חדש

בארס

New member
אני מניח...

...שאפשר לענות את אותה תשובה שנתת עכשיו גם לשאלה שלך. נראה לי שגם מה שלקשמי מציגה קיים וגם מה שאתה מציג. מי צודק? שניכם...חחח מה באמת נכון לפי ההינדואיזם?... צריך לשאול את שיווה ;) חימצון?...חימצון זה כאן ועכשיו. (גם במספרה של משה, אבל רק בשעות הפעילות)

אוף איתך ../images/Emo13.gif

קצת... נסחפתי מהמטרה המקורית
שהיתה להעלות לאוויר אפשרות לבדיקה עצמית כנה, בעצם למה אנחנו רואים מה שאנחנו רואים. ביהדות, בהודו, בעצמנו? השאלה האמיתית שלי היא לא "מהו הינדואיזם" או "מהי יהדות", אלא "מה אנחנו חולמים"

בארס

New member
תמיד אוף איתי.

ד"א יכול להיות שהתחלפו לנו התפקידים? ממתי אתה שואל שאלות? וממתי אני נותן תשובות? אתה יודע שאני אוהב שאלות ובעיקר שאלות אמיתיות אבל שאלות אמיתיות ע"פ רוב נקיות מ'דעות מוקדמות' שהן קרוב לודאי אספקט יסודי של ה'חלומות' שלנו וסליחה שהסטתי קצת את מהמטרה המקורית שלך (ואולי רק לכאורה) אבל התגובה שלי התיחסה למשפט אחד מהדברים שכתבת. העניין הוא שהרעיון שאנחנו 'חולמים' מבוסס על זה שיש מציאות ויש את הפרוש והתפיסה שלנו אותה (במיוחד במצב שאין לנו שום תפיסה שלה). אז לעניות דעתי אין "לנו" יסוד תפיסתי מוצק לפסול או לאשש "קיום של "גורו" בספירות אחרות"...במקרה הזה מדובר באמת ב...שאלה. אז בוא נשאל באמת...מה אנחנו רואים? ומה הוא 'אמונה'? ובל נשכח שעצם זה שאנחנו לא רואים, לא מעיד על העדרות או חוסר קיום של משהו אולי רק על זה ש"אנחנו" לא רואים.

מוישה אופניק

אהה לא קבעתי שאין או יש בספירה הזאת או במימד הזה אני אנסח מחדש את השאלה, כבדו אם אדם מתפלל לצדיק או לגורו אך ורק מכיוון שרכש אמונה קדומה והוא מקווה לחסד עליון, ללא יסוד תפיסתי מוצק - האם זו חלימה? אם אדם מאמין בגלגול נשמות או באל מתוך נוחות וכי זה מתקבל על הדעת - האם זו חלימה?
אה-או אני שואל אה-או אתם עונים אה-או האם זה פייר אה-או אתם לא יודעים
הממ..ראייה... סך כל שימוש בפקולטות למדעי החישה אמונה... השלמה עצמית של החלקים החסרים בפאזל

כל אדם..

כבודו במקומו רק אמרתי שחבל שלא מתקרבים יותר לטכניקות שיש ביהדות כי הן גדולות פי מיליון ואין כאן ויכוח כל אדם בדרכו הוא מבורך דרך אגב אם תבדוק בהלכה ואני לא דתיה אכן יש איסור לצחצח במברשתשיוצרה עלידי גוי רק לבדיקה וממש לא לויכוח איש איש באמונתו יחיה אור ואהבה

OriIdan

New member
אין כאן ויכוח?

את קובעת עובדה מבלי להסביר אותה. למה את אומרת שאין ויכוח שהטכניקות של היהדות הן גדולות פי מליון? האמת שיש ויכוח. אני מעולם לא שמעתי על הטכניקות הללו (ואני כן בא מבית דתי למרות שאני לא דתי) לגבי הקשקוש של אינקה על המנטרות, לא מדובר בשמות של אלים הינדים. מכמה סיבות: 1. המנטרות מקורן בוודות שהן הרבה יותר ותיקות מהדתות בעולם 2. אם היית מכיר את התרבות ההודית יותר לעומק היית יודע שאין שם אלים אלא אל אחד.

annandi

New member
גם בוודות יש שמות של אלים

בכלל הרבה מההמנונים בריג וודה, כנראה הוודה המוקדמת ביותר שקיימת (אני מסייגת כמובן), הם המנונים לאלים השונים כמו רודרה (האל הנוראי, שכנראה הפך עם השנים לשיווה במיתולוגיה ההודית), אגני (אל האש), סומא (האל של המשקה סומא, משקה שהשתמשו בו כנראה בטקסים דתיים והוביל לחוויות רוחניות חזקות), אלי הסירה וכדומה. לדוגמא בית אחד מהמנון לאגני: I pray to Agni, the housholder priest who is that god of the sacrifice, the one who chants and invokes and brings most treasure אני אכן מסכימה שבתרבות ההודית לגווניה, אכן יש אמונה בכוח אחד בבסיס המציאות, ואלים הרבים מציינים אספקטים שונים, אבל זהו אכן נושא מאוד מורכב ורב פנים.

OriIdan

New member
לא לפי הפרוש שאני למדתי

נכון שאם מסתכלים על הוודות כעל סיפורים אז לכאורה אפשר לחשוב שמדובר על סיפורים אליליים. אבל מאחר שהוודות נכתבו הרבה לפני הולדת הדתות לא סביר שמדובר על אלילים. הוודות מדברות על כוחות (דווטס) שהיו כאלו במעבר שפירשו זאת כאלילים. אבל לא מדובר כאן באלילים כי אם בכוחות. אגני משמעו אש בסנסקריט, לא אל האש. סומא אינו אל כי אם חלק מהגוף שלנו. רודרה אני לא זוכר מה הפירוש, אולי דניאל יכול להסביר. הבעיה עם הוודות היא שיש המון המון פירושים שנעשו על ידי אנשים שלא הבינו לחלוטין את שפת הסנסקריט. ראינו כאן בפורום הרבה פעמים התיחסות ליוגה סוטרה שכביכול מדברת על ריכוז בעוד זה כלל אינו נכון.

