חובה לקרוא

תראה מקרה:

אני יושב אוכל לי את הארוחת צהריים שלי ופתאום אני שומע פלאפון מצלצלת עכשיו הפלאפון לא שלי ולא ההורים שלי אז של מי? של החברה בת ה-8(!) של אחותי זה רק מראה בשביל את ההבדלי מעמדות בעם למשפחה אחת אין כסף לקנות לחם בעוד שלמשפחה אחרת יש כסף לקנות לילדה בת ה8 פלאפון, אז אתה יודע אולי רק אני רואה את זה ככה אבל הנקודה היא שיש מישהו שמקשיב לשיר ושומע מסר בתוך השורה הזו

אוקיי, קראתי,

לא פעם ראשונה שאני נתקלת בכתבה כל כך חריפה כלפי סאבלימינל והצל, וואלה כבר הסבירו את העמדה שלהם גם בעזרת ניסן שור, שפירסם כתבה עליהם, עם פחות או יותר אותו התוכן שרומז על היותם פאשיסטים ומנהיגי נוער לתרבות רעה, עניין ההחרמה די חדש לי אפשר לומר, לא חשבתי שוואלה ירחיקו לכת ויאמרו דבר כזה, אני לא אגיד שבאלבום אין מסרים מובהקים להיותם ימניים, אבל, ההכללה המוגזמת שלו לגבי היפ הופ כבר עברה מזמן את הגבול. הגיע הזמן שוואלה ירדו מעט מהעניין הזה, אני חושבת שאם המטרה שלהם הייתה למשוך תשומת לב, הם קיבלו די והותר, הם השמיצו את האומנים, זילזלו במעריצים וזכו לתגובות נמרצות עקב הכתבה. אני מקווה שהם יפסיקו עם זה בשלב מסוים, זה אוקיי שיש להם דיעה משלהם על האלבום, אבל זה לא אוקיי לכפות אותה על אחרים.זה בסך הכל אלבום, לא היצע של מפלגה.

haim9798

New member
אוקי נראה כאילו צריך הבהרה

לו דווקא אליך , אלא בכלל, גם למגיבים כאן וגם למגיבים על הכתבה. קריאה לחרם צרכני היא לא הוצאת חוק נגד הדיסק , האיש לא שרף את הדיסקים ולא הורה לחנויות ( שלא היו מקשיבות לו) לא למכור את הדיסק, הוא אמר מה שהוא חושב וזה שזה דיסק רע (נכון) שדוחף לפאשיזם (פה הוא קצת איבד אותי), ושהדיסק הזה רע במיוחד לדעתו... אני מנסה לחשוב מה לא בסדר בקריאה שלו שלא לקנות שום דבר של סאב והצל , ואני לא מוצא. הוא לא מבקש להעמיד אותם לדין, לא לירות בהם בקרן רחוב , ולא לפגוע בהם בשום דרך שהיא לא לגיטימית , לא לקנות מוצרים שלהם.. הקריאה הזאת היא לגיטימית בדיוק כמו שקריאה לחרם על חברות אופנה שמשתמשות בפרווה היא לגיטמית , בדיוק כמו קריאה לא לקנות מוצרים של נייק בשל ניצול קטינים בשכר רעב בעולם השלישי. לעצם העניין , אני חושב שהרבה מהטענות שהכתב מביא נגד הדיסק של סאב והצל נכונות , וסביר להניח שאם הייתי שומע את הדיסק לפני הקנייה לא הייתי קונה אותו, הוא דיסק די ירוד ברמת הטקסטים שלו , למרות שההפקות נחמדות, זה היה ביזבוז מוחלט של הכסף שלי הדיסק הזה , במיוחד לעומת "לזוז" שהיה שווה כל שקל , ואני עדיין נהנה ממנו. לא צריך לקחת כל ביקורת ללב , גם אם אתם נורא אוהבים את סאב והצל, מותר לוואלה לקרוא למה שהיא רוצה (בגבולות בחוק כמובן) ואתם רשאים וחייבים לצפצף עליהם אם לא בראש שלכם. אפילו כדאי אולי שתחרימו אותם אם לדעתכם הם הגזימו.. אני קורא די קבוע של וואלה , ואני חייב להודות שזה פשוט הטעם של האנשים שם , וזה עיקבי, הם לא בחרו קורבן בסאב , זה פשוט מה שהם חושבים. אני גם חושב שיש נטייה חזקה לשמאל בוואלה , אבל זה חלק מחוקי המשחק, הרי נוער מולדת לא ממש מנוי על "הארץ " נכון ? לסיום , הייתי רוצה להגיד בפה מלא שהטקסטים של סאב והצל , יכול להיות שבגלל שהם כתובים די רע נוטים בברור לפאשיזם , ולא רק לימין (דבר שהוא לגיטימי), ובכלל האויב מספר אחד של חברה חופשית זה דיון ברמה נמוכה , לדעתי לפחות, וזה סאב והצל נותנים בכמויות , טקסטים לא טובים ושלא מעוררים מחשבה...

