חוויות רוחניות

ינוקא1

New member
פעמיים ביום

אני משתדל קצת לחיות את המוות שלי . . .

זוהי אחת המדיטציות היהודיות המפורסמות ביותר.

למשל כך כתב רבי אלימלך מליז'נסק :

בכל עת ורגע שהוא פנוי מן התורה ובפרט שהוא יושב בטל לבדו בחדר או שוכב על מטתו ואינו יכול לישן יהיה מהרהר במצות עשה זו של "וְנִקְדַּשְׁתִּי בְּתוֹךְ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל" (ויקרא כב, לב) וידמה בנפשו ויצייר במחשבתו כאלו אש גדול ונורא בוער לפניו עד לב השמים והוא בשביל קדושת השם יתברך שובר את טבעו ומפיל את עצמו להאש על קידוש השם יתברך ומחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה ונמצא שאינו שוכב ויושב בטל רק מקיים מצות עשה דאורייתא:

או כך כתב רבי נחמן מברסלב :

"דע, שהמחשבה יש לה תוקף גדול, ואם יחזק ויגבר מחשבתו על איזה דבר שבעולם, יוכל לפעול שיהיה כך, ואפילו אם יחזק מחשבתו מאד שיהיה לו ממון - בודאי יהיה לו, וכן בכל דבר, רק שהמחשבה תהיה בביטול כל ההרגשות. והמחשבה תקיפה כל כך, עד שאפשר למסור נפשו במחשבתו ממש, דהיינו שירגיש צער המיתה ממש, על ידי שיקבל על עצמו בדעתו שהוא מרוצה לממיר נפשו על קידוש השם באיזה מיתה שתהה, ואפשר לחזק ולגבר המחשבה כל כך, עד שבשעה שמקבל במחשבתו שהוא מרוצה למסור נפשו למות על קידוש השם, אזי ירגיש צער המיתה ממש.

וזה שאמר רבי עקיבא (ברכות סא): כל ימי הייתי מצטער על פסוק זה, מתי יבוא לידי ואקיימנו, עכשיו וכו'. היינו, שבשעת קריאת שמע, שהיה רבי עקיבא מקבל על עצמו ארבע' מיתות בית דין, היה מקבל על עצמו מסירת נפשו במחשבה חזקה ותקיפה כזו, עד שהיה מצטער ומרגיש ממש יסורי המיתה ממש, כאילו סוקלין ושורפין אותו ממש בלי שום הפרש. וזה: כל ימי הייתי מצטער מתי יבוא וכו', היינו שממה ששיערתי וקיבלתי בדעתי מתי יבוא לידי ואקיימנו למסור נפשי על קידוש השם, מזה לבד הייתי מצטער ומרגיש וסובל יסורי המיתה ממש כנ"ל, עכשיו, שבא לידי בפועל, ולא אקיימנו?! הלא תמיד הייתי סובל זה הצער ממש מהקבלה במחשבה לבד. וכשמחזק המחשבה במסירת נפש כל כך כנ"ל, יוכל למות ממש מזה הצער כאילו היה מת מזו המיתה בפועל, כי אין הפרש בין המיתה בפועל להצער שמרגיש מהמיתה במחשבה כנ"ל. על כן צריך למנוע ולהרחיק עצמו לבלי לישאר שם בעת שמרגיש שקרוב שתצא נפשו, שלא ימות בלא עתו, חס ושלום:"

lightflake

New member
זה לא קצת בעייתי?

כי רבי נחמן אומר כאן שצריך מאוד להזהר מכוחן של מחשבות
ואז אומרים לנו שרבי עקיבא כל חייו דמיין את עצמו מתענה במותו
ובסוף זה באמת מה שקרה לו
לא?

היה גם פילוסוף יווני לא זוכר את שמו שהאמין שאדם צריך להיות פסימי ואז הוא אף פעם לא יתאכזב מהחיים, אז הוא כל חייו דמיין שקוראים לו אסונות ודברים רעים מאוד (כדי לא להתאכזב) ובסוף איזה מלך החליט להרוג אותו בעינויים...

