חוק החמץ.

אשרת

New member
חוק החמץ.

היום פורסם במעריב כי למרות המכתב ששר הפנים הוציא לגבי הכשרת פקחים לנתינת דוחות לעסקים אשר מציגים/מוכרים חמץ בפתח, רק ארבע רשויות מקומיות שלחו פקחים להכשרה. כנראה ששאר הרשויות הבינו שהם לא ממש דון קישוטים. עיריית ת"א כן תחלק דוחות לעסקים שרק !!! יציגו חמץ בחלונות הראווה בלבד. מה שאומר שאפשר לנסות למצוא מקום שפוי בת"א ולאכול משהו שלא יעוות לנו את הקיבה. כנ"ל, אגב, גם באילת. מה דעתם - באמת צריך לאכוף את החוק הזה?

vinney

Well-known member
חוקים צריך לאכוף

את החוק הזה - צריך לבטל.

תמיר1991

New member
מה שנכון, נכון../images/Emo45.gif

כל עוד יש חוק, חובה לאכוף אותו - אחרת זה יוצר תקדים מסוכן של רשות לא לאכוף חוקים. אבל את החוק העלוב, הפתטי, המפלה והמבטל זכויות אדם בסיסיות כמו "הזכות לאכול מה שתרצה" - צריך למחוק במהרה מספר החוקים של מדינת ישראל. הגיע הזמן שנחליט אם אנחנו תיאוקרטיה חשוכה או מדינה מערבית נאורה. תמיר.

לפי דעתי צריך לבטל את החוק

זכותה של כל חנות למכור חמץ ולהראות אותו כראווה. בכל עיר גם בירושלים ובני ברק שיש שם חילונים, נכון בבני ברק יש מעט. אולם אני לא רואה כל סיבה שהם יסבלו בשל היותם מיעוט. להגיד לחילוני לא לאכול או למכור חמץ בפסח זה בדיוק כמו להגיד לחרדי אל תאכל מצה בפסח

Fasz

New member
יש לאכוף את החוק ולהקצות לכך שוטרים

ופקחים על מנת שילמדו את בעלי החנויות הפוחזים לקח. נסיון לפגיעה בחוק זה, שקול לנסיון פגיעה בזכות השבות ובתוך כך פגיעה בצביון היהודי של מדינת ישראל. אל לכם, חברי שינוי היקרים(וזאת ללא כל ציוניות), כי מדינת ישראל אינה דמוקרטית בלבד, אלא גם יהודית, ועל חוקים פעוטים מעין אלה, המכסים מרעית עין בלבד, יש להגן לטובת המדינה ויהדותה.

vinney

Well-known member
זהו חוק גזעני ומפלה.

לאזרח אחד מותר לעסוק בממכר חופשי, ולאחר אסור, רק כי האחר רוצה למכור משהו שאנשים שמאמינים בדברים שזכותם להאמין להם לא מוכנים לתת לו. הדבר היחידי שצריך להיות במדינה "יהודי" זה חוק השבות. כל דבר אחר הוא הפליה בוטה בין אזרח לאזרח, ואסור בכל מדינה הרוצה להיות דמוקרטית. ואם מדינת ישראל לא תהיה דמוקרטית - היא לא תהיה. פשוט כך.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

אגב, גם חוק השבות הוא אפליה בוטה בין אזרח לאזרח, אבל ללא החוק הזו אין אחיזה למדינת ישראל ככה שאותו לא ניתן לבטל. אבל...... חוקים כמו "חוק החמץ" הפתטי מותר, וצריך, לבטל. ותראה שגם בלעדיו יש לנו אחלה של מדינה שהיא יהודית, אבל קודם כל דמוקרטית! תמיר.

vinney

Well-known member
חוק השבות לא מפלה בין אזרחים

אין בו שום התיחסות בכלל לאזרחים. חוק השבות הוא אכן גזעני, אבל הוא מפלה בין אלה הלא אזרחים, שרוצים להתאזרח, וזכותה של כל מדינה להחליט למי ובאיזה תנאים היא נותנת אזרחות מבין המהגרים. ברגע שהאזרחות ניתנה (בין אם מלידה, ובין אם כתוצאה מתהליך הגירה), כל הפליה נוספת היא אסורה בהחלט.

