חדש פה וצריך ייעוץ

חדש פה וצריך ייעוץ

שלום לכל חברי הפורום ,

שמי יצחק (שם בדוי) בן 25 ממרכז הארץ.
אני מכיר את בת הזוג שלי מאז היותי בן 17, במשך השנים היינו ידידים טובים. היא עצמה מצפון הארץ אך בשנים האחרונות התחלנו קשר.
אני עם הבחורה הזו שנתיים וחצי , היא בת 23 ועברתי איתה כל מה שאפשר לעבור, היא מכירה אותי יותר מל אדם אחר- עבר, הווה, סודות כמוסים ...

כשהכרתי אותה, היא הייתה כל עולמי. שנים שהתחמקתי ממנה, רציתי רק לגעת, רק לנשק.. אבל פחדתי מהמרחק הגיאוגרפי .
בסוף, החלטתי ללכת על זה, התחלנו לצאת, הכול היה נפלא.. באמת ! יצאנו 7 חודשים, טסנו לחול, הרגשתי שהיא הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים.
באותו חול הצעתי לה נישואין על הגשר, נתתי לה טבעת יקרה והבטחתי שאהיה שלה לנצח ואז הכול התחיל להיהרס .

עברנו לגור ביחד, היא הייתה בתקופת משבר בגלל הלימודים (פסיכומטרי) אני הייתי בתקופת משבר בגלל שעבדתי בעבודה שלא באמת רציתי .
שמתי לב שהיא מתעללת בי, נפשית .

קללות מרובות, איסור על יציאה עם אנשים מסויימים או פגישה איתם, אובססיביות ובקיצור - שתלטנות שהובילה להתפרקות נפשית שלי .
נפרדנו, היא לקחה את הדברים שלה ואני את שלי.

במהלך הזמן שלא היינו ביחד, כמעט חודש לאחר מכן, שכבתי עם בחורה מסויימת, אבל לא הייתי איתה.
בדיוק יום אחד לאחר שהייתי עם אותה בחורה, תוך ידיעה שלא נחזור, היא דפקה לי בדלת.
דפקה, נכנסה, התחילה לבכות "אני רוצה לחזור , אני אוהבת אותך ואני מצטערת , אני מבטיחה להשתנות !"

לא הסכמתי. לא יכולתי יותר לסבול את זה, הגרון נחנק, רציתי שתלך, המרדפים שלה אחריי בטלפון ובכל אמצעי אחר עלו לי בנפש.
ואז, החלטתי לספר לה. "שכבתי עם מישהי אחרת" . היא נשברה, זעקה בבכי, גרמה גם לי לבכות כי פגעתי בה .
היא ישנה איתי בלילה בספה, קמנו בבוקר והודעתי לה שאני לא אוהב אותה, בעיקר מתוך רצון שתלך כבר, כדי שלא אצטרך להתמודד איתה .

את התוצאה השגתי, היא הלכה, היא ניסתה להתקשר שוב בימים ואף בשבועות שלאחר מכן- אך סירבתי לה שוב .
יצאתי, ביליתי, הרגשתי "משוחרר" אך עם מועקה גדולה מאוד בלב, היא הייתה חסרה לי . ניסיתי לשחרר .

זה היה יום שבת, קמתי והתחלתי לבכות , הלכתי לים וישבתי שם עם מוזיקה באוזניים והחלטתי לחזור אליה .
החלטתי לחזור כשבועיים לפני טיסה מתוכננת שלה לארה"ב, כחודשיים לאחר הריב שגרם לפיצוץ של הכול .
חזרנו והיא הבטיחה שתשתנה, שהיא תפסיק לקלל, שהיא תפסיק לנבל את הפה, שהיא תפסיק להתעלל בי נפשית .

היא הפסיקה, הכול היה נראה טוב בהתחלה, היא הייתה הרבה פחות שתלטנית .
החלטנו להתחתן, סגרנו על אולם למרות לחצי הסביבה שלי שלא לסגור. סגרתי. היום אני מבין כמה טעיתי .

