חברי אנשי החינוך,

צימעס

New member
איך 5 שעות אמורות להספיק למה שעושים

מורים מחוץ לכתה? ולמה יש הבדל בין יסודי לחט"ב?

ההסכם רע כי:

1. לא הוסדר ענין החופשות והפחתת ימי החופשה השנתית 2. לא הוסדר כלל ענין תקציב ביה"ס* 3. תוכניות ייחודיות, קידום נושאים - אין אפשרות בגלל שאין תקציב [ראה הערה למטה] 4. פינות עבודה / חדרי מקצוע - מדוע עד עכשיו לא נפתרה הבעיה הזו? 5. מורה נתפס כמורָה, כלומר מפרנס שני 6. מתי יגמרו את הפארסה של תואר ראשון/ תואר שני - אתה פוגש תאריים שניים בחדרי מורים ואתה לא ממש מבין מה התואר השני, במה הוא העמיק את המקצועיות, העדכניות 7. מדוע מקצוע ההוראה לא הופך ללימודי תעודה לתואר שני [שאלתי וקיבלתי תשובה: גמולי ההשתלמות עדיפים על תואר שני כפרופסיה - במלים אחרות: בשביל מה שמורה ילמד לעומק: פסיכולוגיה של החינוך, גישור, הנחיית קבוצות, כתיבת בחינות והערכת בחינות, ניהול חינוכי, ועוד נושאים קשים] 8. מדוע לא נקבע בהסכם מבחנים למורים אחת לכמה זמן, על מנת לבדוק את מידת עדכנותם, ושליטתם בכיוונים חדשים במחקר ואין בי רצון להתעסק בנושאים האחרים, כי לדעתי, כסף לא משנה סטטוס חברתי-מקצועי, ועדיין אירגוני המורים מדברים בשפה של "דפוקים" אנחנו. ----------------------------------------------------- * כך עובד תקציב - ביה"ס מקבל סל שעות על פי מספר תלמידים ועל פי מיון התלמידים [עיוני,טכנולודי, חינוך מיוחד - כל הגדרה כזו שווה כסף רב]. למי מחוייב מנהל ביה"ס - להיקפי המשרה של המורים או לשעות הוראת מקצוע מומלצות? האם תתפלא לשמוע שיש בתי ספר שבהם היקפי השכר למורים [שעות] גדולים מסה"כ השעות המגיעות לביה"ס או ניתנות לביה"ס? מה עושים עכשיו?

יתכן ואתה צודק

עדיין הגדלה משמעותית של השכר היא חשובה הגדלת השהיה בביס ל36 שעות תקטין את מספרן של אלה הרואים בהוראה עיסוק צדדי לשעות הבוקר מתן היכולת למנהלים לרענן מורים גרועים הוא חשוב עדיין מורה עם תואר שני מעיד לפחות על כך שהתאמץ להשיג אותו ולהרחיב השכלתו האויב של הטוב הוא הטוב יותר

תמו"ש כציניקן מקצועי אתה מפתיע אותי

בתמימותך. אבל מה 'כפת לי אני - משנה הבאה אני בתוכנית ילמודים ישירה לדוקטוראט באוניברסיטת ת"א, ולא בסופרמרקט המתמחה במכירת תארים. [וסליחה על ההכללות דלעיל ]

ומכפת לי אני?

אתה מורה. אני לא. הסכם יש לכם . אתה יכול לבחור לסבול ממנו או להנות ממנו. בחרת בסבל. בהצלחה בדוקטורט .

כלומר, סתם כך כתבת על ההסכם

אתה לא ממש מבין את המשמעות שלו, את הנגזרות ממנו ומה יתרחש בעקבותיו. מעניין שאתה מחליט שיש רק שתי תגובות "רגשיות" להסכם: סבל או הנאה. תגיד, אתה רציני?

בתור מי שתומך במאבק המורים

ובשיפור תנאיהם, אני חושב שההסכם משפר את המצב באופן משמעותי. אתה חושב שניתן היה מבחינתך, להגיע להסכם טוב יותר. אין ספק שאתה צודק. עכשיו נותר לך אכן רק הצד הרגשי. לראות את חצי הכוס המלאה או את חצי הכוס הריקה. אני רציני: ככה זה כמעט בכל עניין בחיים. כמעט תמיד לא הכל טוב ולא הכל רע. נותר לבחור, אם זה בשליטתנו, איך אנו מרגישים עם זה. העובדה שהסתדרות המורים חתמה על הסכם כזה ורואה בו הישג יכולה להעיד על אחת מהשתיים - או שזה ההישג המכסימלי שילו להשיג לעת הזו, או שהם מושחתים ששוחדו על ידי האוצר. אני מסתכל על כך כאזרח שאכפת לו ורואה הישגים לא מבוטלים. אתה רואה בזה החמרת המצב הקיים. למה אנשים הדוגלים בדעותיך לא נבחרו לארגון המקצועי שלכם?