TakTik

New member
או יה...

ללא ספק...
...

rockninja

New member
לך תדחוף בתחת של טועמה

טועמה אתה מחבל אנחנו אותך נחסל טועמה או או או טועמה או או או בבוקר זורק אבנים בלילה מכין מטענים מה אתה מזלזל בראובן אתר?! יש לך מושג איזה אגדה הבנאדם הזה? אז תחשוב קצת לפני שאתה פותח את הפה עלא חד מהכדורגלנים הטובים ביותר מכל הזמנים (אבל נראה לי שדריקס היה קצת יותר טוב, ח"ח)

חולוני

New member
הוא צודק במיליון אחוז.

סאבלימינל הוא הדבר הכי גרוע שקרה להיפ-הופ המקומי בשנים האחרונות. גם אם הוא והצל לא היו כאלה טיפשים, לא הייתי שומע אותם. הוא צודק, זאת פשוט חרא של מוזיקה ולא שווה לשמוע אותה.

חולוני

New member
הוא צודק במיליון אחוז.

סאבלימינל הוא הדבר הכי גרוע שקרה להיפ-הופ המקומי בשנים האחרונות. גם אם הוא והצל לא היו כאלה טיפשים, לא הייתי שומע אותם. הוא צודק, זאת פשוט חרא של מוזיקה ולא שווה לשמוע אותה.

tomoshe

New member
עידו הררי מניפולטור ותו לא.

ההיטפלות שלו למילים וסמלים בצורה דמגוגית היא הדבר הכי פשוט בעולם - תנו לי חמש דקות ואני מוכיח לכם שהשירים של נעמי שמר פאשיסטיים לאומניים בהרבה יותר ממה שאומרים סאבאלה והצל. קישקוש שמאלני שנועד לעשות פרובוקציות. גורם לי להתגעגע לניתוחים האינטיליגנטיים של ניסן שור.

DoubleD

New member
../images/Emo45.gif

לא חדש לי שהמסר שלהם עבר.. אבל גם עבר גבולות. לא קראתי את הכתבה או מה שזה לא יהיה אבל לפי התוכן של התגובות צריך לומר ולהוסיף שאנשי העולם הם שונים וכל אחד עם דרכי חשיבה שונות ואין מה לעשות. יש שרואים בזה מסר מחאתי על החברה ויש שרואים בזה הסתה תאכלס זה לא אשמתם של האומנים אלא של הקהל שמפרש דברים לא תמיד בצורה שרצו האומנים מלכתחילה. לא זוכרת כבר מה רציתי להגיד אבל אין לי פיתרון בכל מקרה..אה כן.. LisTeN. |נשיכה|DouBle-D-

EmGee

New member
אם מדברים על נעמי שמר, גם לה היו

מסרים ימניים בשיריה. לדוגמא: על כל אלה-שיר שמוחא על הנסיגה מסיני ב79-82

BIGO-G

New member
זוהי טרפה

אין טעם להטפל לסאב והצל, הם באמת עושים הרבה נזק במילים שלהם, אבל יש היצע ויש ביקוש, העם טיפש לא אשמתם. אני בטוח שהם לא מתכוונים לרע, ובמקום לבקר את המוזיקאים שאומנם יש להם כוח למה לא לבקר את מי שמוציא את הפאשיזם הזה לפועל?

DJ$upreme

New member
אני מסכים שהטרפה כאן היא בעיקר

אצל צוות המוחות שעומד מאחורי השיווק של המוצר הזה, אלא שכאן שהמוזיקאים עצמם מובילים את מערך יחסי הציבור של עצמם, ולצורך העניין גם עטיפת הסינגל עוצבה על ידי אחד מהם (על פי הקרדיטים). אז האבחנה שלך לא מוצלחת כל כך במקרה הזה.

למעלה