אתמול בלילה רבנו וכך היה :
לפני שאתחיל אוכל רק לספר שהיא כל הזמן דואגת להזכיר לי "בגדת בי עם ההיא, שכבת איתה ! בגדת בי" .
הזכרתי לה שלא היינו ביחד- אבל היא מתעקשת .

בהתעקשותה זו, היא דאגה להזכיר לי את זה (שוב) אתמול. ביקשתי לדעת "מה את רוצה שאגיד ?"
ביקשתי להזכיר לה "כשהחלטנו ביחד להתחתן הבטחת ל ישזה לא יפריע לך".
שמעתי ממנה רק "אני אשקול את הצעדים שלי, אם אני רוצה להתחתן או לא".

ידעתי שזה יהפוך לריב של לילה שלם ..
הגענו הביתה, מרוב עייפות מהעבודה החלטתי לחתוך לישון.
הלכתי לכיון המיטה, היא הלכה להתקלח. ניסיתי להירדם .
היא : "למה אתה הולך לישון ?! למה אתה לא מתייחס אליי ?!"
אני: "אין לי מה לומר, אני עייף תני לי לישון נדון על זה מחר בבוקר יש לי יום ארוך"
היא : "אני רוצה להבין למה אתה מתנהג ככה !"
היא התחילה לתקוף, תוך הטחת האשמות. אני החלטתי שאני לא רוצה לריב .
אני : "X, תירגעי , תני לי להסביר לך, ברוגע בלי לריב"

היא לא נתנה לי לסיים משפט, להיפך.
היא התחילה להתעצבן וכך גם אני - החלטתי שאני נשאר רגוע .
פרשתי לסלון והסברתי לה שאני לא רוצה לדון על זה.

לגבי מה שקרה אחר כך- כל השאר היסטוריה .
צרחות, הבטחה ש "סבא שלי יבוא מהקבר וישלם לך על זה !" ו.. "אתה תסתבך בעסק \אתה תקרוס\אתה תשלם על זה ביוקר !!"
חלפו להן 3 שעות של ריב בתוכן היא זרקה עליי נעליים וחפצים, הרביצה לי והטיחה בי "אתה אדם רע !!!!"
כל זה בהתפרצות שלה אך ברוגע מושלם שלי, נשמתי עמוק והחלטתי לנסות למשוך אותה להפסיק את הריב. זה לא הצליח .

3 שעות חלפו, היא יצאה מהבית וחזרה :
"אימא שלי אמרה שאתה צריך לקחת אותי לתל אביב" (3 בלילה, כן ?). לקחתי .
בדרך לתל אביב התפוצצתי, התחלתי לצרוח עליה שהיא מתעללת בי, צרחתי עד לב השמיים. עצרתי בצד הדרך בכביש המהיר.
היא יצאה מהרכב באמצע הכביש המהיר (!!!) רדפתי אחריה וביקשתי שתיכנס . נכנסה .

נסענו .
הגענו לתחנת הרכב ואז שוב התפוצצתי כי היא לא הפסיקה להטיח בי האשמות "אתה אדם רע" ועוד מגון רחב של התעללות נפשית .
חרף הפצרותיי ממנה "די , תירגעי כבר ! מספיק ."

במהלך ההתפרצות הודעתי לה שאני רוצה לבטל את החתונה, לבטל את הזוגיות ופתאום , אחרי שצרחתי והתחלתי לבכות , היא נרגעה (...)
היא נרגעה, התחילה לחבק אותי וניסתה לנשק, ביקשה שאירגע ושאישאר .

נמאס לי, כל השיגעון הזה בשביל שבסוף אני אבכה, אתפרץ. , שילך לי לילה שלם שיפגע לי בעבודה, בעסק ..
זה לא הריב הראשון, זה לא הלילה הראשון שהיא מאמללת אותי, אני מסביר לה וכל מה שהיא אומרת זה "אני אטפל בזה" .

היא אכן מטפלת, היא רצה לטיפול היום, לטענתה. שלחתי אותה לבית האימא שלה בצפון כי אני לא יכול לראות אותה, אני עלול לומר דברים שאצטער עליהם .
הסברתי לה שמפלס האהבה שלי אליה ירד, עד לאפס. כשחזרנו בפעם האחרונה כבר הרגשתי מוזר, הרגשתי שמשהו נהרס בי מבחינת האמון אך בעיקר האהבה המטורפת
שהייתה לי כלפיה .

