חומוס אבו מרון - חיפה

pix37

New member
מסעדת אסכנדר נסגרה לפני כ- 15 שנה

(אולי אפילו יותר) אחרי תקופת גסיסה ארוכה וכואבת שלא הותירה זכר לימי תהילתה בעבר.

salo22

New member
אינה פעילה כבר הרבה שנים

הלכה ודעכה, התמעט בה הקהל עד שכבר הייתה מסעדת רפאים ע כמה שאני זוכר, כשהייתי עובר ליד. היום אגב, נראה שלפעמים סתם הדלת פתוחה ומישהו שותה שם קפה, אבל מסעדה זו כבר לא לדעתי.

החתולית

New member
נשמע מעניין הצ'יפס הזה

לא נפלתי מהחומוס של אבו שאקר, אני מעדיפה את הפלאפל של מישל והשווארמה של אמיל היתה לטעמי בסדר.

נראה לי שצריך סיור פורום גם בואדי...

pix37

New member
לטעמי לא משהו (הצ׳יפס)

נחמד כשינוי - אבל לא משהו להתגעגע או לייחל לו. בפועל מדובר הצ׳יפס רגיל של מסעדה מזרחית (תפו״א שנחתכים במקום ומטוגנים טיגון אחד) ועליהם שופכים את השום והמלח.זה נחמד אבל גם קלקר מטוגן זה נחמד. הצ׳יפס עצמם די מסמורטטים.

karpe

New member
חולק עליך

לטעמי הצ'יפס של אבו מרון הוא אחד הטובים שיש, ואני אוכל בלי התיבול.
אני הולך לאכול שם בעיקר בגלל הצ'יפס, ההבדלים בין החומוסיות המובילות לא עד כדי כך מורגשים בעיניי מבחינת החומוס עצמו, אז מה שמכריע זה המסביב.
הצ'יפס באבו מרון בוודאות מטוגן בטיגון כפול. בסניף שלו בקונגרסים אפשר לראות שיש מיכלים גדולים של צ'יפס חצי מטוגן באזור של ההכנה, והם עושים את הטיגון השני זריז.
רק ככה הם יכולים לעמוד בקצב של ההזמנות, אחרת הזמנה של צ'יפס הייתה לוקחת המון זמן, כמו למשל באבו שאקר, שתמיד מקבלים את הצ'יפס שם לקינוח..
וברוב המסעדות המזרחיות, לצערי, כבר לא חותכים צ'יפס ביד, עברו לקפוא מזמן.
אגב - עוד אחד טוב זה המקום של אליהו בטיילת של חיפה. צ'יפס מעולה.

noahanoon

New member
גם אני מתה על הצ'יפס של אבו מרון

והיום במקרה שמעתי שפתחו סניף בקונגרסים. אני מבינה שאכלת שם - הוא שווה למקורי?

karpe

New member
כן, אכלתי שם די הרבה

בדיוק כמו הסניף המקורי מבחינת האוכל. הרבה יותר נגיש מבחינת מיקום, יש חניה גדולה. גם הסניף הזה פתוח בשישי ובשבת.

pix37

New member
לטעמי לא משהו (הצ׳יפס)

נחמד כשינוי - אבל לא משהו להתגעגע או לייחל לו. בפועל מדובר הצ׳יפס רגיל של מסעדה מזרחית (תפו״א שנחתכים במקום ומטוגנים טיגון אחד) ועליהם שופכים את השום והמלח.זה נחמד אבל גם קלקר מטוגן זה נחמד. הצ׳יפס עצמם די מסמורטטים.

למעלה