חוק האוטיסטים

balir

New member
אז זה הזמן
לי נחסכו ככה מילואים פעם

schlomitsmile

Member
מנהל
מציף לי מדיי
בכלל לא מוצאת את עצמי ברשתות חברתיות, גם לא בגירסא התפוזית...

randy1982

New member
גם אני לא אוהבת פייסבוק,

לא מתחברת לכל הרעיון,
אבל נרשמתי לשם לפני שנה ומשתמשת בו רק למטרות שימושיות
כגון מציאת בית לחתולי רחוב שאני מוצאת וכו'.
אז במובן הזה זה כלי מאוד יעיל כי יש חשיפה לכמות גדולה מאוד של אנשים.
את יכולה להירשם גם בשם בדוי (כך אני עשיתי, חולה על פרטיות)
לא להעלות אף תמונה ורק להשתמש בעת הצורך.

שלומות0

New member
אני ממשיכה לקרוא כאן בתפוז

להורים, משפטנים וגם עיתונאים שחושבים שחוק האוטיסטים שעומד בפתח הדלת
איננו טוב, אם יש עיתונאי שיכול להעלות את הנושא בפריים טיים זה יהיה מאוד טוב..
לא לכולם יש פייסבוק, ואפשר גם כאן בפורום הזה להביע עמדה שיכולה לעורר דעת קהל..
חשוב שיכנסו לכאן הורים משפטנים ויסברו גם כאן בפורום מדוע החוק הזה לוקה בחסר
מההבט המשפטי..
בבקשה מי שיוכל לתרום למען עתיד ילדנו, מי שרואה את זכויות האדם בעדיפות עליונה
בבקשה כאן זה המקום..
את הפורום הזה קוראים מאוד הרבה גולשים ויש בהחלט במה תקשורתית כאן..

miss owl

New member
להתארגנות ההורים יש עיתונאים

חבל לא לחבור אליהם. את מוזמנת לפנות ולבקש שיכתבו גם כאן לא ניראה לי שתהיה להם בעיה.

שלומות0

New member
הם יכולים להגיע לכאן

וליצור גם כאן פורום הורים לחוק אוטיסטים חדש..
מצטערת אני לא בפייסבוק ואין לי כוונה להירשם לשם..
אני אשמח לדעת לגבי החוק שהם רוצים..

miss owl

New member
פתיחת פורום מותנית באישור מתפוז

והפורמט הזה הרבה פחות נוח - יש כמות הודעות מוגבלת בעמוד הראשי וזמן מוגבל בו הן קופצות.
הפסד שלך

שלומות0

New member
חשוב להעביר לכאן

למה הם מתנגדים בחוק המוצע , ומה הם רוצים לשנות,
יתכן שאנחנו כאן חושבים קצת אחרת, אז נשמח לדעת יותר פרטים

צודקת שלומית חשבתי על הדברים

וכן יש טעם רק צריך להתחיל לגבש איזו שהיא עמדה אני מקווה שייצא לי לשבת מחר בבוק בשקט בבית להתעמק ולהעלות את הערותי

galitkm

New member
דברים נוספים

שמסקנות הועדה יהיו בגדר המלצה בלבד כלומר, שהאוטיסט ומשפחתו יוכלו לבחור בין כמה אפשרויות שונות המוצעות לו ולא שיוחלט עבורם מבחוץ מה טוב בשבילם.
שחוץ ממקרים ברורים של סכנת חיים יש להמנע עד כמה שאפשר מכפיה על האוטיסט.
שבמקומות כמו הוסטלים יקפידו על תנאים ראויים ומכבדים את הדיירים, כיבוד פרטיות, מרחב אישי, התחשבות עד כמה שאפשר בצרכים היחודיים של כל אחד מהם, המנעות עד כמה שאפשר מכפיה, התחשבות והתייחסות רצינית לדעתם של הדיירים ושל הוריהם ומתן חופש בחירה עד כמה שאפשר לדיירי ההוסטלים.
שיהיה פיקוח חיצוני על ההוסטלים שלא קשור לארגון שמנהל אותם כדי לבדוק שאין פגיעה בזכויות אדם, התעללות וכד'

שלומות0

New member
אני מתכוונת לנסח כאן פניה

לחברת הכנסת אורלי אבוקסיס פניה שאולי זה יגיע אליה, וקוראת להורים להצטרף לקריאה

שלומות0

New member
אבקש מכל מי שמבין בחוק החדש

לשרשר מה לא טוב בו, ומה מפריע לכם, זה חשוב על מנת שהורים יבנו בשפה מובנת את פרטי החוק,
ותודה מראש, ממה שאני הבנתי
אלו"ט תיהיה אחראית על נושא האוטיסטים הבוגרים- כיצד?
ועדה ציבורית מחליטה לגבי האוטיסיט,
מנתחת התנהגות בתוך הועדה,{האם ההתנגדות בגלל הaba}
היכן מקומם של ההורים בקבלת החלטות?
היכן מקומם של האוטיסטים בקבלת החלטות?
היכן התייחסות לזכויות האדם וחרותו?
מתי על ההורים יהיה לגשת לוועדה כזו ?באיזה גיל? מה קורה עם הזכויות בביטוח הלאומי?
בבקשה מי שמבין את פרטי החוק התייחס לנקודות שהעלתי,
בתודה מראש..

