חובה לקרוא

חולוני

New member
תגובה של טיפש ברברי..

מה הוא כבר יעשה, ימצא את הכתב הזה ויביא לו מכות? אוי שיט, עכשיו הוא בטח גם ירצה למצוא אותי ולהביא גם לי מכות בגלל שקראתי לו "טיפש ברברי"...

da^Lord

New member
אז אתה גם לא יודע לקרוא?

מה כתוב שם? שהוא יחפש את הכתב ויביא לו מכות? הוא אמר ,ובצדק, שביקורות כאלה לא יגרמו להם להפסיק לעבוד,לכתוב,להקליט,ולהופיע.

DJ$upreme

New member
לא,הוא אמר שהוא יחטוף אחת לפנים

דהלורד, אתה לא קורא עד הסוף.

da^Lord

New member
טוב, לא קראתי את השרשור. אבל...

בכל מקרה ההודעה שהגבתי לה נכתבה לפני ההודעה שאתה מתכוון אליה. לכן לא היה לה בסיס.

DJ JuVi

New member
הדבר היחיד ששווה משהו בשירשור ההוא:

הדבר היחידי ששווה משהו בשירשור ההוא בפורום הואלקרוא חלק קטן מהתגובות של השרופים/שרוטים שכותבים שם ותומכים בכל שטות שיוצאת. בגדול (בלי להתעמק), אני לא נגד מה שהצל אמר - אבל התגובות מוזרות להפליא...:)

DJ$upreme

New member
אז הנה ציטוט של יואב

" ככה בדיוק צריך להתנהג עם הכתבים האלו אני בהתחלה שתקתי ואמרתי על הזין שלי אכשיו אני חושב אחרת אני חושב שהוא צריך לקבל לפרצוף בכוח " אגב, צדק מי שאמר שוואלה דווקא נותנים המון חשיפףה לסאב והצל, כולל ההופעה שלהם בוואלה WOW, הפורום, הרדיו וכן הלאה. לא, וואלה הם לא אתר פשיסטי או בעל אג'נדה קבועה מראש, אבל העיתונאים שעובדים בו כנראה מחזיקים בדעה דומה לגבי סאב. אז מה?

lr333

New member
אני בטוח שעכשיו

הכתב ברח מהארץ הצל אידיוט שהוא בכלל מגיב לו, הוא סתם משחק אותה חחח מה הוא כבר יכול לעשות? גם התגובה שלו יכולה לגרום לעוד כתבה כזאת עליהם.

חולוני

New member
אתה פה לא קראת טוב.

הוא אמר הכתב הזה יחטוף. והתגובה של היא טיפשית וברברית.

Magic_DO4

New member
תרשו לי: אלימות זה טוב !!!!

למה מה ? לא קורה שאנשים חוטפים מכות ? יכול לקרות ואפילו טבעי. (וגם מוסיף לפרסום). "היפ הופ מגיע ממקומות נמוכים" ? מי הוא ומה הוא שיכתוב דבר כזה כוללני ובכזאת החלטיות ואפילו בלי לנמק, כאילו זה ברור מאליו !??! אין ספק שהיפ הופ לא מגיע עם תאורייה מוזיקלית סטנדרטית כמו סגנונות אחרים, ואני גם מסכים שהתקליט "האור והצל" לא ישפיע על ההסטוריה של המוזיקה כמו "החלונות הגבוהים בזמנו למשל. אבל מכאן ועד למגמתיות ואף גזעניות המגעילה של וואלה הדרך ארוכה. אנשים חושבים שזהו, בגלל שנותנים להם במה הם יכולים לפתוח את הפה והם חסינים ומוגנים כאילו גיבובי השטויות שפלטו הם לפחות חלק מלוחות הברית. וואט דה פאק ? ואל תשכחו ילדים, עיתונאים הם זבל מזן נחות ביותר ויעשו הכל כדי למכור. mAGiC

rockninja

New member
חחחחחח עלק זה באמת מג'יק

עם הסיבוב הופעות הצפוף, עבודה על הדיסק הבא של הרביעייה, הפקה של הדיסק של הצל, הופעות בערוץ הילדים ואורי שוחט נראה לך שיש מצב שזה באמת מג'יק?! פחחח הפורום הזה מלא במתחזים כמוך לירון אני יודע שזה לא אתה באמת כנ"ל סופרים