Fasz

New member
דווקא אתה, המדבר בעבור שיתוף

פעולה עם המיעוטים במדינת ישראל, והבנתם, מתנגד לכבד את המיעוטים הדתיים החרדים למדינה יהודית בה נמכר חמץ? כחילוני, איני מתכוון לאכול חמץ, ואני כואב על המוכרים חמץ בפרהסיה בפסח. בעבור רווח דל ממכירת לחמים הכוללים צימוקים ושיברי פיסטוק, כמה בתי עסק בקרבת המקום בו אני דר ימכרו חמץ. לי, זה מפריע. אני מאמין במדינה דמוקרטית בה נשמרים הקווים הכלליים של היהדות, ולא נשברים בעבור בולמוס לחמי בצהרי היום. אין פירושה של מדינה דימוקרטית, להקנות לך האפשרות למכור חמץ בשעת חג מקודש. מה לעשות כי מדינת ישראל אינה ככל המדינות, וברובה מבוססת על תרבות דתית למחצה? למען שימור המסורת, וקיומה של המדינה, יש ככלות הכל, לבצע ויתורים.

vinney

Well-known member
למה אני מתנגד לכבד מיעוטים?

להיפך! אני מאוד מכבד מיעוטים! אבל למה לכבד מיעוטים אפשר, לדברייך, רק על ידי הצטרפות אליהם? איך זה שהם כופים עליי להיות כמוהם גורם לי לכבד אותם יותר? הבעיה הכי גדולה של יהודים בגולה הייתה חופש הפולחן, תמיד כפו עליהם להתנצר/להתאסלם/להצטרף למפלגה הקומוניסטית/להוכיח שהם לא קומוניסטים/וכד'/וכו'. אז באו יהודים, הקימו מדינה משל עצמה, ומה קורה? אותו דבר רק הפוך! מי שלא כמוהם - מגורש או חייב להיות כמוהם בחוק! זה כבוד זה?

vinney

Well-known member
לא עוקב אחרי אשרת. יש לך משהו להגיד

תגיד את זה.

snift

New member
האם אתה טוען כך גם לגבי חנויות

מין למיניהן? כיום קיימות הגבלות על החנויות הללו, למשל - אסור להם להציג את מרכולתן בחלון ראווה חשוף. בעצם לשיתך זה מצב של "לאזרח אחד מותר לעסוק בממכר חופשי, ולאחר אסור, רק כי האחר רוצה למכור משהו שאנשים שמאמינים בדברים שזכותם להאמין להם לא מוכנים לתת לו", לא?

vinney

Well-known member
כן

אבל בוא אני אשאל אותך שאלה נגדית - כמה פעמים ביום אתה דוחף דילדו? כי לחם אתה אוכל בכל יום, אני מניח, כמו כל אדם בעל תזונה רגילה. אז מה פתאום דווקא בשבוע הזה אסור לראות אפילו פירור? לא רוצה לאכול? אל תאכל. מה אתה נכנס לי לצלחת. אני צריך להסתתר ולהתבייש ולחפש כתובות בעיתונים ולשמוע מפה לאוזן איפה איפה מוכרים אוכל שאני רוצה לאכול, כאילו אני סוטה מין מנודה? למה מה?

snift

New member
התשובה שלך בכותרת רלוונטית.

כל שאר מה שכתבת אינו רלוונטי. זה לא עניין של כמויות ולא קשור ל"עצמת" הסטיה. בנוסף, בהחלט מותר למכור חמץ, בדיוק כפי שמותר למכור אביזרי מין. הדבר היחידי שאסור, במשך שבוע אחד, הוא להציג את החמץ הזה לראווה. כל עוד אתה טוען שאסור לחייב להצניע גם אביזרי מין, אזי לשיתך אתה צודק וזה באמת חוק בלתי סביר. אני חושב שבהחלט מותר לחייב אנשים להצניע את מרכולתם אם היא פוגעת באחרים (שוב - לא לא למכור, אלא להצניע), ובשבוע הספציפי של פסח חמץ הינו משהו שפוגע באחרים. אישית אני אוכל (גם) חמץ בפסח, אבל ממש לא מפריע לי שהשווארמיה ממול סגורה או שאם פתאום נורא יבוא לי פיתה טריה אני אאלץ ליסוע מחוץ לעיר כדי לקנות אותה.

