חדש

בכול מקרה אני שמח שנשארת קצת...

ובאמת אנחנו ממשיכים קצת לדבר ... אפילו שתשושים ... זה לר כל-כך נורא זו כבר הודעה שנייה שלך שאני מסכים בה אם חלק מהדברים שוב את צודקת אור ואהבה בשבילי הם אכן רק מילים מעבר לכך את זמנך אני לא יכול לבזבז ... הוא לא בידי את יכולה בכול רגע לכוון אותו למקומות אחרים אני מאוד מעריך את הפעילות שלך מול, חולי נפש נזקקים חסרי בית,חסרי אוכל,נוער במצוקה,וחולים סופניים יחד עם זאת עם זאת אני לא רואה בה איזה סוג של חסינות מהצורך להביט באיכות הקשרים שלך עם אוכלוסיות אחרות כגון זו שכאן בפורום אם היית שואלת אותי כאשר בן אדם אומר לי משהו כמו - "אני מקריב את כול חיי" .... אני רואה בזה יותר בעייה מאשר מעלה אבל בטח לא היית שואלת אז נעזוב את זה פה

טוב, אפשר להגיד שדי ענית לי...

נסכים שאני לא מסכים
העניין פה הוא שאת קובעת מי ומה אני. רק אני יכול לדעת מי אני. את גם מנסה להסביר לי מה אני לא יודע מציע לך לשים לב לסיבות שבעטיין את נוהגת כך אחת מהן כנראה היא ש"מאוד חשוב שנלמד קודם מהבית" כשאנחנו נצמדים להגדרות, תוויות, ותורות ואמת, אנחנו רוצים שגם סביבתנו תכיר בכל אלה. מדוע? הבית שלי מסתבר שונה מהבית שלך. מן הסתם. הבית שלי הוא ייחודי (וככה זה צריך להיות). הוא אני. ואי אפשר לקטלג אותו חוץ מזה, אף אחד ואף תורה אינם "זרים" לי. יש כאלה המרגישים קרובים יותר, קרובים יותר לבית(?) אפשר לחוש בכך - כמו מגנט בקיצור, לא נראה לי שאנחנו משדרים על אותו גל, לפחות בשרשור הזה

OriIdan

New member
אני לא בטוח שזה נכון

לפחות לגבי מה שאומר מהרישי אני בטוח שאין קשר בין זה לבין התרחקות מהדת. מהרישי הדגיש לא פעם ולא פעמיים שהוא מלמד טכניקה. טכניקה בלבד. האם טכניקה מרחיקה אותך מהדת? אולי לפי זה תגידי שזה לא בסדר לצחצח שיניים במברשות שיוצרו על ידי הגויים
מעבר לזה, מהרישי אמר מספר פעמים שאדם צריך לחיות לפי התרבות שלו והדת שלו ולא להמיר את הדת. זה לגבי מהרישי, לגבי אושו אין לי מושג אולי אחרים בפורום יכולים להרחיב על זה.

אינקה

New member
המנטרות אינן שמות של אלים הינדיים?

קראתי פעם את המהרישי אומר שכל צליל עושה את העבודה, אבל בשל המסורת הוא משתמש בשמות של אלילים מהדת ההינדית. מבחינת היהדות זו בעייה רצינית וגם מבחינת דתות אחרות, ויש כאלו שאומרים שזו הסיבה שהוחלט לשמור את שמות המנטרות בסוד.

אינקה

New member
באינטרנט כמובן

כשהתחיל הרומן של המ"ט עם הפורום הזה עשיתי חיפוש על הנושא של המנטרות כדי לנסות ולהבין על מה מדובר ולמה הן מוסתרות, אז גם פגשתי את הציטוט הזה. אם זה מאוד חשוב לך את יכולה לעשות חיפוש עם המילים מנטרה מ"ט ואלים, באנגלית כמובן.

מ נ ו ר ה

New member
האינטרנט...

זו כתובת מאד לא מדויקת. מי שרוצה לצטט את מהרישי, שישמע את מהרישי עצמו. בטלפון שבור, ובמיוחד כשהכוונה לפגוע, הדברים בודאי משתבשים .

אינקה

New member
גם אני התפלאתי שדני מצטט אותו כאן

אם ארצה לשמוע אותו אדע היכן למצוא, ובנתיים בהחלט יתכן שדני יוצר כאן טלפון שבור ולא מחמיא למהרישי.

לפני שנה בערך

כתבתי משהו בפורום הזה, שמסביר מעט לגבי המנטרות של המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). כתבתי גם. שיותר על הנושא של המנטרות של TM אני לא הולך לכתוב. אז זהו.