אתה מזיז את הדברים איך שנוח לך

לפני הכל - גישה דו קוטבית מהסוג שאתה מציג לא מאפשרת מצבי אמצע, וצר לי איש יקר, אתה הרבה יותר חכם מלטעון שאפשר רק לסבול או רק להנות, תרשה לי אם כך להתעלם מההערה המוזרה שלך על הענין הרגשי ושני חצאי הכוס. אתה חושב את מה שאתה חושב ואני חושב את מה שאני חושב, לצערך אני קצת מכיר את השטח ואת תנאי העבודה ואת ציבור המורים טוב ממך, אשר על כן חוו"ד צריכה להיות עודפת על שלך, שאתה ניזון מכלי שני או מחוויות ילדיך בבתי הספר. יתרה מכך, יש לי גם מבט של "מנהל" במערכת, דבר שלך אין בכלל, ולכן ההתבוננות שלך חלקית, התמונה שאתה מסרטט יהירה בחוסר הידיעה שלה. לא סתם שאלתיך אם אתה רציני? אתה רציני?

טוב אתה כנראה צודק

אני מאמין לך שאתה צודק והסתדרות המורים מחפה על כשלונה במו"מ מול האוצר בטענות שווא על הסכם מוצלח. כנראה שהישגתם הסכם גרוע שמקלקל את המצב הקיים עוד יותר. כאזרח שאכפת לו, זה מצער מאד. מי יתן ובעוד חמש שנים בתום ההסכם הקיים תוכלו לשפר את מצבכם. דרך אגב , עומד להפתח מסלול תואר שני בהוראה במכללת בית ברל.

ixmix

New member
ההסכם רע. מאד רע.

(וכן, זה ציטוט מדויק של הבחור הנחמד שהופיע במבט השבוע והתראיין על הנושא, פשוט כי אני הבחור הנחמד). ההסכם רע כי הוא לא פותר את הבעיות המהותיות, אין בו בשורה מבחינת כלים להתמודדות עם הוראה בכיתה הטרוגנית, מניעת נשירה, טיפול וסיוע לתלמידים לקויי למידה, צפיפות הכיתות, אלימות בקרב תלמידים, אחריות ההורים ופנייתם לצוות המקצועי, תפקוד המורה בכיתה ועוד. דרושה רפורמה רצינית ושר חינוך שבאמת אכפת לו, שיבין שהתחלה של שינוי במערכת החינוך שכה זקוקה לשינוי יכולה לבוא רק ע"י שינויים מובנים במנגנון... ואת זה מי יהין לומר, שלא נגיד לעשות. הדבר היחיד שנפתר לכאורה הינו נושא המשכורות, כשגם נושא זה לא ממש נפתר לאור ההסכם שלפיו ישנם מורים שירויחו פחות ממה שהם מרוויחים היום.

כל מילה בסלע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

נכון, את כל אלה ההסכם לא פותר. ורק אנשים שהולכים לעבוד בהוראה כי זו ה"עבודה " שלהם, או אנשים כמו ראשי הארגונים, שהם ממזמן כבר אינם מורים , וגם בזה יש חטא גדול, יכולים לחשוב שההסכם טוב. ונכון, בלי שינוי בסיסי במנגנון של : קבלה ללימודים לקראת הוראה, הכשרת מורים במכללות להכשרת מורים תקצוב אחר, שלא יאפשר שכל מי שמוכן לשלם מתקבל ובהכרח גם מסיים את ההלימודים.... קבלה לעבודה בבתי הספר בחינת מורה על-פי מדדים כוללים, ולא על סמך שיעור ביקורת אחד שרואה המפקח ושעליו המור המקבל התראה של שלושת אלפים שנה מראש ומתכונן אליו כאילו הוא הבחינות להסמכה של לשכת עורכי הדין (במקרה של המורים שאנחנו לא רוצים במערכת, כמובן) איזשהו שינוי כללי גם בתפקיד ובתפקוד ההורי בתוך המערכת ועוד ועוד . אה, וכמובן, הכי חשוב - רמת ידע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מורה שהולכת ללמד כיתה א' - חייבת לדעת לנקד על פי חוקי העברית את כל המילים, וחייבות לא להיות לה שגיאות כתיב. אה, והיא גם חייבת לדעת שסין היא ארץ ולא יבשת (כן, תאמינו לי, גם את זה שמעתי במו אוזניי והן צללו...) עד שלא יהיה מישהו שיהי לו העוז לומר ולעשות את זה - מערכת החינוך שלנו רק תמשיך את קריסתה האדירה מטה.