אדם שמתעסק ברוחניות צריך תמיד לבדוק אם מה שמניע אותו זה שד או לא, וצריך גם לדעת לגרש שדים

לדוגמא אם אני רוצה להתגבר על פחד שעולה בי כרגע אני יכול לעשות איזשהי עבודה עצמית של קבלת הפחד והתמרתו (זו סך הכל אנרגיה)
אבל אם מרוב שאני רוצה להתגבר על הפחד, אני אתחיל כל בוקר לקרוא לכל הפחדים וכל האסונות שאני פוחד מהם ומתחיל להפוך את זה לחלק מהדרך הרוחנית שלי, להזמין פחדים ולהתמודד איתם, סביר שזו כבר עבודה של שד כלשהו ("אני" אשלייתי כלשהו) שהתיישב בדיוק שם (ובכל מקום אחר בו הם יכולים למשוך מאיתנו אנרגיה...)

ינוקא1

New member
זה יכול גם לקרות במציאות

כשאני מתרגל את זה , אני בהחלט מביא את האפשרות הזו בחשבון.
וזה בסדר, זה עצמו התרגול.

וכך כתב על זה הרמח"ל בספרו "דרך ה'" :

". . .והנה בכל יום ויום צריך שיתחדש השפעה והארה בנבראים, שיעלה אותם מן המדרגה השפלה השורשית בהם, וייתן בהם קידוש ובהירות כמו שכתבתי. ואולם סידר החכמה העליונה מציאות ההארה הזאת המתחזקת ומעברת החושך של העולם, ומגברת בו ובברואיו היקר והמעלה והקדושה שזכרנו, ותלה המשכה במעשה התחתונים כשאר כל ההשפעות והתיקונים. ואמנם המעשה אשר תלאה בו, הוא מסור אדם את נפשו על קידוש שמו יתברך.

וגם בזה יש מדרגות, כי המסירה שימסור אדם עצמו על קידוש השם בפועל, ימשיך הארה גדולה וחזקה מאוד, ויתקן בבריאה תיקון עצום, וירבה בה הקידוש והבהירות ריבוי גדול. והמסירה במחשבה, דהיינו בגמור בלבו להימסר, וכמו שכתבתי, ימשיך גם כן השפעה ממין השפעה זאת, אלא שלא תהיה כל כך עצומה. ואמנם למה שצריך להתחדש ולהמשך בכל יום לפי סדרי ההנהגה, די המסירה במחשבה, והוא הנעשה בפסוק זה. והתולדה היוצאת, היא המשכת השפעת הקידוש והבהירות בבריאה כולה , לתת לה קצת עילוי מן החול והחושך שהיא בם כפי מדרגתה השורשית.

נמצא כלל עניין פסוק ראשון של שמע הוא העדות וההודאה בייחודו יתברך בכל הבחנותיו, קבלת עול מלכותו והמליכו על כל הברואים כולם, וגמור בדעתנו להימסר על קידוש שמו. ותולדת כל זה, היות האדון, ברוך הוא, מחזיק ממשלת ייחודו על כל הבריאה, והכנע והשתעבד כוחות הרע, והתחזק הטוב והתגבר, והימצאו יתברך לבריאה שתתלה בו ותשתלם בשלמותו, ותמשך ההשפעה הנותנת עילוי לברואים בשיעור המצטרך, ויינתן בם בהירות וקידוש כפי הנאות."

אסף ב6

New member
מדיטציה בבודהיזם הטיבטי

בה מתרגלים לקיחה של סבל של אחרים (דברים לא נעימים, ואם זה משהו שמפחיד אותך הכי טוב) ונתינה של כל הטוב והנחת שיש לך.

lightflake

New member
אוקיי זה דומה ל"יוגי הבוכה" שגם הוא אמור לקחת

על עצמו סבל על מנת להוריד ממנת חלקו של העולם בסבל... נניח..
מה שפועל הדבר הזה הוא בעצם עבודה פנימית עם רגשות "שליליים" ולימוד התמודדות איתם, זאת טכניקה טובה לגלות את הסבל והפחד של עצמך (אלא של מי?) וללמוד להתמודד איתם בצורה נכונה, לא להדחיק אותם, לא לברוח מהם, ללמוד להתיידד עמם ולקבל אותם
ז"א שזו יכולה להיות עבודה טובה לגילוי השדים העמוקים ביותר

אסף ב6

New member
רציתי להגיד

שהפרקטיקה של התרגול הזה יש בה את אותו אלמנט שביקרת קודם כשינוקא דיבר על זה, שאתה מזמן לעצמך דברים רעים שאתה מפחד מהם.

