אתה טועה
בדמוקרטיה ההחלטות מתקבלות בדרך של הכרעת הרוב. אך אין פירוש הדבר שהרוב בהכרח צודק או שהכרעת הרוב היא הנכונה ביותר או המוסרית ביותר. הכרעת הרוב הוגנת מפני שהיא נתקבלה כתוצאה מהליכה בתלם חוקי הדמוקרטיה שבאמצעותם מתקבלות ההכרעות השונות. אמנם עקרון הכרעת הרוב כופה החלטות על המיעוט, אך הדמוקרטיה גם נותנת זכויות למיעוט, אשר אולי ייבחר לשלטון בעתיד. כמיעוט, יש לך הזכות להתארגן, למחות, ולנסות לשכנע את הרוב בצדקת דרכך. הדמוקרטיה מגינה על זכות הביטוי וההתארגנות שלך ואף מאפשרת בעתיד חילופי שלטון, אם יחפוץ בכך העם. כלומר, באם העם ירגיש כי אכן אין הוא רוצה לראות במדינתו כפייה דתית מן הסוג שתואר דנן, אזי מפלגה כמו 'שינוי' תזכה למספר נכבד של מנדטים מן הבוחרים, כך שתוכל להשפיע בכנסת לטובת ציבור בוחריה. אלה הם כללי המשחק בדמוקרטיה, ואיני יודע מה מפתיע אותך. הרוב יוכל לכפות עליך החלטות, החל מן איסור נסיעה ציבורית בשבת, כלה באיסור מכירת חמץ בפסח ועד לסירוב מוחלט לסגת מן הגולן. אתה בתגובה תוכל למחות, להתאגד עם אנשים בעלי אותן האמונות, ולבסוף לנסות ולשכנע את הרוב כי העמדה הקונפורמיסטית אינה נכונה. זאת הייתה כוונתי. איני מנסה לבלבל איש, ואתה לא אויבי. בשפה זו אני מנסח דברי בכתב, וכך אני עושה גם בפורומים בהם אני כותב. דיבורי מליצי לעיתים, אך לא פעם בהשראת הרגע גם אני מבצע טעויות דקדוקיות חמורות, כך שאיני רואה מדוע שפתי גבוהה כל כך, כשלמעשה היא אינה שונה מדרך ניסוחם של אחרים.