נמאס לי, אני שבור, מצאתי לדמיוני את ה "אחת" אך התבדיתי, היא סובלת מבעיה שנקראת שתלטנות ולא מסוגלת לשלוט בה.
בחיים לא נתקלתי באדם שנהנה לראות אדם אחר מתפרץ בבכי, שנהנה לשגע אותו 3 שעות רצוף, שנהנה להתעלל בו למרות שהתחננתי אליה, ברוגע ..

תירגעי ..

הייתי חייב לפרוק, תסלחו לי על האורך .. אשמח לשמוע תגובות .

joejoe268

New member
נראה לי שטוב תעשה

אם תבטל את החתונה- לפי התיאור שלך מדובר בקשר לא בריא בלשון המעטה...
אם אתה לא אוהב אותה יותר, סובל ובוכה בקשר- למה להתחתן?
זה הזמן להיפרד ולעבור למשהו חיובי יותר, בונה, מקבל ומכיל.
בהצלחה

אתה כבר יודע מה התשובה

ובכל זאת, אספר לך משהו ששמעתי מהרבה גרושים -
להרבה מהם היה קול קטן בבטן, מין אינטואיציה, שלחשה להם לפני החתונה שזו טעות.
כולם השקיטו את האינטואיציה הזו וייחסו זאת לרגליים קרות של לפני החתונה.

אצלך זה הרבה יותר מאינטואיציה, והיא לא לוחשת.. היא מתפרצת מתוכך ומכה אותך בראש!
אז מה? תתעלם ממנה?

בהצלחה!

תגובה

גו'גו' - הסיבה שאני נשאר היא כי קשה לי לעזוב, אני לא מצליח לשחרר, יש בי עדיין צד שאכפת לו ממנה, אפילו אפשר לומר שנותרה מעט אהבה או הרגל שכוחו גדול .

היא התקשרה אליי מקודם, אומרת שהלכה לעשות טיפול הילינג ושזה ממש עוזר לה ויעזור גם לי, שהיא רוצה לבוא לדבר איתי מחר ברצינות וברוגע. נמאס לי, נמאס לי לנסות וכל פעם מחדש ליפול בפח הזה .

האם אנשים משתנים ? האם יש להם יכולת לשלוט בהתנהגות שלהם כשהיא מוטמעת כל כך חזק ? למה אני צריך לסבול כל החיים ? ואם היא תפסיק לטפל בעצמה בשלב מסויים, אני אמשיך לסבול ?

כל כך קשה לפרק זוגיות, ברגע שמנקשרים,מתרגלים , הכול נהיה קשה יותר.

איף .. אני מיואש.

יצחק היקר

קשה מאוד לפרק זוגיות של כמה שנים

עוד יותר קשה לפרק זוגיות אחרי שמתחתנים

הכי קשה לפרק זוגיות אחרי שיש ילדים

עכשיו תבחר מה אתה רוצה

I C E M A N 7

New member
והכי הכי קשה

לפרק זוגיות כשאין שום זיון מובטח באופק.

עכשיו תבחר מה הוא רוצה.

אתה בבעיה

מהסיפור שלך היא סובלת מחוסר ביטחון עצמי קשה.
היא צריכה ביטחון כי חסר לה... והפליק הקטן שהיה לך כשנפרדתם נכנס לה ללב חזק... אולי גם בצדק.
אבל זה לא בעיה שלך, אם החלטת שזהו והמשכת... ובגלל ההתעקשות שלה בסוף חזרתם... גם אי אפשר להאשים אותך.

אבל, שכח מכל הסיפורים כי אפשר לכתוב לך מגילות על כל מה שרשמת.

בגדול, לפי מה שאתה מספר, היא זקוקה להמון הדרכה ולטיפול מקיף בהתפרצויות שלה, בחוסר הבטחון שלה, ובשינוי הסיפור שהיא מספרת לעצמה.
עם מטפל ממוצע יקח לה הרבה טיפולים לסדר את זה וגם זה לא בטוח יחזיק, אלא אם היא ממש מתוך הלב רוצה בשינוי (מה שאני בספק, כי לדעתי זה רק
לשם מניפולאציה בשביל להגיע לחתונה)...