ספציפית מה שינוקא מתרגל נשמע לי בהמשך לאותה גישה (והוא מדמה גם מוות על קידוש השם, לא סתם), רק ברמות יותר גבוהות, דומה אולי לטנטרה טיבטית.

lightflake

New member
המיינד הוא הכלי החזק ביקום

כמובן שכל כוחו נשאב מהאמת עצמה, כל עוד אנו שבויים שלו
אז לשחק משחקים מסוכנים עם המיינד זה גם לא כזה מומלץ
לזמן בכל יום דמיונות על אסונות שקורים לך זה משחק מסוכן
בכלל כל העבודה הזאת יכולה להיעשות רק מבגרות מסויימת
אני בטח לא יכול לשפוט את רבי עקיבא..

ינוקא1

New member
כל עוד זה למטרה טובה

דהיינו למען דברים שאתה מאמין בהם , או בחרת להאמין בהם , אינני מגדיר מוות כ"אסון".

(זה הרבה יותר נחמד מאשר סתם למות באיזה בית חולים , חלילה וחס).

וחוץ מזה - המיינד האגו והתאוות למינהן קשורים לגופינו.

כאשר אדם זוכר את יום מותו בכל יום , אין דבר שיותר מחליש את המיינד והתאות מאשר זה ומעניק סוג של "צלילוּת".

(ולמרות כל ה"תרגולים" שלי אני שמח לבשר לך שהאגו והתאוות שלי חיות ובועטות
, אני לא רוצה לחשוב מה היה בלעדיהם )

lightflake

New member
שמענים אותך למוות

זה עונה להגדרה "אסון" אצל כל אדם
אז תשאל את עצמך אם אתה באמת יודע מה אתה עושה

האמת שלדמיין את המוות עצמו זה משהו אחר לגמרי
כי למיינד אין באמת נתונים לדמיין את זה
חוץ מלחפש את ה-*כלום*
ובשביל זה צריך להפסיק להתייחס למחשבות

ינוקא1

New member
את החלק הזה

של "לענות למוות" אני לא עושה.

אבל אני מבין מה ההגיון ולמה מי שעשו עשו אותו.

למה להתגבר על פחד?

"אני רוצה להתגבר" גם הוא שד, לא?

הפילוסוף היוני כנראה ידע שסטטסיטית פילוסופים יונים גומרים ברע, אז הכין עצמו לבלתי נמנע :)
בתקופה ההיא במוקדם או במאוחר אם היית חי בפרופיל גבוה איזה מלך היה מחליט לזרוק אותך לאריות

אבל לצורך השיח בשפה שלך

"אני רוצה להתגבר על פחד"

אז לדבריך קודם צריך לברר מה מניע אותך לרצות להתגבר על פחד.
או כלשונך, האם מדובר בשד או במלאך

המשפט "אני רוצה להתגבר על פחד" הוא רק הקליפה. כל אחד בפני עצמו רצוי שיבדוק.
הבדיקה היא, אגב, מה שרועי הצביע עליו. היכולת לשאת כאב בלי לברוח.

ואז גם התרגילים שהועלו יכולים להיות טובים.

קידה

lightflake

New member
בדיוק

אותו "אני רוצה להתגבר" יכול להיות גם שד אבל אני דיברתי על המלאך
מלאכים מעוררים אותנו לשים לב לשדים שכבר גורמים לנזק בהווה
הם לא גורמים לנו להתרחק מהאמת כמו השדים אלא לראות מה מונע מאיתנו את האמת כאן ועכשיו, בסופו של דבר זה רק המיינד שעובר את כל הדרך הרוחנית הפסיכדלית הזאת רק כדי לגלות שהוא מעולם לא היה קיים, שהכל תמיד היה חופשי, אלוהים לא באמת מוטרד מכל המחשבות האלה, להיפך, הוא אוהב אותם

lightflake

New member
זה בכל זאת קצת מרוח הזן

הם אומרים לכל מי שרוצה להיות פילוסוף, אוקיי, שב, תמציא פילוסופיות כמה שאתה רוצה, בסוף נזרוק אותך לאריות ונראה כמה התיאוריות שהאמנת בהן יעזרו לך ברגע האמת..חח

ינוקא1

New member
אני לא מקבל

שהכל זה אלוהים.

אלוהים מהווה הכל בכל רגע , אבל אני לא אלוהים , והעולם איננו אלוהים.

נניח אני חושב על פיל לבן. האם הפיל הלבן זה אני ?

lightflake

New member
חחח... אז אתה חוטא בחטא היהירות

שמע בדיחה:
אלוהים אומר: "אני לא מקבל שהכל זה אלוהים"

למעלה