PUSSYD0N

New member
אם זו באמת התגובה שלו

אז הוא חתיכת בנאדם ילדותי וממש ממש טיפש

DJ$upreme

New member
המניפולציה לדעתי כפולה והמשחק מכור

יש כאן מניפולציה של כותב שמחפש לשבור את שיא 1000 התגובות באתר וואלה, ולעבור את הרף שהציב ניסן שור כשקרא לסאב והצל קו קלוקס קלאן. כאילו שהשיר הזה חדש, כאילו שמה שיש בו חדש. כולה יצא סינגל, אבל הוא ברחובות כבר חצי שנה. הקריאה להחרים היא פרובוקציה שנועדה להגדיל את מספר הפגיעות באתר, והיא עושה שמוש בפופולריות של סאב והצל לא פחות מהשימוש שהם עצמם עושים בפשיזם. אבל בואו לא נשכח את המניפולציה של הסינגל הזה, שפשוט לא יאמן עד כמה הוא משתמש בשפה פשיסטית. כל מה שהכותב נכון, מבחינה אקדמית, ותוסיפו לזה עוד : 1) את השם "תקווה", שמזכיר לי קצת את השם של ההמנון שלנו. 2) את הציורים על העטיפה, הנשר והיונה, סמלים מובהקים מעולמו של הפשיסט המתחיל. 3) את העובדה שמדובר בשיר אירוויזיונים גרמני, NO LESS, שגויס על ידי מפיק וחברת תקליטים בשיא הציניות, כדי לאגד מקסימום קולות במסע הבחירות של האור והצל. כשאני אומר פשיסטי, אני לא מתכוון נאצי, אני לא מתכוון קו קלוקס קלאן, ואני לא מתכוון גזעני. אני מתכוון פשיסטי, לפי בסיסה האידיאולוגי של תנועת הפשיזם, שמתואר בצורה הוגנת ונכונה בכתבה בוואלה. מבלי להביע שום דעה כעת בעניין תנועת הפשיזם (בשנות השלושים היו הרבה שחשבו שהיא ההתגלמות המשוכללת והמוצלחת של הסוציאליזם), שהיא תורה פוליטית, אין לי שום צל של ספק, שהפשיזם הולם את הסינגל הזה בעיקר, וכן שירים אחרים ובעיקר אימאג'ים אחרים ב"אור והצל", כמו כפפה ליד. לא מאמינים? הייתי שולח אתכם לתערוכה המרתקת "אמנות ופשיזם", שהציגה בהיוורד גאלרי בלונדון בסוף שנות התשעים. ארבעה משטרים פשיסטיים נבחנו שם בארבעה אולמות, אלו של סטאלין, פרנקו, היטלר ומוסוליני. ניצים, דגלים, ארונות קבורה, האדרת הקורבן העליון של היחיד מול שלמותה של המדינה, רובים ואקדחים, דמויות ברונזה חצי אלוהיות, ועוד ועוד. הכל נמצא שם, הכל מרהיב לעין, והכל מזכיר מאוד את הרטוריקה והטכניקה של האור והצל. וזה מה שחבל, וזו הטרגדיה הקטנה - האור והצל הם לא גזענים, הם לא קיצונים, הם לא מטורפים. בדעותיהם, כפי שאני מכיר ומבין אותן, הם שמרנים לחלוטין, מה שנקרא מצביעי ליכוד קלאסיים, מרכז מפה וימינה. דעותיהם לגיטימיות לחלוטין. אך הדרך שבה מועברים המסרים שלהם, הופכת את המסר עצמו לטפל, ואת האריזה לעיקר. והאריזה פשיסטית, פשיסטית לאללה. וזה מה שמקומם באמת - השימוש בשילוב בין ההיפהופ (ז'אנר בועט, חצוף, וצעיר) עם אמצעי הפרופגנדה המבחילים של עולם הפשיזם, כדי להעביר מסר שמרני, ימני, בורגני ואריק שרוני להפליא. הם לא המציאו את זה - עשו את זה לפניהם בהוליווד, וגם בתנועת בית"ר. אולי אפילו נעמי שמר, תומאס. אבל במציאות של היום, לדעתי השיר תקווה לוקח את העניין הזה לשיאים חדשים. וזה בלי לדבר על איכויותיו המוזיקליות.