מוגג

New member
מה לעשות שכך אומרים בעברית?

בלשון המקרא - צללו (תצלנה/תצילנה אוזניו) בלשון ימינו - צלצלו.

אלי ו.

New member
צללו - רטטו, רעדו

ואת כבר מכירה את מוגג שאם הוא כתב כך יש לו סימוכין. חבקוק ג' טז שמעתי ותרגז בטני לקול צללו שפתי יבוא רקב בעצמי ותחתי ארגז למשמע הקול, במקרה הזה רעדו שפתיו (אמנם לא אוזניו אבל המשמעות דומה) וכמובן שגם את צודקת שמואל א' ג' יא ויאמר ה אל-שמואל, הנה אנכי עשה דבר בישראל אשר כל שמעו תצלינה שתי אזניו ותודה לגוגל ולמכון ממרא שהביאוני עד הלום.

מוגג

New member
תצילנה - ל' עתיד.

צללו - עבר. צליל מצילה מצילתיים כולם מאותו שורש. את צודקת שעדיף לא להשתמש בזה כי כיום הפועל מזוהה עם צלילה במים אך זה ודאי עדיף על אלה האומרים (נצפה גם כאן) "נצלו אוזניי".

תודה מוגג

ומרב שהייתם עסוקים בלהקניט ולסתלבט עליי, שכחתם שולי בכל זאת אני גם יודעת משהו.................. ודי לחכימא ברמיזא

גם אני אהבתי את צלילת האזניים והקריסה מטה

אבל את בהחלט צודקת.

יוסי ר1

Active member
מסכים עם דבריך למעט הסתיגות בעניין

לימודים לגמול השתלמות. לימודים לגמול אינם אמורים להחליף לימוד שיטתי לתואר. אך עם זאת, יש להם מספר יתרונות שאין ללימודי תואר. בעקבות התמריץ (הגמול המדובר) מגיעים ללימודים כאילו שלא היו עושים זאת בלעדיו. להגיע לכיתה, לשבת בה בכל שעות הלימוד (והמוסדות מקפידים על כך!), עדיף על כלום. גם מי שמלכתחילה הגיע רק כדי לחמם כיסא ולזכות בגמול, מעשיר במשהו את הידע שלו. קורסים לגמול יכולים להיות ממוקדי ידע, בדיוק במקום בו העובד (או המורה) זקוק להעשרה. אתה יכול לתפור לך מבחר קורסים שיעשו אותך מומחה בתחום בו רצית להתמחות. כולל קורסי גישור שהזכרת, או הנחיית קבוצות. שוב, לימודים לגמול אינם אמורים להחליף תוכנית מסודרת לתואר, אבל בהחלט יכולים להוסיף המון בתחום הרלוונטי למעוניין. ובהצלחה בתואר שאתה מתכוון ללמוד בשנה הבאה!

לא אמרתי כלום כנגד ההשתלמויות

הצבעתי על התשובה הרשמית שקיבלתי מההסתדרות. אני חושב שמקצוע ההוראה אינו נחשב במדינת ישראל כפרופסיה רצינית, כי אין לימודי "המשך" לתארים גבוהים יותר של "הוראה". [יש בחינוך, אבל חינוך אינו הוראה ]. לאחיות, לעו"ס יש לימודי תואר שני ושלישי, לנו אין. בענין ההשתלמויות, סוף כל סוף האסימון ירד למשרה"ח והם חדלו לממן את השתלמויות המקרמה המטופשות. אגב, מהשנה משרה"ח ממחשב את כל ההשתלמויות עד לרמת המורה מול צרכי ביה"ס וצרכי המערכת.

למעלה