לקשמי

New member
לידע כללי:

גם בהינדואיזם מאמינים בקיומו של אל אחד. ה"אלים" בהינדואיזם הם לא אלילים אלא רק אספקטים שונים של אותו האל. כל "אל" מייצג תכונה או אספקט שונה של אותו האל: כך למשל האל שיווה מייצג את האנרגיה ההורסת שביקום, שהורסת את הישן למען בריאה וצמיחה מחדש, האל וישנו מייצג את הבריאה וההתחדשות וכו'. כולם בעצם אחד, מייצגים את אותו האל ולא נבדלים זה מזה. גם ביוגה (הדרך שאותה אני מתרגלת) יש חזרה על מנטרות "הינדיות", אבל אין הוראה לשמור אותן בסוד. האיסור הוא רק למכור אותן ולהפוך אותן למוצר מסחרי.

אולי אני טועה

אבל האלים המדוברים הם בשביל ההודים אלים או חצאי אלים של ממש, ישויות של ממש. ולא רק אספקטים מטאפוריים מן הסתם השורה התחתונה היא שהאלוהות המוחלטת שורה בכל אבל אם נגיד חוזרים על מנטרות כמו "הארה קרישנה", "אום נה שיווה" ואחרות (פשוט לא מכיר מספיק, אפשר דוגמאות?) - זאת לא סתם פנייה לפן אלוהי, אלא לדמות פרסונלית. אני לא שופט לטוב או לרע, מציאות או אשליה, אבל לדעתי זה נוגד את היהדות ואת שני הדיברות הראשונים. וזה כולל כמעט כל זרם של הינדואיזם/יוגה וגם חלקים נרחבים בבודהיזם שמתייחסים לדמויות כאלה ואחרות. מן הסתם, בפנייה למערב, יש התאמות מתבקשות ומרככות ככה נראה לי, לפחות. וברור לי שרוב רובם של האנשים כאן לא יסכימו...
והסיבות מובנות

לקשמי

New member
זאת טעות.

יצא לי להכיר את ההינדואיזם (וכן, ממש השבוע גם השתתפתי בחגיגות של חג הינדואיסטי - השיווה רטרי). המנטרות והאלים הם לא דמויות של ממש. הם רק אספקטים שונים של אותו האל. כל אחד מה"אלים" האלה מייצג סוג של אנרגיה מסוימת, תכונה מסוימת של האלוהות. (קשה לי לכתוב תכונה בהתייחס לאלוהים אבל לא מצאתי מילה יותר נכונה). כשחוזרים על המנטרה "הרה קרישנה" מתכוונים לאהבה אוניברסלית, כי קרישנה מייצג את אספקט האהבה שבאלוהות. כשחוזרים על "אום נמה שיוויה" מתכוונים להרס הישן על מנת לאפשר צמיחה והתחדשות. לנו כבני אנוש קל יותר להתייחס לדבר קונקרטי, מוחשי ולכן משתמשים ב"דמויות" כדי לבטא את האהבה והדבקות לאל. גם אם ההודים מאמינים שדמויות אלו אכן קיימות או שהיו קיימות בעבר, עדיין ההינדואיזם רואה את האחדות בכל ואין דואליות. הדואליות היא רק אשליה והשאיפה היא להגיע ליכולת לראות את האחד בכל השמות, הצורות והאספקטים השונים של אותו אל.

כן ולא

כולנו מסכימים על האחדות. אבל מה לעשות, חיים בדואליות. שואפים, ובינתיים נושפים חלוקה לצורות ונצמדים. אני בכוונה מדבר על איך בני האדם רואים את אלוהים כמו שאמרת - ההודים מאמינים... לדעתי (ואשמח שוב אם יתקנו אחרים) רואים בקרישנה דמות פרסונלית של ממש, כנ"ל שיווה, וכל הפחותים מהם בכל הרמות. מתפללים אליהם ממש. לכל כפר יש אל מקומי. זהו פגניזם בשילוב עם מונותאיזם. ובכלל "הינדואיזם" זאת תפיסה מאוחרת יחסית. איזם שמיזם
כמה מפשוטי העם באמת מבינים ורואים מעבר לפסל של האליל אליו נושאים תפילה לבריאות ושגשוג? לכן, אנחנו כמערביים, רוצים לשלב דת מערבית עם תורה הודית, אבל מעדיפים לדחוק הצידה את הפגניזם. והרי מה עשה אברהם - ניתץ את הפסלים או למשל האמונה שגורו גדול מהעבר עדיין חי בספירה אחרת ועדיין בקשר עם מאמיניו הלכה למעשה. אלו דברים הנוגדים את היהדות. כמו שנאמר כאן כבר, כל אחד לוקח מה שמתאים לו מכל דבר. אולי כך שלא יאיים על זהותו יותר מדי? not that there is anyhthing wrong with that

בארס

New member
נוגד את היהדות?

מה עם מנהג ביקור בקברי צדיקים ותפילה בשמם?

דת בת אלפיים שנות+++

היא עניין מורכב, בנוגע למקור, סמכות, תכולה ומה לא מתי ואיך התחיל מנהג קברי הצדיקים והתפילה אליהם? (השפעת תרבויות אחרות?) ואיך הרבנים גדולי הדור עצמם מתייחסים לכך? יש אזכור בתנ"ך? ומה דעתך על החלק הראשון - האלים ההודיים השונים? נוגד חמצון?

למעלה