חובה לקרוא

חולוני

New member
אני לא שמאלני.

אבל סאבלימינל טיפש (וגם הצל) והמוזיקה שלו ושל הצל מסריחה. ואני לא מעריץ את הדג נחש.

da^Lord

New member
מילא תגיד שהמוזיקה מסריחה..

וואלה אתה לא אוהב אותה, אז היא מסריחה בעיניך.. סבבה. אבל, סאב לא טיפש. ההיפך, תראה לאיזו הצלחה הוא הגיע, והכל בזכות עצמו.. בלי עזרה מסביב. אדם טיפש לא היה מצליח לעשות את זה. וכמו שאני מכיר אותו, הוא ממש לא טיפש.

da^Lord

New member
אוי... זה כבר בושה.

כמה זמן אתה בפורום הזה? לא מעט.. ועדיין אומר :סאבלימינל מקבלים?????????????????? תסלח לי זה כבר מראה מה אתה יודע. והטקסט של בית-הספר הישן באמת אחד הטובים של סאב. (חוץ מהטעות הלשונית הקטנה ,אבל אני לא מתייחס אליה)

חולוני

New member
התכוונתי אליו ואל הצל.

אם זה היה כ"כ קשה להבין. ומה הקשר כמה זמן אני נמצא בפורום הזה?

rockninja

New member
אחי לדעתי....

מה שאמרת על לאהוב את המדינה, נכון מסכים איתך. עדיף שיגדל דור שאוהב את המדינה ולא אחד שבמעדיף לברוח לאמריקה (למרות שהאהבה הזאת לא צריכה להיות קיצונית- למשל צריך לוותר על כל מיני התנחלויות מגוחכות). בקשר לשיר הבית ספר הישן... אחי הבנת בכלל מה השיר אמור להביע? לא נראה לי שהוא מדבר פשוט על איך שבית ספר היה פעם ואיך הוא היום (כאילו בן כמה סאב כבר 26? אני לא חושב שבתי הספר במדינה השתנו כל כך מאז התקופה שלו). נראה לי שהוא ניסה להעביר פה איזשהי מטאפורה אבל לא ברור לי על מה הוא מדבר... הוא בעצמו נראה לי לא יודע... כי לפעמים הוא מתחיל לדבר יותר מדי ספציפית על בתי ספר מה שהורס את המטאפורה... בקיצר לא נראה לי השיר הכי חכם בעולם... בכלל לדעתי האור מציון דיסק די עלוב, אהבתי בו איזה 5 שירים ולא יותר אבל עזוב זה לא הנושא... אה ואחי תבדוק מסרים

