חוק האוטיסטים

חוק האוטיסטים

כידוע חוק האוטיסטים קורם עור וגידים, החוק הזה נוגע לכולנו, לכל מי שיש לו בן משפחה אוטיסט, לכל מי שעתיד ילדיו חשוב לו. אנא ממכם עיינו בהצעת החוק ושכל אחד ואחד מכם ירשום את הערותיו והארותיו, אני קוראת כאן גם לאוטיסטים הבוגרים צריכים את עזרתכם בנושא. המטרה היא לשלוח עצומה ובה הערותינו וחתימותינו בנושא, החוק מסוכן לילדים שלנו, החוק מסוכן בעיקר לאלו שאינם מסוגלים להתבטא ולהביא את הצד שלו והדעה שלו.

שלומות תודה לך על הרעיון וקדימה מקווה שיהיו מצטרפים.

שלומות0

New member
קריאה למשפטנים/יות

שגולשות כאן בפורום ושמוכנים/ות לעזור בנושא על מנת לבדוק את הצד המשפטי ,
בתודה.

שלומות0

New member
לי חשוב חוק

שבכל מעגלי החיים של הילד האוטיסט יוגדרו זכויות האדם שלו, קריטריונים קשוחים במיוחד בכל הנושא של אשפוזים ושלילת חרות,
שיעוגנו בחוק האפשרויות של האוטיסט להחליט לגבי עצמו בגיל שבו הוא מסוגל לכך,
שלהורה תהיה עדיפות ראשונה באפוטרופוסיות על ילדו לאחר גיל 18 ולא לגורמים זרים או אינטרסנטים.. וללא תנאים!

kagome10

New member
כמעט להכל

לא מאמינה באופטרוספוסות ללא תנאים. בוודאי שאפוטרופוסות לא לאלו"ט, אבל אני עדיין לא בטוחה מה עדיף לתת להורים או לאוטיסטים אחרים את האופטרופוסות.

נניח, ענתנוי והחבר שלה מההסוטל.

שלומות0

New member
אם יש הורים

שדואגים ונלחמים כל השנים למען ילדם למה לא לתת להם?
מי אמר שאוטיסט אחר ילחם כמו ההורה שמכיר את ילדו הכי נכון? המקרה של ענת לא מייצג את כולם, זה מקרה אחד חמור
שלא צריך להיות, ואין הורים בתמונה, אבל שיש הורים לוחמניים למה לא לתת להם?

kagome10

New member
ואם יש הורים שדואגים ונלחמים למען ילדם

על מנת שיזכה לממש את היעוד העליאי של כל אדם ולהיות אדם נורמלי לחלוטין, והילד לא רוצה, אך גם לא יכול לדאוג לעצמו?

או יותר גרוע, מה אם יש הורים שרוצים שהילד יהיה בהוסטל זוועות, ומישהי כמו ענת נלחמת נגדם?

שלומות0

New member
בזה את צודקת בהחלט

אני רואה את הצד שלי האישי, כבר שמעתי את המילה הוסטל, מגורמים מסוימים וכעסתי אליהם, ואין מצב שמשהו בכלל יעלה אותו, אני ובעלי נדאג שהבת שלנו
לא תגיע לשום הוסטלים ,

kagome10

New member
החוק צריך להיות כללי, ומוטב שלא יהיה כלל

כי עוסק בדברים שאי אפשר לשנות בחוקים. האמת, את רוב הדברים החשובים בעולם, אם לא את כולם, אי אפשר לשנות בחוקים.

ענתנוי

New member
זה ממש לא אישי

לא אני, לא החבר שלי ואפילו לא ההוסטל הזה שאני לא מזכירה בשמו.

הבעיה היא עקרונית, ולכן נוגעת לכולם.

