangn

New member
ואם לא?

"הנכונות של הרוב " - שיטה י=אינה מבוססת רצון טוב, שיכול להשתנות. זה לא תלוי נכונות אלא תנאי יסודי בהגדרת האידאולוגיה הנקראת דמוקרטיה. "מי לדעתך צריך לקבוע בסופו של דבר את הזכויות המוגנות?" זו אידאולוגיה שמתפתחת כבר יותר ממאתים שנה, במספר רב של לאומים בעולם. "בהחלט לא חייבים לפסול שיטות משטר אחרות לפיהן זכות הבחירה לא תהייה שווה אלא תהיה פונקציה של אינטלגנציה או יכולת כלכלית" - זו לא תהיה דמוקרטיה. יש מליון סיבות לפסול דרך כזו. עיקרן מבוסס על היות האדם אנושי. מכיוון שכבר טענת כי עבורך אדם = רובוט, הרי שהדיון מיותר.

adiavn

New member
אתה מאוד מעריך את האנושות

ומניח שמקבלי ההחלטות במדינות המשפיעות יבצעו את ההחלטות הנכונות מראש לפני שיהיה מאוחר מדי - לזה אני קורא אופטימיות חסרת תקנה.
אם ניקח כדוגמה את "מתחילה להתמודד עם ההתחממות הגלובלית" - אתה מודע למצב הפתטי של אמנת קיוטו כיום?

eitangn

New member
בכל מערכת מוסר יש פגמים...

חבר שלי נוטש את העדה החרדית עליה נמנה עד עכשיו, מכיון שילדיו סבלו מאפליה וגזענות בהיותם עדות מזרח. גזענות, לדוגמה, זה מחדל גדול במערכת המוסר החרדית. יש גם "ערכים" עליהם הם מחנכים, כמו המנעות מעבודה ומשרות בצבא, שאפילו הרמב"ם טען הפוך. ולגבי סטטיסטיקה ופרסום, כל עוד שהתקשורת החרדית מצונזרת לחלוטין, אינה אמינה. ולגבי סטטיסטיקה בכלל, גישת "מה יאמרו הגויים" גורמת לחרדים להסתיר כשלים בחינוך במקום להתמודד איתם, ויש כשלים. התקשורת מטבעה מתמקדת בחריג וכך אנו שומעים הרבה על אלימות נוער, וטוב שכך, כדי לטפל בבעייה. שלושת ילדי אינם בסטטיסטיקה ואינם נושא תיקשורתי כמו הרוב החילוני, כך שעל לנו לחשוב כי זה הרוב.זה מיעוט שיש לטפל בו ולשרש את התופעה, אך לא להשמיץ את הרוב הישר והמחונך.

Fasz

New member
וודאי שלא כל הנוער בישראל, וכמובן

שלא התכוונתי לזה החילוני בלבד, הוא פושע. קיים מיעוט, אך הבעיה היא שהמיעוט הזה גדל עם השנים ומערכת החינוך בארץ עומדת הלומה ופעורת פה, ושרת החינוך הנוכחית חסרת כל יומרה לרפורמה. זאת בניגוד לשרת החינוך הקודמת אשר לפחות לקחה היוזמה וניסתה לשנות את המערכת.

vinney

Well-known member
גדל עם השנים?

באמת? כמה הוא גדל ? בוא תגיד לי בבקשה, מה הנוער הישראלי של היום יותר פושע מהנוער הגרמני של שנות ה30? מבעד המשקפיים הוורודות איתן אתה צופה בנוסטלגיה לעבר העבר, אתה פשוט לא רואה שתמיד ומאז ומעולם היו חלויגנים ונוער שוליים, וזה לא חידוש של העשור האחרון, כמו שזה לא יפתר בעשור הבא, ולא משנה כמה סלקציה אתה תפעיל לטיהור הגזע האנושי מהנגע הרע.

Fasz

New member
הסטטיסטיקה לא משקרת, היא מעידה

על מגמה מסוימת, ונראה כי לאורך הזמן האלימות בקרב בני הנוער במדינת ישראל עולה. גם על העובדה הזו נתווכח, או שננסה למצוא פתרונות יצירתיים לפתירתה? אני לא צופה לעבר דרך משקפיים ורודים, אלא מתריע על פגעי ההווה.

