לא יכולה הודעה יותר מתאימה מזו לחגוג את הודעת
י הראשונה כאן! נו באמת, אופק חדש. זה ההסכם הכי לעגני והכי לגלגני שנחתם עם המורים מאז ומעולם, לדעניותי. אולי - למורים לכיתות הנמוכות הוא בהחלט מוצדק (ויסלחו לי חבריי המורים, המלמדים ביסודיים). ללמד בכיתות הנמוכות, עם כל כמה שהמורים שם חושבים שהם עובדים קשה, אני מצטערת לומר שה ממש לא נכון. ללמד 4-5 שעות ביום ועוד יום חופשי וללכת הביתה ואין יותר מה לעשות בבית (טוב, אולי גם לכתוב תעודות פעמיים בשנה, לבוא לאספות הורים פעמיים בשנה וכאלה פיצ'פקעס) - זה הוא החלום של הרבה אנשים. הבעיה מתחילה בכיתות הגבוהות של החטיבה, וכמובן, של התיכון - מכיוון שכל הלימוד בארץ הוא "מכוון בגרות", ומכיוון שאיכות המורים (ושוב סליחה על הכללה שאני יודעת שהיא גורפת מדי) לא מספקת דיה, וכמובן - גם התלמידים כבר לא מי יודע מה, וגם זה בזכות ההורים והמערכת..., הרי מוצאים אנו את עצמנו כך שכבר בכיתה ח' מתחילים ללמוד חומר "לבגרות" (לפחות בחלק מהמקצועות ובמיוחד באלה שבהם ניגשים לבגרות בכיתה י'). התוצאה: גם מורים של חטיבה, ושוב - בתנאי שהם מורים בעלי אכפתיות, נכונות, אמירה, והכי חשוב - אינפוט טוב שהם יכולים ורוציים להשקיע, ובתנאי שהם רואים במקצועם שליחות של ממש ולא רק תפקיד של "דוחס חומר", מותצאים את עצמם עובדים שעות עלגבי שעות מדי יום וכן, גם כל החופשים שמדברים עליהם - לא מצויים בידיהם, כי הצורך ללמד ולחנך בו זמנית - הוא צורך שדורש זמן ושעות רבים הרבה יותר ממה שבית הספר מאפשר או משלם עליו. ועוד משהו שיש לי לומר - יולי תמיר יצאה מבית המדרש שממנו אני יצאתי. היא מבחינתי, כשנכנסה לתפקידה, סימנה שינוי של ממש ואכן תקווה ל"אופק חדש" לחינוך. אני מודה, היא היום האכזבה הכי גדולה שלי בממשלה הנוכחית. ממנה ציפיתי! מצד שני, היא אמנם באה מן האקדמיה ומהחינוך, אולם - היא מעולם לא היתה בשטח. היא מעולם לא עמדה מול כיתה של 40 תלמידים מיוזעים, חלקם נוטף הורמונים ועטוי גורמטים או טלפונים ניידים, והיא מעולם לא לקחה איתה עבודה הביתה. להיות מרצה באוניברסיטה, עם כל הכבוד הכרוך בתפקיד, לא דורש עבודה רבה כל כך כהכנה ובו בזמן הביצוע - היא באה, אומרת את דבריה במשך שעה וחצי בשיעור והולכת. אה, ושכחתי לציין, שבמעמדה, היא מחויבת ללמד רק 6 שעות (אקדמיות, כמובן!) בשבוע!!!!!!!!!!!!!!!!!! ויש לה 6 חודשי חופשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ומדי שש שנים, כשמורים "פשוטים" מאולצים להירשם ללימודים, שברוב המקרים לא מעניינים אותם, כדי לקבל את הכסף (שלהם!!!!!) שהפרישו לקרן ההשתלמות, תמיר כמרצה קיבלה את כל כספי ההשתלמות המגיעים לה וגם מימון מן האוניברסיטה לשנת שבתון בחו"ל.!!!!!!!!!!! אז איך ממרומי האולימפוס אפשר להבין מה טעמם של המים הזורמים למרגלותיו, בנחל המעופש? בקיצור - הסכם כזה , לטעמי, רק מפחית מערכם של המורים ומשעבד אותם יותר. כסילות לשמה היתה זו מצדו של וסרמן לקבל אותו, ואוילות יתר - להתגאות בו. חבל!