למרות שאני בעד לא להישבר בקשרים ולעשות הכל למען קשר זוגי,
במקרה שלך הייתי מוותר אילו זה הייתי אני.... אם אתה לא רוצה להיפרד ולתת עוד צאנס (למרות שאני ממש בספק אם תראה שינוי),
סבבה - תן... אבל בטל את החתונה... כי אחרת תהיה גרוש מהר יותר ממה שאתה חושב... והיא לא תתן לך גט בקלות... (אם בכלל).

אז לשאלתך - אל תחשוב על חתונה איתה... לפחות לא עד שהיא תסיים את הטיפולים שלה ותראה שזה יציב איזה שנה שנתיים אחרי זה....

ועוד משהו... הילינג, רייקי וכל אלו לא יעזרו לה... היא צריכה לשנות דפוסים...
במקרה שלה רק NLP, SI ואולי פסיכוטרפיסט מעולה יעזרו לה. וגם פה - זה בספק ודורש המון עבודה....

הייתי אומר לך שלח אותה לטוני רובינס לסמינרים של UPW ואחרי זה ל DWD שלו בחול...
כי רק אצלו , ורק אם היא תעשה סשן ישיר איתו על הבמה (שזה סופר קשה כי הוא עושה איזה 15-20 כאלו מתוך כמה אלפי משתתפים) יש לה סיכוי,
מה גם ששני אלו ביחד עולים איזה 50,000 ש"ח ל 10 ימים של שניהם....

לכן אני אומר לך - שכח מזה... לדעתי מקרה אבוד... לך הלאה הרבה יותר פשוט...
הכאב שיהיה לך איתה גדול פי מיליון מזה שלהיות בילעדיה... עם כל הבאסה שבדבר...

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים חלקית עם רון

שלח אותה באמת לסמינר של טוני רובינס. זה נראה לי מספיק רחוק מכאן. ותגיד לה באותה הזדמנות לא לחזור.

לשאלתך הישירה: מה שתיארת שם לא ישתנה. Never ever . תגובות רגשיות חריפות כל כך נובעות מדברים עמוקים כל כך באישיות ששום טיפול לא ישנה אותם. זו לא רק בעיה של האופי שלה, אלא של מפגש אומלל של האופיים של שניכם.

אתה אומר שקשה להיפרד. ואני לא מתווכח איתך. קשה או לא קשה, זה הדבר היחיד לזוג ברמות האנרגיה המטורפת שבין שניכם.

אתה יכול אמנם לעשות מזה דרמה רומנטית, ולהתאבד על הקשר. אבל בשורה התחתונה זה תמיד יהיה צירוף אומלל ומאמלל.

החיבור אכן קלטני.

ונניח שהיא כן תצליח להשתנות?

בוא נניח את התסריט האופטימי ביותר - היא הולכת לטיפול ועושה שינוי של 180 מעלות.
מבלי להתייחס אם זה אפשרי או לא, אומר לך שגם אז אתם בבעיה.
הרי אם היא תהפוך פתאום לאדם אחר, היא תכעס על עצמה על האדם שהיתה ועל ההתנהגות שלה.. על עצמה ועליך - אתה תהיה תזכורת מכאיבה לכך כל הזמן.
המשקעים בקשר הזה גדולים מכדי להמשיך.

ואתה? בפניך עומדת ברירה -
להתאבל על הקשר שנגמר
או
לומר לעצמך - ניצלתי מקשר הרסני ואני הולך לבנות משהו חדש, יציב וטוב.

במה אתה בוחר? :)

אם אינך מזוכיסט כדאי שתפרד ממנה עכשיו!!!

זרקה עליך נעלים ועוד חפצים, מקללת, צורחת, מה עוד צריך הבן אדם כדי להבין שאין לו מה לעשות עם "האהובה" היקרה שלו. היא פשוט מתעללת בך. בעברית פשוטה קוראים לזה התעללות.
אל תאמין בטיפולים ובהילינג.

