חדש

elike

New member
ואהבת לרעך.......

בהחלט כלל גדול ,עובדיה יוסף הוא לא איזה קיצוני תמהוני הוא נחשב חכם"גדול",כנ"ל גם הרב אליהו.אלה אינם קיצונים,אלה סימלי היהדות בת זמננו. יפה שאת לוקחת מה שנוח לך מתוך היהדות וקוראת לזה ארמון,אך זיכרי כי הוא רק שלך!!! וזוהי רק ההמצאה של תודעתך. "קול באישה ערווה"גם את זה היית לוקחת לארמון שבנית? "ואהבת לרעך כמוך",זוהי התורה כולה: הבסיס-כמוך(ראשית למד מי אתה)כאשר תדע מי אתה,תוכל לדעת מיהו חברך. ואהבת-כל מילה תגרע.....אחדות,אלוהות

'ואהבת לרעך' היא מציאות חיים

ברמת תודעה מסויימת. מה שנקרא תודעת אחדות. או בראהמי צ'טאנה. אז (ורק אז) אתה חווה כל הזמן את מה שמחוץ לך באותה צורה בה אתה חווית את עצמך 2 מצבי תודעה קודם לכן. המצב שמהרישי קורא לו 'תודעה קוסמית'. המצב שאתה תארת "תדע מי אתה". במצב הזה עדיין אין אחדות בינך לבין מה שקיים סביבך.

אליק ../images/Emo13.gif זה עידן הניו אייג'

כל אחד עושה דת לעצמו ומנכס את מה שמתאים לתפיסת עולמו זה מה יש הסיפור המוזר יותר מתחיל כאשר באים וטוענים - מה שאני מחזיק הוא-הוא הדבר, העליון, האמת, הכי הכי טוב, זה הרי כל כך אנושי (מבחינת האגו) לעשות את החלוקה הזו. דבר מובן בהחלט, ורובנו נופלים בו בשלב זה או אחר אבל.. כשהנעל מתאימה

elike

New member
תודה על השיעור

מענין איך הצלחת לזהות את עצבנותי,לא נראה לי שמשהו מדברי נאמר בכעס או בעצבים.

מ נ ו ר ה

New member
מהם המקורות ביהדות למדיטציה?

המלה מדיטציה לא הוזכרה ביהדות כל עוד לא הובאה מן המזרח. במזרח יש מסורות עתיקות מאד של תרגול מדיטציה. היהדות - עיקרה תורת משה. וכל היתר - פרשנויות והתפתחויות מאוחרות. בהשפעת תרבויות זרות. חלקן הביאו ברכה ליהדות, וחלקן.... השיטה שאת מלמדת מה יהודי בה?

הנה..

המקורות ותברר קצת לעומק ביהדות מדיטציה=התבודדות וכן הבעיה הגדולה של כולם לחפש במחוץ ולא מבפנים..

מה פרושו לא מוזכרת... היא נמצאת

בקריאת 'שמע': ..."והגית בה יומם ולילה..." הלוא רבים אומרים. הגות = מדיטציה. הפסוק אומר בפרוש: מדוט בבוקר ובערב.... שאלתי פעם איזה רב. איפה, בכל התורה, בכל התנך, כתוב על חבישת כיפה? 'כתוב', הוא השיב '"...וילך אברם..."' שאלתי, 'נווווווווווווווו?' 'אתה מתאר לעצמך שאברם הלך בלי כיפה?'

לטוס לחלל מישיבה על מזרון

אפשר ע"י מדיטציה לטוס לחלל או שבשביל כך צריך להיות אסטרונאוט? הכל טוב והכל יפה.. להגיע למצב מדיטטיבי ברגעים אלו זה ענין שברומו של עולם.. אבל לחיות כך זה כבר ענין של יום יום.. בהררית עושים מדיטציה יום יום כל היום..ורבים על חניה. תרגול טוב הוא גם במעשים היומיומיים..

OriIdan

New member
אני לא חי שם אבל הייתי לא מעט פעמים

אין שם בעיות חנייה, זו לא עיר... אז גם אם אנשים רבים זה לא על חניה. האם אנשים רבים שם? כן אבל הלוואי שכל מריבה הייתה כמו שם, הכל הרבה הרבה יותר רגוע.

למעלה