חוק החמץ.

vinney

Well-known member
למה אתה מתנגד לחוק בצורה כזאת נחרצת

אם לפני שניה ניסית לשכנע אותי שזה חוק מוצדק לחלוטין? הרי הרוב קבע, לא? למה לרוב מותר לכפות משהו אחד, ואסור משהו אחר? בעצם אתה מסכים איתי, אתה רק מפחד להודות בזה, נכון? כואב הלב לראות את הפיתולים...

יש לך בעיה חמור בהבנת הנקרא

פעם אחר פעם אינך מסוגל להבין את מה שאני כותב. אני בהחלט מציע שתיקח כמה שיעורים פרטיים בתחום. בכל מקרה, אני ממש לא ניסיתי לשכנע שהחוק מוצדק. נהפוך הוא, החוק בהחלט אינו מוצדק. אם אדם "נפגע" שלא יסתכל. זה בהחלט לא הבעיה שלי ואני לא צריך להגן על רגשותיו של אדם בוגר. אני ניסיתי לשכנע שהחוק במהותו לגיטימי. הוא אינו רצוי כמובן ואני מנתגד לו אבל אני תומך בזכות של הרוב לחוקק אותו. אני התווכחתי על הזכות של הרוב לחוקק אותו, לו על היותו של החוק חוק נאור רצוי וטוב. אתה התנגדת, ועדיין אתה מתנגד, לזכות של הרוב לחוקק אותו.

תגיד, מה בדבר פוליגמיה?

אתה חושב שמותר למדינה לאסור על זה? ומה בדבר נישואי בוסר? מדוע צריך לאסור על אדם בן 24 להתחתן עם ילדה בת 17? מדוע לקטינים אין כמעט זכויות? מה מבדיל אדם בן 18 ויום לאדם בן 18 פחות יומיים?

vinney

Well-known member
אתה פשוט לא קולט

זה לא שאסור להציג חמץ לעולמים עד, אלא שהיום מותר, מחר אסור, ומחרתיים שוב מותר. למה? לגבי קטינים - מדובר בהחלטה שרירותית, נכון, שנועדה להגן על אנשים שאין להם יכולת להגן על עצמם. למה דווקא גיל 18? שאלה מצוינת. בחלק מהמדינות זה גיל 21 (למשל בארה"ב), בחלק פחות (בהודו, אם אני לא טועה, אין בעיה להתחתן לילדה בת 12 כבר), וביהדות גם מדובר על גיל 12-13. גיל כלשהו חייב להקבע כרף מסוים בו אדם מצוי מסוגל לקבל אחריות על עצמו, ו18 זה גיל סביר. אבל אם אתה רוצה ליצור הקבלה לחוק החמץ, הרי שצריך להגיד שלאלה שנולדו בפסח גיל הבגרות יהיה 78, ולכל השאר 18. למה הבדל של 60 שנים? ככה. כי יש אנשים שמפריע להם שאלה שנולדו בפסח יחשבו בגירים בגיל 18. איך ההקבלה עכשיו?

מה זה משנה בדיוק?

אתה שואל למה? אז התשובה היא "כי ככה הרוב רצה". אין שום הצדקה אחרת לחוק, אלא אם אתה כמובן מאמין באלוהים או באיזה כוח עליון אחר שזכותו לקבוע עבורנו משהו. ההצדקה היחידה לחוק היא שהרוב קבע זאת ועדיף שהרוב יקבע מאשר המיעוט. זה כל כך פשוט, זה העיקרון הבסיסי בדמוקרטיה שאתה, ככל הנראה, לא רוצה לקבל.

adiavn

New member
ואתה טוען שהמדינה יותר טובה?