אני חושבת שכל התופעות שציינת ++ רק יחריפו אחרי החתונה.

אם לא תפרדו עכשיו, תעברו את הנשף היפה עם השמלה הלבנה, החליפה החדשה שלך, המון אורחים וכאשר תסתיים החגיגה תשובו הביתה ושוב יתחיל הריטואל המוכר לך מלפני הנשף הגדול.
אם אתה מסוגל לעמוד בהתקפות המילוליות והפיזיות שלה כל החיים אז תתחתן ואם לא עליך לצאת מן התמונה העגומה כבר אתמול לפני שיהיה מאוחר כשהרבנות באמצע העסק הופך להיות קשה יותר.

אכן הדבר עמוק

לא שאני לא מסכים עם מה שאתה אומר מריוס.
רק לא הבנתי עם מה אתה לא מסכים איתי... הרי אמרנו אותו דבר :)

אין ספק שהוא לא צריך להיות שם. זה חסר סיכוי, והסיכוי שיש שם קטן מהסיכוי לזכות בלוטו.

אבל, וזה ההבדל היחיד בינינו... ההתנהגות שלה זה לא אופי. זה כמו שאמרת משהו עמוק (כנראה מהילדות) ולכן זה דפוס נרכש שניתן לשנות.

ההערה שלי על טוני, (וזה כי הוא היחיד שאני מכיר שמצליח לעשות את זה ברמות כאלו) זה כי בסמינרים שלו כבר ראיתי מקרים כאלו וגם חמורים הרבה יותר (כגון כאלו שרצו להתאבד) שעלו איתו על הבמה ותוך 30-120 דקות הוא הפך אותם 180 מעלות. וזה נשאר לאנשים לכל החיים (רואים בפולו אפים שלו)... כי הוא מלך בשבירת דפוסים....

רק שהבעיה... לך תצליח לגרום לה לעלות איתו לבמה מתוך 7000 איש... ורק מלצפות מהקהל, במקרה שלה - אין לה סיכוי להשתנות בסמינר אחד או שתים....

אבל מה, זה לא רלוונטי... כי לא נראה לי שהיא תלך לשם ממילא ותקח משכנתה בשביל זה... :)

looking 4the

New member
מפחיד

תברח כמו מאש ידידי.
תתגבר אט אט.
את העונש הזה תשאיר למישהו אחר.

אמלי12

New member
הטעות באינטראקציה שלך

היא שנשארת רגוע כל הריב, אם היית מתחיל לצעוק ולבכות עוד בבית, היא היתה מפסיקה הרבה לפני שהלך לכם כל הלילה.
הרי היא אוהבת את הדרמות הרגשיות האלו, משגע אותה שאתה אדיש והיא חייבת לחמם אותך עד שתתפרץ.
אם לא מתאים לך לחיות ככה, כי יש אנשים שכן חיים ככה בזוג- רבים בצעקות ועצבים והשלכת חפצים ואז משלימים, אבל נראה שזה לא האופי שלך,
לכן תשקול אם מתאים לך לחיות ככה כל החיים.
הילינג? באמת? אני בספק שזה מה שישנה את המזג שלה.

היי אמלי12

נכון, זו הטעות שלי באינטראקציה, זו בדיוק המסקנה שהגעתי אליה- שהיא סובלת כשאני אדיש.
לא, אני לא מתכון לחיות ככה, אני ממש לא מתכון לצעוק ולזרוק חפצים, יש לי עסק לנהל ולכן אני לא יכול להרשות לעצמי לילות ללא שינה או הוצאת אנרגיות על דברים מיותרים.

אני רוצה חיים שלווים ורגועים, לא לריב כי נמאס לי מריבים. פעם הייתי משתף פעולה בזריקת דברים ושבירה של דברים- היום כבר לא, התבגרתי.
מאוד כואב לי עליה, היא סה"כ בחורה מאוד איכותית, חכמה, לומדת לתואר ראשון, עובדת ומתפרנסת בעצמה , בחורה עם המון פוטנציאל וכואב לי עליה.
כואב לי כי חשבתי שנוכל לבנות ביחד חיים טובים, שנוכל להנות מהם כי אנחנו אכן נהנים ויש לנו רגעים טובים ולא רק רעים, אבל כשמגיעים ברעים- זה שובר אותי.

