חוויות רוחניות

אסף ב6

New member
מי דיבר על משהו שהוא מעבר למיינד?

פתאום אתה מדבר על "לדעת כלום" - כשכלום הוא משהו מעבר למיינד.

אתה בשני פסקאות לא חושב שאתה אומר דברים מנוגדים, פסקה ראשונה אתה אומר שיש משהו מעבר למיינד, ומציע שכדאי להגיע אליו, ואפשר לקרוא לו כלום, פסקה שניה אתה מצייר את זה כאילו אני רוצה לצאת מהמיינד, שזאת גישה לא נכונה.

לא?

lightflake

New member
למה סתירה?

"אני רוצה להשתחרר" זה עדיין מיינד מסכים?
זה אמנם כבר מיינד מאוד מפותח שמסוגל לקבל שיש משהו מעבר לו, אבל זה עדיין להאמין שיש "מישהו" שרוצה להשתחרר, ז"א זה עדיין להיות בכלא דמיוני ולדבר מתוך הכלא. גם הרצון להשתחרר הוא לא רע, הוא בא ומראה לנו שמשהו לא תקין בדרך בה התרגלנו לחיות, הוא יכול לאלץ את האדם לעצור ולהתחיל להתבונן "ממה אני רוצה להשתחרר?" ו"מי רוצה להשתחרר?".. אלו שאלות לא רעות לחקירה, זה לא אומר שהשדים של ימיינו לא יודעים להשתחל בדיוק לספקות האלה ולהתקבע בהם כמו ארל ואחיו

כלום זה מה שמעבר למיינד
כל מה שאגיד על זה ישלח אותי ישירות למרתף הכי נמוך בגיהנום

אבל לדבר על דרכים לשם או על לא-דרכים לשם זה פחות או יותר מה שאנחנו מנסים לעשות פה כל הזמן לא? לדוגמה מה שכתבתי על ניסרגדתה זאת דרך אחת, כאן בפוסט הזה הכוונה שלי הייתה רק להבהיר לאנשים מה זה חוויות רוחניות, שלא יפחדו מזה וגם שלא ימשכו לזה או אפילו יתמכרו לזה...(בהמשך לדיון עם דניאל)

אבל רמזתי מספיק כשכתבתי "הקליידוסקופ האינסופי של הכלום" ולא סתם כלום... חח ואפילו שמתי לך תמונה!

אסף ב6

New member
אני לא יודע אם אנחנו משדרים על אותו תדר,

ההבנה שלי היא שמה שכתבת הוא לא ברור וחלקי, ולכן לא מועיל.

אם זה נכון או לא נכון, זה עניין של הרבה סמנטיקה וטרמינולוגיה (רואה שנטידווה אני משתדל ללמוד), כפי שנראה לי ששמת לב.
זאת דעתי כרגע, אולי אני טועה.

תרד של פופאי

מה שאני לא מבין זה, היכן כל התדרים האלה נמצאים? באיזה מיינד?
ואם הכל מיינד, אז מיהו המיינד האמיתי?

מכיר את השעשועון שפעם היה בטלויזיה, בעידן השעשועונים התמימים טרום-ריאליטי?
היו מביאים שלושה אנשים, ורק אחד מהם היה האמיתי, והאחרים מתחזים. נגיד, רק אחד היה רופא שיניים או גורו, והשניים האחרים גם ענו על שאלות מהמתחרים כמיטב יכולתם בשביל לבלבל אותם.
ובסוף המתחרים היו מנחשים, ואז המנחה היה מכריז "רופא השיניים האמיתי, אנא עמוד והצג את עצמך" או משהו כזה.

השרשור הזה מזכיר לי דבר דומה. מכיון שהכל מיינד ויש רק מיינד אחד במציאות, אני מבקש "המיינד האמיתי, אנא עמוד והצג את עצמך!"

ינוקא1

New member
שבוע טוב

אז הכל מיינד.

נו ?
מי אמר שזה לא אמיתי ?
מי אמר שצריך להשתחרר מזה ?
מי אמר שצריך "לדחות" את הכל ?

אפשר בקלי קלות לבטל את כל העולם.

אבל כשאני רואה את העולם אני אומר "מה רבו מעשיך ה' , כולם בחכמה עשית , מלאה הארץ קנינך !"

http://www.mechon-mamre.org/i/t/t26a4.htm

lightflake

New member
מי אומר למי ?

אם אתה מקבל שהכל זה אלוהים
אז אלוהים אומר לעצמו "מה רבו מעשיך, כולם בחכמה עשית"
זה יכול להעיד על סכיזופרניה, אלצהיימר או נרקיסיזם

למואל א

New member
זה לא משנה, תבין את הנקודה

השאלה מה זה רלוונטי לתרגולים ולחיים (ולמוות) שלך שהכל במיינד, זה כמו שיאמרו לך שיש עוד אינסוף יקומים מקבילים אבל אין לך שום יכולת לתקשר איתם ואין לזה נגיעה לחיים שלך, ומצד שני יבוא מישהו ויטען שאין שום יקומים אחרים אלא ריק, אם אתה מבין שהכל במיינד, ועקב כך אתה יכול לשנות את המציאות כמו בחלום שקוף, או עקב ההבנה הזאת להשתחרר לחלוטין אז זה מצוין

lightflake

New member
אם אתה רואה שד עומד מולך

אתה לא חושב שיועיל לך לדעת שאתה רק רואה מיינד ?

ינוקא1

New member
אבל האם יש בעולם רק שדים ?

ואם אני רואה מול עיני יופי , אצילות נפש , אהבה , חכמה , מוזיקה וכל מיני דברים טובים , אני חייב להגיד "זה מיינד" ?

lightflake

New member
נו כן! כי זה אותו דבר בדיוק

או שאתה מנסה לדחות את זה (הדוגמה עם השד)
או שאתה מנסה להיאחז בזה (בדוגמה שלך)

בכל מקרה אתה תקוע במיינד

ינוקא1

New member
זו נקודת ההסתכלות שלך.

אני רואה זאת באופן אחר -

מבחינתי יש "שדים" , כדי שאני אתגבר עליהם ואצור חוכמה ואצור יופי ואצור מוזיקה וכו'.

אם הכל היה מושלם , לא היה מקום ליצירה והתפתחות.

וזה מה שיש כאן בעולם - לכן אני אוהב אותו.

lightflake

New member
איך אתה יכול להתאהב באהובה שתבגוד בך?

איך אפשר לאהוב באמת דבר שאתה יודע שהוא זמני?
דבר שהוא רק תופעה משתנה וחולפת
ארמונות בחול

ינוקא1

New member
ואיך אינך יכול להתאהב בדבר זמני

אם הוא יפה כל כך ?

אולי זה כל היופי ב"לחיות" ?

למעלה