Mr Darkness

New member
אני כן הבנתי על מה הוא דיבר בשיר

ופעם הוא אפילו אמר, שהכוונה היא לדור של אבא שלו לעומת הדור היום וגם אני טוען שהאהבה הזו לא צריכה להיות קיצונית (גם אני בעד פינוי של אפילו יותר מ"כמה התנחלויות"). בוא אני אעשה לך מעין פירוש לבית שציטטתי לפני כן: "הצלצולים בבית ספר הישן היו פשוטים היום צלצולים יותר חשובים משיעורים"- היום לא חשובים הדברים העיקריים, אלא הטפלים. "והחומר שנלמד בכיתה לא מענין ומעאפן אחרי שנייה נהייה משעמם"- כאן אני לא חושב שיש כוונה למטאפורה... אני הבנתי שהיום לנוער לא אכפת ממה שלומדים, והכל "מעאפן". "כי אז BUT למורים היה כבוד"- אין מה להסביר... פעם היה כבוד למורים "איך שבאו ללמד, אנשים רצו ללמוד"- שוב.. אין כ"כ מה להסביר "ותראו איך מורים היום עושים לך טובה היום ללמד זה לא מצווה זה עבודה"- כנ"ל. "אין אהבה, אין כבוד, כולם רוצים שינוי"- אין כבוד בין אנשים (או אולי הכוונה ספציפית לתלמידים? או לתלמידים ומורים?). ואני דווקא סולד ממה שהוא אמר שם- "כולם רוצים שינוי", מכיוון שזה ליגיטימי שרוצים שינוי בדברים שמשעממים (לדעתם של בני הנוער). בנוסף, אני לא חושב שאין כל רע בשינויים. "עומדת להיות כאן אנרכיה וזה חרא של עיתוי"- כל אחד עושה מה שבא לו, אין סדר, וזה לא הזמן המתאים לכך. "ההשפעות וזה תלוי כבר הלכו 2 דורות"- את המשפט הזה אני חייב להודות שלא הבנתי "למה לקטנים יש שאיפות- שואפים לריאות"- מדבר בבעד עצמו "עזבו ת'כלליות, אני מדבר על השטויות"- הכללה לקראת מה שאנחנו עומדים לשמוע בשורות הבאות "מגרש החניה נהיה תצוגת מכוניות לפרחות קטנות שמרימות ת'חצאית כדי שחתיך במכונית יוכל לקלוט את החזית"- זה פשוט מדהים. על זה אני מדבר. זה כל כך נכון... "העולם נהיה מסומם, קוראים לזה פנאן"- פה הא מתבטא נגד שימוש בסמים. כאן אני חייב להודות שאני נגד השורה הזו, ועל זה בדיון אחר. "למי יש ב.מ.וו למי רנו מגאן"- רק היוקרה והאיכות מעניינת את הנוער. "כולם עם קוצים ופרנצ'יקי זקן ולפחות 400$ בילאבונג של בגד ים"- כולם נראים אותו דבר, ואת זה הוא אפילו אומר בשור ההבאה "ואיך לא נמאס להם להיות אותו דבר כמו אותו פס יצור שלא נגמר" "אומרים: החיים קשים- אז סוחבים עאלק, כל מה שסוחבים פה זה ת'סטארטק"- זאת שורה גאונית.. אולי הגאונית ביותר בשיר. זה פשוט כל כך נכון... הפתגם הזה "החיים קשים- אבל סוחבים", שמשומש ע"י הדור הקודם בעיקר, לא נכון כבר יותר היום- מה ש"סוחבים" היום זה את הסלולארי... פשוט משפט מדהים! לסיכום.. באמת שזה שיר מדהים... ולדעתי גם האלבום כולו מדהים אהבתי כל שיר ושיר בו...

חולוני

New member
מה ש"פירשת" זה ברור מאליו..

והטקסט עלוב...כמו כל הטקסטים שלהם. ומה גאוני ב"החיים קשים - אבל סוחבים" חוץ מקלישאה ישנה ומשומשת בפעם המיליון? עצוב מאוד אתה חושב שאיזהשהוא משפט בשיר העלוב הזה גאוני...

Mr Darkness

New member
אני יודע שזה ברור מאליו

לכן לא מצאתי כל סיבה לפרש, אבל אם הבנאדם אמר שזה לא ברור לו, רציתי לבאר את זה ולדעתי זה משפט גאוני!

חולוני

New member
מה עם "הכדור הוא עגול"..

ו-"כדורגל משחקים 90 דקות" ו-"לדרבי חוקים משלו" - גם גאוני?

rockninja

New member
התכוונתי שלא הבנתי מה הכוונה הנסתרת

לכאורה בשיר... מה המטאפורה. כי חשבתי שהוא מדבר על משהו יותר חכם מסתם השוואה בין בצפר היום לזה של פעם. אבל כנראה שטעיתי. חפיף עדיין שיר טוב.

da^Lord

New member
הדימויים על הבי"ס משקפים את החברה

המורים הם ההורים ו/או המבוגרים שמהם לומדים. הדור הזה נהיה מפונק וחסר ערכים. זה מה שהשיר מנסה להביע.

חולוני

New member
הוא לא הראשון שמתעסק בנושא הזה.