Fasz

New member
?!

אין לי גישה לנתונים, אך אני זוכר את הכתבות השונות אשר פורסמו וביססו את דעתי, אותה החוותי בשרשור זה. מה לעשות שבעבר לא היה ולו מקרה אחד בו תלמיד הכה מורה, למשל? מערכת החינוך בעבר הייתה רחוקה מלהיות מושלמת, אך פעלה באופן טוב יותר מזו הנוכחית.

vinney

Well-known member
מה אתה מספר, לא היה ולו מקרה אחד?

על מי אתה עובד?
בעבר, לעומת זאת, היו הרבה מקרים בהם מורים הכו תלמידים. מה זה אומר לך?

eitangn

New member
!!!

"בעבר לא היה ולו מקרה אחד בו תלמיד הכה מורה" - לא נכון. כבר מכתה א' אני נהגתי להכות מורים קבוע...
פשוט יש היום יותר תקשורת. לכן נדמה שיש יותר מקרי אלימות, ויותר תאונות דרכים, ויותר מכל דבר שמתפרסם. יש לבחון כל נושא על סמך נתונים בדוקים ולא על סמך "אני זוכר את הכתבות השונות...".

eitangn

New member
צודק. הלוואי והחרדים ילמדו מדבריך

יש מעט הצלחות בנושא, אך יש מודעות רחבה, וזה תנאי הכרחי לכל עשייה. להומת זאת אצל החרדים יש תרבות הסתרה ולכן אין כלל טיפול בבעיות. יותר חשובה להם התדמית מפתרון בעיות. גם הימין שחלק ניכר ממנו נוהג בהתעלמות, לדוגמה נוער הגבעות נקרא אצלם עשב שוטה. או שזו בריחה מאחריות, או חמור מכך, כפל דיבור ועשייה, בבחינת אחד בפה ואחד בלב. טוב שבציבור החילוני מדברים על הבעיות, כך לפחות יש סיכוי לתיקון...

adiavn

New member
אין בעייה עם החוק

הדו"חות של העיריות הם לא הבעייה כאן. הבעייה היא הלחץ של החרדים על גופים מסחריים. כבר היה מצב בו שלפתי מוצר מתחת לכיסוי בשופרסל וכשרציתי להעביר בקופה סרבו למכור לי אותו, למרות שאין כל מגבלה חוקית על כך.

../images/Emo207.gif מישהו יודע מה זה קינואה?

אומרים שזה הלהיט החדש בישראל, המאכל הישראלי החדש הכי פופולארי, אומרים גם שזה חמץ ואסור לאכול את זה בפסח. אבל מה זה בכלל ומאיפה זה הגיע לישראל?

Fasz

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

קינואה- סוג של קטניות האסור למאכל בפסח, המכילים ברזל ומגנזיום בכמויות נכבדות. הטעם נוראי, ומזכיר במידה רבה מיצי גוף. במילים אחרות, אכול זאת אך ורק במידה והינך אישה גדולת בשר במשבר גיל ה-40 המחפשת את הרזון, הבריאות והאושר בסוגי ירקות דלי קלוריות.

gershon17

New member
לא הכינו לך אותה כמו שצריך

הטעם של הקינואה הוא מאד עדין, ונעלם לחלוטין בכל רוטב. אם לא מבשלים אותה יותר מדי היא גם לא נעשית דייסתית והמרקם שלה בסדר גמור.

snift

New member
כנראה שפרופוגנדה האנטי-דתית

הצליחה לא רע בכל הנוגע לחוק החמץ.. אז רק לדיע כללי - אין כל איסור בחוק למכור חמץ בפסח. האיסור היחידי שקיים הינו האיסור להציג את החמץ בפרהסיה. זאת אומרת שכל מי שמעוניין למכור חמץ בפסח ויש לו את הזכות החוקית לעשות בשאר ימות השנה יכול להמשיך ולעשות זאת גם בפסח. יש הרבה שבוחרים לא לעשות זאת כי הם מעוניינים להיות כשרים (לא ניתן לקבל תעודת כשרות אם מוכרים חמץ בפסח) או כי הם מעוניינים לשמור על המסורת. מנסיון אישי, אין שום בעיה לקנות חמץ חוקי בתל אביב.

למעלה