אני החלטתי במהלך חשיבה לילית מאוד מעמיקה (לא נרדמתי עד 3:00 בלילה) שאני מתכון להודיע לה הערב על ביטול החתונה, אני מוכן לתת לה עוד צ'אנס אחד אחרון כדי לא לבטל את הזוגיות לגמרי.
אם היא לא תסכים- מבחינתי גם ניפרד, אני לא מתכון להתחתן בידיעה שהיא מתנהגת כלא-נורמלית .

הייאוש רק הולך וגובר ...

קארניו

New member
היאוש גובר כי לא הגעת להחלטה כלשהי

אתה יודע שהזוגיות הזאת היא חולנית ואין לה סיכוי ועתיד , אבל עדיין אינך מסוגל לפרק אותה וההחלטה להמשיך בקשר למרות ביטול החתונה היא סתם רמייה ואשלייה עצמית שבסופו של דבר הכל יסתדר.
ובלי שום קשר אליה גם אתה זקוק לטיפול כי זה לא בריא להיות קורבן ואומלל בזוגיות מבלי שתהיה לך יכולת להתנתק ממנה ומהדפוס הזה שלך .

Aski7

New member
כמה שאלות

הצגת בהודעה הראשונה שלך תסריט בו התאהבת בבחורה וגילית שהיא משוגעת פסיכוטית חונקת אותך מכתיבה לך מה לעשות ועם מי להיפגש ועם מי לא מרביצה וזורקת חפצים.
בהודעה האחרונה רשמת שפעם הית משתתף איתה בכל זה.
השאלות שלי הם כאלה:
1. קשה לך לקבל ביקורת?
2. אתה מנסה להוביל אותה לקיצוניות הזו שלה במילות רעל?
3. יש דבר מסוים שגורם לה להתפרץ עליך ככה למשל: כשאתה צועק עליה? כשאתה ציני במיוחד?
4. האם אתה לפעמים מאבד שליטה ומקלל?
5. האם אתה מעיר לה עם מי היא מסתובבת, מדברת, מתכתבת?
6. האם היא מאיימת להיפרד ממך כל ריב שני?
7. האם כשהיא מאבדת את זה אתה כועס ועוזב אותה, ניסית אי פעם פשוט לחבק אותה באותו רגע?
8. האם היא טוענת שהיא מרגישה לא מספיק חשובה בעיניך?

בכל מקרה אני מרגישה כאילו יש עוד פרטים חשובים ועוד לא נידבת.
אם המצב כפי שאתה מציין (והאמת שגם אם לא) אז כמו שמישהו אמר פה לבחורה יש בעיית ביטחון.. ביטחון עצמי ובעיקר תחושת ביטחון כללית..
יש אנשים שיוצרים דרמה כדי לבדוק אם עדיין אוהבים אותם או פשוט כי באותו הרגע הם מרגישים את החוסר של הביטחון הזה ואינם יודעים איך להתמודד עם זה.. מנסים לזעזע את המערכת כי בראש שלהם משהו אמור לקרות אחרי, וזה יפתור להם את מה שחסר בתוכם ושדורש פיתרון ואינם אפילו מודעים לזה. זה נטו צורך ביחס ואהבה שמתבטא בצורה ילדותית. ולרוב זה דפוס שמאמצים כשילדים שנתקע ונשאר כי מעולם הצורך לא נענה.
אני מאמינה ועד איך ניתן לטפל בזה השאלה כמה היא אינטליגנטית וכמה מודעות עצמית יש לה..
אני חושבת שהבחורה תצטרך מישהו שבאמת אוהב אותה ולא מתנשא מעליה.

תגובות לשאלותייך

הרשי לי קודם להודות לך על ההשקעה בהכנת השאלות- את מכוונת אותי.

