חוויות רוחניות

ינוקא1

New member
האם אתה יכול להיות בטוח בכך ?

ואם "הכל זה אלוהים" , אז מה מבדיל בינך לבין הקיר , למשל ?

למה אתה והוא לא "מתערבבים" ?
למה יש בעולם הפרדה בין מקום למקום , בין זמן לזמן , בין אדם לאדם אם הכל "אותו דבר" ?

lightflake

New member
ברור שאנחנו מתערבבים, אני והקיר

אחרת לא הייתי יודע שיש קיר
איזה עוד ערבוב היית רוצה?

למה החלטת שיש הפרדה בין מקום למקום ובין זמן לזמן?
האם יצא לך אי פעם להיות ב"מקום אחר" ולא "במקום הזה"
האם יצא לך לבקר אי פעם ב"זמן אחר" ולא בזמן הזה?
על מה אתה מדבר?
זה תמיד רק כאן ועכשיו !

ינוקא1

New member
אני לא יודע איך אצלך

אבל אני כרגע נמצא ביבנה , ואני לא נמצא גם בניו יורק וגם לא באפגניסטן.

יש הפרדה ברורה בין "כאן" ובין "שם".

אתה והקיר לא מעורבבים כי כשאראה אותך אני כנראה אראה בן אדם , ואגיד "הנה לייטפלייק !" , וכשאראה קיר אני אגיד "יש כאן קיר ".

ממילא יש הפרדה בעולם הזה בין דבר לדבר ולא הכל "אחד". ואינך יכול להתעלם מההפרדה הזו !

האחדות מבחינתי זו ההויה האחת המהווה את הכל שנמצאת בתוך הכל.

כמו בד הציור שנושא עליו את כל הציור. אבל הבד איננו הציור עצמו.

lightflake

New member
אבל האמת היא שאתה לא נמצא ביבנה

אתה נמצא "כאן" ותמיד היית "כאן" כי רק "כאן קיים
"שם" תמיד היה רק מחשבה ותמיד נשאר רק במחשבה כי תמיד כשאתה כבר מגיע ל"שם" אז אומרים לך "עכשיו אתה כאן!"...

תגיד, דתיים לא רואים רחוב סומסום ?

העובדה שאנחנו רואים

את התופעות כנפרדות אינה אומרת שהן באמת נפרדות, ובמילים אחרות, תפישתנו את המציאות היא שגויה, על-אף שלא באופן מוחלט.

לא רק הבד אינו הציור, אלא גם הצבעים אינם הציור. ולא רק שהצבעים אינם הציור, אלא גם הצורות, המכחול, והצייר אינם הציור. יחד עם זאת, כאשר כל אלה מחוברים יחדיו ישנו מה שאפשר לקרוא לו "הציור". דרך אגב, גם הצבעים אינם "צבעים" אלא אבקות, מחומר כזה או אחר, שכשלעצמו אינו צבע, יחד עם חומרים אחרים שגם הם אינם צבע - אבל כשהם יחדיו הם אכן צבע. הפירוד וההפרדה אינם נמצאים בעולם, ינוקא היקר, אלא בתפישה שלנו אותו

ינוקא1

New member
מסכים

אבל יש "משהו" שיוצר את הנפרדות בתפיסה , שיוצר לכל אחד מאיתנו תפיסה נפרדת ? שיוצר הבדלי זמן ומקום ?

נניח הכל "משחק מחשב" , ואכן הכל חלק מאותו דבר ואי אפשר אפילו להפריד דמות אחת מאחרת. כנ"ל גם בציור אם אגזור דמות אחת מהציור הוא לא יהיה שלם.

אבל בכל זאת - הנפרדות קיימת , היא איננה דבר "שלילי".

בזכותה מתאפשרים התפתחות והתקדמות , גוונים שונים , תנועה , יצירה חדשה - מה שאין באחדות הפשוטה.

הדיון נראה מבפנים כל-כך אמיתי...

אי אפשר לפתור את זה ככה - רק לדמיין אי-הסכמה או הסכמה.
אם אתערב, רק אוסיף חומר למעגל.
אפשר להמשיך להסתובב בתוכו, או לצאת ממנו.