אלו"ט קמה בתגובה למצב הנוראי ששרר בארץ בכל מה שנוגע לאוטיזם, וכולם זוכרים את הסיפור הנורא על הסבא שרצח את הנכד האוטיסט שלו והתאבד.
היום, כמה עשרות שנים אחרי המקרה הנוראי הזה אלו"ט שוב חוזרת אלינו עם סיפורים דומים, ואני מכירה סיפורים כאלו באופן אישי וכואב (שוב, לא אני, לא החבר שלי ולא מישהו שקשור לאלו"ט).

ומה למדנו אחרי עשרות שנים של גישה התנהגותית: כלום.
היום אנחנו יודעים כבר מה זה אוטיזם - לא מחלה גנטית, לא הפרעה נפשית - רק שונות תקשורתית. בגלל זה שינו גם את הגדרת האוטיזם ב-DSM.
היום אנחנו יודעים כבר למה גורמת הגישה ההתנהגותית - פגיעה בעצמיות של אדם (אוטיסט או לא אוטיסט) פוגעת באופן חמור בעצמאות שלו, ולכן במקום שהמצב של האוטיסטים ישתפר, הוא רק מחמיר יותר ויותר, וככל שהלחץ ל"טיפולים התנהגותיים" גדול יותר וה"טיפולים" אינטנסיביים יותר - כך היכולת לחיים עצמאיים של ה"מטופלים" הולכת ופוחתת והאוטיסטים הופכים לנטל כלכלי ואסון לאומי....

והמסקנה: להקים עוד הוסטלים, להקים ועדות מחוזיות שיאפשרו לקטלג את כל האוטיסטים ולכלוא אותם במקומות המתאימים, לפי הצרכים של הקהילה - כלומר, כל מחוז יוכל להחליט מה לעשות ב"אוטיסטים שלו".

לעומת זאת, יש יותר ויותר סיפורים של הורים אמיצים שהצליחו להתנגד לכפייה הזאת ולמצוא דרכים אחרות (וזה כולל גם אותי, כאוטיסטית וכאמא ל..) והפלא ופלא: הרבה מקרים אבודים התגלו כאנשים חכמים, מיוחדים, כישרוניים ונדירים.
יש יותר ויותר אוטיסטים שמצליחים להסביר את עצמם ולשתף את כולם בתובנות שלהם,
ויש יותר ויותר הורים שמתחילים להקשיב ומגלים ששינוי בגישה יכול לחולל פלאים בהתנהגות של הילדים - כי הפתרון היחיד לבעית תקשורת הוא תקשורת...

שתי אפשרויות, שתי דרכים וכמעט כולם בוחרים ברע במקום בטוב. למה?
ומה גורם לנבחרי הציבור לנסות לכפות על כולנו את הבחירה השגויה שלהם?
למה הם מוכנים לעשות הכל כדי להמשיך בדרך שמובילה את כולנו לאסון?

ולמה הדיון הזה לא מעניין בכלל את רוב הכותבים כאן, כאילו זה לא באמת נוגע להם?.....

miss owl

New member
יש כבר הרבה הורים שעושים את זה

חפשי בפייסבוק את רויטל לן כהן היא תקשר אותך והיא עו"ד.

אגב הרבה הורים עושים נכון אבל

כשכל אחד עושה את זה לבד האפקט אינו משמעותי צריך להתאחד, אוטיסטים והורים ומשפחות לאוטיסוים

miss owl

New member
כבר קיימת התארגנות כזאת

של הורים ואוטיסטים- שוב זה בפייסבוק יש כמה קבוצות שלחלקן גמאני שותפה, לא סתם הפניתי אותך לרויטל היא עומדת בראש הדברים האלה ומרכזת קואליציית הורים גדולה מאוד שבקשר עם אוטיסטים ותוכל לכוון אותך לכל הקבוצות השונות.
לי יש המון הערות, כולן (חלק ביטאו חבריי ואני תומכת בהם) נמצאות שם. את מוזמנת להצטרף חבל ליצור משהו חדש אחרי שכבר קיימת ההתארגנות וזוכה כבר ללא מעט במה תקשורתית.

למעלה