והנה תשובות :

1. קשה לך לקבל ביקורת?
לפעמים כן, לפעמים לא. ברוב הפעמים- כן, תלוי על איזה נושא מדובר. אם מדובר בעסק שלי אז לא קשה לי, להפך אני אשמח. אם מדובר בנושא אישי- תלוי עד כמה אני חושב שאני צודק. אם אני לא צודק אני מקבל את הביקורת גם אם לא מיידית אז בהמשך .

2. אתה מנסה להוביל אותה לקיצוניות הזו שלה במילות רעל?
למה כוונתך במילות רעל? אניל א מתגרה בה כדי להוביל אותה להתפרצות, אני בריב האחרון פשוט ביקשתי ממנה "בבקשה דחי את זה למחר בבוקר" .

3. יש דבר מסוים שגורם לה להתפרץ עליך ככה למשל: כשאתה צועק עליה? כשאתה ציני במיוחד?
לעיתים אני יכול לצעוק עליה כשיש סיבה מוצדקת, כשאנחנו רבים ממש. בריב האחרון חדלתי מצעקות והחלטתי להיות אדיש. ציני ? לא ממש .

4. האם אתה לפעמים מאבד שליטה ומקלל?
כן, גם זה קורה, אחרי שהיא משגעת לי את השכל .

5. האם אתה מעיר לה עם מי היא מסתובבת, מדברת, מתכתבת?
חד משמעית- כן. אבל לא תמיד, לעיתים זה מתוך קנאה כמו בין כל בני זוג.

6. האם היא מאיימת להיפרד ממך כל ריב שני?
חח, כל ריב שני ? תנסי כל ריב ! תנסי אריזת בגדים כל ריב, תנסי איום בביטול החתונה בכל ריב. רק לאחרונה היא הפסיקהל איים בביטול החתונה כי גם על זה רבנו .

7. האם כשהיא מאבדת את זה אתה כועס ועוזב אותה, ניסית אי פעם פשוט לחבק אותה באותו רגע?
כן, אני כועס ועוזב, הולך הצידה להירגע, מציע גם לה להירגע.
פעם הייתי מחבק אותה, הייתי נותן לה יחס אבל זה רק היה מחמיר את הבעיה .

8. האם היא טוענת שהיא מרגישה לא מספיק חשובה בעיניך?
חד משמעית- כן. היא טוענת שאני לא אוהב אותה כמו פעם.

כשאת מספרת לי על עניין הרגשות והילדותיות זה מעלה בי זיכרון לפיו היא הייתה אומרת לי תמיד שאימא שלה מעולם לא הייתה מחבקת אותה ושהיא לא הייתה מקבלת ממנה מספיק יחס בילדות שלה, יכול להיות שזה גרורות שפוגעות בה היום .

Aski7

New member
אממ..

בקשר למילות רעל :
היא כחלק מהסצנה שלה זורקת האשמות כמו למשל: אתה הורס לי תיום .. האם בתגובה היא מקבלת: את מאמללת אותי והורסת את היום לשנינו.
שימוש במילים ״את תמיד ..״ ואז המשך מעצבן..
או לדוג : נמאס לי ממך, תסתמי תפה, מה את משתגעת...

הבעיה במילים האלא שאתה נותן לה הצדקה להחמיר כי בראש היא חושבת ״מי אתה שתדבר אלי ככה״...והיא מרגישה שאתם משתווים.
היא נואשת לאהבה.. היא חייבת טיפול ומישהו לדבר איתו בלי קשר אבל היא לא מבינה שזה לא יכול להיות אתה שאתה לעולם לא תכיל את העולם המטורף שלה שבו היא ילדה קטנה ומפוחדת והכל מותר לה!! ויסלחו לה והיא אורזת את המזוודה כדי שתעצור אותה אבל כשאתה עוצר אותה היא בעלת אגו מדי להפסיק עד שלא תיגע ברגש השפוי שלה שאכן אוהב אותך ותהיה חלש.. כשאתה חלש היא מרגישה כמה היא פוגעת בך ורצה להציל אותך מעצמה..מצב זה שלה רק טבעי שיפתח רכושנות וקנאה מצידה כי בעולמה שום דבר לא בטוח.
היא צריכה להבין את הבעיה קודם. ואתה לא יכול להעמיד אותה עליה בשעת טירוף כזו.
אתה מצידך כבר התעייפת ממשחקי העזיבה שלה שהן מניפולציות של ילדה.
הרקע הילדותי הוא בהחלט משחק תפקיד עצום.
היא עדין לא התבגרה ואני מתערבת שכשהיא אוהבת אז היא הכי אוהבת שיש.
יש לך את האופציות הבאות:
1. לעזוב אותה כי העסק הכי חשוב לך ולמצוא בחורה שקטה ונטולת דרמות כמוך שיש סיכוי גם תשעמם אותך בסוף. וכן לדאוג לטיפול לעצמך אחרי קשר כואב שכזה.
2. לסחוב ככה ולסבול ביחד ולריב ולאהוב ולשבור תכלים עד שלאחד מכם יימאס ולא משנה מה יגידו פה גם לה יימאס! אבל אז תהיו כבר שונאים ומוכים לגמרי וזה יגרר לקשרים הבאים.. תצטרכו הרבה זמן לבד לפני הקשר הבא