ויש רבים מאוד שעשו את זה בהרבה יותר טוב ממנו, גם בספרות, גם בקולנוע, וגם במוזיקה. אין שום דבר גאוני בטקסט הזה..

rockninja

New member
אז למה הוא מתכוון כשהוא מדבר

ספציפית על דברים של בצפר, נגיד הצילצולים? או המורים שעושים טובה שהם מלמדים... זה לא ממש נשמע כמו ביקורת על המבוגרים של היום לעומת אלה של פעם. נראה לי שסאבלימינל בעצמו הלך לאיבוד בשיר הזה.

da^Lord

New member
נראה לי עישנת יותר מידי קיקס. ../images/Emo13.gif

סתם.. אתה צריך הסבר מפורט? טוב אם אתה באמת לא רואה את זה, אז אין טעם להסביר. אני סתם זורק עכשיו - אולי צילצולים= כסף.. על איך שהיום כדי להיות מקובל אתה צריך להראות שיש לך כסף, וזה יותר חשוב מהדברים החשובים בעלי התוכן. חוץ מזה.. לא נעים לי לפרש שירים של סאב, הוא לא ביאליק.. אבל השיר הזה באמת יפה בעיני מבחינת התוכן . ובעניין המורים שלא רוצים ללמד, היום ההורים יותר עסוקים בשלהם ולא משקיעים בילדים, ערכי המשפחה מתפוררים..

rockninja

New member
אחי איש חכם אמר פעם

Rob Schneider is... Kenny! או שכמו שסבא שלי נוהג לומר: na na na na I made you eat your parent מכאן אתה בוודאי יכול להבין דבר או שניים (רמז). אחי אני מכיר אותך כבר כמה זמן?.... שנה? שנתיים? נייר תועלת. סאמא שלך יא פילופינית מזדרגגת יבוא לא חוקי פגום אמרתי לך לנקות את החרא של הזקנה, לנקות, ל-נ-ק-ו-ת! clean clean נו תעשי משהו רבאק כן יופי לא את זה יא מפגרת את החרא, את החרא!!! לא אל תתני לי את זה! אני לא ישלם לך! אה פתאום הן יודעות מה מדברים הא? עלק לא יודעות עיברית. נראה לי שהפירושים שלך מעט חכמים מדי בלשון רגילה. לא נראה לי שסאב(לימינל) חשב על זה... הוא הלך בקטע של בית ספר ישן מול חדש, מאין מטאפורה לאיך שהכל מתנהל היום לאיך שפעם (סוגריים) ופשוט נסחף עם הקטע של הבצפר להעביר דברים לא קשורים כמו זה שלכולם יש קוצים, יש מלא מורים גרועים, כושי זאת מסתבר לא מילת גנאי, אין הרבה רנו בארץ וכו'. מכאן אפשר להביא את השורה הבאה- ברטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט

da^Lord

New member
ככה זה..

נראה לך שפיקסו היה כזה אומן דגול? פשוט המשקפיים שלו היו שבורות והוא ראה את הכתף מחוברת לראש ואת האף יוצא מהגב.. מי שהפך את זה ליצירת אומנות הם הפרשנים . אבל בכל מקרה, בית ספר ישן זה לא סתם בית ספר, זה oldschool, תקופה בהיפ-הופ.. אז אולי סתם הוא משווה בין הדרך שפעם עשו ראפ להיום, או אולי אלף דברים.. מה שיפה במוזיקה ובאומנות (למי שמעז לקרוא גם להיפ הופ אומנות) הוא שכל אחד רואה אותה בדרכו ומפרש אותה כמו שהוא רואה את זה.. ולא בהכרח לפי איך שהאומן חשב, כי לא תדע מה הוא חשב עד שתשאל אותו.

RunNGun

New member
מה גאוני? השורה שבאה אח"כ

"כל מה שסוחבים פה זה ת'סטאר-טאק" הבנת?

למעלה