ארבעה נזירים החליטו לשתוק למשך שבוע.
בערב היום הראשון, אמר אחד הנזירים: "תראו, כבר מתחיל להיות חשוך, אולי תדליקו את האור בעששית?!"
מיד הזכיר לו השני: "היי, אנחנו לא אמורים לדבר עכשיו!"
התרגז עליהם השלישי: "אתם שניכם אידיוטים!! למה דיברתם?!?"
סיכם הרביעי: "רק אני לא דיברתי!"

ינוקא1

New member

ובכל זאת - גם כשמדברים על דברים לא מובנים , אני מוצא שזה תורם לי משהו . . .

neophile

New member
מבחינתי מה שקובע אם חוויה רוחנית

או לא זה אם אני מסוגל להפיק אותה .

כלומר הרוחניות היא ביכולת שלי , אם זה בעקבות נסיבות חיצוניות לי זה רק זמני .

אתה בעצמך משתמש בטכניקה שבה אתה אומר לעצמך ש"הכל זה מיינד" בתקווה לגעת במה שנמצא מעבר למיינד , אתה כמובן תטען שזאת האמת אבל זה יהיה חוסר כנות עצמית .

משום מה אתה מאוד מהיר לפסול שיטות אחרות כי אתה לא כנה מספיק כדי לראות שגם מה שאתה משתמש בו זאת שיטה , שיטה לא טובה מספיק לנסיוני .

neophile

New member
אני יכול לשאול אותך למשל

לאיזה יכולת השיטה הזאת שאתה משתמש בה הביאה אותך ?
אני כמובן לא מצפה בכלל שתתן לי תשובה ואני אפילו יכול לכתוב את התשובה שאתה בטח תתן במקומך ולומר ש"יכולת" זה עוד רעיון של המיינד וכו' שזה כמובן הגיון מעגלי .

lightflake

New member
קודם כל על איזו שיטה אתה מדבר?

לא כתבתי שיטה כתבתי עובדה בסיסית

neophile

New member
זה בדיוק מה שאתה לא מבין

לקחת שיטה והפכת אותה לפרה קדושה .
לומר שהכל זה מיינד זאת שיטה , זאת לא עובדה .
כלומר יש תכלית לתרגול הזה , גם אם אתה איבדת אותה ..

lightflake

New member
איפה אמרתי שהכל מיינד?

אתה לא יכול להמציא סיפור ואז לבוא אלי בטענות שכתבתי אותו

neophile

New member
אהמ ...

"ל החוויות הרוחניות, מחזיונות של רוחות ותקשור ושדים ויישויות וחייזרים, כולל השימוש השמאני בצמחים פסיכואקטיביים והקשר שהם חווים עם רוחות היער והקשר לטבע, כולל כל החוויות האקסטטיות ביותר של היוגים והסגפנים ומתרגלי המדיטציות השונות, סאטורי, סמאדהי, גן עדן, חלל, קוסמום, אנרגיות, יקום, אלים, אלוהים, וגם הצד השני של המטבע, אש הגיהנום והשטן וכל הרוחות הרעות והשדים הנוראים
הכל כולל הכל
זה מיינד!
רק מיינד"

lightflake

New member
ממש קטע פשוט של הבנת נקרא בסיסית

לא כתוב פה שהכל זה מיינד
כתוב פה שכל החוויות הרוחניות זה מיינד

שום קשר לשום שיטה

neophile

New member
כתבת

"הכל כולל הכל
זה מיינד!
רק מיינד"

נדמה לי שזאת התייחסות ברורה מצידך שהכל ...כולל הכל , כלומר ללא יוצא מן הכלל , זה מיינד , רק מיינד .

ואתה אכן מתרגל שיטה רק כמו הרבה אנשים דתיים שאתה אוהב לזלזל בהם אתה בטוח שהגעת לאיזה שהיא אמת מוחלטת ש"הכל זה מיינד" וכו'
ברגע שאתה מאמין בזה אתה לא שונה מכל דתי אחר ...מה גם שנראה שחיסלת את כל הביקורת הפנימית שלך כלפי זה , שאולי זה רק הוראה או שיטה כדי להגיע להתפתח , כדי להגיע למקום מסויים בדרך הרוחנית .

האם כלכך קשה לך לתפוס שמורה יכול לשקר לך ולומר לך ש"הכל זה מיינד" ? לא בגלל שהוא רע , אלה בגלל שיש תועלת בשקר הזה .

או שמבחינתך המורים הם קדושים וכל מילה שלהם היא אמת מוחלטת ולא יחסית לרמת התודעה של מי שהם מלמדים ?

למעלה