tomoshe

New member
העיקר שלא נסחפנו בכלל ניר

מה שאתה עושה פה הוא ממש לא לעניין. אתה, ואני אדגיש - אתה - יכול להפריד בין הרעיונות של בסיס התורה הפאשיסטית לבין ההמשך הישיר שלהם המגולם במוסוליני והקוקלוקסקלאן וכדומה. לצערנו רוב האנשים לא מפרידים וגם אתה וגם עידו הררי יודעים את זה טוב מאוד. שאתה קורא למה שסאב והצל עושים פאשיסטי, אתה אולי מתכוון למשהו אחד, אבל אתה יודע שכמעט כולם יבינו את זה בצורה קיצונית הרבה יותר. המסר של סאבצל לא יותר פאשיסטי להגדרתך מהרבה אחרים (כן כן - נעמי שמר - אני מתעקש), ובהחלט שלא מגלם בתוכו את ההמשך האלים של תנועות הפאשיזם - אין פה קריאה להרג ולשנאה - יש פה אכן מסרים אריק שרוניים למהדרין ולא יותר. זה שעשית מהמגן דויד סמל פאשיסטי זה חטא לאמת ולהגיון - ואת זה אני אומר עם כל הביקורת שיש לי על הדרך הכוחנית בה הם מציגים את מרכולתם האומנותית - זה כמו שתגיד שתעמולת בחירות ליכודניקית, עם דגלי ישראל מתנופפים ברוח, זה פאשיזם. לקרוא למה שהם עושים כוחני, מתלהם, מוגזם - זה בסדר. לקרוא לזה פאשיזם זה לא לעניין - מניפולציה נטו, לא פחותה מהמניפולציות השיווקיות שלהם. לאומי - כן, לאומני - לא. לא הם.

DJ$upreme

New member
אולי אוצר המילים שלי מוגבל

ואולי עולם הדימויים שלי שדוף, אבל אגרוף קפוץ עם מגן דויד, שרירים מנופחים, יונה ונץ פורחים להם ממשולש זוהר, אקדחים משומנים, דגל הלאום, הקרבת החיים בעד ה"כולנו", ומוזיקה שמושאלת מהמנונים סמי-נאציים, מתחברים לי בראש לפאשיזם. אולי ראיתי יותר מדי סרטים של לני ריפנשטאל, או ג'ורג' לוקאס. מה שמקומם הוא לא השימוש באסתטיקה פשיסטית PER SE (יש לציין שבמקרה שלנו השימוש הוא וולגרי וקלוקל, ומיטב אמני הפשיזם הקלאסיים היו נגעלים לדעתי עד עומק נשמתם, אבל אולי אני טועה) אלא השימוש בה כדי לקדם מוצר. ולא כל מוצר, אלא מוזיקה שטוענת לגבי עצמה שהיא מהפכנית, בועטת, חברתית, ובקיצור היפהופ. אם היו משתמשים בזה כדי לקדם המנוני ברסלב, לא הייתי אפילו מבזבז על זה הרמת גבה.

למעלה