חדש

ormayo

New member
חדש

שלום, אני לומד מדיטציה טרנסנטרלית בשיטת מהרישי, אני לומד עם דוד דורון ואלכס קוטאי, מקווה להנות

ormayo

New member
איך המדיטציה...

זה ממש משחרר זה פורק לחצים, זה נעים, כמובן שאני לא הכי טוב במדיטציה, אבל יש אצלנו שמרחפים (כן כן).... (לא מרחפים שעות, אלא שניה עולים ושניה נופלים) אני מאוד ממליץ ללמוד...

ראית פעם

את מייקל גורדן?
כל חובב כדורסל מושבע יגיד לך שהוא מאמין בכך שגורדן (או בכינויו אלוהים) defies gravity או בעברית צחה מתעלם מכוח המשיכה. בערך למשך שנייה אפשר לחזות במעופו שנדמה שונה משל בן-תמותה רגיל. שנייה נוספת שנמשכת נצח. אשליה אופטית? סתם אמונה? לא בטוח בכלל

ormayo

New member
אני מוכן להתערב איתך

תראה, הם פשוט מתרוממים, לא למטר, ל 10 סנטימטר ושוב נופלים חזרה יש להם מזרונים

NAVVAN1

New member
עד שקראתי את שהבחור הנחמד כתב

לא קישרתי את המהרישי לחווית ההתרוממות שבמדיטצה, סליחה על הבורות כן אני מתעניין. שנים אני עושה מדיטציה, לטרות קישור עצמי לחווית עכשיו, להתכוונות לריכוז ( בכדי לא לפתוח בוויכוח כל אומר סמ..די)לרמות שונות בסוגי טכניקות שונות, מעולם לא הבנתי צורך, רצון, טכניקה, של תהליך ההתרוממות במדיטציה, למען אמת חשבתי זה יותר לתהליך יוגי, ופחות למדידטטיבי. יודע שחכמים קדומים נמנעו במודע להשתמש בכוחות נוספים שצברו תוך כדי תהליך התקדמות לריקות. אשמח באם תסביר את החשיבה בתהליך, האם היא חלק מרכזי מדיטטיבי, האם היא מ/אל תהליך נפשי?, חשיבתי?, גופני? האם יש לה בסיס קדום? ועוד, מנקודות שוודאי לי שאני לא יודע לשאול עליהן. בברכה

האם האדם יכול לעוף כמו ציפור?

בתגובה לשאלתך. התעופה היוגית של מהרישי. היא אחת מטכניקות הסידהי, לפי היוגה-סוטרה של פאטאנג'לי. טכניקות מהרישי סידהי הן טכניקות מתקדמות של המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). בלי לחוות את מצב התודעה הטהורה, האטמה, הטכניקות האלה פשוט לא יעבדו. הן אכן לא עבדו, למעט אצל בודדים, במשך אלפי שנים. חשוב להבין. כשהתודעה מתפקדת מתוך המקור שלה, מתוך העצמי, האטמה, מתוך השדה המאוחד של כל חוקי הטבע, הכל, אבל ממש הכל, אפשרי. קח בחשבון את עצמת התודעה שיכולה להתגבר על הכוח הגדול ביותר שמחזיק מאות מיליארדי גלקסיות בסדר מושלם. כוח הגרויטציה - הכבידה. מתוך רשימה מכובדת של 'סוטרות' של פאטאנג'לי, למה התעופה היוגית מוכרת יותר מתירגולים אחרים של הטכניקות הסידהי? אם זה מעניין מישהו, אכתוב על כך. לפני מספר חודשים אינקה הסב את תשומת לבי לכתבה של נשיונל ג'אוגרפי. שם הכתבה היה: "כוחות על-טבעיים". אחד הדברים שהוסברו וצולמו שם היתה הטכניקה הזו. אינקה התבטא אז במלים: "....רציתי לספר לך שראיתי אתמול תוכנית בנשיונל ג'אוגרפיק ובה הוצגה גם התעופה היוגית באוניברסיטה של המהרישי. סופר שם שלתעופה 3 שלבים. בראשון הגוף מקפץ באופן ספונטאני מרוב אושר, בשני יש האטה של הנפילה כריחוף קל, ובשלישי תעופה מלאה. עוד סופר שהתנועה מודה שבנתיים אף אחד לא עבר את השלב הראשון. אגב, התוכנית עסקה בכוחות על טבעיים, והיוגים המקפצים בהחלט נראו מאושרים באופן שאינו ניתן לזיוף...."

אגב. בסרט של נשיונל ג'אוגרפי

(וגם לא בסרט, בתירגול היומיומי), הגובה הוא גם מטר ויותר. אבל. אתה צודק. אפילו מילימטר אחד שהגוף "מנצח" את הגרויטציה זה המון. שלא לדבר על ה-Bliss. האושר העילאי שמלווה את התירגול.

לא לגמרי מדוייק.