מ נ ו ר ה

New member
בעניין סומא

זהו נוזל שהגוף מיצר בתהליך המדיטציה הטרנסנדנטלית, והשפעתו על הגוף מבורכת.

מתוק..

זה שמעולם לא שמעת זה כבר סיפור אחר... דבר שני אין לי מושג על איזה מנטרות אתה מדבר לא זכור לי שדיברנו כאן על מנטרות דבר שלישי אל אחד או עשרה לי יש אחד וגםעל זה לצערי לא זכור לי שדיברנו ולא אין כאן ויכוח אולי לא למדת מספיק שכאשר מנהלים שיחה מנהלים אותה באהבה בלי ויכוח אולי תברר בספרים של ההודים או כל האחרים כי ביהדות אני מכירה דרך אחרת..

לקשמי

New member
מה שקצת מוזר לי...

ואל תקחי את זה באופן אישי, אני לא מתכוונת לתקוף אבל מה שתמוה בעיניי... את מדברת על יהדות וכותבת באינטרנט בשבת?

ממש לא אישית

אני לא דתיה זה דבר ראשון ובוא תגדיל ראש לא צריך להיות דתי כדי להיות אדם טוב או להיות מורה למודעות עצמית מזה8 שנים אם זה מספיק לך..

לקשמי

New member
אני מסכימה שלא צריך להיות דתי

כדי להיות אדם טוב. יתירה מזאת, יש הרבה אנשים חילונים שהם פי אלף יותר צדיקים בעיניי מאנשים שקוראים לעצמם "דתיים". אבל לא זאת הייתה השאלה שלי. את מגדירה את המדיטציה שאת מלמדת כמדיטציה יהודית. רק רציתי להזכיר לך שיהדות היא דת, מה לעשות. ובדת הזאת, כאשר מדברים על תורת משה, אז בתורה הזאת יש עשרת הדיברות. אחת מהן היא: "זכור את יום השבת לקדשו" וגם נאמר בקשר לשבת: "לא תעשה כל מלאכה". זה לא קשור ללהיות טוב או לא טוב או ללמד או לא ללמד מדיטציה. יהדות היא דת. וכמו שאני לא מבינה למה יש אנשים שקוראים יוגה למה שהם מלמדים כשלמעשה הם מלמדים התעמלות, ככה אני לא מבינה למה להכניס את המילה "יהדות" למדיטציה ומה הקשר של המדיטציה ליהדות אם היא לא כוללת את היהדות בתוכה.

בפשטות?

כי אני יהודייה נקודה. ובקשר למה שאני מעבירה אני מאחלת לכל העולם להעביר מלטפל בחולי נפש ועד לחלק אוכל לנזקקים יהדות היא לא רק דת היא לאום ודרך אגב הפירוש של מדיטציה ביהדות היא התבודדות שבת קסומה עם הרבה אהבה!

OriIdan

New member
האם נראה לך שאני מתווכח?

על מנטרות לא את דיברת אלא אינקה. בהודעה שלי עניתי על שתי הודעות יחד. חבל שאת ישר תוקפת. אני לא התכוונתי להתקפה.

elike

New member
וזוהי בדיוק הבעיה

היהדות לקחה דברים נפלאים ,ידע נפלא,שסולף ע"י כל מיני"חכמים",המוציאים פיסקי הלכה מטומטמים. את באמת חושבת שהאלוהים התעסק עם איזה מברשת שיניים היהודי יצחצח את שיניו? או לחלופין אם אדם יחטט באפו בשבת ויתלוש שערה מאפו הרי"חילל שבת". ועוד כהנה וכהנה שטויות,שבמרוצת אלפי שנים סילפו את הכיוון שאליו צריך אדם לכוון צעדיו. אדם צריך שיכוון צעדיו אל האחד,וכל דרך אפשרית,לנכס את האלוהות ליהדות או לדת אחרתזה פשוט זילות. ד"א כל המדיטציות שכתבת למעלה קימות כמעט בכל אסכולה רוחית המכבדת את עצמה,מה שאומר כי היהדות אינה יוצאת מן הכלל גם במקרה זה. אם היו משכילים ללמד את הקבלה שבה ,בה מצויה החוכמה האמיתית של היהדות בה מצוי הלימוד ה"אמיתי"של אדם את עצמוואולי ,אולי משהו מהאלוהות יחשף בו. זה לא משנה איזה כלי ניתן בידינו על מנת לשפר את עצמינו,אם הוא יהודי,סופי,,נוצרי,או אינדיאני.כל עוד הוא תורם להתפתחות הוא מבורך!!

בוא תנשום רגע..

אני מדברת אך ורק על ואהבת לרעך כמוך וההלכה כתובה לא דיברתי על קיצוניים למינהם,גם אני לא מקבלת את הקיצוניות אבל אם קצת ולו קצת תעמיק בדברים תבין שכל הכוונה היא לדברים שיש בהם עניין ולא סתם המצאה מטופשת של עוד קיצוני שהחליט כי אסור!!!!!!!!!!!!!! דרך ארץ קדמה לתורה אבל למה לחפש בחוץ כשיש לך ארמון בבית? אין ספק כולם בני אדם וישנם הרבה כלים ושכל אחד יבחר לעצמו!!!!!!!

למעלה