3. להישאר איתה (לא להתחתן!!!) להציע ללכת לטיפול זוגי, לשדר שאולי לשניכם יש בעיה..
המטפל הנכון כבר ימליץ לה להגיע גם לבד...
אבל זה אומר שגם אתה תצטרך להעלות טורים של כמות האהבה שאתה מעניק לה!! כי דבר אחד שום מטפל לא יעזור לה: היא חייבת להיות בראש סדר העדיפויות שלך! זה היא וזה מה שהיא צריכה בחיים לפצות על הרבה עבר.

תצטרך ללמוד להיות הבוגר אבל עדיין האוהב מבלי להזין את היצר שלה אלא לספק ולהרגיע ו״לרפא״ אותו יחד איתה.
הרבה עבודה!!! ואני מאמינה שיכול לעבוד רק אם הבחורה בעלת אינטליגנציה גבוה.

היי , תגובה ל Aski7

שלום לך ,

אני מאוד מעריך את ההתייחסות שלך, מושקעת מאוד !

בנוגע למילות הרעל - כן, זה קורה.. מעולם לא חשבתי שזה מה שנותן לה הצדקה להמשיך ולהחמיר . אני משתדל לא להשתמש בזה בתחילת הריב או ברגעים קונקרטיים, אני משתדל להישאר רגוע למרות שעד לא מזמן הייתי מתפרץ , החלטתי לשים סטופ להתפרצויות .

בנוגע לאופציות : תראי, היא בחורה מאוד אינטיליגנטית, יש לה יכולות גבוהות מאוד להבנה של דברים ועבודה עצמית, אבל זה לא משהו שיקרה במהלך 5 החודשים הקרובים.
אנחנו אמורים להתחתן באוקטובר והלחץ לפני החתונה גם ככה ענקי, אני לא מתכון להוסיף את הלחץ הזה.
למיטב הערכתי, לפי מה שאני מבין ממנה, ברגע שאבטל את החתונה היא תרצה להיפרד מאחר שלדבריה לפני 10 חודשים - זה או שמתחתנים או שנפרדים.

היא מאוד לחוצה על חתונה, היא רוצה לסגור אותי אצלה לכל החיים ואני לא רוצה להיסגר אצל בחורה שלא מסוגלת לבצע שינוי.
אני אוהב אותה, נשאר בי משהו אליה, אולי לא כמו בעבר אבל נשאר משהו ולו הקטן ביותר. לצערי, לשינוי לוקח זמן להגיע .

כשהיינו בעבר ביחד, לפני כל הפיצוץ ולפני שגיליתי מי היא באמת, היא אמרה לי שאני שונה מכל השאר, שאני מסוגל להכיל אותה, שאני באמת אוהב אותה .
לצערי, לא ידעתי למה היא מתכוונת כשאמרה "שונה" ועכשיו אני מבין. שונה באופן שבו אף גבר לא היה מוכן לסבול את הפינוקים הילדותיים האלה או את ההתפרצויות ללא תכלית הללו .

הגיע הזמן לצאת לדרך חדשה... אני היום הולך לדבר איתה ואראה מה קורה .
אעדכן כאן ...

למעלה