אם כבר מקבלי ההחלטות במדינה מושפעים הרבה יותר משיקולים צרים של אינטרסים ושחיתות מאשר כל הורה שהוא. רק אם מדובר במדדים כמותיים אובייקטיביים ברורים ניתן להסתמך על חוקי מדינה.

eitangn

New member
טרוף מוחלט

" איני חושב כי לכל אדם יש הזכות להתרבות, ועל הרבייה להיות מפוקחת בידי הרשויות, בהתבסס על פרמטרים פרטניים של המבקשים להרות" - זו תורת גזע. איני צריך לחזור ולהזכיר מי לאחרונה ניהל תורת גזע... ומה זה עשה דווקא ליהודים...

Fasz

New member
אלמלא הנאצים, התורה הזו הייתה

מאומצת בכמה מסעיפיה בידי מדינות לא מעטות עולם, ותורמת להתפתחותן של חברות בריאות יותר וטובות יותר. אני חושב כי קיימים סעיפים אותם ניתן לאמץ וליישם. עוד על מדע היוגניקה (המקור הוא ויקיפדיה, אשר כידוע אינה מדויקת, אך זמינה ונגישה לכל): http://en.wikipedia.org/wiki/Eugenics

עכשיו הבנתי למה אתה מתומכי נתניהו

עד עכשיו לא הצלחתי ממש לשים אצבע על הסיבה. אך בעקבות ההבהרה שלך, כבר אין לי ספק למה.

אני אמנם מתנגד לזה אבל מדוע טירוף?

אני אישית בעד קיצוץ לאפס של קצבאות הילדים מעל הילד השלישי (או אולי בכלל). מי שרוצה להוליד ילדים, על חשבונו בבקשה. אפשר גם להטיל "קנסות" על הולדת ילדים מעבר לנקודה מסוימת, כאשר הקנסות הם בסה"כ עלויות החינוך/בריאות/בטחון ושאר השירותים שהמדינה מעניקה לכל אדם. עם זאת, אני לא עד כדאי כך רואה את ההבדל. בהחלט אפשר בנסיבות מסוימות לאסור על ילודה (ע"ע סין). אם אנחנו יודעים שהמשאבים מוגבלים הולדה פראית עלולה לגרום לפגיעה גדולה בהרבה בכלל. בכל מקרה, סביר להניח כי בשלב מסוים בכל העולם תהיה הגבלת ילודה ל- 2 ילדים לזוג לכל היותר.

לא מפליא אותי כלל שאתה חושב כך

בעיקר בהתחשב בעובדה שאתה גםן חושב שרצח זה לא דבר רע ושאין בכלל מושג כזה "דבר רע".

על מה, על הגבלת ילודה?

זה בהחלט לא מפתיע אותי שאתה לא מבין מדוע בסופו של דבר יהיה צורך להגביל את הילודה ל 2 ילדים לזוג. בשביל להבין את זה צריך קצת חשיבה בריאה.

כל בכור היאורה השליכוהו

שיטה מצויינת מה אגיד לך... ומה תעשה למי שיעז להביא 3 או 4 ילדים? תוציא אותו להורג? או אולי את ילדיו? ומי אתה בכלל שתקבע כמה ילדים צריך להביא כל זוג לעולם? מצחיק שאדם שחושב שרצח זה לא דבר רע, מדבר איתי על חשיבה בריאה.

eitangn

New member
אתה מבלבל בין הגבלה לתיעדוף

אתה מבלבל בין הגבלה: "בסופו של דבר יהיה צורך להגביל את הילודה ל 2 ילדים לזוג." - פעולה לא לגיטימית במדינה דמוקרטית. לתיעדוף: "אני אישית בעד קיצוץ לאפס של קצבאות הילדים מעל הילד השלישי " - פעולה לגיטימית, אם כי לא ליברלית.

לא, זו פעולה מחויבת המציאות

בסופו של דבר כדור הארץ מסוגל לתמוך במספר מקסימלי של אנשים ולא מעבר לכך. מכאן, בהחלט יתכן, ואף סביר להניח, כי בשלב מסוים לא תהיה ברירה מלבד לכפות על כל האוכלוסיה בעולם להוליד עד 2 ילדים לזוג.

למעלה