כי זה ההבדל הפחות משמעותי. בין סוטרת התעופה לבין הסוטרות האחרות של פאטאנג'לי. האושר שמלווה את התרגול, אושר עליון, מרוכז, נפלא. אושר שממלא כל נקבובית, כל תא בגוף ומפעפע מתוך התודעה, באמצעות התודעה ואל תוך התודעה - זהו ההבדל השני. אפילו אתה הבחנת בו (ללא כל אפשרות לחיקוי, כמו שהתבטאת). ההבדל השלישי הוא מה שקורה אובייקטיבית בזמן התרגול. כשמחברים את המתרגל למכשור שבודק באופן אובייקטיבי את פעילות המוח שלו, את הפעילות הגופנית - חילוף החומרים, רמות שונות של מרכיבים ביוכימיים וכד', מוצאים שהגוף עולה לאוויר בדיוק באותו שבריר של שנייה שבו שמוח מתפקד בצורה המסודרת, המלוכדת, הקוהרנטית ביותר והגוף נמצא אז במצב העמוק ביותר של מנוחה. כמעט אפס חילוף חומרים. מה אומרת התנסות זו בצורה אובייקטיבית? זה אומר שהגוף עולה לאוויר בדיוק באותו שבירי של שנייה שבו אנו מתנסים במודעות הטהורה, בתודעה הטרנסנדנטלית, בשדה מאוחד של כל חוקי הטבע, באטמה, בסאמאדהי. פירושו של דבר, שאנחנו מרגילים את הגוף לחשוב, לתפקד, לפעול מתוך הרמה הטרנסנדנטלית. כשאדם מרגיל את התודעה שלו, את הגוף שלו, לרמה הטרנסנדנטלית, שוב ושוב, לאחר זמן מה, הרמה הזו מלווה אותו 24 שעות ביממה, זהו המצב המיוחד של הארה, של שימוש במלוא היכולת שלנו. תרגול התעופה היוגית הוא תרגול יעיל ביותר לפתח באופן מהיר, נוח, נעים ומעשי, שימוש במלוא יכולת, בכל הפוטנציאל שלנו. לחיות הארה. ההבדל הרביעי בין התעופה היוגית לבין יתר הסוטרות של פאטאנג'לי היא ההשפעה הסביבתית של המתרגלים אותה, על כלל האוכלוסייה. כשמתרגלים את התעופה היוגית נוצרת אצל המתרגל, כפי שכבר צייננו, רמה של שקט, סדר מושלם בפעילות המוח, שלווה, הרמוניה פנימית ואושר עצום. מאחר והתרגול מתבצע ברמת השדה המאוחד, אותה רמה בה הכל מקושר, כל בני האדם, כל תופעות הטבע, כל מה שקיים ביקום, למעשה את כל היקום כולו - הכל מקושר ברמה זו. אותו סדר, אותה שלווה, אותה הרמוניה, אותו אושר ואותה קוהרנטיות בהם מתנסים המתרגלים את התעופה היוגית, מתפשטים דרך השדה המאוחד ואל כל החברה כולה. היקף התפשטות אותן תכונות מבוכרות בחברה, יחסי לגודל הקבוצה המתרגלת. ככל שהקבוצה גדולה יותר, היא משפיעה על גודל גדול יותר של האוכלוסייה. סדר גודל של 8,000 מתרגלים, משפיע על אוכלוסיית העולם כולו.

אינקה

New member
לגבי ה"אושר" אין לי ויכוח

מכיוון שאני מכיר את המצב הזה על עצמי אני יכול לזהות אותו אצל אחרים. להזכירך, איני מתרגל את השיטה שלך כלל, מה שאומר שניתן להגיע לכך גם בלעדיה וגם להשפעה הסביבתית הכרוכה בכך. למעשה תרגולים רבים מביאים לכך. לגבי התרוממות, זה הכל תיאורטי ולכן מיותר. בשלב שהם מודים שהגיעו אליו עד כה הגוף מקפץ על ידי רפלקס הדוחף את הרגלים כלפי מטה. כשמישהו יגיע לידי ריחוף שאינו סובייקטיבי (אשלייה) אפשר יהיה לפתוח שוב את הדיון.

barak001

New member
יש לך 14,000 ש"ח?

כי את זה מלמדים רק בקורס ההמשך של מ"ט... אני הייתי קונה
, עדיף 600 ק"מ בציר X או Y, מאשר 10 ס"מ בציר Z

כל אחד עם סדרי העדיפויות שלו.....

10 ס"מ בציר Z אומר שהתודעה שלך הגיעה למצב כה מפותח, שהיא אדוניו של הכוח החזק ביותר ביקום. כוח הגרויטציה. שמחזיק ביחד את כל היקום. כל כוכב. כל מערכת כוכבים. כל גלקסיה. כל היקום עם המסלולים המדוייקים שלו. תאר לעצמך את התודעה הזו. אבל אתה רוצה במקום זה מכונית במחיר הסכום שציינת. זכותך. (בכוונה לא ציינתי מחיר כי לפי ההוראות החדשות של הפורום זה אסור.... אבל. אם מדברים על מחיר. המחיר כבר גבוה יותר....)

כן ולא

מסכים עם הציר האנכי. במשמעות השאולה של הדברים לגבי הכוחות, הפיזיקה של היום טוענת שכוח הכבידה הוא יחסית חלש חוץ מזה, שנינו יודעים מהו הכוח החזק ביותר ביקום שמחזיק הכל יחד

למעלה