ענתנוי

New member
הסבר הכי קצר שאפשר:

החוק הזה דומה קצת למה שאתם מכירים כיום בתחום החינוך: יש ועדת השמה, היא קובעת לאן הילד צריך ללכת, וזהו. ההחלטות שלה לא תלויות ברצון שלכם, בטובתו של הילד או בצרכים וברצונות שלו.

בחינוך יש 4 אפשרויות: בית ספר מיוחד, כיתה מיוחדת, שילוב יחידני וחינוך רגיל.
הועדה הזו, אם החוק יעבור, תקבע לא רק את המשבצת ה"חינוכית" אלא את כל ההחלטות שנוגעות לחייו, גורלו ובריאותו של כל אוטיסט שיעיז לבקש עזרה מהמדינה, וזה כולל גם את 4 האפשרויות של דיור למבוגרים: הוסטל עם שלילת זכויות אנוש מוחלטת, דיור מוגן עם אפוטרופסות חלקית, דירות לווין או עזרה בדיור עצמאי.

הועדה הזו, בניגוד לוועדות ההשמה, תהיה מורכבת מבעלי אינטרסים כספיים, וזה כולל נציג של אלו"ט (להזכירכם - נותן השירותים הגדול ביותר בארץ, שמקבל מליונים כבר היום מתקציב המדינה על חשבון האוטיסטים), פסיכיאטר, מנתח התנהגות ותרפיסטים - שיכולים להיות עובדי אלו"ט או קשורים אליה בקשרים עסקיים (אין שום סעיף שאוסר את זה) - שיקבעו לא רק את גורלו של האוטיסט אלא גם את שיטת הטיפול המתאימה לו (תהיה להם סוף סוף את האפשרות להכריח את כולם להשתמש בגישה ההתנהגותית ולמנוע עזרה מכל מי שבוחר בשיטה אחרת).

ואם החוק הזה יעבור זה יהיה תקדים חשוב מאד - זה יהיה החוק הראשון ששולל את זכויות האנוש של קבוצת אוכלוסיה מסוימת, כלומר - החוק הגזעני הראשון של מדינת ישראל.

שלומות0

New member
מבקשת הסברים נוספים

החוק החדש עוסק בזכויות בוגרים אוטיסטים ולא נוגע למשל לגיל הגן?,
האם החוק נוגע במערכת החינוכית?
אני רוצה להבין בשפה פשוטה עד כמה שניתן,
מה עושה בוגר אוטיסט שרוצה עזרה מהמדינה,
מה קורה עם הקצבה שלו? בואי נשאיר את ההוסטל, מה קורה אם הוא חי עם הוריו ויצוא לשוק העבודה, מה אז קורה לפי החוק?
האם הקצבה נשללת ממנו?
למה בעצם יש את הועדה הזו? יש לי דברים לא ברורים בסיפור הזה, והאם הוועידה לא תקבל חוות דעת שהאוטיסט יביא מגורמים פרטיים? הרי ועדות השמה מקבלים חוות דעת פרטיות, ומדוע צריך לצאת נגד החוק?, אפשר פשוט לפנות לבג"ץ מדוע בכלל לחוקק חוקים,
אני לא יודעת מה קורה עם הקבוצה בפייסבוק אבל לדעתי צריך פשוט לפנות לבג"ץ ולפעול נגד החוק ואז אין כאן אינטרסים פוליטיים שאולי חלקם מתנגדים לחוק מסיבות פוליטיות,, ולא באמת לטובת האוטיסטים, כל זמן שזה בתוך אנשי פוליטיקה יש תמיד אינטרסים פוליטיים,
ותמיד קבוצה מסוימת תפגע,
מבחנתי כל זמן שזה בגדר חוק זה לא טוב.. ולכן לדעתי צריכים לקום משפטנים הורים לאוטיסטים ולפנות לבג"ץ לדרוש להוציא את הטיפול באוטיסטים בצורה של חקיקה ולהקים גוף שאיננו מזהה פוליטית אם שום קבוצה פוליטית זו או אחרת.

למעלה