vinney

Well-known member
זאת אומרת

לדעתך מותר לאסור עליי לשבוע שלם לחיות כמו בן אדם, אלא לאכול לחם מפריזר או ללכת ולחפש ולשאול אנשים ברחוב איפה מוכרים חמץ, כי הרי לא מציגים אותו. אז לך לא מפריע, גם לא יפריע שיהיה מותר ללכת בלי כיפה, אבל רק בתוך הבית, לנהוג ביום כיפור, אבל רק בתוך החניה, להיות הומו, אבל רק בתוך הארון, ולהתנגד למשטר, אבל רק בחו"ל. כזה מן בן אדם כזה. לא איכפת לך. גם כשיובילו אותך לאיזה תא גזים קטן לא יהיה איכפת לך.

snift

New member
את הקטע שלך לדחוף את הנאצים

לכל דיון כבר מיצינו. הוא מעיד בעיקר עליך ולא על אף אחד אחר. כנראה שככה זה שנגמר ההגיון, ישר זורקים את הנאצים וזה אמור לסתום לכולם את הפה. נו שויין.. מעניין שאתה מצליח לעשות לעצמך הפרדות מלאכותיות כשזה נח לך. אתה מתנגד לחיוב ללכת עם כיפה (בצדק) אבל האם אתה גם מתנגד לחיוב ללכת עם בגדים מינימליים? האם אתה תגן על זכותי ללכת ערום ברחוב באותה מידה שאתה דורש עבורך את הזכול ללכת ללא כיפה? הרי לשיטתך: לא מפריע לך לחייב אנשים לכסות את איבר מינים, אז לא יפריע לך כיובילו אותך לתא גזים, לא? (סלח לי שאני מדלג על כל הדמגוגיה באמצע)

vinney

Well-known member
אני אישית לא אתנגד, כי זה ממש לא

מזיז לי. כמו שכבר אמרתי לאיתי, שגם ניסה את הדמגוגיה בגרוש הזאת, אתה משווה תפוחים לעגבניות. אין מצב בו מותר ללכת עירום 50 שבועות בשנה, אבל שבועיים בשנה אסור. יש מצב בו בימים מסוימים של השנה זאת עבירה לעשות משהו שזה חוקי לחלוטין לעשות בימים אחרים של השנה. כל עוד זה נראה לך הגיוני, אני לא רואה שום סיבה שבעולם שתתנגד לכך שבימים מסוימים של השנה ישרפו בתנור יהודים שבימים אחרים של השנה מותר יהיה להם להמשיך לחיות.

snift

New member
אז בוא נלך לדברים שכן מזיזים לך..

למשל - רעש אחרי 23:00. מדוע אתה אוסר עלי להרעיש ליד הבית שלך "רק" בשעות מסויימות רק בגלל שזה מפריע לך? איך זה שבכל שאר השעות זה לא מפריע לך ו"פתאום" בשעה 11 בלילה אתה אוסר? וחוץ מזה - למה אתה בכלל אוסר עלי משהו רק בגלל שהוא מפריע לך? לפי אותו הגיון בדיוק אתה לא אמור להתנגד לכך שבכל שעות היממה לא ישרפו יהודים (או הומואים) חוץ מהשעה 23:47 עד 00:39, לא?

vinney

Well-known member
כמו שכבר הסברתי לדמגוג השני

אתה לא תצליח לשכנע אותי שדווקא בשבוע הפסח יש סכנה בריאותית או בטיחותית כלשהי בהצגת לחם בפרהסיה. כשתביא לי מחקר המעיד שהנזק שנגרם לציבור הרחב על ידי הצגת לחם בפרהסיה בשבוע הפסח הוא שווה ערך לנזק שנגרם לציבור הרחב על ידי נהגים שלא ישנו בלילה כי הפריעה להם המסיבה מלמטה, נדבר שוב. עד אז - את הדיון הדמגוגי נהל עם עצמך.

למעלה